Jump to content

Ερωτηση Water Cooling Αρχαριος

MF_III1442169079

Recommended Posts

Τι μονο επεξεργαστη? Εγω θελω και GPU και μπορει το chipset της mobo. Βασικα οταν εγω δεν ηξερα ακομα τιποτα απο water cooling νομιζα οτι θα ψυχεται και το κουτι, τωρα να δινεις 300-350 ευρω μονο για CPU μου φενονται πολλα. Τι μου προτεινεται γιατι οπως ειπα δεν θελω να ψυχω μονο τον επεξεργαστη... και επισης δεν θελω απο μαντρα...

Σημειωση: Το κουτι δεν γινεται να ψυχεται? μονο για εξαρτηματα ειναι η υδροψηξη?

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Το 240 φυσικα.. πιστευω ειναι υπεραρκετο για cpu αλλα και vga.

Μπορεις να παρεις τα παρακατω κ θα εχεις μια αριστη,σταθερη,αναβαθμησημη,δοκιμασμενη,αθορυβη υδροψυξη.

ψυγειο

αντλια

μπλοκ

λαστιχα απο το praktiker, νερακι απο το βενζιναδικο της γειτονιας σου οπως κ παραφλου απο εκει..

Ολα αυτα θα σου στοιχισουν μονο 140€ και θα σου κρατησουν για μια ζωη.

Οσο για το πως θα τα αγορασεις μπορεις να επικοινωνισεις με τα παιδια του extremeshop (στειλε πμ στον unseen)

Η λυση αυτη ειναι δοκιμασμενη κ απο τις καλυτερες γι`αυτο και οι περισοτεροι απο εμας εχουμε κατι παρομοιο για overclok αλλα και για 24/7

ελπιζω να βοηθησα οσο μπορουσα.

Οσο για το που θα βαλεις τα πραγματα (αντλια,ψυγειο) μεσα στο πσ σου πιστευω οτι με μια φωτο του κουτιου σου εδω μεσα θα ακουσεις 1000δες γνωμες

edit:

Τι μονο επεξεργαστη? Εγω θελω και GPU και μπορει το chipset της mobo. Βασικα οταν εγω δεν ηξερα ακομα τιποτα απο water cooling νομιζα οτι θα ψυχεται και το κουτι, τωρα να δινεις 300-350 ευρω μονο για CPU μου φενονται πολλα. Τι μου προτεινεται γιατι οπως ειπα δεν θελω να ψυχω μονο τον επεξεργαστη... και επισης δεν θελω απο μαντρα...

Σημειωση: Το κουτι δεν γινεται να ψυχεται? μονο για εξαρτηματα ειναι η υδροψηξη?

το κουτι δεν χρειαζετε να ψυχετε οσο για το chipset ουτε αυτο εχει αναγκη απο νερακι.

μπορεις στην συνθεση που προανεφερα να προσθεσεις και ενα π.χ.μλποκ για καρτα γραφικων (υπαρχουν και αλλα) και να ψυξεις και την καρτα σου που ισως χρειαστει.

το κουτι αεριζετε καλα κ κρατιετε σε καλα επιπεδα αν εχει καλο air flow 1χ120 να βαζει και 1χ120 να βγαζει ειναι αρκετο πιστευω

οσο για τα 300€ που λες με τα 300€ περνεις μηχανακι ρε φιλε το νερακι στο πσ σου ζητημα να σου φτασει 200€ αν ακουσεις τις συμβουλες τον παιδιων εδω μεσα

καλα δεξαμενη δεν χρειαζομαι? ειδα αυτο εδω http://62.38.134.16/product_info.php?cPath=26_49&products_id=181 Ειναι αντλια μαζι με δεξαμενη? Αν ναι καλη ειναι? με εξυπηρετει? Με αυτο το ψυγειο μπορω να βαλω και block για το chipset ths mobo και για σκληρο δισκο?

Πολλα ρωταω sorry αλλα πρεπει να μαθω...

Παντως δουλευει το Pc μου 24/7 και συχνα στο full οποτε θελω καλη ψυξη. Με ικανοποιει καποιο απο αυτα η υπαρχουν αλλα πιο καλα για την περιπτωση μου ?

Εγω παντως προτεινω

να πας σε καποια μαντρα αυτοκινητων και να ψαξεις ενα ψυγειο φθηνο και αποδοτικο
οπως εκανα και εγω

οχι δεξαμενη δεν χρειαζεσε.. οσο για αυτα που ρωτας νομιζω μερικες φορες οτι δεν εχεις διαβασει τον οδηγο υδροψυξης μια που εκει λεει τι χρειαζομαστε κ τι οχι.

