darkCount Απρίλιος 5, 2005 Author #101 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 Επειδή έχω πάρει μια ιδέα απο το βιος σχετικά με το τι δείχνει ο σενσορας της NF7...να σας προετοιμάσω...Αλλα αντ'αλλων δείχνει!Είναι μια μικρή μπαλιτσα μέσα στο σόκετ η οποία δεν ακουμπαει πανω στον επεξεργαστη απο μόνη της. Επίσης είναι και τιγκα στη μόνωση το σοκετ μεσα.Τα νουμερα που έχω δει ειναι 33βαθμους σε load και 14 σε idle.Επίσης το σενσορα τον εχω κολλήσει ακριβώς δίπλα στο αποτύπωμα του πυρήνα...προχθες που αλλαξα την παστα και εβαλα καινούργιο σενσορα...δεν νομιζω να αλλαζει δραματικα΄η θερμοκρασία σε 1 χιλιοστο μακρυα απο τον πυρήνα πάνω στο coldplate.Ακριβή νούμερα το βράδυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolof_Ps Απρίλιος 5, 2005 #102 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 Eξαιρετική Δουλειά!!! Μπράβο.Κοίταξα λίγο τα χαρτιά μου για το πάχος των καλώδίων τροφοδοσίας. Βρήκα οτι για 30Α που θές να τραβάς, πρέπει το καλώδιο που θα χρησιμοποιήσεις να είναι 4 mm^2. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι ο κατασκευαστής έβαλε λεπτά καλώδια στο τεκ και αυτά υπερθερμαίνονται..... Μήπως τελικά κάτι δεν πάει καλά? Και πάλι συγχαρητήρια .......:worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Απρίλιος 5, 2005 #103 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 35 amper θεωρητικα περναν απο τα καλωδια του τοιχου που ειναι 1 χιλιοστο νομιζω.Οποτε αυτα που εχει το πελτιερ ειναι πολυ μικρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Απρίλιος 5, 2005 Author #104 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 τα καλώδια που είχε ήταν όντως πολυ λεπτα. Θα έλιωναν σίγουρα. Γιαυτό κολλησα τα χοντρά που φαίνονται στις πρώτες σελίδες.Αυτό που παρατηρώ είναι ότι κοντά στο μπλοκ ειναι δροσερά. Όσο πλησιάζουμε στο τροφοδοτικό ζεματάνε...με ζεστότερο σημείο εκεί που κουμπώνουν πάνω του.Ξεαγχώθηκα λίγο γιατλι φοβομουν μήπως λιώσουν το αρμαφλεξ ή κάτι άλλο εκει κοντά στη cpu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Απρίλιος 5, 2005 #105 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από aggelopas [Σήμερα, στις 20:46] 35 amper θεωρητικά περνάν από τα καλώδια του τοίχου που είναι 1 χιλιοστό νομίζω.Όποτε αυτά που έχει το πελτιερ είναι πολύ μικρά. Αυτή η διάμετρος κάνει για τον φωτισμό μόνο...Για τις πρίζες ισχύος (μέγιστη ένταση 16Α) χρησιμοποιείται καλώδιο διαμέτρου 1,5-2mmΗ δέη δίνει για όλο το σπίτι 40Α μέγιστο και οι κεντρικές ασφάλειες είναι 36Α...Για να μην θερμαινόταν καθόλου το καλώδιο θα έπρεπε η διάμετρος του να ήταν διαμέτρου 2,5mmΜιλάμε πάντα για το χάλκινο σύρμα και όχι το πλαστικό περίβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Απρίλιος 5, 2005 Author #106 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 Για να φύγουν κάποιες αμφιβολίες (δικές μου) σχετικά με αυτους τους βαθμούς που βλέπω...έπιασα και το έλυσα παλι. Δεν το κρύβω ότι πρώτος εγώ ξαφνιάστηκα με το αποτέλεσμα. Περίμενα - βαθμούς άλλα όχι κάτω απο -50 που βλέπω σε idle. ’ρχισα να σκέφτομαι, επειδή ο σένσορας είναι στο coldplate, μήπως δεν πατά καλά στη cpu και δείχνει πιο κρύο...δεν ξέρω. Το έλυσα πάλι να δω τι γίνεται... Έτσι ήταν κολλημένος ο σένσορας Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Απρίλιος 5, 2005 Author #107 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 Και έτσι ήταν η cpu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Απρίλιος 5, 2005 Author #108 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 Μετέφερα το σένσορα ακόμα πιο κοντά.