MF_III1442169079 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2005 Ρε παιδια ενα συστημα water cooling ειτε ετοιμο ειτε φτιαχτο μπορει να μπει σε οποιαδηποτε mobo και cpu πανω δλδ ταιριαζουν τα blocks και επισης θελει ειδικο κουτι? γιατι βλεπω ψυγεια κτλ και απορω που θα μπουν αν δεν εχεις καταλληλο κουτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Οκτώβριος 26, 2005 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 Κάποια κουτιά που χωράνε μέσα και το σκύλο μου χωράνε και διπλά ψυγεία, κάποια άλλα φυσικά όχι. Κάποια μπλοκς μπαίνουνε σε 1-2 σόκετ συγκεκριμένα ,κάποια άλλα σε όλα και κάποια άλλα με μικρές ρυθμίσεις μπορούν να μπουν σε όλα... Κατατοπιστικότατος είμαι ο λούστης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Οκτώβριος 26, 2005 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 διαβασε τον οδηγο υδροψυξης του κτμ και μετα κοιτα το gallery των user που παρουσιαζονται τα κουτια των χρηστων με υδροψυξη!οτι αλλο θες το κανονιζουμε το μεσημερι φευγω τωρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Οκτώβριος 26, 2005 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 Κοιτα αν εχεις ενα μικρο κουτι τοτε μπορει και να μην τη χωρεσει!Αν εχεις ομως κουτι απο την κατηγορια gigand τυπου, βλεπε stacker της coolermaster ή kandalf της thermaltake Toτε με τις καταλληλες μετατροπες χωραει διπλο ψυγειο.Τα block μπαινουν σε ολους τους γωωστους τυπους επεξεργαστων.Για να παρεις μια ιδεα κοιτα εκει που λεει o didicola!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MF_III1442169079 Οκτώβριος 26, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 ναι το διαβασα ολα αυτο απλα εχω αποριες. Δηλαδη αν χωρεσουν ολα τα υλικα της υδροψυξης μεσα (ψυγειο, αντλια κτλ) που θα βιδωσουν μεσα στο κουτι> η ετσι χυμα απλα θα ειναι μεσα στο κουτι δεν βιδωνουν καπου?Αλλα μπορεις να τα εχεις και απεξω ε? βαζωντας μονο τους σωληνες μεσα απο μια pci slot οπως μου ειπαν. Για να καταλαβω, εχω εναν Pentium @3Ghz (δεν θυμαμαι socket τωρα γμτ παντως θα καταλαβετε εσεις) και ας πουμε θα παρω εναν 939 Athlon. Μπαινει ενα ιδιο waterblock και στους 2 πανω? ταιριαζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Οκτώβριος 26, 2005 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 εχεις pm ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Οκτώβριος 26, 2005 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 ναι το διαβασα ολα αυτο απλα εχω αποριες. Δηλαδη αν χωρεσουν ολα τα υλικα της υδροψυξης μεσα (ψυγειο, αντλια κτλ) που θα βιδωσουν μεσα στο κουτι> η ετσι χυμα απλα θα ειναι μεσα στο κουτι δεν βιδωνουν καπου?Αλλα μπορεις να τα εχεις και απεξω ε? βαζωντας μονο τους σωληνες μεσα απο μια pci slot οπως μου ειπαν. Για να καταλαβω, εχω εναν Pentium @3Ghz (δεν θυμαμαι socket τωρα γμτ παντως θα καταλαβετε εσεις) και ας πουμε θα παρω εναν 939 Athlon. Μπαινει ενα ιδιο waterblock και στους 2 πανω? ταιριαζει?Βασικα δεν ειμαι υπερ του συστηματος να ειναι μεσα :1)για λογους ασφαλειας και 2)για λογους αποδοσηςΕγω δεν το βγαζω απο pci αλλα δες απο εδω καλυτερα απ εξωΓια να καταλαβω, εχω εναν Pentium @3Ghz (δεν θυμαμαι socket τωρα γμτ παντως θα καταλαβετε εσεις) και ας πουμε θα παρω εναν 939 Athlon. Μπαινει ενα ιδιο waterblock και στους 2 πανω? ταιριαζει?