Jump to content

BENQ 1640 στο e-shop!

sa1901

Recommended Posts

Κι εγω ακομα προβληματιζομαι αν θα αγορασω το plextor 740 ή το 716.

το 740a εχει το μηχανισμο του 1640 benq/philips δλδ, δεν ειναι ακριβως τα ιδια,

και την ανυπερβλητη εγγυηση 2 χρονων με onsite rma σε 3 μερουλες.

Το 716a ειναι πληρως plextor και με buffer 8mb, αλλα πανακριβο.

Βεβαια απο την disk impex με το δωρακι των 50 dvds κατι γινεται...

{σχεδον{off topic}

Μεγαλο σπασιμο παντως αυτο με το eshop, οταν φερνει περιζητητα ειδη.

Χτες ας πουμε ειχε τη μελανοταινια για το fax μου, εμεινε στο site τοσο,

που ουτε στο skroutzit! δεν προλαβε να εμφανιστει.

Οσο για κατι adsl modem της usrobs, τοτε σιγουρα πρεπει ναχεις γκομενα την αγελαδα,

οπως λεγαμε τοτε με το chernobyl.

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

{σχεδον{off topic}

Μεγαλο σπασιμο παντως αυτο με το eshop, οταν φερνει περιζητητα ειδη.

Χτες ας πουμε ειχε τη μελανοταινια για το fax μου, εμεινε στο site τοσο,

που ουτε στο skroutzit! δεν προλαβε να εμφανιστει.

Οσο για κατι adsl modem της usrobs, τοτε σιγουρα πρεπει ναχεις γκομενα την αγελαδα,

οπως λεγαμε τοτε με το chernobyl.

To US Robotics 9107 το είχε στην λίστα για 1-2 μέρες μετά την αναγγελία των αυξήσεων στον Ε.Π.Α.Κ. Μετά μάλλον, πέσαν σαν τα κοράκια για ADSL οι μέχρι τότε αναποφάσιστοι... :110:

Αργούν τα 1640 και νομίζω ότι θα πάω για άλλο. Αν δεν είχα διαβάσει 100 φορές πόσο καλά reader είναι τα lg δεν θα το σκεφτόμουν . Τώρα είμαι σε δίλλημα

• 2 weeks later...

Μόλις σήμερα πήρα το Benq 1640 από το e-shop.Έκανα 2 εγγραφές σε -r Verbatim.Τα quality scans πολύ καλά (ποιότητα 97%).Το πρόβλημα αρχίζει μόλις πάω να τα παίξω στο επιτραπέζιο DVD μου Toshiba SD 350 το οποίο είναι καινούργιο.Σπασίματα!!!!!! Υπόψιν ότι με όλα τα media που έχω χρησιμοποιήσει και τα έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν όλα και τα παλιό recorder Nec 2500(μετατροπή σε 2510) δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κανένα media και με σπασίματα σε επιτραπέζια player πόσο μάλλον με Verbatim!!!! Θα σημειώσω ότι μολις το εγκατάστησα έβαλα και το καινούργιο Firmware BSLB από BSHB που είχε.Θέλει κάποια ρύθμιση που δεν έχω κάνει ή υπάρχει πρόβλημα; Διάβασα επίσης στο review του cdrinfo ότι το συγκεκριμένο recorder συμπαθεί τα +R media. Αυτό σημαίνει ότι έχει πρόβλημα με τα -R;

Δώστε μια βοήθεια γιατί ξενέρωσα :010: :009: :088: :022:

Και γω να πάρει η ευχή έγραψα καμιά 10αριά DVD σε TY –R και ενώ στο PC τα παίζει OK στο HTPC που παίζει στην TV μόνο με TV-OUT κάνει σπασίματα και δεν ξέρω αν είναι τα media που φταίνε ή κάτι άλλο…

Edit:

Βλέπω τώρα στο e-chop την 100άδα TY +R με 32 ευρώ, να τα πάρω για τις ταινίες και να κρατήσω τα -R για backup? :confused:

Το τελευταίο firmware είναι το BSMB. Δοκίμασε και με αυτό και πες μας.

Εγώ προσωπικά δεν έχω συναντήσει προβλήματα στην αναπαραγωγή των dvd όταν παίζουν στο επιτραπέζιο player. Χρησιμοποιώ κυρίως τα +. Αλλά ούτε με όσα - έχω γράψει έχω πρόβλημα.

