Jump to content

πολύ περίεργο!!!!!!

ibizakias8059

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπέρα,

εχω ένα μαλλον γελοιο για εσας πρόβλημα,

εχω μια msi k8n neo2 platinum με nforce3 ultra

δεν εχω αλλαξει bios και ολα στο συστημα δουλευαν default.

χτες πήρα ενα κιτ corsair 2 x 256 xms cl2 και ειπα να αυξησω λιγο την συχνοτητα του winchester 3000+ που έχω.

εκει ολα απλα γκρεμιστηκαν,αφενως οι μνήμες ειχαν timings 3-3-8-3 βασει οι ελεγε η αρχικη οθόνη οταν ανοιγε το συστημα,αφετερου αοταν πηγαινα στο μπιος και αυξανα το fsb μετα το 205 απλα το σύστημα δεν ανοιγε.

μου φαινεται απλα περιεργο,οταν εδω βλεπω κατι τρελα fsb.

να σημειωθει πως ο πολλαπλασιαστης ειναι 9Χ και δεν τον εχω πειραξει,αλλα με 205 μιλαμε για αυξηση μηδαμινη.......sos

Περιεργο ειναι.

Δοκιμασε να χαμηλωσεις το HTT multi σε 4Χ και δες τι θα γινει.

Εχεις ελεγξει τις μνημες εαν ειναι σταθερες?Μηπως καποιο module ειναι προβληματικο?

Επειδη ειχα τη συγκεκριμενη μ/β αυτο που λες μου φαινεται πολυ παραξενο.

Για κανε ενα clear cmos και μαλλον θα δουλεψει στις default ρυθμισεις.

Αλλαξε θεση στις ram kai βλεπουμε παλι.

Χαμηλωσε το HTT στο 4x (οπως λεει ο chaos), δωσε λιγο ρευμα στην CPU και ξαναδωκιμασε. Δεν ειναι στο χερι του να μην δουλεψει!

ευχαριστω παιδια ,αλλα υπαρχουν καποια βασικα προβληματα.....

1.δεν εχω ξανακανει ποτε overclocking οποτε το να αυξησω ρευμα ειναι ασφαλες στα χερια ενος πρωτάρη?

2.το HTT το εχω δει στο μπιος αλλα τι κάνει ακριβως?

3.απο ραμ εχω kai κατι twinmoss 2 x 256 τις οποιες τις βλεπει με τα timings τα κανονικα.

παιζει απλα να μην γουσταρει η μητρικη μου το κιτακι της corsair?ή κατι πιο επιστημονικο ισως......:)

3.απο ραμ εχω kai κατι twinmoss 2 x 256 τις οποιες τις βλεπει με τα timings τα κανονικα.

παιζει απλα να μην γουσταρει η μητρικη μου το κιτακι της corsair?ή κατι πιο επιστημονικο ισως......:)

Εαν καταλαβα καλα , τις εχεις ακομα πανω αυτες τις μνημες ? Αν ναι βγαλτες και ασε μονο τις corsair και δοκιμασε γιατι μαλλον αυτες σε σταματανε...

Το καλυτερο που εχει να κανεις ειναι να αφησεις τη μ/β με οσο το δυνατον λιγοτερα πραγματα πανω π.χ. μονο μια μνημη και να ξεκινησεις ωστε να δεις σιγουρα τι φταιει!

Οτι σου ειπαν τα παιδια πιο πανω...Παιξε με ολες τις μνημες που εχεις σε ολες τις θεσεις.Δεν μπορει να μακακιστηκε ετσι αποτομα το συστηματακι!!!Μηπως πειραξες κατι αλλο που δεν θυμασαι η δεν θες να μας το πεις;Που να δεις μπερδεμα οι Kingston value που ειχα με την DFI...Το συστημα εκανε απιστευτες τρελες,μεχρι που πηραν δρομο.Επισης τα nF chipsets εχουν την φημη του μπερδεματος με ram διαφορετικων εταιριων.Πχ οταν βαζω ξεχωριστα μια twin-mos 256mb και ξεχωριστα μια A-Data 256mb παιζει μια χαρα.Οταν μπουν και οι δυο μαζι η δεν θα μπουταρει καθολου η οταν θα μπουταρει θα κολλησει.Για ψαξου...