μπαινει γιατι το plexi εχει διαφορετικες τρυπες αναλογα με το socket (478 ή 775) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MF_III1442169079 Οκτώβριος 26, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 plexi ειναι μοντελο waterlock η ασχετο?!! Ναι η 478 η 775 εχω αλλα λεω ενα τετοιο waterblock που μπαινει οπως ειπες σε αυτα τα 2 socket Pentium θα μπαινει και σε 939 Athlon? και αν ναι ποιο waterblock ειναι αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Οκτώβριος 26, 2005 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 το μπλοκ αυτο λεγεται universal κατα 99% ολοι χρησιμοποιουν του eleven το οποιο ειναι το συνυμμενο!("δανεικη" απο Braveheart1980) plexi λεγεται το τζαμακι που βιδωνει πανω στο μπλοκ και αν δεις τις τρυπες αναλογα του socket Y.Γ. κανει και για 939 :023: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MF_III1442169079 Οκτώβριος 26, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 ενα block υπαρχει δλδ του Eleven? αυτο που μου δειχνεις στην εικονα κι αν ναι αυτο ταιριαζει με οποιοδηποτε ψυγειο κι αν παρω, αντλια κτλ εξαρτηματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Οκτώβριος 26, 2005 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 ενα block υπαρχει δλδ του Eleven? αυτο που μου δειχνεις στην εικονα κι αν ναι αυτο ταιριαζει με οποιοδηποτε ψυγειο κι αν παρω, αντλια κτλ εξαρτηματα?ρε φιλε διαβασε πρωτα τον οδηγο υδροψυξης εδω και μετα ρωτας αν υπαρχει μονο ενα μπλοκ κ αν μπορεις να βαλεις οτι ψυγειο κ οτι αντλια θες..οσο για το που θα βαλεις το ψυγειο την αντλια η ποιο μπλοκ θα παρεις ειναι καθαρα δικο σου θεμα κ θελει και αρκετη φαντασια (τουλαχιστον στην τοποθετηση του ψυγειου κ της αντλιας μεσα στο κουτι.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MF_III1442169079 Οκτώβριος 26, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 το εχω διαβασει... Δεν λεει ποσα block εχει βγαλει ο Eleven. Στο extremeshop πηγα και ειδα οτι εχει βγαλει ενα universal για ολα τα ειδη CPU ενα μονο για 939 και 940 και ενα για GPU ATI 9800 και 9600.Η Hydor Seltz L20 ειναι καλη? γιατι διαβασα οτι πιο καλες ειναι οι Eheim και οτι oi Hydor θερμενονται πιο ευκολα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoulRiver Οκτώβριος 26, 2005 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 Τα περισοτερα κουτια της αγορας δεν ειναι κατασκευασμενα εχοντα φιλοσοφισει το θεμα της θδροψυξης ( οσον αφορα το να βιδωσουν καπου τα εξαρτηματα ).Υπαρχουν μερικα οπως το Αρμορ/Κανταλφ της Thermaltake και το Stacker της Coolermaster που εχουν καποια μικρα "τρικ" οσον αφορα το θεμα της υδροψυξης αλλα δεν ειναι παντα χρησιμα...Συνηθως , οπως θα δεις και μονος αν το ψαξεις , τα συστηματα υδροψυξης οταν καποιος θελει να τα βαλει στο κουτι του μεσα χρησιμοποιει την φαντασια του ( εαν εχει τον απαιτουμενο χωρο ) και τα βαζει στο κουτι με δικες του πατεντεσ / μοντες κτλπ.Εαν τωρα δεν εχεις το κουραγιο να ασχοληθεις τοσο πολυ με το μονταρισμα του κουτιου σου ωστε να τα βαλεις μεσα η την οικονομικη ανεση να παρεις ενα κουτι που θα σου λυση τα χερια σ αυτον τον τομεα , τοτε μια αλλη λυση ( με χαμηλη ομως αποτελεσματικοτητα ) ειναι η ετοιμη υδροψυξη που την βαζεις σε 1-2 θεσεις των 5,25" και καθαριζεις, η που εχεις ενα μουρατο εξωτερικο κουτι/πυργο που κανει την ιδια δουλεια.