Jump to content

Συζήτηση για το Mod & τις επιδόσεις της Sapphire X800GTO²

Stelaras

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σε αυτό το topic θα συζητήσουμε σχετικά με το MODDING της Sapphire X800GTO².

Επίσης εδώ θα σχολιάζουμε σχετικά με τις επιδόσεις της και λοιπές βελτιώσεις.

Τασο , με γειες τη νεα σου καρτα !! :)

Ποσες ωρες αφησες το atitool για να δεις οτι στα 540Mhz πυρηνα και 590Mhz μνημων δεν υπηρχαν artifacts ????

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply
Τασο , με γειες τη νεα σου καρτα !! :)

Ποσες ωρες αφησες το atitool για να δεις οτι στα 540Mhz πυρηνα και 590Mhz μνημων δεν υπηρχαν artifacts ????

Περίπου 2 ώρες Στέλιο έκανα scan for artifacts.

Κανένα πρόβλημα στα benches.

....και επίσης καμμιά ωρίτσα NFSU2....το οποίο είδα με άλλο μάτι πλέον :051:

Aνεβαινε παραπανω ο πυρηνας ?? Στις 2 ωρες ποσο εφτασε ? Επισης , max ποσο εδειξε το atitool ?

Scan for artifacts έκανα για 2 ώρες στα 540/590...όχι find max core.

Max core το σταμάτησα στα 553.

Max Mem το σταμάτησα στα 597.

Στόχος μου αρχικά ήταν το 540/590....για αργότερα βλέπουμε.

ΠΩ ΠΩ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΩΡΑ!!!!

Εμενα ρε φιλε στα 520 κανει CRASH o υπολογιστης. Καταρχην στο ATItool εσενα οταν βρισκει το max core κανει CRASH??? εμενα τοτε κανει...

καμια συμβουλη? ή απλα μου ετυχε η πιο σκαρτη sapphire X800GT02 που υπαρχει?

Παιδια πρεπει να τη σωσουμε την κατασταση επιγοντως!!! ακουω

Τώρα με έφτιαξες άγρια. Αύριο μεθαύριο περιμένω τη δικιά μου και δεν βλέπω την ώρα που την βάλω στο pc. Ειδικά αυτό το 6475 ήταν πόρωση. (Το σκορ στο 3dmark2005 εννοώ).

Θέλω να σε ρωτήσω επιπλέον:

1) Πείραξες καθόλου την κάρτα σε hardware επίπεδο; Τάσεις, κτλ;

2) Είχες δοκιμάσει ότι δουλεύει στα 540, 590 αλλά με 12 pipes, έτσι; Πώς ήσουν σίγουρος ότι θα είναι σταθερή σε αυτές τις συχνότητες αλλά με 16 πιπογραμμές;

Αυτά είναι ,,, τέτοιο πράγμα είχε να γίνει απο εποχής radeon 9500np 128mb @ 9700pro

[με τις ψιλοίδιες τιμές ,, 200~ ευρά έκανε η 9500 256bit 128mb και γινόταν μια κανονικότατη 9700pro :D ]

Τώρα με έφτιαξες άγρια. Αύριο μεθαύριο περιμένω τη δικιά μου και δεν βλέπω την ώρα που την βάλω στο pc. Ειδικά αυτό το 6475 ήταν πόρωση. (Το σκορ στο 3dmark2005 εννοώ).

Θέλω να σε ρωτήσω επιπλέον:

1) Πείραξες καθόλου την κάρτα σε hardware επίπεδο; Τάσεις, κτλ;

2) Είχες δοκιμάσει ότι δουλεύει στα 540, 590 αλλά με 12 pipes, έτσι; Πώς ήσουν σίγουρος ότι θα είναι σταθερή σε αυτές τις συχνότητες αλλά με 16 πιπογραμμές;

1)Οχι δέν την έχω πειράξει σε hardware level.

2)Δέν είμουν σίγουρος....το δοκίμασα και πέτυχε.

Απλά (διορθώστε με άν κάνω λάθος) τα επιπλέον 4 pipelines από τι στιγμή που τα ενεργοποιούμε και δουλεύουν σωστά....δέν είναι δυνατόν να επιρρεάσουν τα ρολόγια της κάρτας.

1)Απλά (διορθώστε με άν κάνω λάθος) τα επιπλέον 4 pipelines από τι στιγμή που τα ενεργοποιούμε και δουλεύουν σωστά....δέν είναι δυνατόν να επιρρεάσουν τα ρολόγια της κάρτας.