Το HTT multi δεν προκειται να επηρεασει τη σταθεροτητα του συστηματος σου καθολου εαν το βαλεις στο 4Χ.Οσο για το τι ειναι θα χρειαστει μιση σελιδα να σου εξηγησω.

Οσο για το επιπλεον ρευμα δωσε μεχρι 0.05Volt παραπανω αν και δε νομιζω οτι το προβλημα βρισκεται εκει μιας και ειναι πιθανοτερο(αλλα οχι πολυ) να ειναι το hyperTransport που εχει το προβλημα μιας και οι ανοχες του στο overclocking ειναι μικρες.

Το πιο πιθανο ειναι οτι φταινε οι μνημες.

α}Ειτε ειναι προβληματικες.

β}Ειτε το συγκεκριμενο configuration μνημων ή μνημων και μητρικης ειναι προβληματικο.

Πριν ξεκινας να βγαζεις και να βαζεις πραγματα απο τη μητρικη που ειναι κουραστικο και ενεχει και ενα βαθμο επικινδυνοτητας αρχισε απο το πιο απλα.

Δοκιμασε εκεινα που ειναι τα πιο προφανη ως προς το να εχουν προβλημα και αφου το προβλημα επιμεινει προχωρας και στις πιο συνθετες καταστασεις.

ευχαριστω για τις σκεψεις σας....

να εξηγησω καποια πραγματα που απο δικια μου χαζομαρα αφησα να εννοηθουν...

1.πρωτα ειχα τις twinmoss 2x 256 και τις εβλεπε στο σωστο τους timing,

μετα πηρα 2x 256 corsair me cl2 αλλα στην μητρικη το εβγαζε timings 3-3-8-3!!!!!!!

οταν ειπα να αυξησω το fsb το εκανα εχοντας πανω στην μητρικη μονο τις corsair σε διαταξη dual channel,σε default κατασταση το συστημα ανοιγε αλλα δεν ανοιγε οταν ηταν και οι 4 μνημες πανω(λογικο μου φανηκε),

σκεφτηκα να κανω o/c με τις corsair μιας και ειναι πιο ανεκτικες,ετσι νομιζα.....

θα δοκιμασω το απογευμα αυτο που ειπατε και ελπιζω να πετυχει.....

αλλιως θα το παρω αποφαση,ο δικος μου επεξεργαστης ειναι αριστοκρατης:(,βαριεται την εξτρα εργασια.....λολ

ναι αλλα γιατι πληρωσα 100 ευρω τις corsair an exei 3-3-8-3?κανονικα δεν θα επρεπε να δειχνει τουλαχιστο το πρωτο 2?

Εχεισ βαλει να ρυθμηζοντε απο το SPD ? Αν ναι και παλι στα βγαζει ετσι κατι μπορει να παιζει...Βεβαια μπορεις manual να τις ορισεις εσυ τα timings που θες ( και που θα πρεπε αυτοματα να παιζουν ).Εαν ειναι ολα default και παλι δεν βλεπει σωστα timings κατι ειναι ψιλοστραβο στην ολη φαση...

λες να ειναι μουφα απο το e-shop?

μεχρις στιγμης δεν με εχουν απογοητευσει οι τυποι εκει περα,

ααα.... μεχρισ στιγμης εκανα οτι ειπατε και το συστημα φαινεται σταθερο στο 215 fsb....

αυριο λεω να το κανω 230....μηπως να αυξησω την ταση?ή χρειαζεται διαιρετη για τις μνημες και αν ναι πως το κανω????

σορρυ για τις πολλες αποριες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.