Εσυ διαλεγεις με τα δικα σου κριτηρια.Οσο για το block ο eleven ειναι απο τις πιο συμφερουσες αγορες και δεν θα εχεις κανενα προβλημα με τα περισσοτερα σοκετ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MF_III1442169079 Οκτώβριος 26, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 ναι το ξερω ρωτησα γιατι θελω να φτιαξω υδροψυκτο συστημα πριν παρω το νεο μου pc που θα ειναι 939 οποτε να ταιριαζει και με αυτον που εχω και με τον 939 που θα παρω. Αλλα εχω μια απορια ειδα στο μαγαζι αυτο και το block tou 11 Eleven που ειναι μονο για socket 939 και 940. Αφου το Universal ταιριαζει και με τα 2 αυτα sockets γιατι εβγαλε ξεχωριστο? Εχει καμια διαφορα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleven1442169075 Οκτώβριος 26, 2005 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 To universal που υπαρχει στην φωτο πιο πανω ταιριαζει σε Athlon xp (βαζεις μονο το βασικο μπλοκ ),socket 478,socket 775 , σε 939 και 940 (στα οποια βαζεις και το πλεξυ συγκρατησης και περνας τις βιδες στις αναλογες τρυπες)Υπαρχει μπλοκ αποκλειστικα για 939 γιατι ορισμενοι δεν θελουν-σκοπευουν να αλλαξουν μηχανημα για πολυ καιρο ,ειτε ειναι φανατικοι ΑΜΔακιδες και θελουν κατι αποκλειστικα και μονο για Αμδ (εδω πηγαινε ενα smile ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MF_III1442169079 Οκτώβριος 26, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 ok!!! Απο τα ψυγεια που υπαρχουν στο extremeshop ποιο ειναι καλο η ικανοποιητικο? Το Water Cooling Radiator 360, Watercooling Radiator 120 η το Xtreme Radiator 240 ??? και γενικα ειναι καλα και αξιοπιστα αυτα η να μην διαλεξω αναμεσα σε αυτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleven1442169075 Οκτώβριος 26, 2005 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 Water Cooling Radiator 360 = παιρνει 6 χ120 fans σε push-pullXtreme Radiator 240=παιρνει 4 χ120 fans σε push-pullWatercooling Radiator 120= 2x120 fans σε push-pullαναλογικα πιο ικανοποιητικο ειναι το Water Cooling Radiator 360 λογο μεγεθους Link to comment Share on other sites More sharing options...
MF_III1442169079 Οκτώβριος 26, 2005 Author #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 ναι και το πιο ακριβο...! δλδ ενα που να κανει δουλεια. Παντως δουλευει το Pc μου 24/7 και συχνα στο full οποτε θελω καλη ψυξη. Με ικανοποιει καποιο απο αυτα η υπαρχουν αλλα πιο καλα για την περιπτωση μου ?Ρωταω γιατι θελω σιγα σιγα να μαζευω (δλδ να αποφασισω) ποια εξαρτηματα θα παρω για την υδροψυξη μου. Μεχρι στιγμης εχω αποφασισει block για CPU το Universal του 11! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoulRiver Οκτώβριος 27, 2005 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2005 Εαν δεν σ ενδιαφερει να πας σε καποια μαντρα αυτοκινητων και να ψαξεις ενα ψυγειο φθηνο και αποδοτικο, αλλα ογκωδες και πιθανον να χρειαζετε καποια προεργασια πριν μπορεσεις να το περασεις στο συστημα σου...τοτε πιστευω πως η λυση του 240 θα ηταν υπεραρκετη για την ψυξη μονο του επεξεργαστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Οκτώβριος 27, 2005 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2005 240 απο μενα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.