Jump to content

Συζήτηση για το Mod & τις επιδόσεις της Sapphire X800GTO²

Stelaras

Recommended Posts

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Σας παρακαλώ...όχι άλλα off topic.

Εδώ συζητάμε σχετικά με το mod και τις επιδόσεις της κάρτας.

Για οτιδήποτε άλλο μπορείτε να ανοίξετε νέο topic.

Ευχαριστώ

Λοιπόν, ολοκλήρωσα και εγώ το modάρισμα της δικιάς μου και είδα μάλλον περίεργα αποτελέσματα..

Με τον πρώτο τρόπο που προτείνει ο tasos, δλδ το modαρισμένο GTO bios και ανέβασμα των clocks δουλεύει άψογα και βγάζω 6400 στο 3dM05και temps 55 σε μια ώρα full load και μηδέν artifacts με atitool.

Αντίθετα, αν βάλω το Χ850ΧΤ-ΡΕ bios, ακόμα και αν το πειράξω στα 500/550 η θερμοκρασία ανεβαίνει επιτόπου στους 80+ όπου και crashαρει. Δεν μπορώ να το καταλάβω...

Anywayz, τώρα έχω βάλει το bios της GTO με 16 pipes και 550/600 και πάει κομμάτια.

Σημειώνω ότι μιλάω πάντα για stock ψύξη μόνιμα στο 75% του fan (μέσω riva)

Τελικά κατάλβα γιατί με το καινούριο bios, εκτοξεύεται η θερμοκρασία: έχει σαν στανταρ 5% λειτουργία ανεμιστήρα. Το έχει κανείς άλλος αυτό το πρόβλημα?

Πως το λύσατε? Το atitool να το ρυθμίσω στο startup δεν μπορώ γιατί μου λέει "graphics card changed.Cannot load profile"

Καμιά ιδέα? Help please...

Εγω μαλλον με βλεπω να δοκιμαζω τον τροπο απο το φορουμ των overclockers.co.uk

Δεν παιζει φλοπυ και αυτο ειναι το μοναδικο που εχω δει σε νον-φλοπυ εκδοση

Το εχει δοκιμασει κανεις απο δω??

http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=17481933

Γιατί δεν κάνεις ένα bootable cd/dvd με το nero και να βάλεις μέσα το flashrom και το bios? Εγώ αυτό έκανα και όλα είναι καλά. Εκτός από αυτό που λέω πιο πάνω με το atitool και το fan αλλά δεν νομίζω ότι φταίει αυτό!

Τελικά κατάλβα γιατί με το καινούριο bios, εκτοξεύεται η θερμοκρασία: έχει σαν στανταρ 5% λειτουργία ανεμιστήρα. Το έχει κανείς άλλος αυτό το πρόβλημα?

Περίεργο μου φαίνεται αυτό που γράφεις.

Εμένα δέν μου παρουσιάστηκε κάτι τέτοιο.

Ποιό bios χρησιμοποίησες και από που το κατέβασες ?

Το τσεκάρισες με το rabit πρίν το φλασάρεις ??

Απο το site που δίνεις στον οδηγό. Το "Sapphire.X850XT.256.Samsung16_041108.bin". Τι εννοείς αν το τσεκάρισα? Το άνοιξα με το rabit και αφαίρεσα τα vivo κανονικά. Μετά το flashαρα. Εσύ πέρασες τελικά της 850? Υπάρχει κάποια άλλη έκδοση του bios?

Δηλαδη για να καταλαβω... το μοναδικο προβλημα σου ειναι η ρυθμιση σε 5% του ανεμιστηρα με το ΧΤ-ΡΕ bios ???? Αυτο πως επηρεαζει την καθημερινη σου λειτουργια?? Δεν μπορεις να το αλλαξεις με τιποτα??

Ναι αυτό είναι. Πως επηρρεάζει την καθημερινή λειτουργία? Έχεις δοκιμάσει την Χ850ΧΤ-ΡΕ με τον ανεμιστήρα στο 5%? Πάει 80 βαθμούς για πλάκα και κρασάρει... Μπορείς να το κάνεις, αλλά πρέπει να έχεις το Riva να ρυθμίζει on startup τον ανεμιστήρα στο 100% Το atitool για κάποιο λόγο στα x64 δεν δουλεύει σωστά οπότε...

Άσε που, γενικά με τον ανεμιστήρα κάτι τρέχει. Και εξηγούμαι: έβαλα τελικά πάνω ένα ATI Silencer. Εκεί που ρύθμισα το fan στο 80% έκανε έναν σφυριχτό θόρυβο. Στα faq της AC λέει ότι σε κάποιες κάρτες η τροφοδοσία είναι περίεργη και σφυράει η ψύκτρα γιατί παίρνει 24ν(!!!) Οπ'οτε μόνο στο 100% μπορώ να το έχω.

