Alexisferos Οκτώβριος 27, 2005 #41 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2005 Eπισης θελω να παρω τουσ σωληνες Tygon επειδη διαβασα ειναι κορυφαιοι (εκτος και ξερεις να μου προτεινεις αλλους με τις ιδιες αποδοσεις πιο φτηνους)να σε ρωτησω κατι? ποια η διαφορα αποδοσης στο νερακι με tygon και ποια με απλους clearflex του κιλου απο το praktiker? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emnezia Οκτώβριος 27, 2005 #42 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2005 Προσωπικά έχω δοκιμάσει τις l20 και δεν έχω μείνει ευχαριστημένος. Χαλάει η προπέλα τους και κάνουν ένα σπαστικότατο θόρυβο. Η l30 έχω ακούσει καλά λόγια, ενώ για τις eheim γενικότερα έχω ακούσει καλύτερα εν συγκρίσει με τις hydor. Η l20 πάντως δεν ανεβάζει θερμοκρασία (τουλάχιστον τόση για να τη μεταδώσει). Η l30 δεν γνωρίζω. Για τους tygon δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Μεν είναι όμορφοι εμφανισιακά, ευλύγιστοι. Όμως με τον καιρό μου τσάκισαν και εσωτερικά μου έχουν εμφανίσει σε σημεία μερικές "χαρακιές" χωρίς να ξέρω γιατί. (φαντάσου σαν να τους έχεις γδάρει με ένα μαχαιράκι, αλλά απ'την μέσα πλευρά του σωλήνα). Επίσης να ξέρεις πως έχουν uv προστασία, οπότε uv υγρά δεν θα φωσφορίζουν! Τους θεωρώ πολύ ακριβούς (για χρήση watercooling πάντα) ενώ με λιγότερα λεφτά κάνεις μια χαρά την δουλειά σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleven1442169075 Οκτώβριος 27, 2005 #43 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2005 Την Εheim δεν την ειχα ποτε μου οποτε δεν την ξερωΘεωρητικα μπορω να σου πω οτι μια που εχουν παραπλησια ισχυ θα ειναι πανω κατω ιδιες Για 100% θα μας πει μονο καποιος που ειχε και τις 2Παντως με τον ανεμιστηρα που εχω να τψυχει τους δισκους (1x120 glacialtech) η αντλια ειναι απλα ζεστη Κατα καιρους την ειχα και χωρις ψυξη (ζεστενεται βεβαια αρκετα)και παλι δεν ειχε προβλημαΜε το 3πλο ψυγειο θα εισαι απολυτα καλυμενος σε οτι θες να κανεις στο συστημα σου αργοτερα Αν το αφησεις με 1 μπλοκ και με ενα ανεμιστηρα θα εισαι οκ Αν παλι το φορτωσεις κανεις και O/C και παλι θα εισαι καλυμενος απλα βαζωντας μερικα φανς ακομαΜε το 2πλο παλι θα εισαι απολυτα αναβαθμισημος αλλα αν φορτωσεις το συστημα κανεις και O/C τοτε ισως να μην σε καλυψει απολυτα και θα εχεις περισοτερο θορυβο και μεγαλυτερες θερμοκρασιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
MF_III1442169079 Οκτώβριος 27, 2005 Author #44 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2005 ναι το αποφασισα ψυγειο θα παρω το Water Cooling Radiator 360 αλλα για ανεμηστηρα που λες τι εννοεις? χρειαζεται το ψυγειο ανεμηστηρα για να μην ζεστενεται η εχει πανω απο μονο του?Τελικα ναι δεν περνω τους Tygon δεν συμφερει αφου κιολας δεν αντιδρουν με uv λαμπες. Οι Clearlex του Praktiker φωσφοριζουν? Ποσο κανουν?Μονο στην αντλια εχω κολλημα τωρα ποια να παρω ειμαι αναμεσα στην Hydor L30 και στην Eheim 1250 γερνω προς την 2η αλλα θελω να σιγουρευτω οτι αξιζει τα 30 ευρω παραπανω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Οκτώβριος 27, 2005 #45 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2005 λοιπον βλεπω ακομα δεν εχεις αποφασησει. ετσι κ εγω θα σε βοηθησω.εχουμε μεχρι τωρα ψυγειο 360 και μπλοκ 11παμε στα λαστιχα που του πρακρικερ κανουν καλη δουλεια και ναι αν βαλεις uv υγρο θα φωσφοριζει. οσο για τα λ7 ειναι με το μετρο κ ειναι φτηνοι πολυ δεν θυμαμε ακριβοςh l30 φιλε μου ειναι μια πολυ καλη και δυνατη αντλια που δεν εχει προβληματα ασε που με τα € που κερδιζεις παρνεις απο τωρα ενα μπλοκ για την καρτα γραφικων.ανεμηστηρες στο ψυγειο μα και φυσικα θες, πως θα το ψυχεις αλλιως στην πρεπει να τους αγορασεις εσυ extra και για μενα να διαλεξεις τους ποιο αθορυβους με καλο air flow Link to comment Share on other sites More sharing options...
