Jump to content

Ένα προβληματάκι στην chaintech!

planetman

Recommended Posts

Παιδάκια, θέλω λίγη βοήθεια όσον αφορά την μητρικούλα της chaintech, την VNF4 Ultra VE.

Ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα; Προσπαθώ να κάνω o/c. Όλα καλά όλα ωραία μέχρι ένα συγκεκριμένο HTT (γύρω στο 260). Από αυτό το HTT και πάνω, όταν κλείσω και ανοίξω το pc, στο αρχικό boot, κολλάει λίγη ώρα και μετά βάζει τις αρχικές ρυθμίσεις του bios (HTT=200 και όλα τα σχετικά). Όση ώρα αφήνω τον υπολογιστή ανοιχτό, μπορώ να την ανεβάσω πολύ (μέχρι 325 έχω δοκιμάσει και παίζει άψογα). Όταν όμως κλείσω το pc και το ξανανοίξω μου κάνει τα κουλά.

Στο internet διάβασα ότι αποτυγχάνει να περάσει επιτυχώς το αρχικό test, γι' αυτό βάζει όλα στα default, γιατί όμως αν δεν κλείσεις το pc, όλα παίζουν μια χαρά; Έχω βάλει το τελευταίο bios, πώς μπορώ να το διορθώσω αυτό;

Να σημειώσω ότι η μητρική είναι από τα καινούρια κομμάτια και έχει ανεμιστηράκι στο chipset.

Μην μου πείτε απαντήσεις του στυλ "βάλε το HTT multiplier στο 3 κτλ." Είναι χιλιοδοκιμασμένα. Μόνο όταν ξεκινάω το pc, υπάρχει πρόβλημα.

ΥΓ: Ένα hacked bios θα έλυνε το πρόβλημα; Αν ναι, πού θα βρω ένα;

:017:

Το τροφοδοτικό μου φαίνεται στην υπογραφή μου. Αν και δεν νομίζω πως παίζει ρόλο γιατί όπως είπα στα win δουλεύει μια χαρά, καθώς και όσες φορές να κάνω restart. Το θέμα είναι όταν ξεκινάει, που κάνει αυτό το test η μητρική.

Όσο για το clockgen, δεν μου αρέσει η ιδέα. Θα προτιμούσα να κάνω o/c από bios.

Σου το κανει και χωρις να εισαι overclocked δηλ σε default ρυθμησεις?

Αν ναι κανε ενα check στην μπαταρια του motherboard και στο jumper που κανει reset στο bios.Μου εχει συμβει να ειναι σε λαθος θεση απο το εργοστασιο και ψαχνομουνα.

• 5 months later...

PlanetManos tο ανέβασες λες μέχρι 325 και σου έπαιζε; Με ποιο πρόγραμμα; Έχω σχεδόν ίδια μητρική (απλή VNF4) και τον ίδιο CPU και πάνω από 221 δεν μου δουλεύει. Έβαλα 222 από το nTune και κόλλησε. Ακόμα κάτι: έχω 2 Transcend pc3200 ddr400 cl2,5σε dual ddr και στο ξεκίνημα τις εμφανίζει ως ddr333, cl2, dual channel, με τις ρυθμίσεις στο BIOS να μην έχουν αλλάξει. Σου έβγαλε κάτι παρόμοιο ή έχεις μόνο μία μνήμη;

• 2 months later...

Σόρυ που θα το πώ αλλά αυτή η μήτρική δεν μου άφησε και εμένα καμία καλή εντύπωση .........Ευτυχώς μου βγήκε ελατωματική και την άλλαξα .

Η μεγαλύτερη εντύπωση ήταν απο τον πωλητή του πλάισιου ο οποίος χωρίς να του πώ τί είχε η μητρική μου είπε ότι οι ποι πολές είναι ελλατωματικές :108: και μου την άλλαξε στο πί και φι ....

Μάλλον θα είναι με τα κομμάτια. Οι πιο παλιές που είχαν παθητική ψύκτρα ήταν οι προβληματικές απ'όσο ξέρω, καθώς το NForce4 αν δεν υπάρχει πολύ καλός σχεδιασμός ανεβάζει θερμοκρασίες. Η δική μου έχει ενεργό.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.