Jump to content

centrino?

mathimatikos1966

Recommended Posts

παιδια καλημερα , και παρακαλω τα φωτα σας

μου λετε σας παρακαλω ποιες διαφορες υπαρχουν σε ενα απλο πεντιουμ Μ και σε εναν centrino ?

και τελικα ποσο διαφερουν στην τιμη και αν αξιζει να αγορασω centino με δεδομενο οτι θελω να παρω φορητο τον οποιο θα χρησιμοποιω μονο για internet και εφαρμογεσ γραφειου.

ευχαριστω!!

Αυτή την στιγμή δυο ειδών φορητοί κυκλοφορούν με επεξεργαστή Intel. Αυτοί με Celeron M και αυτοί με Centrino Banias επεξεργαστές. Τώρα οι διαφορές είναι η ποσότητα l2 μνήμης , η ταχύτητα και το fsb. Αν αξίζει να πάρεις κάτι πιο ακριβό για αυτές τις δουλειές που λες μόνο δεν μπορώ να σου απαντήσω εγώ πάντως θα έπαιρνα ότι πιο φθηνό.

Πάρε ένα Celeron με 512 μνήμη και είσαι καλυμμένος για τις δουλειές που θες χωρίς να χρειαστεί να δώσεις τα έξτρα χρήματα για centrino . Γύρω στα 750 - 800 ευρόπουλα έχει πολλές επιλογές από διάφορες μάρκες. Τώρα αν βρεις καμιά καλή προσφορά με 100 ευρώ παραπάνω πάνε σε centrino.

φιλε svizi σε ευχαριστω για την απαντηση σου

συγκεκριμενα σημερα πηγα πλαισιο και μου εκαναν μια προσφορα που περιλαμβανει εναν cpu intel PM M 740(1.73AGHz /533)/ 2Mb

προφανως μιλαμε για pentium αλλα δεν ρωτησα αν ειναι centrino

στο φυλλαδιο του πλαισιου δεν τον εχει για centrino (οπου ειναι centrino το γραφει)

και η απορια μου παλι ειναι η εξης : αξιζει η αγορα ενος centrino για τις εργασιες που αναφερα παραπανω ?

φιλε Darth Vader η παραπανω προσφορα που εγραψα ηταν με 1024 μνημη , οθονη 15 , σκληρο 40 , dvd rec , lan αλλα χωρις λειτουργικο

τιμη 986 ευρω

μου φανηκε καλη τιμη (φυσικα δεν ειμαι και πολυ σχετικος) αλλα

φιλε Darth Vader η παραπανω προσφορα που εγραψα ηταν με 1024 μνημη , οθονη 15 , σκληρο 40 , dvd rec , lan αλλα χωρις λειτουργικο

τιμη 986 ευρω

μου φανηκε καλη τιμη (φυσικα δεν ειμαι και πολυ σχετικος) αλλα

Πιστεύω πως η τιμή είναι μέτρια. Πάντως πριν αποφασίσεις ρίξε και μια ματιά σε μεγάλα πολυκαταστήματα (Carrefour κτλ) . Πού και πού βγάζουν πολύ καλές προσφορές. Πριν κανά μήνα είχε πέσει το μάτι μου σε ένα Fujitsu -Siemens με centrino 1,6 ,512 ram, 60 HDD, Lan, Wifi με 900 € και 24 άτοκες.

Και φυσικά με λειτουργικό. Άποψή μου : ότι κι αν πάρεις σε laptop πάρτο με λειτουργικό. Άσε αυτούς να περάσουν τους drivers για πρώτη φορά μπας και έχει κανά πρόβλημα κάποια συσκευή και μετά το τρέχεις για επισκευή καινούριο μηχάνημα.

φιλε Darth μαλλον εχεις δικιο για την τιμη αλλα για αυτο που εχεις δικιο 100%

ειναι για το λειτουργικο ! ομολογω οτι δεν μου περασε καν απο το μυαλο !!!

μαλλον με γλυτωσες απο μ-----ια και σε ευχαριστω πολυ!

να εισαι καλα!!

Καλησπέρα και από εμένα. Για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα, δεν υπάρχει επεξεργαστής με το όνομα centrino. Centrino ονομάζεται η πλατφόρμα. Για να ονομαστεί ένας φορητός η/υ centrino θα πρέπει να διαθέτει τα παρακάτω 3 χαρακτηριστικά: επεξεργαστή pentium M , ένα συγκεκριμένο chipset (intel) και κάρτα minipci ασύρματης δικτύωσης επίσης από την intel.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.