Edit:

Βλέπω τώρα στο e-chop την 100άδα TY +R με 32 ευρώ, να τα πάρω για τις ταινίες και να κρατήσω τα -R για backup? :confused:

Εγώ για τις ταινίες βάζω τα That's Jewel Case. Να έχουμε το κεφάλι μας σίγουρο. ;)

Αν θέλεις κάποιο φτηνό σχετικά δισκάκι, γιατί δεν παίρνεις τα Plextor 4x;

Μόλις σήμερα πήρα το Benq 1640 από το e-shop.Έκανα 2 εγγραφές σε -r Verbatim.Τα quality scans πολύ καλά (ποιότητα 97%).

Ποιο είναι το media ID των συγκεκριμένων που χρησιμοποίησες;

Εγω παντως προτιμησα το 740Α σε μαυρο και δεν το μετανοιωσα.Οσο για τα scans ας ειναι καλα τα liteon :040:

Έβαλα τα Firmware που μου είπες αλλά τίποτε.Πάλι σπασίματα.Βάζω βγάζω το δισκάκι στο player και τα σπασίματα μου τα κάνει σε διαφορετικά σημεία!!!Το media ID των Verbatim είναι MCC 02RG20.Χρησιμοποιώ το Nero 7 Premium.Μήπως χρειάζεται να το απεγκαταστήσω και να το ξαναεγκαταστήσω γιατί όταν έκανα την αλλαγή των recorders το άφησα ως είχε.Φοβάμαι ότι φταίει το write strategy του Benq.Εκτός και αν χρειάζεται κάποια ρύθμιση που δεν ξέρω.Εκανα επίσης εγκατάσταση και των δυο συνοδευτικών προγραμμάτων που ήταν στο cd του recorder εκτός από το nero.Μήπως χρειάζεται κάποια ρύθμιση σε αυτά ή ίσως και απεγκατάστασή τους;

Η αλήθεια είναι πως απογοητεύτικα.Εκεί που με το Nec δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα απέκτησα.

Η βελτίωση που είδα με το νέο Firmware είναι στο χρόνο εγγραφής.

Με το BSLB 8X 10:15

Με το BSMB 8x 8:40

Πάντως ευχαριστώ για την ταχύτατη απάντηση.Οποιαδήποτε άλλη υπόδειξη δεκτή. :010: :010:

Το benq που πουλαει το e-shop λεει οτι ειναι retail αν ειναι ετσι τοτε πρεπει να περιλαμβανει και τις δυο προσοψεις (λευκη-μαυρη) στη photo του κουτιου ετσι δειχνει,τις εχει ομως????

Το benq που πουλαει το e-shop λεει οτι ειναι retail αν ειναι ετσι τοτε πρεπει να περιλαμβανει και τις δυο προσοψεις (λευκη-μαυρη) στη photo του κουτιου ετσι δειχνει,τις εχει ομως????

H έκδοση είναι retail, αλλά το πακέτο δεν περιλαμβάνει 2 προσόψεις. Στο πλάι του κουτιού αναφέρει σε ποιο χρώμα είναι το drive.

Το media ID των Verbatim είναι MCC 02RG20.

Ρίξε μια ματιά εδώ για εμπειρίες άλλων με αυτά τα media.

Απεγκατέστησα τα συνοδευτικά προγράμματα του Benq αλλά τα σπασίματα παραμένουν.Αν θυμάμαι καλά τα Verbatim και τα TY είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά.Επαναλαμβάνω ότι με τα συγκεκριμένα media δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα στο παρελθόν με το Nec 2500(2510).

Κάτι που μου φάνηκε περίεργο και δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει διαπίστωσα ότι κατά την εγγραφή με το Nero 7 Premium η ταχύτητα εγγραφής δεν ανέβαινε σταθερά μεχρι το 8χ αλλά είχε συνεχώς σκαμπανεβάσματα, δηλ. ξεκινούσε από 6,1χ πήγαινε στο 4, χ ανέβαινε στο 7,χ έπεφτε στο 3,χ ξαναανέβαινε στο 6,χ μετά και σε κάποιες στιγμές έπεφτε ακόμη και στα 250 Kb/s και ξαναανέβαινε και ξανα έπεφτε.Αν μη τι άλλο μου φάνηκε περίεργο μιας και πριν με το άλλο recorder ξεκινούσε από το 4χ και περίπου στο 30% πήγαινε στο 6χ και κάπου στο 50% έπιανε το 8χ και το διατηρούσε ώς το τέλος. Με το Benq η κατάσταση είναι αλλοπρόσαλλη και φοβάμαι ότι αυτό πρέπει να είναι το πρόβλημα μιας και απ ότι διαπίστωσα η διαφορά στους χρόνους που ανέφερα σε προηγούμενο mail μου οφείλονται στο γεγονός ότι την συγκεκριμένη φορά που μου έκανε χρόνο εγγραφής 8:40 η ταχύτητα εγγραφής δεν είχε τέτοια σκαμπανεβάσματα που ανέφερα παραπάνω αλλά ήταν πιο ομαλή και με αυξητικές τάσεις.Αυτό όμως έγινε μόνο μια φορά.