MF_III1442169079 Οκτώβριος 27, 2005 Author #46 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2005 δεν ξερω διαβασα λιγο ενα Post σου που ελεγες οτι εκανε θορυβο σαν αν εχει κατι μεσα και το ειπαν και αλλοι χρηστες.... δεν ξερω γμτ.... μπερδεμενοςΤελικα θα παρω σωληνες απο Praktiker... τι διαμετρο θελω? 1/2 ? και ποσους και τι μηκος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Οκτώβριος 27, 2005 #47 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2005 δεν ξερω διαβασα λιγο ενα Post σου που ελεγες οτι εκανε θορυβο σαν αν εχει κατι μεσα και το ειπαν και αλλοι χρηστες.... δεν ξερω γμτ.... μπερδεμενοςΤελικα θα παρω σωληνες απο Praktiker... τι διαμετρο θελω? 1/2 ? και ποσους και τι μηκος?ναι παρε 3 μετρα 1/2 λεω 3 μετρα γιατι εισαι νεος κ καλυτερα να παρεις παραπανω παρα να τα κοψεις λαθος κ μετα αντε παλι ψωνια..αν θες μας λες κ σε τι κουτι θα τα βαλεις ολα αυτα για να εχουμε κ μια ιδεα ε!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MF_III1442169079 Οκτώβριος 27, 2005 Author #48 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2005 βασικα τωρα εχω ενα απλο κουτι ασπρο μικρο ουτε λεει μαρκα για λιγο καιρο θα μεινει η υδροψυξη εδω... θα παρω με το και νουργιο μου pc και καποιο κουτι απο τα full tower της Thermaltake (Armor) Coolermaster (Stalker) δεν ξερω ακομα. Τα 3 μετρα αυτα αρκουν και για την καρτα γραφικων? το λεω να μην ξαναπηγαινω γιατι ειναι και μακρια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MF_III1442169079 Οκτώβριος 27, 2005 Author #49 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2005 Λοιπον τελικα αποφασισα.... Οριστε το συστημα μου:Κλειστο Κυκλωμα:Universal Water Block by 11Water Cooling Radiator 360 (3πλο)Eheim 1250Σωληνες Clearflex 1/2Πως σας φαινεται?!!!Ειναι ολα αυτα συμβατα μεταξυ τους?Χρειαζομαι τπτ αλλο? σφυχτηρακια, ρακορ μηπως? Τελος χρειαζομαι ανεμηστηρα για το ψυγειο η εχει πανω? αν οχι τι και απο που περνω?Πολλα αλα σημαντικες οι απαντησεις σας.... ΠεριμενωΣημειωση: Το κλειστο κυκλωμα εχει αποδοση σαν το ανοιχτο? Δεν θα πρεπει να καθαριζω το νερο καθε λιγο? θα πιανει γλιτζα...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Οκτώβριος 28, 2005 #50 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2005 Το ψυγειο δεν εχει ανεμιστηρες.Εγω πηρα σφυκτηρακια για τη προσωπικη μου ικανοποιηση.Πηγαινε σε κανενα μαγαζι με υδραβλικα και παρε ρακορ της 1/2 ιντσας.Στο κλειστο κυκλωμα κανεις εξαερωση μονο στο στησιμο.Απλα καλου κακου βαλε απεσταγμενο νερο και λιγο betadine ή 5% παραφλου για τους μικροργανισμους.Μ'αυτο το συστημα εισαι αψογος!!!!Αντε καλο στησιμο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Οκτώβριος 28, 2005 #51 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2005 ομορφα. λοιπον το ψυγειο ερχετε με ρακορ τις 1/2 οποτε δεν χρειαζεσε. η eheim εχει κ αυτη ρακορ το μπλοκ φυσικα κ εχει.ανεμηστηρες εχουμε ξαναπει να παρεις 2χ120 αθορυβους. σφυχτηρακια δεν χρειαζεσε χρειαζεσε κατι στραπσ αυτα τα πλαστικα κορδονακια που δενουν τα παντα.η αποδοση σε κλειστο κ ανοιχτο ειναι ιδια.