Jump to content

Θελω να συνδεσω 2 pc σε δικτυο-βοηθεια!!!

nikos2004dj

Recommended Posts

λοιπος παιδια θελω την βοηθεια σας!

θελω να συνδεσω 2 pc μεταξυ τους.

το ενα εχει windows 98

και το αλλο windows xp sp2

πηρα 2 καρτες δικτυου τις εβαλα

κανονικα αλλα δεν μπορει ο ενας υπολογιστης να δει τον αλλο!

?????

τους εχω συνδεσει με καλωδιο rj45 αυτο δηλαδη που ειναι για την καρτα δικτυου απευθειας και χωρις hub.

υπαρχει οδηγος εγκαταστασης δικτυου στα windows 98?

τι ακριβως πρεπει να κανω για να μπορεσω να τα συνδεσω?

Λοιπόν, δώσε και στα δύο IP με ίδιο subnet, δηλαδή πχ. 150.138.126.xxx , όπου στο xxx βάλε διαφορετικό νούμερο στο καθένα, από 1 ως 255. Μετά βάλε και στα στα 2 subnet mask 255.255.0.0 .Σιγουρέψου πως το καλώδιο έχει συνδεσμολογία cross, και λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα.

εχω ονομασει το δικτυο workgroup και εχω δωσει μασκα υποδικτυου 255,255,255,0

και Ip στο ενα 192,168,0,1 και στο αλλο 192,168,0,2.

οταν λες οτι το καλωδιο πρεπει να ειναι σε συνδεσμολογια cross τι σημαινει?

το καλωδιο το πηρα ετοιμο patchcort και το συνδεσα απο την μια καρτα δικτυου στην αλλη.

Οπως ειπε παραπανω ο Giannakis 2 φορες σιγουρεψου οτι το καλωδιο δικτυου ειναι CROSSOVER και μετα προσπαθησε να συνδεσεις τους 2 υπολογιστες. Αν δεν ξερεις πως να το καταλαβεις, πηγαινε απο εκει που πηρες το καλωδιο και ρωτα τους. Αν δεν ειναι παρε ενα CROSSOVER, αν ειναι πηγαινε παλι σπιτι(λοοοολ).

Συνδεσε παλι τους υπολογιστες μεταξυ τους. Τρεξε τον Wizard που υπαρχει στα windows XP για την εγκατασταση δικτυου στο σπιτι. Αφου τελειωσεις την ολη διαδικασια, βαλε το CD με τα Windows XP , στον υπολογιστη που εχει τα Win98. Οταν ξεκινησει η διαδικασια autorun απο το CD των XP, θα δεις οτι στο παραθυρο που θα εμφανιστει θα υπαρχει μια επιλογη για εγκατασταση οικιακου δικτυου μεταξυ 2 ή και περισσοτερων υπολογιστων. Τρεξε την εγκατασταση και βαλε ιδιες ρυθμισεις με αυτες που εβαλες στα XP. Restart και στα 2 μηχανηματα και 99,9% εισαι ΟΚ.

Βάλε τα δύο βύσματα των καλωδίων να "κοιτάνε" προς την ίδια κατεύθυνση και δες αν η σειρά των χρωμάτων είναι ίδια. Αν δεν είναι ίδια, το καλώδιο είναι crossover.

Βάλε στο PC με τα Win98 το CD των XP και εκτέλεσε τον οδηγό εγκατάστασης τοπικού δικτύου.

Βάλε και στα 2 PC το ίδιο workgroup, όχι "δες αν έχουν", βάλε το.

Βάλε τις IP όπως ανέφερες προηγουμένως.

Αφαίρεσε την επιλογή για Windows Firewall από τις ιδιότητες της τοπικής σύνδεσης.

Αν έχεις κάποιο Firewall, πρέπει να του δηλώσεις την σύνδεση του τοπικού δελτίου σου και την ΙΡ που δίνεται.

Αρχική απάντηση από nikos2004dj

δεν εχω firewall

εκανα αυτο που μου ειπες jpavly με το cd των xp αλλα δεν εγινε τιποτα!

αν το καλωδιο ειναι crossover το γραφει επανω στη μονωση???

Τι εννοείς δεν έγινε τίποτα? Δεν έκανες δουλειά? Δεν δούλεψε το CD? Τι?

Για το καλώδιο δεν είναι απαραίτητο να το γράφει...

Λοιπον ας τα παρουμε με τη σειρα.

ετρεξα τον οδηγο εγκαταστασης δικτυου στα xp και ολα οκ.δηλαδη πηγαινοντας στις θεσεις δικτυου βρισκει τον δισκο του pc με τα win xp

στα 98 τα οποια οπως διαπιστωσα με start/run/dxdiag ειναι version 4.10.xxxx A

(αυτο σημαινει οτι ειναι A εκδοση και οχι B?) δεν βρισκει δικτυο.

το καλωδιο δεν γραφει τιποτα επανω.

η πλακα ειναι οτι εστειλα τον ξαδελφο μου να το παρει απο πλαισιο γιατι θα πηγαινε για μια δουλεια εκει και δεν πηγα ο ιδιος αλλα μου ειπε οτι τους ζητησε να ειναι crossover !

ετρεξα τον οδηγο εγκαταστασης δικτυου απο το cd των win xp και πα'ολο που εκανα τις ιδιες ρυθμισεις δεν μπορεσα να δω τον δισκο του pc με τα win xp και το αντιθετο.

τι μπορει να συμβαινει?

Τελικά τα κατάφερες?????

Από τα λίγα που θυμάμαι το straight θα είναι:

’σπρο/ Πορτοκαλί

Πορτοκαλί

’σπρο/ Πράσινο

Μπλε

’σπρο/ Μπλε

Πράσινο

’σπρο/ Καφέ

Καφέ

Αν όχι είναι cross

Συνήθως στην αγορά τα cross είναι μαύρα ενώ τα straight είναι άσπρα ( εκτός από κάποια για ISDN )

ΤΟ καλώδιο το κοίταξες; δεν χρειάζεται να το γράφει, απλώς δες τα χρώματα στα συρματάκια στην άκρη των βισμάτων, όπως είπε ο jpavly κ Battosai. Ειναι σημαντικό αλλοιώς παιδεύεσαι άσκοπα.

Μετα, αφού τρέξεις τα wizards και δεν κάνουν τπτ, κάνε τις ρυθμίσεις χειροκίνητα

IP

Subnet

Workgroup

Ανοιξε shared folders

reboot κ πρέπει να παίξει...

Για firewall, να προσέξεις να αφαιρεσεις αυτό των XP που μ΄παίνει απο μόνο του και μπορεί να σου δημιουργεί προβλήμματα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.