Επιρεάζουν υπο την έννοια οτι ανεβάζει λίγο θερμοκρασία παραπάνω η κάρτα....θυμάμαι οτι άλλο max core είχες με 4 pipes στις 9500 και άλλο με 8. Βέβαια εκεί είναι ένα 50% το ξεκλείδωμα :109:

Επιρεάζουν υπο την έννοια οτι ανεβάζει λίγο θερμοκρασία παραπάνω η κάρτα....θυμάμαι οτι άλλο max core είχες με 4 pipes στις 9500 και άλλο με 8. Βέβαια εκεί είναι ένα 50% το ξεκλείδωμα :109:

Ετσι πρεπει να συμβαινει και ειναι και λογικο εξαλλου. Βρηκα πριν λιγο μια αναφορα σε ξενο φορουμ , που εγραφε οτι μετα το mod εχασε 15Mhz πυρηνα . Για μνημες δε δοκιμασε....

Ετσι πρεπει να συμβαινει και ειναι και λογικο εξαλλου. Βρηκα πριν λιγο μια αναφορα σε ξενο φορουμ , που εγραφε οτι μετα το mod εχασε 15Mhz πυρηνα . Για μνημες δε δοκιμασε....

Εγώ πάντως στη δικιά μου κάρτα ....δέν πρόσεξα καμμία διαφορά.

540/590 έπαιξε με 12 pipes

540/590 έπαιξε και με τα 16 pipes

Τώρα έχω αρχίσει δοκιμές με διαφορετικά bios....και βλέπω έχω μεγάλο δρόμο μπροστά μου.

Αυτή τη στιγμή η κάρτα παίζει με ένα Powercolor bios @540/1200....και παίζει μιά χαρά.

TASO, είπες ότι δεν έχασες με τα 16 σε πυρήνα σε σχέση με τα 12. Ότι δούλεψε και έτσι και αλλιώς στα 540. Μας είπες όμως επίσης ότι ΔΕΝ τερμάτισε στα 540MHz. Οπότε δεν ξέρεις πού τερμάτιζε πριν και πού μετά έτσι; Κάνω λάθος;

Τέλοσπάντων, ορίστε ένα δικό μου στα 540, 1228. Δυστυχώς όμως ο πυρήνας δεν είναι σταθερός εκεί. Τον τρέχω καθημερινά στα 520MHz.

post-713-1442174242,2816_thumb.jpg

Με τον Τασο μιλησα τηλεφωνικα , αλλα δε μπορεσαμε να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα .

Εχω δοκιμασει την καρτα μου με το κανονικο της bios και με 12pipelines (μιας και δεν εχω ακομη μητρικη PCI-ex) .

Εχω περιεργεια τι θα γινει μετα την αλλαγη του bios ... Δεν προλαβαινα να κανω και αλλες δοκιμες . Σε μηχανημα φιλου ειχα παει και μας κυνηγουσε ο χρονος.

Μη ρωτατε ποσο πηγε με 12pipes . ;)

Λοιπον πριν το mod δεν ειχα δοκιμασει να κανω ocerclock να δω ποσο παει.

Λετε να βαλω παλι το παλιο να το δοκιμασω?

Αυριο λεω να παρω πολυμετρο να κανω volt mod. η ψυκτρα η μαμα καλη μου φαινεται max temp σε load που εχω ειναι 61 βαθμοι σε 500/600

δεν καταλαβαινω ομως τον λογο να δοκιμαζεις διαφορετικα bios???

Λοιπον πριν το mod δεν ειχα δοκιμασει να κανω ocerclock να δω ποσο παει.

Λετε να βαλω παλι το παλιο να το δοκιμασω?

Αν δε σου κανει κοπο , θα με ενδιεφερε πολυ .

Αν δε σου κανει κοπο , θα με ενδιεφερε πολυ .

Λοιπον Στελιο φιλε μου.

προηγουμενος σε ATI TOOL ειχαμε: max mem 610,2

και τωρα εχουμε ( με 12 pipes) 626,4 .

Τωρα αν ειναι θεμα θερμοκρασιας ( επειδη ετρεχε πιο κρυα με 4 pipes λιγοτερα δηλ. με core default max temp 55 βαθμοι) τι να πω? μου φαινεται αν βαλω το cooler στο 100% με 16 pipes παλι χαμηλη θερμοκρασια εχω... καπου 55 αντι για τα 61 των 16 pipes.

ο πυρηνας τωρα... με 16 pipes εκανε crash γυρω στα 520 στο find max core και απο 500 mhz και πανω αν η μνημη ηταν πανω απο 600 ειχε artifacts και εκανε crash λιγο πανω απτα 510.

Τωρα εκανε crash στα 528 στο find max core ΑΛΛΑ

ηταν σταθερος με μνημη στα 626,4 και πυρηνα 520 χωρις κανενα artifact.

max temp και με τα 2 overclocked ειχαμε 58 βαθμους εναντι των 63 με 16 pipes και με πιο ψιλους χρονισμους απο τα 16 pipes.

Ελπιζω να σου ελυσα Ολες τις αποριες. ( ΠΡΟΣΕΧΕ ΚΑΛΑ Αν ΠΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ :071: ) χεχεχεχεχεχε...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.