Orthodox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2005 Πήρα από το E-Shop μια Equip PCI SATARAID κάρτα με τον Silicon Image 3114 (4 port) για το σύστημα του αδερφού μου μιας και θέλει να αγοράσει κάποιους sata δίσκους. Την κάρτα την έβαλα στο δικό μου σύστημα (της υπογραφής) τη δοκίμασα έκανα και flash το bios γιατί δεν με ενδιαφέρει το raid και δουλεύει τέλεια. Βάζω την κάρτα στο pc του αδερφού μου την αναγνωρίζει κατά το boot μπαίνει windows βάζω drivers και όλα ok μέχρι εδώ. Κλείνω το pc συνδέω δυο sata δίσκους ανοίγω και κολλάει στο σημείο που έχει αναγνωρίσει τον controller με τους δίσκους ακριβώς εκεί δλδ που ψάχνει για το first boot device. Στο bios έχω σαν boot order: floppy, cdrom, hdd-0 και try other devices – disabled… Υπόψη ότι αν συνδέσω τους σκληρούς hot plugged (όταν είναι στα Windows) τους αναγνωρίζει κανονικά και δουλεύουν ok… Brother’s system: Pentium 4 1.8GHz (400 bus) MSI 845 Ultra-AR (Ms-6398) 512Mb DDR Ati Radeon 7500 64Mb Leadek TV2000XP 3x Maxtor 200Gb + IBM 80Gb IDE Drivers Σημ: ο ένας Maxtor είναι στον onboard Promise PDC20276 controller... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Νοέμβριος 6, 2005 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 κάπου στο BIOS πρέπει να έχει μία επιλογή που να λέει κατι σαν "HDD boot priority" μέσα εκει θα πρεπει να σου λέει τους δίσκους που έχεις στο σύστημα καθώς και μία επιλογη τύπου "bootable add-on card" την οποία πρέπει να την βάλεις πρώτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Νοέμβριος 6, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 To bios είναι ami και έχει απλά 3 επιλογές για boot order και όπως και να τις δοκίμασα τζίφος...Σκέφτομαι να κάνω μια εγκατάσταση σε ένα sata και αν φορτώνει κανονικά τότε κάπως λύνεται το πρόβλημα απλά το OS θα μπει στους καινούριους δίσκους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Νοέμβριος 7, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2005 Απενεργοποίησα τον onboard ata raid controller και δούλεψε. Κάποιο κόλλημα είναι μεταξύ των controllers και δεν γίνεται δυστυχώς τίποτα… Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.