ναι το ψυγειο φτανει κ για το chipset αλλα οπως ειπα ειναι αχρηστο να ψυξεις το chipset.

μπορεις να κανεις κλειστο κυκλωμα.

βλεπε αποσπασμα απο οδηγο υδροψυξης:

Οι "αντλιες" Eheim - Hydor στην πραγματικοτητα ειναι κυκλοφορητες, δηλαδη δεν αντλουν το νερο αλλα το σπρωχνουν.

Γιαυτο σε περιπτωση που φτιαξουμε κλειστο κυκλωμα, δηλαδη χωρις δοχειο διαστολης, κανουμε ολες τις συνδεσεις εκτος απο τον σωληνα που θα συνδεθει με το ρακορ εισοδου της αντλιας.

Βυθιζουμε την αντλια μεσα σε μια λεκανη με απεσταγμενο νερο 9η οτι αλλο επιλεξαμε) και ειμαστε ετοιμοι να κανουμε την συνδεση εκει μεσα, εχοντας παντα την αντλια σε λειτουργια.

Πριν συνδεσουμε περιμενουμε να γεμισει με νερο το συστημα και μετα απο λιγο κουναμε καλα το ψυγειο ωστε να φυγει ο αερας απο μεσα και το ιδιο κανουμε και στο μπλοκ.

Οταν το κανουμε αυτο προσεχουμε μην βγει ο σωληνας που δεν εχουμε συνδεσει απο την λεκανη και παρει αερα το συστημα.

Η αντλια μας ειναι συνεχως σε λειτουργια.

Μετα απο λιγη ωρα παλι τα ξανακουναμε και τελευταια κουναμε την ιδια την αντλια, τοσο οσο περιθωριο μας δινει ο σωληνας που παραμενει βυθισμενος, για να διωξουμε και τυχον αερα απο την αντλια.

Ολο αυτο θα μας παρει μιση ωρα περιπου.

Ισως καποιοι για σιγουρια χρειαστουν παραπανω χρονο.

Τελος συνδεουμε και τον τελευταιο σωληνα στην αντλια κατω απο το νερο και τον σφιγκουμε.

Τεσταρουμε την στεγανοτητα εξω απο την λεκανη πια, αφου σκουπισουμε οτι ειναι βρεγμενο και αφησουμε ολο το συστημα πανω σε κατι στεγνο πχ μια εφημεριδα.

Αν υπαρχει διαροη θα φανει τις επομενες ωρες.

η μπορεις να βαλεις ενα `Τ` οπου θα σου δωσω οδηγειες για το πως θα το κανεις μολις αποφασισεις τι θα παρεις :083:

ο δισκος δεν χρειαζετε νερο ρε φιλε μου. με ποια λογικι να βαλεις νερο στον δισκο τοσο καιρο που τον εχεις ετσι επαθε τπτ?

μπορεις να διαβασεις κ αυτον εδω τον οδηγο μπας κ σε βοηθησει περισοτερο

οδηγος wc

δλδ και υδροψυξη να βαλω, τους ανεμηστηρες του κουτιου δεν τους γλιτωνω. Για σκληρο δισκο? γιατι θερμενονται οι δικοι μου παρα πολυ αποτι βλεπω... Τελικα αυτο που εδειξα στο link τι ειναι? 2 σε 1? Δεν θα ηταν καλυτερο να παρω και δεξαμενη?

δλδ και υδροψυξη να βαλω, τους ανεμηστηρες του κουτιου δεν τους γλιτωνω. Για σκληρο δισκο? γιατι θερμενονται οι δικοι μου παρα πολυ αποτι βλεπω... Τελικα αυτο που εδειξα στο link τι ειναι? 2 σε 1? Δεν θα ηταν καλυτερο να παρω και δεξαμενη?

διαβασε τον οδηγο σε παρακαλω κ διαβασε κ τον αλλο οδηγο που σου δινω στο απο πανω ποστ.

φυσικα κ γλυτωνεις τα ανεμηστηρια του κουτιου σου αν αγορασεις κουτι που δεν τα χρειαζετε αλλα παλι θα υπαρχουν αλλα πραγματα μεσα στο κουτι που τα χρειαζοντε οποτε φτανεις παλι σε αδιεξοδο.