ναι πρεπει να την καθαριζεις την υδρο μια φορα το 6μηνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MF_III1442169079 Οκτώβριος 28, 2005 Author #52 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2005 ε αυτο λεω δεν ειναι κουραση να λυνω το συστημα καθε εξαμηνο απο το να παρω ενα tank? Δηλαδη ολος ο εξοπλισμος εχει ρακορ 1/2 οποτε δεν χρειαζεται να παρω ε?Ανεμηστηρες σιγουρα φτανουν 2 για 3πλο ψυγειο? και ποιους να παρω κι απο που? να ειναι καλοι και τελειως αθορυβοι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Οκτώβριος 28, 2005 #53 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2005 μα και τανκ να ειχες μια φορα το 6μηνο θελει λυσιμο κ καθαρισμα.τωρα αν σε φτασουν οι 2 ανεμηστηρες σε 3πλο ψυγειο δεν ξερω δεν ημουν καλος στα μαθηματικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Οκτώβριος 28, 2005 #54 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2005 Η l30 φιλε μου ειναι μια πολυ καλη και δυνατη αντλια που δεν εχει προβληματα ασε που με τα € που κερδιζεις παρνεις απο τωρα ενα μπλοκ για την καρτα γραφικων.Oχι και δεν εχει προβληματα ξερω αρκετους που τους εχουν χαλασει και προσωπικα μου εχουν χαλασει 2 σε 24/7 λειτουργια τον τελευταιο χρονο μονο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MF_III1442169079 Οκτώβριος 28, 2005 Author #55 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2005 ωραια αρα θα τα παρω αυτα που εχω πει. Αλλα γμτ ειδα οτι τα μαγαζια που θελω να παρω τα πραγματα (Multirama για αντλια) εχουν πιστωτικη και καταθεση δεν εχουν αντικαταβολη Ετσι ειναι και το extremeshop? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Οκτώβριος 29, 2005 #56 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2005 αντικαταβολη ταχυδρομειο προς το παρον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MF_III1442169079 Οκτώβριος 29, 2005 Author #57 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2005 ναι εκανα account στο extremeshop και ειδα εχει αντικαταλβολη Ρε παιδια πειτε μου ποσους ανεμηστηρες χρειαζομαι για το ψυγειο, ποιους κι απο που να τους παρω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoulRiver Οκτώβριος 29, 2005 #58 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2005 Για ανεμηστηρες οι Coolermaster ειναι πολυ ησυχοι αλλα χαμηλοι ( λενε ) σε αποδοση...παντως για υδροψυξη μαλλον ειναι μια χαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
MF_III1442169079 Οκτώβριος 29, 2005 Author #59 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2005 ναι αλλα ποιους ακριβους? και σε ποιο e-shop υπαρχουν? και να μην ειναι χαλια σε αποδοση, οσο δυνατον πιο ησυχοι και καλοι σε αποδοση για την ψυξη του ψυγειου...Επισης εχετε δει σε κανα αλλο e-shop, εκτος του Multirama, την αντλια Eheim 1250 γιατι εχει καταθεση σε λογαριασμο και δεν θελω για ενα μονο προιον που θα παρω να τρεχω σε τραπεζες (ολα τα αλλα που θα παρω ειναι με αντικαταβολη απο 2 e-shops) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MF_III1442169079 Οκτώβριος 29, 2005 Author #60 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2005 κανεις? θελω να τα παραγγειλω μεχρι σημερα (Κυριακη) γιαυτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.