Jump to content

Ζώντας με την Αλουμινένια αδερφή του Jet Li - τη Lian Li!

Cthulhu

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί συμ-φορουμίτες, κλέφτες και λωποδύτες.

Σήμερα μόλις έσκασα 3.5 κατοστάρικα και αγόρασα ένα ασημένιο Lian Li 2100 Plus, για να αντικαταστήσω το ψιλο-αγνώστου ταυτότητας midi tower που είχα μέχρι στιγμής. Περιχαρής έφτασα σπίτι, ξεκοίλιασα το παλιό σύστημα κι έπιασα δουλειά.

Η πρώτη επαφή με το Lian Li είναι τόσο ερωτική που το μόνο που θέλεις είναι να το βλέπεις και να το χαΐδεύεις - κι άσε τη Motherboard να περιμένει. Απολύτως τίποτα στο κουτί δεν είναι και δεν φαίνεται φτηνό/φτηνιάρικο. Ακόμα και τα ροδάκια είναι μεταλλικά - μαντεύω από αλουμίνιο κι αυτά - ενώ οι λέξεις λαμαρίνα και πλαστικό είναι άγνωστες κι ανύπαρκτες.

Το εσωτερικό του κουτιού είναι ο ορισμός της άπλας (κι ουχί της ξάπλας). Η Motherboard, το τροφοδοτικό και οι σκληροί δίσκοι διαθέτουν το δικό τους compartment εντός του κουτιού, ενώ η όλη κατασκευή είναι κατάλληλα μελετημένη ώστε να εκμεταλλεύεται όσο το δυνατόν καλύτερα τη ροή του αέρα. Μαζί με το κουτί έρχονται δύο δωδεκάρηδες ανεμιστήρες ήδη εγκατεστημένοι (ένας κάτω μπροστά, ένας πάνω πίσω) κι ένας ιδιαίτερος τύπος ανεμιστήρα (θυμίζει νερόμυλο, δεν ξέρω πως τον λένε) που αναλαμβάνει να τραβάει το ζεστό αέρα απ' τις κάρτες επέκτασεις και να τον φυσάει έξω. Επίσης στο κουτί θα βρείτε ένα εξάρτημα για να βάλετε (αν θέλετε) ένα δωδεκάρη ανεμιστήρα να φυσάει απ' ευθείας τον επεξεργαστή, καθώς και αρκετές βίδες για να κρατήσουν για τριάντα αναβαθμίσεις. Τα πλαινά τοιχώματα και η οροφή είναι ευθύς εξ' αρχής επενδεδυμένα με ηχομονωτικό υλικό.

Αυτό που είναι παράξενο στο κουτί είναι πως τα πράγματα είναι τοποθετημένα ελαφρώς ανάποδα. Δηλαδή, το τροφοδοτικό βρίσκεται στο κάτω μέρος (στο δικό του compartment) ενώ η Motherboard έχει τις εξόδους της στο άνω πίσω μέρος του κουτιού, και μάλιστα τοποθετημένη ανάποδα, έτσι ώστε οι είσοδοι του ποντικού και του πληκτρολογίου να είναι χαμηλότερα απ' τη VGA ή την κάρτα ήχου.

Δυστυχώς, η απλά στο εσωτερικό έχει και το τίμημά της. Με δεδομένο πως τα καλώδια του τροφοδοτικού χρειάζεται ουσιαστικά να πάνε σε όλα τα compartments και το μήκος τους είναι συγκεκριμένο, τελικά αποδεικνύεται ψιλοδύσκολο έως ψιλοαδύνατον να διατηρηθεί μια τάξη - χρειάζεται να αγοραστούν μακρύτερα καλώδια. Πάντως, οι ενσωματωμένες USB, Firewire και ήχου (μικρόφωνο και ακουστικά) στο μπροστινό μέρος είναι αναμφισβήτητο προτέρημα.

Στη λειτουργία, το κουτί είναι άψογα αθόρυβο. Ακόμα κι όταν δουλεύουν και οι τρεις ανεμιστήρες, ο ήχος σε καμία περίπτωση δεν είναι ενοχλητικός, μάλλον προς το επιβλητικό τείνει.

Συνολικά, θεωρώ ότι το Lian Li άξιζε και την τελευταία πεντάρα που έδωσα για πάρτη του. Θα ήθελα η εγκατάσταση να ήταν λίγο πιο screw-less (έχει πολύ περισσότερες βίδες να βιδωθούν σε σχέση με το παλιό κουτί), αλλά μπροστά στην εμφάνιση, τη σωστή θερμική συμπεριφορά και την αθόρυβη λειτουργία, αυτά είναι πταίσματα.

Δυστυχώς, η ψηφιακή μου μηχανή είναι μια Nikon 2.1 Megapixel η οποία είναι κυριολεκτικά για το... ****, το CCD έχει παλιώσει και βγάζει τρελή κιτρινίλα. Θα το επιχειρήσω πάντως, κι αν βγουν καλές θα τις ανεβάσω

η σχεδιαστική του απλότητα, και η τρομερή λειτουργικότητά του με κάνουν να θέλω να κλέψω καμιά τράπεζα...

Να 'ξερα μονάχα γιατί έβαλαν κάτω το τροφοδοτικό και πάνω τη M/b...

δεν αποκλείεται να τα αφησαν επίτηδες για να το τελειοποιήσουν στο επόμενο κουτι!!!! :040: :040: :040:

Να 'ξερα μονάχα γιατί έβαλαν κάτω το τροφοδοτικό και πάνω τη M/b...
δεν αποκλείεται να τα αφησαν επίτηδες για να το τελειοποιήσουν στο επόμενο κουτι!!!! :040: :040: :040:

Απλά το κουτί είναι BTX.

Πραγματικα δεν θα καταλαβω ποτε τι βρισκεται σε αυτα τα απαραδεκτα -τουλαχιστον οπτικα- κουτια της Lian Li.

Αυτη μου η απορια θα προστεθει στην λιστα με τι αλλες μεγαλες αποριες της ζωης μου. :)

Πραγματικα δεν θα καταλαβω ποτε τι βρισκεται σε αυτα τα απαραδεκτα -τουλαχιστον οπτικα- κουτια της Lian Li.

Αυτη μου η απορια θα προστεθει στην λιστα με τι αλλες μεγαλες αποριες της ζωης μου. :)

Αυτό που βρίσκεται μέσα στα κουτιά είναι ένα PC (M/B, επεξεργαστής κλπ).

Αν η ερώτηση ήταν "τι βρίσκετε", εγώ προσωπικά βρίσκω το ότι δεν έχει τα φτηνιάρικα πλαστικά και τις λαμαρίνες που έχουν τα περισσότερα κουτιά, ότι έχει μελετημένο air flow, το ενσωματωμένο ηχομονωτικό και μια απλή αλλά ταυτόχρονα επιβλητική εμφάνιση.

Θες κι άλλα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.