με την υδροψυξη γλυτωνεις πολους ανεμηστηρες που κανουν θορυβο οπως του cpu και της vga. το κουτι ξαναλεω ψυχετε υπεραρκετα με 2 αθορυβους 120αριδες

οι δισκοι οχι δεν χρειαζοντε νερακι απλα μια καλη θεση στο κουτι για απλο αερισμο

Τελικα αυτο που εδειξα στο link τι ειναι? 2 σε 1? Δεν θα ηταν καλυτερο να παρω και δεξαμενη?
ναι αυτο ειναι 2σε1 αλλα για μενα ειναι τζαμπα λ7 και εξτρα χωρος αφου γινετε δουλεια χωρις δεξαμενη...

η δεξαμενη που μου λες ομως μικρη δεν ειναι? 700l/h ? το εχω διαβασει και το αλλο το guide.

δεξαμενη? αν ηθελες αν πεις αντλια ναι ειναι μια καλη μεσαια λυση για τα λ7 της γιατι υπαρχουν και 1200λιτρα/ω αλλα και 120λιτρα/ω αντλιες.

η hydor l20 αντεχει χαλαρα 2 μπλοκ cpu,vga του 11 και ενα 2πλο ψυγειο.

(δεν θα σου ελεγα να την παρεις αν δεν σου εκανε)

δεν πιστευω να εχεις αλλες ερωτησεις :017: εχω απαντησει :024: σε ολα οσα θα μπορουσε καποιος να ρωτησει για πρωτη φορα σε νερακι...

Δλδ να μην παρω καποια Eheim. Διαβασα οτι οι Hydor δεν εχουν καλη αποδοση οταν υπαρχουν πολλα blocks και θερμαινονται ευκολα κι ετσι θερμαινεται και το συστημα. Τι αλλα χρειαζομαι ολα ολα δλδ για να ολοκληρωθει το συστημα? εκτος απο ψυγειο, αντλια, blocks, σωληνες και υγρο?

Σε ρωταω για πιο μεγαλη αντλια κτλ γιατι μου φενεται οτι αυτα ειναι τα πιο φτηνα πραγματα και μηπως δεν με ικανοποιησουν. Δεν ειμαι της λογικης να παρω τα πιο ακριβα και να ειναι αχρηστα απλα να παρω αυτα που θα με ικανοποιουν πληρως τις αναγκες μου και οχι ισα ισα η με το ζορι

Δλδ να μην παρω καποια Eheim. Τι αλλα χρειαζομαι ολα ολα δλδ για να ολοκληρωθει το συστημα? εκτος απο ψυγειο, αντλια, blocks, σωληνες και υγρο?

Σε ρωταω για πιο μεγαλη αντλια κτλ γιατι μου φενεται οτι αυτα ειναι τα πιο φτηνα πραγματα και μηπως δεν με ικανοποιησουν. Δεν ειμαι της λογικης να παρω τα πιο ακριβα και να ειναι αχρηστα απλα να παρω αυτα που θα με ικανοποιουν πληρως τις αναγκες μου και οχι ισα ισα η με το ζορι

:059: λεπων εχωμεν κ λεμεν

Αρχιζοντας απο την :049: τα μλποκ δλδ

Οχι δεν ειναι τα ποιο φτηνα αλλα Ναι ειναι τα ποιο καλα η τουλαχιστον στην 3αδα τον καλυτερων μπλοκ του κοσμου και Ελληνικα ε.

αρκει ενα απλο search και θα πιστεις.

π.χ. εδω -και του 11 ειναι απλα κορυφη-

Η ανλτια τωρα Ναι ειναι φτηνη Οχι ομως τοσο φτηνη (εδω βαριεμε να σου πω ποσες αντλιες ειναι ποιο φτηνες) ειναι αξιοπιστη και αθορυβη αλλα εχει δημιουργησει σε μερικους κ καποια μικρο προβληματακια (διαροη απο το o-ring αλλα με λιγο σιλικονι (μαυρη ε :042: ) φτιαχνετε..

μεγαλες εταιριες κ πολοι χρηστες την χρησημοποιουν που σημαινει οτι Ναι ειναι καλη ισως αρκετα καλη για τα λ7 της μπορω να πω :109:

hydor l20 by asetek

και τελος στο ψυγειο.. Αν :102: εχεις διαβασει τους οδηγους προσεκτικα θα εβλεπες οτι δεν μας νοιαζει ιδιετερα η μαρκα η το κοστος του αλλα το μεγεθος :112: κ ο σχεδιασμος..

