Jump to content

Συζήτηση για το Mod & τις επιδόσεις της Sapphire X800GTO²

Stelaras

Recommended Posts

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Ελπιζω να σου ελυσα Ολες τις αποριες. ( ΠΡΟΣΕΧΕ ΚΑΛΑ Αν ΠΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ :071: ) χεχεχεχεχεχε...

Φυσικα και μου τις ελυσες και σε ευχαριστω πολυ για το χρονο που εφαγες για να ικανοποιησεις την περιεργεια μου ! :)

Για το bios θα μου πει κανεις που χρησιμευει να δοκιμαζεις αλλα? παιζει τιποτα με τις τασεις???

Οι διαφορα των bios ειναι οχι το ρευμα , αλλα τα timings των μνημων . Υπαρχουν 16 επιλογες στα timings ,οποτε πειραζοντας τα μπορεις να παιξεις πολυ και να κερδισεις σε επιδοσεις.

Οι διαφορα των bios ειναι οχι το ρευμα , αλλα τα timings των μνημων . Υπαρχουν 16 επιλογες στα timings ,οποτε πειραζοντας τα μπορεις να παιξεις πολυ και να κερδισεις σε επιδοσεις.

αντε ρε? να κερδισεις δηλαδη ποσο? μιλάμε μονο για τις μνημες ετσι...

ρε λες γι'αυτο να πιανω 626,4 mhz με το παλιο bios γιατι και με την ιδια θερμοκρασια αλλα με modded bios κωλωνουμε στα 610 :100:

ουτως η αλλως τα timings μπορεις να τα πειραξεις μεσω του ati tool.

μπορεις να εμβαθυνεις ή να με στειλεις σε καποιο link

αντε ρε? να κερδισεις δηλαδη ποσο? μιλάμε μονο για τις μνημες ετσι...

ρε λες γι'αυτο να πιανω 626,4 mhz με το παλιο bios γιατι και με την ιδια θερμοκρασια αλλα με modded bios κωλωνουμε στα 610 :100:

Ποια bios χρησιμοποιησες ???

Μπορεις να δεις τα timings με το rabit .Εχει λινκ ο Τασος στην 1η σελιδα.

Αυτα που εβαλε ο Τασος , ειχαν ιδια timings .

Φυσικα τα timings επηρρεαζουν τα clocks . Επισης , στο atitool υπαρχει επιλογη να παιξεις μαζι τους . Προσοχη μονο μην την ξεπατωσεις .

Μπορεις να κερδισεις και 20Mhz στις μνημες , αλλα μπορει να αποδιδουν καλυτερα στα 600πχ με καλα timings απο οτι στα 630 με χαλαρα timings.

Ποια bios χρησιμοποιησες ???

Μπορεις να δεις τα timings με το rabit .Εχει λινκ ο Τασος στην 1η σελιδα.

Αυτα που εβαλε ο Τασος , ειχαν ιδια timings .

Φυσικα τα timings επηρρεαζουν τα clocks . Επισης , στο atitool υπαρχει επιλογη να παιξεις μαζι τους . Προσοχη μονο μην την ξεπατωσεις .

Μπορεις να κερδισεις και 20Mhz στις μνημες , αλλα μπορει να αποδιδουν καλυτερα στα 600πχ με καλα timings απο οτι στα 630 με χαλαρα timings.

Ακριβώς έτσι είναι.

Δοκίμασα settings στις μνήμες πιό χαλαρά (από X850PRO) ....φτάσανε 648...αλλά από επιδόσεις χάλια.

χμμμμμ αν δοκιμασω δηλαδη να κατεβασω τα timings κινδινευω? υπαρχει καποιο guide γι αυτο το πραγμα?

Guide δεν υπαρχει ... Μεχρι στιγμης , τα καλυτερα timings για το 3dmark05 ειναι τα ακολουθα :

"TRCDRD: 7

TRCDWR: 3

TRP: 5

TRAS: 13

TRRD: 4

TWR: 6

TR2W: CL+2

TW2R: 4

TR2R: USE TWR RULE

TR2R: 2

WR_LATENCY: 1.5

CAS_LATENCY: 7

CMD_LATENCY: 0

STR_LATENCY: WR LATENCY

REFRESH_RATE: 0x75

TRFC: 23

"

Αυτο συμφωνα με δοκιμες που εχουν γινει στην xremesystems .

Κατεβασε τις μνημες στα 500 και βαλε στο atitool αυτες τις τιμες . Μετα κανε find max mem.

stelara εκει που λεει 0χ75 ειναι πολυ καλυτερο να βαλεις 0χ3C!με τις δοκιμες που εκανα στην δικια μου εχει καλυτερα αποτελεσματα!!

stelara εκει που λεει 0χ75 ειναι πολυ καλυτερο να βαλεις 0χ3C!με τις δοκιμες που εκανα στην δικια μου εχει καλυτερα αποτελεσματα!!