Τελικά το Benq έτσι γράφει αλλοπρόσαλα ή έχει πρόβλημα το drive μου;

Koίτα αν είναι ενεργοποιημένο το DΜΑ για το Benq. Αν όχι, μάλλον έπεσες σε προβληματικό κομμάτι...

Το έδωσα πίσω το 1640 και περιμένω σε 4-5 εργάσιμες μέρες την απάντηση από το service.Πάντως αν μου δώσουν την δυνατότητα αντικατάστασης θα πάω στα σίγουρα-καλά και εγγυημένα NEC 4550A για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Και απ ότι διάβασα ίσως είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά αυτή τη στιγμή. :)

Ήρθε επιτέλους. :)

To κακό είναι ότι το e-shop έχει αρχίσει τα "καλά" του Πλαισίου, μου φαίνεται. :013: Η συσκευασιά που μου ήρθε ήταν ανοιγμένη και κλεισμένη ξανά. Συγκεκριμένα ήταν σκισμένο ένα αυτοκόλλητο που εξασφαλιζε ότι η συσκευασια δεν έχει ανοιχτεί και έγραφε πάνω "IF SEAL BROKEN CHECK CONTENTS BEFORE ACCEPTING". :062:

Τι να κάνω τώρα; Η συσκευή μέσα μοίαζει άθικτη και όλα τα παρελκόμενα περιλαμβάνονται. Μου φαίνεται θα αρχίσω κα πηγαίνω για παραλαβή από το κατάστημα και αν δεν είναι όλα όπως πρέπει, δεν θα τα παίρνω ... :012:

Το λέω αυτό, γιατί και μία μητρική που πήρα πρόσφατα φαινόταν "πειραγμένη". :062:

Ελπίζω το drive να δουλεύει τουλάχιστον... Πως καταφέρνουν να σου την σπάνε ρε γ@μώτο...

Το παρέλαβα και εγω σημερα με το ιδιο ακριβώς συμπτωμα.

Σκισμένη η ταινία και κολημενη ξανα με σελοτεϊπ.

Τι να κανω Να τους το κοπανισω στα μουτρα?

Τους εχω σκάσει ενα χιλιαρικάκι τον τελευταιο μηνα

(Logitech 5500 - Creative X-Fi Lite pro και κατι ψηλα)

Το παρέλαβα και εγω σημερα με το ιδιο ακριβώς συμπτωμα.

Σκισμένη η ταινία και κολημενη ξανα με σελοτεϊπ.

Τι να κανω Να τους το κοπανισω στα μουτρα?

Τους εχω σκάσει ενα χιλιαρικάκι τον τελευταιο μηνα

(Logitech 5500 - Creative X-Fi Lite pro και κατι ψηλα)

Εγώ φανταζομαι ότι το δικό μου το ανοίξαν από περιέργεια, αφού ήταν από τα πρώτα που πούλησε το κατάστημα. Το δοκίμασα και δουλεύει άψογα. οπότε δεν το έκανα καθόλου θέμα.

Εσένα τώρα είναι λίγο ύποπτο. Τόσο καιρό τα πουλάνε πια. Ακόμα περίεργοι είναι; Εγώ θα έλεγα να δεις πως δουλεύει και να σκανάρεις ότι γραψεις. Αν κάτι δεν πάει καλά, το επιστρέφεις άμεσα... και τους τα χώνεις και για την ανοικτη συσκευασια.

Μήπως κολλάνε κανένα ταμπελάκι επάνω σαν το Πλαίσιο ή μήπως σκανναρουν το barcode και τα περνάνε σε βάση δικιά τους για να ξέρουν τί πουλήθηκε από αυτούς;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.