Jump to content

Η νεα μου μητρικη

Stelaras

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σημερα παρελαβα αυτο :

attachment.php?attachmentid=8619&stc=1

Για να δουμε πιο κοντα ...

attachment.php?attachmentid=8620&stc=1

DFI λοιπον , με ΑΤΙ radeon Xpress 200 Crossfire chipset . :D

H διαταξη της ειναι αρκετα διαφορετικη σε σχεση με τις γνωστες NF4 .

attachment.php?attachmentid=8621&stc=1

8 Sata συσκευες στο συνολο , καθως και 4 Pata .

attachment.php?attachmentid=8622&stc=1

Eπιτελους μητρικη με Pci Express και 3 PCI . Θα μπορεσω να κρατησω ολες μου τις PCI καρτες . Δορυφορικη , Audigy2 και SCSI controller .

Κατω αριστερα βλεπουμε και τον Silicon Image 3114 , το γνωστο 4ακαναλο sata raid controller .

attachment.php?attachmentid=8623&stc=1

Oι μνημες μεταφερθηκαν στην αριστερη μερια του socket 939 .

attachment.php?attachmentid=8624&stc=1

Τελος , 24pin ATX συνδεση τροφοδοσιας ... καθως και 8pin .

Και ΝΑΙ , εδω πλεον θα χρειαστειτε ενα τροφοδοτικο που να εχει αυτες τις συνδεσεις . Εχουν αναφερθει πολλα προβληματα ασυμβατοτητας με τροφοδοτικα των 20pin , και adapters .

Εν αναμονη του Dual core Opteron τωρα ...:066:

post-447-1442174250,1415_thumb.jpg

post-447-1442174250,2201_thumb.jpg

post-447-1442174250,2933_thumb.jpg

post-447-1442174250,3618_thumb.jpg

post-447-1442174250,4303_thumb.jpg

post-447-1442174250,5076_thumb.jpg

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Καλοριζικη ρε Στελλιο :)! Πλησιαζει καιρος για παιχνιδια δηλαδη απο οτι φενεται ;)!

Καλοριζικη ρε Στελλιο :)! Πλησιαζει καιρος για παιχνιδια δηλαδη απο οτι φενεται ;)!

Ευχαριστω Γιαννη ! :)

Η αντιστροφη μετρηση εχει αρχισει . VGA και μητρικη πηρα , ενω μνημες ειχα τις mushkin BH6 .

Tωρα ψαχνω για τροφοδοτικο και τον επεξεργαστη που ανεφερα πιο πανω .

Ετσι και ο opteron εχει cold bug , θα τα χαρισω ολα σε διαγωνισμο ! :048:

Δυσκολεύομαι να εντοπίσω το socket 775. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος? :D

Καλορίζικη!!!! :)

Σακη , η δουλεια παει προς τον 175 .

Απο καποια πραγματα που εχω διαβασει , φαινεται πως πανε λιγο καλυτερα απο τους Χ2 . Βεβαια πρεπει να βρεθει και το καταλληλο stepping ... Εδω τα χαλαμε λιγο , αλλα που θα παει.

Schumi , τι εννοεις ??? Μονοπυρηνο ??? ... Δεν θα παρω , ευχαριστω :D . Αν ηταν ετσι , θα επαιρνα παλι Intel .

Ολη η δουλεια γινεται για τα διπυρηνα . Multitasking rulez ! :109:

Γιαννη , περιεργο . Λες να εκανα λαθος και να μπερδεψα τις μητρικες ??? ... Μηπως με κοροιδεψαν ??? :116:

Ευχαριστω και ελπιζω πολυ συντομα σε μετρησεις ...

Αν εχει κανεις ενα οτιδηποτε 939 για δανεισμα .... καλοδεχουμενος ειναι ! :040: . Για λιγες μερες μεχρι να βρω το Opteroνι μου .

Χαχαχα DFI πηρες ρε κοροιδο?????

Οι NF4 ειχαν το γνωστο "compatibility issue-IRQ conflict" με τον θερμοσιφωνα...

Κλεισε την καφετιερα!!

edit: Sorry αλλα απο οτι ακουγεται, μαλλον, το ρισκο του cold bug φαινεται οτι θα (ΣΑΣ) κραταει συντροφια για καιρο ακομα...

Εμεις που παιζουμε στα (+) βεβαια...απλα θα καθομαστε κατω απο το παραθυρο σας και θα περιμενουμε ποτε θα το πεταξετε...

Καλορίζικη κι από εμένα Sterara. Την λυπάμαι την κακομοίρα τι έχει να τραβήξει.

Τροφοδοσία τι σκέφτεσαι;

Χαχαχα DFI πηρες ρε κοροιδο?????