Θα το δοκιμασω και αυτο . Thanks :)

Παιδάκια, με τα νέα αυτά timings, αν συμπεριλάβουμε τη χαμηλότερη συχνότητα που λειτουργούν πλέον οι μνήμες, έχουμε καλύτερες επιδόσεις; Αν ναι, πόσο; Μόνο στο 3DMark2005 ή και σε παιχνίδια;

εγω ειχα καλυτερo score κατα 120 βαθμους περιπου αλλα με ιδια clocks ετσι. δεν εχω δοκιμασει ακομα τη μια ρυθμιση 0x3C ακομα. θα το κανω μολις παω σπιτι. εχασα ομως καμια 20 mhz. τωρα πιο απτα τα δυο ειναι καλυτερα θα το διαπιστωσουμε.

αντε και με το bolt mod θα ειμαστε κομπλε...:109:

Παιδιά καλησπέρα. Παρ' όλο που αυτή την εποχή βρίσκομαι σε δύσκολη κατάσταση λόγω πολλαπλών υποχρεώσεων + μια μετακόμηση σε εξέληξη, συζητώντας με τον Τάσο την περασμένη εβδομάδα με έβαλε και μένα στην πρίζα και πήρα μια GTO2. Μετά την μετατροπή και έτσι στα γρήγορα χωρίς artifacts πάει 534/594. Με core 538 κολάει. Επειδή απ' ότι φάινεται άλλες πάνε χειρότερα και άλλες καλύτερα θα πρότεινα να μετρηθεί το vcore σε κάποιες για να δούμε αν ύπάρχουν διαφορές. Και αυτό το λέω γιατί απο την προηγούμενη εμπειρία μου με X800XT AGP, υπήρχαν διαφορές. Και φυσικά μια διαφορά της τάξεως των 0.05V είναι σημαντική. Πάντως με ένα μοντάκι στο Vcore και με τον υπάρχοντα ανεμιστήρα μπορείτε να δώσετε 1.5V άνετα και τότε πιστεύω οτι θα περάσει ο πυρήνας τα 620mhz.

Kαι κάποια πρώτα Bench με 3Dmark 01, 03 και 05. Τάσο νομίζω οτι τα δικά σου είναι λίγο χαμηλά παρ' ολο που έχεις μεγαλύτερους χρονισμούς.

post-71-1442174248,4272_thumb.jpg

post-71-1442174248,5153_thumb.jpg

post-71-1442174248,5838_thumb.jpg

Τάσο νομίζω οτι τα δικά σου είναι λίγο χαμηλά παρ' ολο που έχεις μεγαλύτερους χρονισμούς.

Μπά...μιά χαρά είμαι

attachment.php?attachmentid=8498

Μεγειά την κάρτα :111:

1,5 ? στο techpowerup οπου και πηρα οδηγιες για το voltmod που ετοιμαζομαι σε λιγο να κανω λεει τα εξης για το cooling :

VGPU

Stock: 1.31V - 1.41V

Air cooling: ~1.45V

Water cooling: ~1.7V

Phase change: ~1.85V

οποτε 1,5 βολτ με το μαμα λιγο φοβαμαι... αν και εχει αρκετα μεγαλη ψυκτρα και ειναι φτιαγμενη για overclocking η καρτουλα. Και μολις ειχα μπριζοθει να παρω την Zalman.

βεβαια δεν εχω μετρησει ακομα το VCORE για να δω τι παιζει.

τι λετε? να ορμηξω?

1,5 ? στο techpowerup οπου και πηρα οδηγιες για το voltmod που ετοιμαζομαι σε λιγο να κανω λεει τα εξης για το cooling

Δεν έχεις πρόβλημα όρμα...

Τασο thanks.... αλλά μπα μ'αλλον θές κι' άλλο... :D:D:D

post-71-1442174248,6485_thumb.jpg

aristidis νομιζω τα 1,5 ειναι πολλα για stock cooling!φυσικα δεν θα εχεις προβλυμα για να τρεξεις bench ή αλλα για καποιον που της αλαζει τα φωτα σε βαρια παιχνιδια δεν βλεπω να περνα την βδομαδα!

Aristidi, στο 3Dmark2003 βγάζεις υπερβολικά πολλά και ειδικά στο mother nature. Βγάζεις 100fps και βγάζω 87!! Πώς γίνεται αυτό; Οι χρονισμοί μας είναι ίδιοι...

Ο Αρης έχει P4 σύστημα στα 4++GHZ...και DDR2 μνήμες αρκετά καλές σε ταχύτητα.

Ισως παίζει και κάποιο performance tweak....οπότε είναι λογική η διαφορά...ειδικά στο 03.

TASO, το ξέρω ότι στο 3dmark2003 μετράει ο επεξεργαστής, αλλά κατά 99% στο 1ο τεστ, όπου όντως έχουμε μεγάλη διαφορά, αλλά δεν το σχολίασα. Το mother nature ήξερα ότι είναι καθαρά GPU limited.

ΥΓ: Ξέρει κανείς πόσο vcore έχει default η κάρτα;

ΥΓ: Ξέρει κανείς πόσο vcore έχει default η κάρτα;

Η δικιά μου πολυμετρημένη....έχει 1,40 volt idle....1.38-1.39 volt load

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.