infini Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2005 ΈΧω 2 pc με ίδιο hardware και έναν εκτυπωτή hp 3820 με τον οποίο θέλω να τυπώνω και από τα 2 pc. Πέρα από την λύση του data switch που ξέρω οτι θα μου προτείνετε, έχω δοκιμάσειτο εξής: Τον σύνδεσα στο ένα pc παράλληλα και στο άλλο usb.Το παράξενο είναι πως όταν τυπώνει στο ένα κανονικά, δεν τυπώνειστο άλλο. Ένω με usb σύνδεση τυπώνει κανονικά, στον υπολογιστή με τηνπαράλληλη σύνδεση ενώ έχει εκγατασταθεί σωστά, του δίνω εντολή να τυπώσει,εμφανίζεται κάτω δεξιά το εικονίδιο και γράφει printing, ο εκτυπωτής δεν τραβάειχαρτί. Μόλις τον κλείσω από το power button, και τον ξαναανοίξω τότε τυπώνεικανονικά! Αν τον κλείσω, του αλλάξω μπρίζα σε άλλο πολύμπριζο τότε τυπώνει κανονικά σε στον υπολογιστή με παράλληλη σύνδεση αλλά σε αυτόν με usb κάνει τοίδιο ακριβώς πρόβλημα (πρέπει να τον κλείσω και να τον ξαναανοίξω για να πάρει χαρτί) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιανουάριος 17, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Λογική μου φαίνεται η συμπεριφορά του, δεν νομίζω ότι μπορείς να χρησιμοποιείς και τα 2 interface του ταυτόχρονα, ακόμα και από διαφορετικούς υπολογιστές.Αν τα pc σου έχουν κάρτες δικτύου, με ένα utp crossover καλώδιο και 2 ρυθμίσεις θα είσαι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaputzis Ιανουάριος 17, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Γιατί δεν στήνεις ένα δίκτυο και να έχεις κοινό τον εκτυπωτή σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιανουάριος 17, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 μοιρασε τον...απλως ετσι 8α πρεπει και οι 2 να ειναι ανοιχτοι...'η παρ καν data switch Link to comment Share on other sites More sharing options...
morph Ιανουάριος 17, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 H HP το λέει οτι ΔΕΝ επιτρέπεται να χρησιμοποιείς και τα 2 interface. Κι εγώ "παρήκουσα" και δεν δούλευε καλά. Ή παίρνεις data swich, ή τον μοιράζεις, όπως σου είπε ο προλαλήσας. Δηλ. φτιάχνεις δύκτιο με crossover καλώδιο και πας στα printers and faxes και τον κάνεις sharing. 3 λύση και καλύτερη, αλλά λίγο πιο δαπανηρή, φτιάχνεις δύκτιο με hub και παίρνεις και ένα print server. Ο εκτυπωτής έχει πλέον ΙΡ και τον βλέπουν όλα τα pc. Δεν χρειάζεται να πάρεις τους πανάκριβους της ΗΡ εγώ έχω εναν dlink και είμαι ευχαριστημένος Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZAK Ιανουάριος 17, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Αν φτιάξεις δίκτυο με HUB υπάρχει και η λύση του JetDirect όπου δεν χρειάζεται να τον ανεβάζει κάποιο pc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
infini Ιανουάριος 17, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Σχετικά με αυτό που έγραψε ο Morph οτι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα 2 interface ταυτόχρονα, το σκέφτηκα και εγώ, αλλά το θέμα είναι ότι τους έχω συνδέσει σε 2 διαφορετικά pc και ακόμα και αν αποσυ΄νδέσω το παράλληλο ή το usb καλώδιο, δηλαδή να μην υπάρχει φυσική σύνδεση με τα 2 pc, πάλι έχω το ίδιο πρόβλημα. Είχα δοκιμάσει switch, αλλά μου έκανε κάτι περίεργα πράγματα, με τοο ένα pc τύπωνε κανονικά και με το άλλο του έδινα εντολή να τυπώσει αλλά τράβαγε το χαρτί μόλις έβγαζα το παράλληλο καλώδιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.