Jump to content

Ακτινοβολια Crt και Tft

mefistofelis

Recommended Posts

mefistofelis Μπορει καποιος να μου πει με ποσοστικο προσδιορισμο ποση περιπου ακτινοβολια εκπεμπει μια οθονη crt σε σχεση με μια tft?

Κατά πάσα πιθανότητα οι εκπομπές ακτινοβολίας VLF/ELF είναι μηδενικές, σύμφωνα με το πλείστο της διεθνούς αρθρογραφίας. Ψάρεψα ένα pdf αρχειάκι που μπορείς να το διαβάσεις εδώ για το θέμα. Είναι μικρό και περιεκτικό.

H tft εχει ενα αμελητεο ποσοστο ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβολιας... Και ειναι απολυτα φυσιολογικο εφοσον περνα ρευμα απο μεσα της... Αλλο ομως αυτη η ελαχιστη και αλλο τα kVolt του καθοδικου... Δεν τιθεται θεμα συγκρισης. Ειναι σαν να συγκρινεις τα σωβρακα με τις γραβατες....

• 4 weeks later...

Ελπίζω να βοηθήσουν οι παρακάτω φωτογραφίες.

Απλά σημειώνω ότι τις μετρήσεις δεν τις έχω κάνει εγώ, απλά τις βρήκα και τις ποστάρω...

Λοιπόν, πρώτα έχουμε ηλεκτρικό πεδίο σε monitor καθοδικού σωλήνα.

post-776-1442174272,2075_thumb.jpg

Και τέλος, έχουμε το ηλεκτρικό πεδίο σε monitor TFT...

Νομίζω είναι προφανής η διαφορά, αν και είμαι σίγουρος ότι κάτι πρέπει να "παίζει" και με τις TFT..!

post-776-1442174272,4606_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.