darkCount Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2005 Βρήκα λίγο χρόνο αυτες τις 2 μερες και έκανα μερικες προεργασίες για το νεο μου κουτάκι και τα καινούργια παιχνίδια για ψύξη. Τις κατασκευές των coldplate τις έδειξα σε άλλο ποστ....τώρα πάμε στην προετοιμασία του νέου κουτιού Cavalier 3 silver και στην συναρμολόγηση των 2 tec μπλοκ. Αρχίζουμε με το κουτάκι... Εγκατάσταση 4 διακοπτών για ευκολή μεταφορά, απομόνωση και λειτουργικότητα της υδρόψυξης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Ιανουάριος 17, 2005 Author #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 η πίσω όψη του κουτιού... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Ιανουάριος 17, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 και μια πιο μακρυνή για να φανεί το μεγεθος τους σε σχέση με όλο το κουτί. Οι 4 διακοπτες είναι 2 για το κύκλωμα και μπλοκ της CPU και 2 για το κύκλωμα και μπλοκ της GPU. 2 ξεχωριστά κυκλώματα με 2 αντλίες-ψυγεία-τανκς... Φυσικά μιλάμε για εξωτερική υδρόψυξη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Ιανουάριος 17, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Αυτά προς το παρόν με το κουτάκι. Πάμε στα μπλοκ τώρα. Σήμερα παρέλαβα το νεο μου peltier 270watt... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Ιανουάριος 17, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Αυτο είναι το μοντέλο του από Thermal Enterprises Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Ιανουάριος 17, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Αρκετα μεγαλύτερο απο το 226watt 50x50mm που είχα πριν στη cpu. Δεν ταιριάζει στα τεκ-μπλοκς του εμπορίου. Εδώ θα μας βοηθήσει το εκπληκτικό μπλοκ που έφτιαξε ο 11...με μια μικρή προσθήκη ενος φύλλου αλουμινίου όπως θα δείτε παρακάτω γιατί ούτε εκείνο κατασκευάστηκε για 62x62mm πελτιερ Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Ιανουάριος 17, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Ας αρχίσει η επάλειψη της μαγικής πάστας (οχι blackforest) arctic ceramique. Το σαντουιτς αποτελείται από τα εξής στρώματα : μπλοκ - λεπτό φύλλο αλουμινίου 62χ62mm - tec hotside - tec cold side - coldplate Το φύλλο αλουμινίου μπήκε γιατί το τεκ είναι 2 χιλιοστα μεγαλύτερο στο πλάτος απο τον πάτο του μπλοκ σε κάθε πλευρά. Ετσι δεν θα μένει καθόλου ακάλυπτο το τεκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Ιανουάριος 17, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 K γ@μω τις πατεντες οι διακοπτες!Πολυ μ'αραισει η δουλεια σου φιλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Ιανουάριος 17, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Μπήκαν και οι βίδες σφιξίματος του coldplate με το μπλοκ και ετοιμο το σαντουιτς μας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Ιανουάριος 17, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Προχωράμε στη μόνωση. Πως μ'αρέσει οταν είναι ευκολη η μόνωση!! Όπως το είχα καταλάβει με αυτο το μπλοκ κατα την κατασκευη των coldplates...ευκολη μόνωση. Ολες οι βίδες είναι εσωτερικες και δεν προκαλούν προβλήματα. Στο maze4-1 οι βίδες για AthlonXP socket περνάνε εξωτερικα και ακριβώς από εκεί που με κόπο περνούσες το αρμαφλεξ και στο μ@μούσε... Εδώ nema problema:T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Ιανουάριος 17, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Και ο ποπος του... Υπάρχει ένα μικρο προβληματάκι με τη μια γωνία του και εναν πυκνωτή στην NF7-s και πρέπει να ειναι λεπτή η μόνωση σε εκείνο το σημείο...αλλιώς δεν χωράει. Θα το φτιάξω όμως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Ιανουάριος 17, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Τα καλά νέα είναι ότι η πατέντα για να χωρέσει το τεκ αυτό στο μπλοκ του 11 πέτυχε και δουλέυει τζετ σε μια πρώτη δοκιμή που έκανα. Τα κακά νέα είναι ότι αυτο το τεκ τραβάει τρελλό ρευμα!! Με το dedicated psu στις παλιες ρυθμίσεις περίπου 14volt τραβάει 30 περίπου αμπέρ!! Κάτι δεν βγάζει και πολύ νόημα γιατι αυτό μας κάνει 420watt και όχι 270... ναι το ξέρω και γω μπερδευτηκα.