Οι NF4 ειχαν το γνωστο "compatibility issue-IRQ conflict" με τον θερμοσιφωνα...

Κλεισε την καφετιερα!!

Γι'αυτο και διαλεξα crossfire που εχει ηλιακο !:039:

Καλορίζικη κι από εμένα Sterara. Την λυπάμαι την κακομοίρα τι έχει να τραβήξει.

Τροφοδοσία τι σκέφτεσαι;

Ευχαριστω ! :083:

Kανω μια σκεψη για το silverstone 650 ή για το tagan 580 ...

Λογικα για το 650αρι θα παω .

• 2 weeks later...
Με γεια και καλές δοκιμές ;)

Σε μενα το λες??

Εγω για να την αγορασει ο αλλος λεω...

Εγω NF4 εχω..

Καποιος με εψηνε σημερα μια master ... ονοματα δε λεμε ! :)

Προς το παρων εγω δεν το σκεφτομαι , αλλα πολυ ευχαριστως αν καποιος παρει μια master , εγω δεχομαι να κανω λιγες υπερωριες για κανα καλο benchmark :p

Περα απο αυτο , θελω να ψαξω το θεμα με τα bios των master card . Μηπως υπαρχει καμμια πατεντα να φορεθουν σε κανονικη καρτα .:025:

Τωρα ξεμεινα και απο τροφοδοτικο .... οποτε εχω παραγγειλει το silverstone και περιμενω ...

Σχετικά...off topic το πόστ μου.

Αλλά μιάς και πρόσεξα τις φωτό του Stelara....

Είδα καθαρά στην κάτω πλευρά της το Silicon Image για τα 4 επιπλέον Sata.

...και αναρωτιέμαι...

Αυτοί οι τύποι στο overclockers.uk....ακόμα δέν έχουν πάρει χαμπάρι ότι άλλαξε το chip...σε σχέση με το paper launch της DFI ?? :015:

Αυτοί ακόμα διαφημίζουν 4 Sata II με Promise Controller....(συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες).

http://www.overclockers.co.uk/acatalog/Socket_939.html

Επίσης σε κάτι preview & review ...είδα ότι λόγω SB450..."παίζουν" πολύ απογοητευτικές ταχύτητες δίσκων και usb συσκευών.

post-5-1442174252,8177_thumb.jpg

Σχετικά...off topic το πόστ μου.

Αλλά μιάς και πρόσεξα τις φωτό του Stelara....

Είδα καθαρά στην κάτω πλευρά της το Silicon Image για τα 4 επιπλέον Sata.

...και αναρωτιέμαι...

Αυτοί οι τύποι στο overclockers.uk....ακόμα δέν έχουν πάρει χαμπάρι ότι άλλαξε το chip...σε σχέση με το paper launch της DFI ?? :015:

Αυτοί ακόμα διαφημίζουν 4 Sata II με Promise Controller....(συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες).

http://www.overclockers.co.uk/acatalog/Socket_939.html

Επίσης σε κάτι preview & review ...είδα ότι λόγω SB450..."παίζουν" πολύ απογοητευτικές ταχύτητες δίσκων και usb συσκευών.

Καλησπέρα :)

Όντως η ταχύτητα του USB είναι λίγο χαμηλή...περίπου η μισή από αυτή του nF4 USB...

Των δίσκων, σε PATA είναι καλύτερη από του nF4.

Στα SATA : είναι καλύτερα των nF4 SATA I, αλλά χειρότερα από SATA II ( nF4 / S.I. )...

p.s. το Monarch ( Monarch Computers ) ξεπούλησε καμιά 15αριά X1800XT προχθές... :)

Τασο οντως στο overclockers.co.uk εχουν μεινει με τις καποτε δημοσιευμενες προδιαγραφες που τελικα αλλαξαν...

Οσο για τις επιδοσεις των δισκων και του usb , επειδη το εψαξα αρκετα και σε διαφορα review αλλα και στο xtremesystems ... Το usb ειναι οντως αργο . Ισως και στη μιση ταχυτητα απο το usb2 μιας nforce4 . Και παλι καλα ειναι (120ΜΒ/sec) . Ποτε μα ποτε δε χρειαστηκα το usb , περα απο το ποντικι και τον εκτυπωτη .

Οσο για τις επιδοσεις των δισκων δες εδω : http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2562&p=5

Ειναι πολυ γρηγορη στα PATA , και σχεδον τα ιδια με μια NF4 στο SATA .

Τα ιδια αποτελεσματα ειχε μετρησει και ο Tony στο XS.

Αρα ... απο δισκους παμε καλα .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.