deadlock7 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2005 Παιδια σημερα θα αγορασω δισκο για το συστημα μου και μ'ενδιαφερει μονο η ταχυτητα!Δεν θελω να δωσω πανω απο 150ευρω(και πολλα ειναι για μενα!).Επειδη δεν ειχα ποτε raid 0,απ'οτι φαινεται το πιο γρηγορο ειναι με αυτη την συστοιχια,αφου ξεπερναει οποιονδηποτε "μονο" δισκο!Θελω να παρω 2*Hitachi Deskstar 80gb απο e-shop,αλλα επειδη πολλα εχουν ακουστει γι'αυτους τα προηγουμενα χρονια επιφυλασσομαι λιγακι.Αυτη την στιγμη εχω εναν Deskstar 80gb(IBM) και δεν ειχα ποτε προβλημα!Το μονο που θυμαμαι ειναι πως η ταχυτητα του ηταν απιστευτη την πρωτη εβδομαδα,αλλα απο κει κι επειτα αρχισε να πεφτει(ποτε δεν εφτασε στα επιπεδα εκεινα ακομη και μετα απο φορματ).Τι προτεινετε?Φυσικα δεν θελω γνωμες που να υπερβαινουν το ποσο που ειπα(πχ 2*raptors)
yanni Οκτώβριος 25, 2005 #2 Οκτώβριος 25, 2005 Οι απόλυτα ποιο γρήγοροι νομίζω είναι οι Maxtor και σε δεύτερη φάση οι WD. Οι Seagate συνήθως είναι λίγο ποιο αργοί αλλά και ποιο αθόρυβοι.
SLN Οκτώβριος 25, 2005 #3 Οκτώβριος 25, 2005 Αν λες hitachi 80G SATA 2 χτυπα τους. Αλλιως μονο 1 ραπτορ 36αρι... Υπερ αρκετος για λειτουργικο και προγραμματα...Οι απόλυτα ποιο γρήγοροι νομίζω είναι οι Maxtor και σε δεύτερη φάση οι WD. Οι Seagate συνήθως είναι λίγο ποιο αργοί αλλά και ποιο αθόρυβοι.Κατα την γνωμη μου ΔΕΝ υπαρχει τετοια γενικη βαθμονομηση με βαση την ταχυτητα... Ενα μοντελο απο την maxtor ειναι γρηγορο (ο DM10/16Mb) ενω η WD εχει 25 μοντελα με παρομοιες χωρητικοτητες (3-4 στα 200-250, αλλους 2-3 300-320GB)...Λογικα ο 400αρης/16ΜΒ τηςειναι πιο γρηγορος απο τον maxtor ενω οι hitachi SATA 2 ειναι οι πιο γρηγοροι απο ολους.οσο για την seagate..... ειμαι γνωστο anti-fanboy της εταιριας οποτε οι αποψεις μου ειναι γνωστες... :066:
deadlock7 Οκτώβριος 25, 2005 Author #4 Οκτώβριος 25, 2005 Σαφως αυτους εννοω SLN,αλλα δεν εχω βρει καποιον που να τους εχει αγορασει και να τους εχει raid 0!Παντως σιγουρα αν ειναι ν'αγορασω εναν Raptor συμφερει να δωσω κατι λιγα παραπανω για 2*Hitachi..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.