raptorsgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2005 Καλημέρα,1) Ισχύει ότι μετά από την πάροδο κάποιου χρόνου μπορούν να χαθούν τα δεδομένα από εγγράψιμα DVDs, κυρίως από φθηνές υλοποιήσεις;(Αυτό με κάνει να ιδρώνω, όχι τόσο για την ταινιοθήκη μου, όσο για τις φωτό και τα βίντεό μου).2) Φίλος μου με παρότρυνε να αγοράζω από δω και πέρα ΤΥ, ειδικά τώρα που βγήκαν printable full face, που χρησιμοποιώ εγώ.3) Τελικά (ΕΛΕΟΣ) να παίρνω + ή -;;;Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα κάτι full face Ritek, από Κασσετεμπορική, και τα οποία το DVD Identifier τα αναγνώριζε ως RITEKG05 DVD-R. Δεν είχα ποτέ - εννοώ ποτέ - πρόβλημα με αυτά τα μέσα, από ένα bulk 200 και πλέον δίσκων. Εκεί έχω τις φωτό και τα βίντεο. Δυστυχώς δεν τα στοκάρουν πια.Κάτι άλλα Intenso-R που τά βλέπει ως Prodisk R03 με γέμισαν προβλήματα. Ποτέ δεν ήξερες τι θα παίξουν, πού θα το παίξουν κλπ γνωστά.Επίσης πολλά προβλήματα είχα με Verbatim +R, τα οποία σύμφωνα με το DVD Identifier πάλι, ήταν κατασκευής Mitsubishi Chemical Corp. Θεωρητικά καλά προϊόντα, δηλαδή.Σημειωτέον ότι όλα τα αντίγραφα ασφαλείας ταινιών τα περνάω από το Decrypter - καλού, κακού - τα ρίχνω σ' ένα φάκελλο και μετά τα γράφω, συνήθως με μικρές ταχύτητες αν δεν βιάζομαι.Αυτά. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Εvo8-By-m-diox Νοέμβριος 2, 2005 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2005 Ναι ισχύει αλλα από ότι ξέρω μονο για της πολύ άθλιες μάρκες....!!Δηλαδή με Τu και TDK η prodisc δεν θα βρείς τεραστια διαφορα στο να σου χαθούν τα αρχείαΒεβαια σε αυτό πρέπει να μιλήσουν και οι ποιο έμπειροι γιατί δεν γνωρίζω καλά από δισκάκια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Νοέμβριος 2, 2005 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2005 Για να σας λυθουν οι αποριες γι αυτο που λεγαμε, οριστε και ενα scan. Τα δισκακια ειναι τα gold 8x +R με το λογοτυπο της disc impex. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos801442169065 Νοέμβριος 2, 2005 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2005 Για μια ακομη φορα θιγεται κατι πολυ σημαντικο για αρκετους (αν οχι τους περισσοτερους) απο εμας... τα DATA μας. Προσωπικα μπορω να αυτοχαρακτηριστω "αρρωστος" με τα δεδομενα μου και σαφως κατανοω την ανησυχια σου. Ας πιασουμε τα πραγματα ενα ενα... 1.Ειναι γεγονος οτι με το περασμα του χρονου καποια δισκακια αμφιβολου ποιοτητας μπορει να παψουν να ειναι αναγνωσιμα και κατ' επεκταση να εχεις απωλεια των δεδομενων σου. Ενα "καλο" και "ποιοτικο" δισκακι απλα σου δινει μεγαλυτερες πιθανοτητες στο να μην αντιμετωπισεις ποτε μια τετοια κατασταση. Σε καμια περιπτωση ομως ΚΑΝΕΝΑ δε μπορει να στο εγγυηθει. Tip: Τα πολυ critical data σου φροντισε εκτος απο δισκακια, να τα εχεις και σε raid διαταξη σε δισκους. Ναι, ξερω κοστιζει, αλλα κοστιζει περισσοτερο η ανακτηση δεδομενων απο εταιριες που κανουν αυτη τη δουλεια. 2.Θα συμφωνησω οσον αφορα τα συγκεκριμενα δισκακια. Μεχρι τωρα και για αρκετα χρονια μας εχουν αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις. Απλα να σου υπενθιμισω για μια ακομη φορα οτι κανενας δεν μπορει να εγγυηθει 0% απωλειες. 