Απλά ρωτάω αν έχω κάνει κάτι λάθος...

Ναι αυτό είναι. Πως επηρρεάζει την καθημερινή λειτουργία? Έχεις δοκιμάσει την Χ850ΧΤ-ΡΕ με τον ανεμιστήρα στο 5%? Πάει 80 βαθμούς για πλάκα και κρασάρει... Μπορείς να το κάνεις, αλλά πρέπει να έχεις το Riva να ρυθμίζει on startup τον ανεμιστήρα στο 100%

Aυτο ηθελα να μαθω... αν αντεχει η καρτα μεχρι να μπει στο λειτουργικο, και να φορτωσει καποιο προγραμμα που θα της επιβαλλει στροφες ανεμιστηρα...

Εγω εχω νερο... οποτε προβλημα με το 5% δεν προκειται να εχω... ολο 0% θα δειχνει... :016: Απλα αν ειδες καποιο αλλο περιεργο... Η καρτα σου δουλευει με το κανονικο (και το modded0 στα 540, αλλα με το ΧΤ-ΡΕ τρως πακετο?? Μαλιστα...

Δυστυχώς την κάρτα την έχω πουλήσει...και δέν μπορώ πλέον να τσεκάρω τις ρυθμίσεις εκ νέου για να σε βοηθήσω.

Σε μένα όταν έβαλα το bios της X850XT PE, ο ανεμιστήρας ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. Έπρεπε εγώ να τον ρυθμίσω να γυρίζει στο ποσοστό που ήθελα. Γι' αυτό έβαλα το ξεκλείδωτο bios με ανεβασμένες τις συχνότητες και παίζει μια χαρά έτσι.

Το κακό είναι ότι το ανεβασμένο της GTO δεν μπορεί να ρυθμιστεί πάνω από 505-506 για τον πυρήνα. Την ώρα που πάει 560, κρίμα δεν είναι?

Το κακό είναι ότι το ανεβασμένο της GTO δεν μπορεί να ρυθμιστεί πάνω από 505-506 για τον πυρήνα. Την ώρα που πάει 560, κρίμα δεν είναι?

Το ανοίγεις με το rabit και ανεβάζεις τέρμα τον πυρήνα.

Το κάνεις save.

Το ξανανοίγεις....και το πάς 560 :047:

Save & flash

Δηλαδη??

Δεν καταλαβα τι εννοεις...

Όταν άνοιγα με το rabit το bios της GTO, δεν με άφηνε να ανέβω πάνω από τα 506,κάτι.

Βέβαια δεν είχα σκεφτεί αυτό που πρότεινε παραπάνω ο Τάσος, και νόμιζα ότι για λόγους ασφαλείας το bios δεν πάει παραπάνω. Δικό μου λάθος...

Μαλιστα... Δηλαδη το modified GTO bios που κυκλοφορει στην πιατσα, εχει ταβανι στα 506 απο την μανα του? αμα το φλασαρεις (χωρις να το πειραξεις με το rabit) δεν σε αφηνει μετα το ati tool να ανεβεις πανω απο τα 506....

Χμμ,θα σε γελάσω... Κάθε φορά, από τις κάμποσες που το φλάσαρα, το είχα πειράξει με το rabit να πάει τέρμα, στα 506 δηλαδή. Αλλά πρέπει να είναι έτσι όπως το λες. Πάντως ακολουθώντας τη συμβουλή του Τάσου,έβαλα της GTo πάλι και έφτιαξαν όλα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει πια Χ850ΧΤ, χεχε..

Μου ηρθε και μενα χθες η GTO2. Κατευθειαν την κανω 12->16 pipes, ανεμιστηρες στο φουλ και εχω παει τα ρολογια σε 520-540 σα της ΧΤ δηλ δε τα πηγα παραπανω γιατι εχω κατι περιεργα προβληματα. Ενω μου περναει κανονικα το scan artifacts για αρκετες ωρες και χωρις προβληματα το 3dmark05, ενα παιχνιδι το sniper elite κρασαρει μετα απο μερικα λεπτα και βγαζει μια μπλε οθονη χωρις να γραφει τιποτα. Επισης στο FIFA06 δεν βγαζει προβλημα. Εχω drivers omega 5.10 και δοκιμασα και τους ΑΤΙ 5.11.

Στη Χ600 που ειχα δε μου εβγαζε προβλημα το παιχνιδι. Παιζει να ειναι προβλημα με τα παραπανησια pipes? Τι αλλο μπορω να δοκιμασω για να σιγουρευτω?

EDIT: Δοκίμασα το sniper elite με 12 pipes και default clocks και κολλησε παλι στα 3-4 λεπτα. Μετα εβαλα 16 pipes και default clocks και δοκιμασα το F.E.A.R. για αρκετη ωρα και δε κολλησε. Τι να πω ειμαι τοσο γκαντεμης που επεσα σε παιχνιδι με BUG?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.