Jump to content

OCZ 1GB KIT

Herc

Recommended Posts

Ενδιαφερομαι γι' αυτο το κιτ http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=MemoryPC&cp_id=62103 .Η μητρικη μου ομως (i845G) δεν υποστηριζει 400nhz μνημες αλλα μονο 266mhz.Τωρα εχω TwinMos 333mhz και δεν εχω κανενα προβλημα.Στην ουσια ειναι 300mhz 2x150fsb(απο 133 μαμα).Στα 300mhz(απο 400) θα δουλευουν και οι OCZ,θα υπαρξει προβλημα,εκτος απο τα 100 χαμενα mhz.

Επειδη οι συγκεκριμενες μνημες δεν ειναι και κατι το ιδιαιτερο για να πληρωσεις το ονομα OCZ και να πεις οτι "θα σου μεινουνε στο επομενο μηχανημα". Παρε 2 οποιαδηποτε 512dimms (twinmos/kingston) και κανε την ιδια δουλεια με 20-30 ευρω λιγοτερα. Προβλημα δεν θα εχεις ετσι κι αλλιως, 99%...

Κοιτα η μαρκα στις μνημες παιζει το ρολο στο οτι θα εχει λιγοτερες ασυμβατοτητες

με τις μητρικες.Απο την αλλλη ομως στοιχιζει πολυ παραπανω σε αναλογια.

Οποτε τσιμπα ενα ζευγαρι μνημες της kingston κατα προτιμηση τη σειρα value και θα εισαι

μια χαρα μα λιγοτερα λεφτα !!!

Τελικα τις πηρα http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr_pc_3200_premier_dual_channelSLN μην εισαι τοσο σιγουρος.Εχω προβλημα και θελω τη γνωμη σας :090: .Κατ' αρχην μου τις αναγνωρισε στα 300mhz με timings 2.5-2-2-5(απο 2.5-3-3-7 στα 400)αλλα απο εκει και περα μαυρη ωρα.Στα windows και σε προγραματα,αλλα και σε παιχνιδια δεν εχω προβλημα(ολα τρεχουν πιο γρηγορα)αλλα στα μετροπρογραματα ολο λαθη,λαθη λαθη λαθη.Ουτε ενα super pi δεν μπορω να κανω, ακομα και στο 1mb(για τα 32 ουτε λογος).Με Ramtester μερικες φορες 1.30ωρα με 80 λαθη και αλλες 400 λαθη σε 1 λεπτο και μετα κολλαει.Στο 3dmark2001 1.30ωρα χωρις προβλημα,ενω στο 3dmark2003 κολαει στο cpu test.Aπο διαγνωστικα μεσο dos κανενα λαθος.Τι μπορει να φταιει ρε ****το,το οτι χρονιζονται 100mhz λιγοτερα,τα timings ειναι σφιχτα(ετσι και αλλιως δεν μπορω να τα ρυθμισω).Σε μια μητρικη πρεπει να βαζεις μνημες, μονο στα mhz που υποστιριζει,(πριν οι twinmos ηταν 333mhz στα 2-3-3-6 και δεν ειχα κανενα προβλημα)αν ειναι ετσι, να τις σουταρω και να βαλω 266mhz να βρω την ηρεμια μου.Μηπως με καψιμο στρωσουν(αλλα με πιο προγραμμα και αν δεν βγαζει λαθη).Τι να πω ειμαι απογοητευμενος.

Λογικα εχουν Promoss τσιπακια.

Ασε τα 2.5-2-2 και βαλτες 3-3-3... (γιατι δεν μπορεις να τα ρυθμισεις??) Ουτε απο κανα tweaker για 845??

Η δωσε 0.1-0.2 ρευμα παραπανω. Πιο πολυ δεν ακουνε τα προμος ετσι κι αλλιως

Λογικα εχουν Promoss τσιπακια.

Ασε τα 2.5-2-2 και βαλτες 3-3-3... (γιατι δεν μπορεις να τα ρυθμισεις??) Ουτε απο κανα tweaker για 845??

Η δωσε 0.1-0.2 ρευμα παραπανω. Πιο πολυ δεν ακουνε τα προμος ετσι κι αλλιως

Ειναι κλειδωμενη η μητρικη,compag(by msi) ειναι αυτη,θες και overclocking;Ουτε ρυμα μπορω να δοσω ουτε timing να αλλαξω.Για tweaker,αν εχεις κατι υπ'oψιν,πες μου :006: .και κατι τελευταιο και χαρμοσυνο,τωρα που γραφω αυτα μολις τελειωσα ενα ram tester 3.2.18ωρες και 5λεπτα με 22740 κυκλους και 20470%(σωστο καψιμο)με μονο 20 λαθη :D .Ειναι καλο αυτο,θα στρωσουν.

δεν ξερω 100% κιολας αλλα το 1000τραγουδισμενο καψιμο ειναι για τσιπακια winond ή τελος παντων για τσιπακια που ακουνε σε ρευμα και με το καψιμο τα... ξεμπουκωνεις. Τα "κανονικα" τσιπακια δεν νομιζω οτι οφελουνται απο τετοιες καταστασεις και δεν βλεπω λογο γιατι να "φυγουν" λαθη τα οποια δεν θα επρεπε να υπαρχουν σε underclocked καταστασεις. tweaker για αλλαγη timings μπορει να σου επι κανα πειδι που ξερει απο 845 πλατφορμες.

Εσενα το προβλημα σου μυριζει ασυμβατοτητα μητρικης με τα τσιπακια. Επειδη πηρες ocz δεν μπορεις να ξερεις 100% τι τσιπακια εχουν για να σιγουρευτεις. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να γραψεις στην ocz ενα mail και να τους πεις αυτο ακριβως. Φροντισε να γραψεις ακριβως serial number για τις μνημες σου, καθως και μητρικη. Θα σου "ξηγηθουνε" ομορφα...

Σημερα εκανα ενα 7ωρο memtester 3.2 και τα αποτελασμα, :031: ωωωω θαυμα,κανενα λαθος.Μαλλον :017: τυχαιο ειναι,αλλα θα ξανακανω,αλλα γενικα οι μνημες στρωσανε χαρακτηρα με τον καιρο και μετα απο πολλα παιχνιδια,encoding,memtest,κ.α.

Υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα τα στρωνουν με τη χρηση αλλα λιγο περιεργο ακουγεται

παντως για βαλε κανενα μεμτστ μεσα απο τα win.

Πολλες φορες μπορει να χτυπησει αυτο αν και δεν νομιζω!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.