δλδ να ειναι χαλκινο μια που το μπλοκ μας ειναι χαλκινο και κυψελωτο και οχι σωληνωτο..

οποτε το ψυγειο που εχουμε διαλεξει πληρει τις προυποθεσεις μας:

1-ειναι χαλκινο

2-ειναι κυψελωτο

3-εχει καλο μεγεθος για να μπει μεσα :118: (ΠΙΠΕΡΙ) στο κουτι αλλα και να ψυξει σχεδον τα παντα.

Τι αλλα χρειαζομαι ολα ολα δλδ για να ολοκληρωθει το συστημα? εκτος απο ψυγειο, αντλια, blocks, σωληνες και υγρο?
νομιζω οτι σε μια υδροψυξη που για να λειτουργησει χρειαζετε μπλοκ,αντλια,ψυγειο,σωληνες,υγρο εχεις τα μπλοκ,αντλια,ψυγειο,σωληνες,υγρο τοτε με το που την συναρμολογισεις θα πεις την κλασικη ατακα it`s alive mate και μετα :dance:

συμπερασμα:

τα πολλα smilies ομορφενουν τα ποστ αλλα τα παρα πολλα το κανουν @%$@^

οκ! βασικα δεν ελεγα για το block αλλοστε εγω το διαλεξα και ερω οτι ειναι κορυφαιο αφου ειναι του 11!!! Απλα βλεπω απο ψυγεια οτι κυκλοφορουν πολυ και τα Black Ice γιαυτο ρωταω αλλα δεν εχω δει αν ειναι χαλκινα και κυψελωτα. Επισης σιγουρα δεν χρειζομαι το 3πλο ψυγειο? ρωταω για να μην ειναι αργα μετα.

Η αντλια δεν εχει καλυτερη αποδοση αν μεταφερει περισσοτερα l? Ετσι διαβασα...

Αφου δεν θα παρω δεξαμενη πρεπει να λυνω το συστημα καθε τοσο για εξαερωση...

Και τελος το συστημα ειναι γενικα αθορυβο? γιατι κι αυτο με νοιαζει...

KTM να σε ρωτησω... πιοα Eheim εχεις και τι σωληνες χρησιμοποιεις επισης τι υγρο? γιατι βλεπω οτι full load πιανεις 28!! και γω καπου εκει θελω να πιανω...!

Αν προσέξεις λίγο καλύτερα, θα δεις πως το ψυγείο και η αντλία βρίσκονται στο μπαλκόνι.

Εξού και οι 28 βαθμοί σε full load.

Απλα βλεπω απο ψυγεια οτι κυκλοφορουν πολυ και τα Black Ice γιαυτο ρωταω αλλα δεν εχω δει αν ειναι χαλκινα και κυψελωτα. Επισης σιγουρα δεν χρειζομαι το 3πλο ψυγειο? ρωταω για να μην ειναι αργα μετα.

Ας σου απαντησω κ εδω... μια που δεν εχει γινει το φαγητο ακομα..

Τα black ice κυκλοφορουν πολυ γιατι υπαρχουν να τα αγορασεις σχεδον παντου δεν λεω οτι δεν ειναι καλα αλλα πιστευω οτι θα ειναι καλυτερο να παρεις ολα σου τα πραγματα απο το extremeshop, για διαφορους μικρους κ ισως ασημαντους λογους σε πολους αλλα οχι σε εμενα.

τωρα διαφορα στην θερμοκρασια με τα black ice η με τα Xtreme Radiator δεν θα δεις αλλα θα δεις στην τιμη, γιατι οσο κανει το διπλο black ice κανει το 3πλο xtreme οποτε παρε αυτο αν θες.

Αφου δεν θα παρω δεξαμενη πρεπει να λυνω το συστημα καθε τοσο για εξαερωση...

ΟΧΙ εξαερωση θα κανεις μια φορα οταν φτιαξεις,δεσεις το συστημα κ μετα τελος.

-για το κλειστο κυκλωμα δες τους οδηγους υδροψυξης-

Η αντλια δεν εχει καλυτερη αποδοση αν μεταφερει περισσοτερα l? Ετσι διαβασα...