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Απρίλιος 5, 2005 Author #109 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 Και αυτό είναι το idle από MBM...ο σένσορας της μητρικής που λεγαμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Απρίλιος 5, 2005 Author #110 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 και αυτό δείχνει ο σενσορας στο coldplate...κάτω απο -50 idle... Τώρα τρέχω toast για κάνα μισάωρο για να βγάλω θερμοκρασίες που ζητήσατε. Τραβάω και βιντεακι το idle και το load...θα βρω να τα ανεβάσω κάπου και θα τα ποστάρω...stay tuned. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Απρίλιος 5, 2005 #111 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 χμ. Δηλαδή με 170~ ευρώ περίπου , [60ευρώ~ 2πλο ψυγειο , 50ευρώ~ μπλοκ , 30ευρώ~ μια l20 , και 33ευρώ το 246w[400+ ονομαστικά]το γομαράκι 5Χ5cm. της thermal ent. ]Kόβει κάποιος εισητήριο για -40C. :daisy: + μηδενικά επίπεδα θορύβου + σχετικά εύκολο στήσιμο , . Το μόνο που λείπει είναι να μας διαφωτίσει ένας που κατέχει απο ηλεκτρικα- για μία φθηνή υλοποίηση τροφοδοτικού 40αμπέρ που να κάνει για τέκ.Aναφορικά με ένα τεκ 30αμπέρ 400watt φουσκώνει πολύ ο λογαριασμός στο Σπίτι ?[καίει πολύ ρευμα ?] Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Απρίλιος 5, 2005 Author #112 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 Μηδενικά επίπεδα θορύβου δεν έχεις. Και η υλοποίηση θέλει προσοχή. Κατά τα άλλα καλά τα λες. Αυξηση σε ΔΕΗ δεν έχω προσέξει γιατί το pc αυτό το ανοίγω για να παιζω...δεν ειναι 24/7 ανοιχτό. Κατανάλωση πρεπει να ειναι κάπου όσο ένα Phase...δεν ξέρω ακριβώς. Το τεστ για τον Shadow Hunter τελιωσε. Ακολουθούν φωτό... ΜΒΜ Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Απρίλιος 5, 2005 Author #113 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 Και σένσορας στο coldplate... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Απρίλιος 5, 2005 #114 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από kaynd [Σήμερα, στις 21:02] Αυτή η διάμετρος κάνει για τον φωτισμό μόνο...Για τις πρίζες ισχύος (μέγιστη ένταση 16Α) χρησιμοποιείται καλώδιο διαμέτρου 1,5-2mmΗ δέη δίνει για όλο το σπίτι 40Α μέγιστο και οι κεντρικές ασφάλειες είναι 36Α...Για να μην θερμαινόταν καθόλου το καλώδιο θα έπρεπε η διάμετρος του να ήταν διαμέτρου 2,5mmΜιλάμε πάντα για το χάλκινο σύρμα και όχι το πλαστικό περίβλημα... Sorry λαθος εκανα,16 ειναι στην πριζα του δωματιου οπου ειδα αυτη τη διαμετρο.Ειναι χοντρουτσικο...edit: Ξεχασα να πω συγχαρητηρια στο Darkcount!!Επισης βαψε ασημι το plextor...τι ειναι αυτα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Απρίλιος 5, 2005 #115 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από Athens2004 χμ. Δηλαδή με 170~ ευρώ περίπου , [60ευρώ~ 2πλο ψυγειο , 50ευρώ~ μπλοκ , 30ευρώ~ μια l20 , και 33ευρώ το 246w[400+ ονομαστικά]το γομαράκι 5Χ5cm. της thermal ent. ]Kόβει κάποιος εισητήριο για -40C. :daisy: + μηδενικά επίπεδα θορύβου + σχετικά εύκολο στήσιμο , . Το μόνο που λείπει είναι να μας διαφωτίσει ένας που κατέχει απο ηλεκτρικα- για μία φθηνή υλοποίηση τροφοδοτικού 40αμπέρ που να κάνει για τέκ.Aναφορικά με ένα τεκ 30αμπέρ 400watt φουσκώνει πολύ ο λογαριασμός στο Σπίτι ?[καίει πολύ ρευμα ?] παιδια χαλαρωστε... ο darkcount δεν ειναι τυχαιος με τα tec. Θα παιδευτητε αρκετα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Απρίλιος 5, 2005 Author #116 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 Τέλος τα τεστ για σημερα. Ακολουθούν 2 λινκς για τα βιντεο που ειπα. Ένα βίντεο απο το toast στο 2λεπτο πάνω και ένα βίντεο στα 30 λεπτά.Προσέξτε το vcore πόσο?! παίζει στο 2ο βίντεο...