Xorxhs Οκτώβριος 30, 2005 Author #21 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2005 Η μητρικη σου εχει 2 controller . Ο ενας ειναι onchip (ICH5R) και ο αλλος ειναι σαν PCI device (Promise) .Το cluster θελει διαδικασια για να αλλαξει ... Εχει αναφερθει σε αλλα thread . ( http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=11426&highlight=raid+cluster )Oποτε καλυτερα να χρησιμοποιησω τον Intel controller?Το mobo ειναι P4c800_e deluxe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Οκτώβριος 30, 2005 #22 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2005 Έναν IDE δίσκο με έναν Sata2 μπορώ να τους κάνω raid? Δύο IDE?Για το παντρεμα IDE και SATA ειναι θεμα chipset και μητρικης , οπως και το raid σε IDE .Αν το αναφερει το manual της μητρικης σου γινεται.Κατα κανονα , μιλαμε για Sata raid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xorxhs Οκτώβριος 30, 2005 Author #23 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2005 Admin thx για τις απαντησεις σου!Θα ηθελα την προσωπικη σου γνωμη ποιον controller na χρησιμοποιησω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Οκτώβριος 30, 2005 #24 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2005 O ich5r ειναι πιο γρηγορος . Ομως αν κανεις μεγαλο overclocking πχ 300FSB κλπ , θα εχεις προβληματα.Σε αυτη την περιπτωση προτεινεται ο promise. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xorxhs Οκτώβριος 30, 2005 Author #25 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2005 ευχαριστω και παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xorxhs Οκτώβριος 31, 2005 Author #26 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2005 κατι τελευταιο(ελπιζω)Οταν φορμαρω τους δισκους για να περασω ξανα τα windows,δεν μου βγαζει επιλογη για να διαλεξω το cluster size.Any tip?Προσπαθησα να αλλαξω το cluster οταν ειχα ηδη περασμενα windows,με τον τροπο που περιεγραψες,αλλά,στο σημειο της αποσυμπιεσης δεν μου αποσυμπιεζε ορισμενα files απο windows Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Οκτώβριος 31, 2005 #27 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2005 κατι τελευταιο(ελπιζω)Οταν φορμαρω τους δισκους για να περασω ξανα τα windows,δεν μου βγαζει επιλογη για να διαλεξω το cluster size.Any tip?Προσπαθησα να αλλαξω το cluster οταν ειχα ηδη περασμενα windows,με τον τροπο που περιεγραψες,αλλά,στο σημειο της αποσυμπιεσης δεν μου αποσυμπιεζε ορισμενα files απο windowsΑλλαγη cluster μονο με τον τροπο που αναφερεται στο λινκ .Ειναι λιγο βαβουρα η διαδικασια , αλλα στο τελος δουλευει .Ασχετως αν σου αποσυμπιεσε ολα τα αρχεια , δοκιμασες με το partition magic ή το paragon partition manager να κανεις την αλλαγη ??Kανε ενα ghost πριν την αλλαγη , για καλο και για κακο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xorxhs Οκτώβριος 31, 2005 Author #28 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2005 δοκιμασα με το partition magic απο dos οπως στο link αλλα δεν γινεται τιποτα,μου λεει οτι υπαρχουν ασυμπιεστα κομματια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Οκτώβριος 31, 2005 #29 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2005 Δοκιμασε την αποσυμπιεση απο safe mode . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xorxhs Οκτώβριος 31, 2005 Author #30 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2005 τζιφος..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xorxhs Νοέμβριος 1, 2005 Author #31 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 Nεα προβληματα 1)οταν προσπαθουσα να κανω format την συστοιχια απο το windows boot cd,δεν εκανε,κολλαγε στο 0%.Ενω το quick format το εκανε μια χαρα 2)Αφου τελειωσα την εγκατασταση των windows και περασα τα παντα μεσα....οταν κανω restart(αρκετες φορες)εμφανιζεται το chkdsk και μου βρισκει errors....π.χ index file....etc. Τι να συμβαινει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Νοέμβριος 1, 2005 #32 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 Nεα προβληματα 1)οταν προσπαθουσα να κανω format την συστοιχια απο το windows boot cd,δεν εκανε,κολλαγε στο 0%.Ενω το quick format το εκανε μια χαρα 2)Αφου τελειωσα την εγκατασταση των windows και περασα τα παντα μεσα....οταν κανω restart(αρκετες φορες)εμφανιζεται το chkdsk και μου βρισκει errors....π.χ index file....etc. Τι να συμβαινει? Εχεις ελεγξει καλα τους δισκους ? Θα μπορουσε να ειναι και bad sector αυτο . Οσο για την αλλαγη του cluster , απενεργοποιησε και το system restore. Καποιο αρχειο ή φακελος του ξεφευγει ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xorxhs Νοέμβριος 4, 2005 Author #33 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2005 τελικα ελεγξα τον καινουριο δισκο που αγορασα απο πλαισιο και ειχε bad sectors(255) .Αν ειναι δυνατον!! Τι να κανω?Να τον πας πισω?(βαριεμαι τα μεταφορικα)Μπορω να μαρκαρω τα bad sectors ωστε να μην χρησιμοποιηθουν ξανα?Με ποιο προγραμμα?Δοκιμασα να τα κανω recover,αλλα ενω λεει οτι τα διορθωσε...ο σκληρος κλωτσαει παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Νοέμβριος 4, 2005 #34 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2005 Πηγαινε τον πισω . Τα bad sectors εχουν την ταση να εξαπλωνονται σε εναν ελλατωματικο δισκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.