ναι μπορεις να παρεις μεγαλυτερη αντλια αλλα μια που θα πας σε μλποκ του 11 αυτα δουλευουν πολυ μα παρα πολυ καλα και με αργες αντλιες. -συμφωνα παντα με τον ιδιο-

...μεγαλυτερη αντλια για μενα θα παρεις μονο αν αποφασισεις κ παρεις το 3πλο ψυγειο...

εγινε κ το φαγητο παω να το μασησω κ να δω κανα εργακι

Λοιπον αν παρω Xtreme Radiator 240, Hydor Seltz L20 και Universal Water Block κοστιζουν 134 ευρω ενω αν παρω Water Cooling Radiator 360, Hydor L-30 και Universal Water Block κοστιζουν 167 ευρω δλδ μονο 35 ευρω διαφορα σε σχεση με τα αλλα αλα θα εχω καλυτερη αποδοση με μεγαλυτερο ψυγειο και αντλια γιατι μπορει να βαλω κι αλλα blocks αργοτερα... Σωστα?

Αλλα την Hydor L30 την εχει το http://www.hacshop.gr ειναι καλο μαγαζι αξιοπιστο?

Λοιπον αν παρω Xtreme Radiator 240, Hydor Seltz L20 και Universal Water Block κοστιζουν 134 ευρω ενω αν παρω Water Cooling Radiator 360, Hydor L-30 και Universal Water Block κοστιζουν 167 ευρω δλδ μονο 35 ευρω διαφορα σε σχεση με τα αλλα αλα θα εχω καλυτερη αποδοση με μεγαλυτερο ψυγειο και αντλια γιατι μπορει να βαλω κι αλλα blocks αργοτερα... Σωστα?

Αλλα την Hydor L30 την εχει το http://www.hacshop.gr ειναι καλο μαγαζι αξιοπιστο?

Το hacshop.gr ειναι και καλο μαγαζι και αξιοπιστο παρε αφοβα οτι θες

Λοιπον δες σε μια φωτο ολα οσα προαναφερες

Ειναι απο το δικο μου συστημα οποτε καταλαβαινεις οτι τα εχω δοκιμασει και τα προτεινω ανεπιφυλακτα

3blocks -3πλο ψυγειο με 3 διαφανους φωτιζομενους ανεμιστηρες (συνηθως δουλευουν στα 5-6ν ελεγχομενα απο ροοστατη)

Hydor l30 (την εχω και δουλευει απροβλιματιστα απο το Μαρτιο του 2003)

και τανκ δικιας μου κατασκευης(οχι απαραιτητο Το εβαλα απλα για να το δοκιμασω .Πριν απο αυτο ειχα ενα Τ στην εισοδο της αντλας)

Οι eheim ειναι πολυ καλες αντλιες πιοτικοτερες απο τις Hydor αλλα και πιο ογκωδεις και πιο ακριβες

Ξεκινα με ενα πιο απλο συστημα (αλλα απολυτα αναβαθμισιμο) και οσο το ψαχνεις θα καταλαβεις τις αναγκες σου αλλα και τις απαιτησεις σου και συμπληρωνεις -αλλασεις πολυ ευκολα οτι χρειαζεσαι

και μια φωτο για να δεις ποσο μικρο μπορει να γινει το συστημα

post-503-1442174250,5823_thumb.jpg

post-503-1442174250,6509_thumb.jpg

το μονο που εχω αμφιβολια για την Hydor ειναι γιατι διαβασα οτι ανεβαζει μεγαλυτερη θερμοκρασια απο τις Eheim και την μεταδιδει στο συστημα και αυτο δεν το θελω. Εχεις δει κατι τετοιο με την δικια σου?

Αν παρω το ακριβο συστημα που ειπα παραπανω, δλδ Water Cooling Radiator 360, Hydor L-30 και Universal Water Block θα ειμαι μια χαρα? θα ειναι αναβαθμισιμο? (δλδ για 2 blocks στο μελλον κτλ?)

Επισης θελω να παρω τουσ σωληνες Tygon επειδη διαβασα ειναι κορυφαιοι (εκτος και ξερεις να μου προτεινεις αλλους με τις ιδιες αποδοσεις πιο φτηνους)

Σημειωση: Την Hydor L30 που ειπα θα την παρω αν μου πεις οτι δεν ανεβαζει πολυ θερμοκρασια αλλιως θα προτιμησω την Eheim 1250 αλλα πες μου σιγουρα και δοκιμασμενα γιατι κανει 30 ευρω παραπανω η Eheim

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.