Cthulhu Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2005 Ασχολούμαι με τους υπολογιστές απ' το '97 και μου 'χουν τύχει άπειρα παράξενα, αλλά αυτό ξεπερνάει κάθε φαντασία.Είχα το σύστημα μου: P4 2.6 Hyperthreading, 1GB μνήμη (2x512 σε διάταξη Dual DDR), κάρτα γραφικών Crucial ATI Radeon 9700 Pro. Τίποτα δεν είναι overclocker.Άλλαξα tower. Είχα ένα midi, πήρα ένα full της Lian Li. Έβγαλα τα πάντα απ' το midi, τα έβαλα στο καινούριο. Το PC ξεκίνησε, μπήκα windows, όλα δούλευαν ρολόι. Βάζω να παίξω ένα San Andreas. Και κάπου εδώ διαπίστωσα πως κάτι δεν πάει καλά.Στην ανάλυση που έπαιζα πάντα το San Andreas (1280x768x32, widescreen), και με τις ρυθμίσεις που είχα στην ποιότητα, ξαφνικά το παιχνίδι άρχισε να παίζει τραγικά γρήγορα, τόσο που να μην μπορώ να παίξω! Πως είναι όταν βάζουμε κάτι παλιά abandonware, που είναι φτιαγμένα για 486 και στα 2+ gigahertz τρέχουν σαν παλαβά; (βλέπε Magic carpet). Ε, αυτό, μόνο που το San Andreas είναι κάθε άλλο παρά abandonware!Δοκίμασα να αλλάξω αναλύσεις. Έφτασα στην 1900x1200x32. Σ' αυτή την ανάλυση, αν είχα όλες τις ρυθμίσεις της ποιότητας χαμηλά, το παιχνίδι πάλι έτρεχε αφύσικα γρήγορα. Αν τις ανέβαζα ψηλά, άρχιζε να σέρνεται. Αν τις έβαζα κάπου ενδιάμεσα, πότε έτρεχε, πότε σερνόταν, ανάλογα με το τι συνέβαινε επί της οθόνης. Ακόμα και η επιλογή frame limiter (η οποία υποθέτω γι΄ αυτό το λόγο μπήκε στο παιχνίδι) δεν κάνει την παραμικρή διαφορά.Δοκίμασα επανεγκατάσταση του παιχνιδιού, δοκίμασα να ξεκινήσω με default ρυθμίσεις, δοκίμασα μέχρι και με Ultrex να λουστώ, αλλά τίποτα! Το επόμενο που θα δοκιμάσω θα είναι format, αλλά μέχρι τότε θά 'θελα κανά δυο γνώμες πάνω στο τι συμβαίνει στο σύστημά μου!Σημειωτέον πως όλα αυτά άρχισαν να γίνονται μόνο τώρα με το νέο κουτί, με το παλιό, με το ίδιο hardware επακριβώς, το παιχνίδι έτρεχε μια χαρά.Any ideas?
ThorLite Οκτώβριος 28, 2005 #3 Οκτώβριος 28, 2005 Πριν το τρεξεις ανοιξε τον task manager βρες το explorer.exe με δεξι κλικ πηγαινε στο cpu affinity και ασε τσεκαρισμενο μονο το CPU 0........
Cthulhu Οκτώβριος 28, 2005 Author #4 Οκτώβριος 28, 2005 Πριν το τρεξεις ανοιξε τον task manager βρες το explorer.exe με δεξι κλικ πηγαινε στο cpu affinity και ασε τσεκαρισμενο μονο το CPU 0........Το δοκίμασα. Δε δούλεψε - και δεν θα είχε και νόημα να δουλέψει, γιατί σ' αυτό το ίδιο σύστημα το παιχνίδι έπαιζε άριστα εδώ και μήνες.Όσο για cheat, θέλω να το τερματίσω το παιχνίδι και τα αποφεύγω.Τι έγινε, επειδή έβαλα σερβεράδικο tower το PC μου την είδε Cray?
emnezia Οκτώβριος 28, 2005 #5 Οκτώβριος 28, 2005 μήπως παίζει καμία προστασία στο παιχνίδι και κάνει ανίχνευση στο σύστημα; Οπότε κατά την μεταφορά των parts να έβαλες πχ κάποια pci σε άλλη θύρα;
Cthulhu Οκτώβριος 28, 2005 Author #6 Οκτώβριος 28, 2005 μήπως παίζει καμία προστασία στο παιχνίδι και κάνει ανίχνευση στο σύστημα; Οπότε κατά την μεταφορά των parts να έβαλες πχ κάποια pci σε άλλη θύρα;Το να παίζει προστασία αδύνατον, 1ον γιατί το παιχνίδι τό 'χω αγορασμένο και δοκίμασα την επανεγκατάσταση, 2ον γιατί το παιχνίδι είναι αρκετά καλόβολο για να παίξει ακόμα και μετά από format χωρίς δεύτερη εγκατάσταση (το είχα εγκαταστήσει στον δεύτερο δίσκο) και 3ον γιατί η μοναδική PCI που έχω είναι η κάρτα ήχου και την έβαλα στο γνωστό της PCI....