3. Για το + και το - πανε πλεον χρονια που μας απασχολουσε. Η εμπειρια μου λεει οτι σχεδον ολες οι σημερινες συσκευες διαβαζουν το ιδιο ευκολα ειτε τα + ειτε τα - δισκακια. Αν παλι σε ενδιαφερει η λεπτομερεια, να προσθεσω οτι τα + δισκακια εχουν ενα ελαφρυ προβαδισμα οσον αφορα την ποιοτητα τους ενω τα - ενα ακομα ελαφρυτερο προβαδισμα οσον αφορα τη συμβατοτητα. Και για να μην σε μπερδευω, προσωπικα ειτε τα + ειτε τα - ΤΥ που χρησιμοποιω δε μου εχουν δημιουργησει προβληματα. Η επιλογη ειναι δικη σου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hemispasm1442169066 Νοέμβριος 2, 2005 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2005 Καλημέρα,1) Ισχύει ότι μετά από την πάροδο κάποιου χρόνου μπορούν να χαθούν τα δεδομένα από εγγράψιμα DVDs, κυρίως από φθηνές υλοποιήσεις; (Αυτό με κάνει να ιδρώνω, όχι τόσο για την ταινιοθήκη μου, όσο για τις φωτό και τα βίντεό μου). 2) Φίλος μου με παρότρυνε να αγοράζω από δω και πέρα ΤΥ, ειδικά τώρα που βγήκαν printable full face, που χρησιμοποιώ εγώ. 3) Τελικά (ΕΛΕΟΣ) να παίρνω + ή -;;; Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα κάτι full face Ritek, από Κασσετεμπορική, και τα οποία το DVD Identifier τα αναγνώριζε ως RITEKG05 DVD-R. Δεν είχα ποτέ - εννοώ ποτέ - πρόβλημα με αυτά τα μέσα, από ένα bulk 200 και πλέον δίσκων. Εκεί έχω τις φωτό και τα βίντεο. Δυστυχώς δεν τα στοκάρουν πια. Κάτι άλλα Intenso-R που τά βλέπει ως Prodisk R03 με γέμισαν προβλήματα. Ποτέ δεν ήξερες τι θα παίξουν, πού θα το παίξουν κλπ γνωστά. Επίσης πολλά προβλήματα είχα με Verbatim +R, τα οποία σύμφωνα με το DVD Identifier πάλι, ήταν κατασκευής Mitsubishi Chemical Corp. Θεωρητικά καλά προϊόντα, δηλαδή. Σημειωτέον ότι όλα τα αντίγραφα ασφαλείας ταινιών τα περνάω από το Decrypter - καλού, κακού - τα ρίχνω σ' ένα φάκελλο και μετά τα γράφω, συνήθως με μικρές ταχύτητες αν δεν βιάζομαι. Αυτά. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Αρχικά να πω οτι θα μεταφερω το thread καλυτερα στο media forum καθως νομιζω οτι το subject matter του ταιριαζει καλυτερα εκει.Λοιπον 1. Ναι δυστυχως, ακομα ισως και σε ποιοτικα μεσα ειδικα οταν αυτα δεν αποθηκευονται κατω απο ιδανικες συνθηκες. 2. Καλα εκανε, ειναι απο τα καλυτερα μεσα που μπορειτε να βρειτε στην αγορα, τοσο σε CD και DVD 3. Δεν εχει καμια πρακτικα σημασια αν τα μεσα που θα χρησιμοποιησετε θα ειναι + ή - αρκει να ειναι ποιοτικα μεσα. Κατα κανονα θα σας προτεινα να χρησιμοποιειτε ειτε TY ειτε Verbatim μεσα (κατασκευαστης MCC - Mitsubishi Chemical Corp), ειναι οτι καλυτερο μπορειτε να χρησιμοποιησετε. Τα RitekG05 ειναι κατα κανονα σχετικα καλα μεσα - εχουν παρατηρηθει δυστυχως περιπτωσεις ομως οπου ενω εχουν γραφτει με μικρο error count μετα απο λιγο καιρο αποθηκευσης της ταξεως μηνων δινουν λαθη κατα την αναγνωση τους. Καλο θα ηταν να τσεκαρετε ξανα οτι εχετε γραψει με αυτα και να κανετε οπου χρειαζεται 2η κοπια. Τα Prodisc ειναι μεσης ποιοτητας μεσα εγγραφης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gplus1442169066 Νοέμβριος 2, 2005 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2005 Καλησπέρα σε όλους σας παιδιά, Να ρωτήσω παρακαλώ την γνώμη σας για τα παρακάτω Brands; Titanium (By CMC) Ritek Εχω γράψει αρκετά DVD Disks για Backup Data τους τελευταίους 3 μήνες και ευτυχώς για την ώρα δεν μπορώ να πω ότι "μετρώ" απώλειες.. Παρόλα αυτά θα ήθελα όποιος έχει μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα στα συγγεκριμένα brands να μου αναφέρει τυχόν δυσάρεστες εμπειρίες, μην τυχόν και βρεθώ μια μέρα προ δυσάρεστης εκπλήξεως.. Ευχαριστώ.. :004: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.