Θα το ψάξω καλύτερα και θα σας πω μόλις καταλάβω τι παίζει με δαύτο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα καλώδια που το συνδεσα ζεματάνε!Για τρελλή ζεστη μιλαμε σε σημείο να φοβάμαι ότι θα λιώσουν. Καμία σχεση με το 226 που ειχα πριν. Και πάμε στο 2ο πρόβλημα.... αν τραβαει αυτο 30 αμπερ και το 226βατ τραβαει 16 περίπου στα 14βολτ....τότε μας τελίωσε το τροφοδοτικό.Δεν έχει τόσο ζουμί να δώσει. 40 αμπερ δίνει συνεχώμενα και 50 peak. ’ρα θα πρέπει να κόψω κάτι από τα βολτ. Οι δοκιμές θα δείξουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Ιανουάριος 17, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Και πάμε στο maze4 με το νεο του coldplate και backplate. Φωτό απο τη διαδικασία της συναρμολόγησης και της μόνωσης δυστηχώς δεν ειχα πάρει. Το τελικό κουμπωμένο αποτέλεσμα υπάρχει μόνο. Με το νεο plate ήταν και εδώ εύκολη η μόνωση...θα δείτε γιατί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Ιανουάριος 17, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Οι βίδες βγαίνουν από την πισω πλευρα και τα ελατήρια πατάνε στο backplate. Μεταξύ κάρτας και backplate υπαρχει ένα φύλο νεοπρεν Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Ιανουάριος 17, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Αυτό ειναι το τελικό αποτέλεσμα του maze4-1 CPU πάνω στην 5900sp. Αυτά έχω κάνει μέχρι στιγμής. Μόλις έχω κάτι νεότερο και φωτό θα το ποστάρω σε αυτό το θρεντ μέχρι και τα αποτελέσματα με το νεο γομαράκι πελτιερ που απέκτησα. (αν δεν μου λιωσει καλωδια και τροφοδοτικά δηλαδή) Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Ιανουάριος 17, 2005 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 μπράβο darkCount καλοδούλευτα . Καλύτερα να το κοιτάξεις αυτό με τα καλώδια, το καλώδιο του ίδιου του TEC καίει και αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Ιανουάριος 17, 2005 Author #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Ζεματάει ρε συ εντου.Και το δικό του και η προέκταση που κόλλησα. Και το καλώδιο που κόλλησα είναι από χοντρό καλώδιο 220v...το ένα εκ των τριων που περιέχει στο κάθε χρωμα-ακρο. Ένα στο μαυρο και ένα στο κοκκινο.Μου φαίνεται θα βάλω 3 καλώδια στο κάθε χρώμα όπως είναι το καλώδιο με τη μόνωση του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Ιανουάριος 17, 2005 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 μωρέ να μη πάθει τίποτα και το καλώδιο του TEC. αυτά βέβαια δε τα ξέρω καθόλου, καλύτερα να το παρακολουθείς στις πρώτες ώρες λειτουργίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 18, 2005 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2005 Αρχική απάντηση από darkCountΚάτι δεν βγάζει και πολύ νόημα γιατι αυτό μας κάνει 420watt και όχι 270...ναι το ξέρω και γω μπερδευτηκα.Θα το ψάξω καλύτερα και θα σας πω μόλις καταλάβω τι παίζει με δαύτο. Darkcount κατ'αρχας να σου πω οτι εχεις κανει καταπληκτικη δουλεια, πολυ ομορφα και συμμαζεμενα ολα. Αν δεν κανω λαθος τα 270Watt που αναφερεις ειναι η θερμοαπαγωγικη ιδιοτητα του TEC. Δηλαδη ποσα Watt θερμοτητας μπορει να αποβαλλει απο μια επιφανεια, και αντιστοιχα ποσα παραγει το ιδιο. Δεν νομιζω οτι τα Watt θερμοτητας που εκλυει εχουν καμια σχεση και με το ρευμα που χρειαζεται για να δουλεψει. Τουλαχιστον αυτο αναφερουν ολα τα ετοιμα TEC που πουλιουνται στο εμποριο. πχ τα ετοιμα TEC kit της Swiftech μπορει να αποβαλλουν 226Watt θερμοτητας αλλα χρειαζονται περιπου 360Watt ρευματος για να δουλεψουν. Ετσι τουλαχιστον αναφερει η Swiftech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Ιανουάριος 18, 2005 Author #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2005 ρε συ jax ξέρεις γιατί έχω κολλήσει...?Γιατί και τα 2 226άρια που είχα και δούλευαν ήταν ακριβώς όπως έλεγε η περιγραφή τους...και το έβλεπα στις ενδείξεις του psu μου...14βολτ έδινα και τραβούσαν περίπου 16αμπερ...δηλαδή 224watt...αρκετά κοντά στην ονομαστική ισχύ τους.Εδώ με έστειλε λίγο το τεκ αυτό...Ίσως είναι διαφορετική η μοντελοποίηση και τα νούμερα που χρησιμοποιεί ο κάθε κατασκευαστής.Θα δω θερμοκρασίες και θα ποστάρω το συντομότερο για να το σχολιάσουμε όλοι.Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.