Indiana Οκτώβριος 28, 2005 #7 Οκτώβριος 28, 2005 θα σου πω κάτι απλό... δοκίμασε το...κάνε reset το βιος όσο και να σου φαίνεται περίεργο....(clear cmos)βάλε μετά optimized defaults και πες μου...μπορεί να είναι βλακεία.....δεν χάνεις τπτ
Cthulhu Οκτώβριος 28, 2005 Author #8 Οκτώβριος 28, 2005 θα σου πω κάτι απλό... δοκίμασε το...κάνε reset το βιος όσο και να σου φαίνεται περίεργο....(clear cmos)βάλε μετά optimized defaults και πες μου...μπορεί να είναι βλακεία.....δεν χάνεις τπτΕννοείς το πλήρες, hardware reset, με τη μπαταρία και το juper-άκι;Όπως και νά 'χει, έχω κάνει αρκετές δικές μου ρυθμίσεις το bios, που δεν εντάσσονται στα optimised defaults. Άμα είναι, θα δοκιμάσω πρώτα το format και ύστερα αυτό.
Indiana Οκτώβριος 28, 2005 #9 Οκτώβριος 28, 2005 ναι με την μπαταρία...κάνε αυτό πρώτα....μπορείς να σωθείς...hear me
Santa Cruz1442169096 Νοέμβριος 1, 2005 #10 Νοέμβριος 1, 2005 -βγαλε την καρτα γραφικων και τριψε τις επαφες με μια γομα-update drivers καρτας γραφικων-clear mos,load defaults biosAν επιμενει στειλε μου pm Φιλικα
Cthulhu Νοέμβριος 1, 2005 Author #11 Νοέμβριος 1, 2005 -βγαλε την καρτα γραφικων και τριψε τις επαφες με μια γομα-update drivers καρτας γραφικων-clear mos,load defaults biosAν επιμενει στειλε μου pm ΦιλικαTo δεύτερο και το τρίτο τα καταλαβαίνω.Αλλά η γόμα στην καρτα γραφικών; Δεν μπορώ να το συλλάβω. Μήπως έτσι θα σβήσω το πρόβλημα;
Fonias A.E1442169095 Νοέμβριος 1, 2005 #12 Νοέμβριος 1, 2005 To δεύτερο και το τρίτο τα καταλαβαίνω.Αλλά η γόμα στην καρτα γραφικών; Δεν μπορώ να το συλλάβω. Μήπως έτσι θα σβήσω το πρόβλημα;Απλα τυχαινει μερικες φορες μετα απο καιρο να εχουν μαζεψει σκονη οι επαφες της καρτας γραφικων (και της ram επισης) και να δημιουργουν προβληματα. Ενα παλιο pc μου εκανε post και μετα κολλαγε. Δοκιμασα τα παντα (καθαρισμα,μονο cpu-ram-κ.γραφικων τπτ).Τελικα μου ειπε ενας γνωστος μου να τριψω με γομολαστιχα τις επαφες της ram και κ.γραφικων γιατι τις ειδε καπως "μαυρες" και το προβλημα λυθηκε. :102: Παντως ακολουθησε τη συμβουλη του Indiana αρχικα κανε και κανα φορματ αν δεν βαριεσαι... Αλλα παιχνιδια δοκιμασες?
Cthulhu Νοέμβριος 1, 2005 Author #13 Νοέμβριος 1, 2005 Απλα τυχαινει μερικες φορες μετα απο καιρο να εχουν μαζεψει σκονη οι επαφες της καρτας γραφικων (και της ram επισης) και να δημιουργουν προβληματα. Ενα παλιο pc μου εκανε post και μετα κολλαγε. Δοκιμασα τα παντα (καθαρισμα,μονο cpu-ram-κ.γραφικων τπτ).Τελικα μου ειπε ενας γνωστος μου να τριψω με γομολαστιχα τις επαφες της ram και κ.γραφικων γιατι τις ειδε καπως "μαυρες" και το προβλημα λυθηκε. :102: Παντως ακολουθησε τη συμβουλη του Indiana αρχικα κανε και κανα φορματ αν δεν βαριεσαι... Αλλα παιχνιδια δοκιμασες?Κοίτα να δεις, τι μαθαίνει κανείς. Μάλιστα...Το format έγινε χθες το βράδυ (το ήθελε έτσι κι αλλιώς το σύστημα εδώ και καιρό), σήμερα περνάω drivers οπότε βραδάκι θα έχω την απάντησή μου.
Cthulhu Νοέμβριος 1, 2005 Author #14 Νοέμβριος 1, 2005 Well, αυτό ήταν. Πέρασα drivers, ξεκίνησα το SA και όλα δουλεύουν ρολόι. Τι έφταιγε; Δεν ξέρω, και πιθανότατα ποτέ δεν θα μάθω.Πάντως, thanks for the input
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.