nickthegreek1442169120 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2005 Kαλησπέρα,Θέλω να κάνω format στο ένα partition του δίσκου αλλα δεν ξέρω τι format κάνω. Πιο συγκεκριμένα άκουσα ότι υπάρχει normal format, quick format και low Format. Ποιες οι διαφορές τους και ποιο να προτιμήσω? Στο πεδίο Αllocation unit size τι τιμή να βάλω?
panoc Νοέμβριος 3, 2005 #2 Νοέμβριος 3, 2005 ενα quick format απλά θα διαγράψει το MΤF του δίσκου.το κανονικό θα διαγράχει το MTF και τα αρχεία αντικαθιστώντας κάθε byte με το 0 (αν θυμαμαι καλά)το Low Level ξαναφτίαχνει τη δομή του δίσκου.από τα windows μόνο τις 2 πρώτες επιλογές έχεις.διαλέγεις όποια θες, διαφορά δε θα δεις.για unit size ασε το default.
nickthegreek1442169120 Νοέμβριος 3, 2005 Author #3 Νοέμβριος 3, 2005 τί είναι το MTF του δίσκου? Αφού δεν θα δω διαφορά γιατί έχω τρεις επιλογές? :104:
panoc Νοέμβριος 3, 2005 #4 Νοέμβριος 3, 2005 To ΜTF είναι το μέρος του δίσκου που αποθηκεύονται η πληροφορίες του κάθε αρχείου.π.χ. σε ποια sector βρίσκεται, ποτε δημιουργήθηκε κλπ.Η κάθε μία της έχει το σκοπό της, που μέσα σε άκρες περιέγραψα πριν.
maddoctor Νοέμβριος 3, 2005 #5 Νοέμβριος 3, 2005 Ουσιαστικά η διαφορά μεταξύ του quick και του normal, είναι μόνο η ταχύτητα.Στο quick θέλει κάτι sec, ενώ στο normal μερικά λεπτά.Καλύτερα όμως να κάνεις normal.Low level format, γινόταν κάποτε και μέσω του bios.Τώρα πια δεν χρησιμοποιείται, οπότε ξέχνα το.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.