Βίντεο 1 6.7Mb 2mintoast rename σε .mpg Βίντεο 2 8.5Mb 30mintoast rename σε .mpg Προσοχή στους 56άρηδες...είναι λίγο μεγάλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Απρίλιος 5, 2005 #117 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από unseen [Σήμερα, στις 22:31] παιδια χαλαρωστε... ο darkcount δεν ειναι τυχαιος με τα tec. Θα παιδευτητε αρκετα... Δεν είπα ότι θα στηθεί σε ένα 15λεπτο , ουτε οτι θα έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με αυτά του DarkCount , Αλλά όχι ότι είναι και το πιό δύσκολο πράγμα στον κόσμο , . Παίζει μεγάλο ρόλο και η εξεικέιωση του καθενός , . Εμένα μου φαίνεται πως άν λύσω το θέμα psu θα το στήσω , άλλου μπορεί να φαίνεται δύσκολο να αλλάξει την default ψύκτρα , και εσύ στήνεις phase change σε 20 λεπτά. Όπως το δεί κανεις λοιπόν . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow Hunter Απρίλιος 5, 2005 #118 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 Σ'ευχαριστω darkcount για τις μετρησεις. Εχεις κανει πραγματικα εξαιρετικη δουλεια. Αν και ειχα ασχοληθει στο παρελθον με peltier, αγνοουσα την υπαρξη τοσο μεγαλου tec. Τις θερμοκρασιες κατω απο το σοκετ στις ζητησα γιατι ηθελα να τις συγκρινω με την δικια μου NF7-S rev2.0 και τις θερμοκρασιες που εχω απο το επισης μονωμενο thermal diode απο Windows σε υψηλα χρονισμενο idle-full load με το Vapochill επανω. Εχω παραπλησιες θερμοκρασιες με 3-4 βαθμους διαφορα προς τα πανω με τον αισθητηρα του evaporator να γραφει -18C.Τελευταια χαρη οταν μπορεσεις και τοποθετησεις αισθητηρα στο νερο, να δωσεις μια θερμοκρασια του νερου σε αντιστοιχες συνθηκες υπερχρονισμου. Με εχεις βαλει σε σκεψεις για το ποσο πιο κατω θα κατεβαινε η θερμοκρασια εαν το νερο ψυχοταν απο εναν chiller...Unseen, πιστευεις οτι θα ζοριζοταν πολυ ενας κομπρεσσορας στο να κραταει το νερο σε θερμοκρασιες 0-10C σε αντιστοιχες συνθηκες φορτιου οπως παραπανω ή μηπως επειδη δεν ειναι συγκεντρωμενο φορτιο σε μικρη επιφανεια θα ηταν ευκολη δουλεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Απρίλιος 5, 2005 #119 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 16 αμπερ ειναι παρα πολλα για πριζα τοιχουτοσα ειναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΙΝΑΚΑ και συνηθως ειναι για ενα δωμάτιο ή και 2 δωματια μαζικαι το καλωδιο ειναι μεν ενα χιλιοστο αλλα τοσο ειναι στην πριζα , δεν ξεκιναει τοσο απο τον πινακα και ειναι και μονοκλωνο μη το ξεχνατεεπιπλεον η ταση ειναι 220 βολτ και καποια πραγματα αλλαζουνδεν καταλαβαινω γιαιτ το εργοστασιο κανει τοσο μεγαλη βλακεια και βαζει λεπτα καλωδια , αφου ετσι και αλλιως τοσο θα τραβαει απο τη μανα τουπραγματικα δεν εξηγειται γιατι δεν εχει καλωδια σαν το κεφαλι μουπαντως σε μια σειρα καλωδιων ο πιο αδυναμος κρικος ειναι παντα το λεπτοτεροαποτι ειδα εχεις κανει "ματιση" στο λεπτο καλωδιοαν ηταν να καει θα ειχε καει ΠΡΙΝ το σημειο της ματισης των 2 καλωδιωνεστω και ενας ποντος να ειχε μεινει απο το παλιο καλωδιο και να ηταν ανεπαρκης ,αυτος ο ποντος λογικα επρεπε να εχει παρει φωτια ηδηαρα πιστευω καλα εκανες και τα αλλαξες προληπτικα απλα ισως και να μην γινοταν κατιεξετασε αυτο το περισευμα το μαμισιο σε τι κατασταση ειναι(οσο μπορεις να το παρεις ματι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Απρίλιος 5, 2005 #120 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 Τι ειναι ματιση???Για 2 υπνοδωματια ειναι οπως τα λες τα 16 αλλα μονο το δικο μου ειναι full load πολλες ωρες.Μερικες φορες πεφτει η συγκεκριμενη ασφαλεια ενω καταναλωνει ρευμα μονο το δικο μου δωματιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.