nikos2004dj Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2005 λοιπος παιδια θελω την βοηθεια σας!θελω να συνδεσω 2 pc μεταξυ τους.το ενα εχει windows 98και το αλλο windows xp sp2πηρα 2 καρτες δικτυου τις εβαλακανονικα αλλα δεν μπορει ο ενας υπολογιστης να δει τον αλλο!????? τους εχω συνδεσει με καλωδιο rj45 αυτο δηλαδη που ειναι για την καρτα δικτυου απευθειας και χωρις hub.υπαρχει οδηγος εγκαταστασης δικτυου στα windows 98?τι ακριβως πρεπει να κανω για να μπορεσω να τα συνδεσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis Ιανουάριος 17, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Λοιπόν, δώσε και στα δύο IP με ίδιο subnet, δηλαδή πχ. 150.138.126.xxx , όπου στο xxx βάλε διαφορετικό νούμερο στο καθένα, από 1 ως 255. Μετά βάλε και στα στα 2 subnet mask 255.255.0.0 .Σιγουρέψου πως το καλώδιο έχει συνδεσμολογία cross, και λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellrider Ιανουάριος 17, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Οπως επισης πρεπει να ειναι και στο ιδιο workgroup Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos2004dj Ιανουάριος 17, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 εχω ονομασει το δικτυο workgroup και εχω δωσει μασκα υποδικτυου 255,255,255,0και Ip στο ενα 192,168,0,1 και στο αλλο 192,168,0,2.οταν λες οτι το καλωδιο πρεπει να ειναι σε συνδεσμολογια cross τι σημαινει?το καλωδιο το πηρα ετοιμο patchcort και το συνδεσα απο την μια καρτα δικτυου στην αλλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellrider Ιανουάριος 17, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Εννοει οτι το καλωδιο πρεπει να ειναι crossover!!Aν δεν ειναι δεν προκειται να παιξει το δικτυο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos2004dj Ιανουάριος 17, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 οκ παιδια ευχαριστω για την βοηθεια.θα το δοκιμασω το απογευμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos2004dj Ιανουάριος 19, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 Το δοκιμασα αυτο που μου ειπατε αλλα δεν καταφερα τιποτα.γιατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netcrawler Ιανουάριος 19, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 ping μπορείς να τα κάνεις??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis Ιανουάριος 19, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 Είσαι σίγουρος πως το καλώδιο είναι crossover?Αν δεν είναι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις δουλειά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 19, 2005 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 Οπως ειπε παραπανω ο Giannakis 2 φορες σιγουρεψου οτι το καλωδιο δικτυου ειναι CROSSOVER και μετα προσπαθησε να συνδεσεις τους 2 υπολογιστες. Αν δεν ξερεις πως να το καταλαβεις, πηγαινε απο εκει που πηρες το καλωδιο και ρωτα τους. Αν δεν ειναι παρε ενα CROSSOVER, αν ειναι πηγαινε παλι σπιτι(λοοοολ).Συνδεσε παλι τους υπολογιστες μεταξυ τους. Τρεξε τον Wizard που υπαρχει στα windows XP για την εγκατασταση δικτυου στο σπιτι. Αφου τελειωσεις την ολη διαδικασια, βαλε το CD με τα Windows XP , στον υπολογιστη που εχει τα Win98. Οταν ξεκινησει η διαδικασια autorun απο το CD των XP, θα δεις οτι στο παραθυρο που θα εμφανιστει θα υπαρχει μια επιλογη για εγκατασταση οικιακου δικτυου μεταξυ 2 ή και περισσοτερων υπολογιστων. Τρεξε την εγκατασταση και βαλε ιδιες ρυθμισεις με αυτες που εβαλες στα XP. Restart και στα 2 μηχανηματα και 99,9% εισαι ΟΚ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fireknight Ιανουάριος 19, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 Μηπως εχεις ενεργοποιημενο καποιο firewall και εμποδιζει ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 19, 2005 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 Βάλε τα δύο βύσματα των καλωδίων να "κοιτάνε" προς την ίδια κατεύθυνση και δες αν η σειρά των χρωμάτων είναι ίδια. Αν δεν είναι ίδια, το καλώδιο είναι crossover.Βάλε στο PC με τα Win98 το CD των XP και εκτέλεσε τον οδηγό εγκατάστασης τοπικού δικτύου.Βάλε και στα 2 PC το ίδιο workgroup, όχι "δες αν έχουν", βάλε το.Βάλε τις IP όπως ανέφερες προηγουμένως.Αφαίρεσε την επιλογή για Windows Firewall από τις ιδιότητες της τοπικής σύνδεσης.Αν έχεις κάποιο Firewall, πρέπει να του δηλώσεις την σύνδεση του τοπικού δελτίου σου και την ΙΡ που δίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos2004dj Ιανουάριος 20, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2005 δεν εχω firewallεκανα αυτο που μου ειπες jpavly με το cd των xp αλλα δεν εγινε τιποτα!αν το καλωδιο ειναι crossover το γραφει επανω στη μονωση??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 20, 2005 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2005 Αρχική απάντηση από nikos2004dj δεν εχω firewallεκανα αυτο που μου ειπες jpavly με το cd των xp αλλα δεν εγινε τιποτα!αν το καλωδιο ειναι crossover το γραφει επανω στη μονωση??? Τι εννοείς δεν έγινε τίποτα? Δεν έκανες δουλειά? Δεν δούλεψε το CD? Τι?Για το καλώδιο δεν είναι απαραίτητο να το γράφει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos2004dj Ιανουάριος 20, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2005 Λοιπον ας τα παρουμε με τη σειρα.ετρεξα τον οδηγο εγκαταστασης δικτυου στα xp και ολα οκ.δηλαδη πηγαινοντας στις θεσεις δικτυου βρισκει τον δισκο του pc με τα win xpστα 98 τα οποια οπως διαπιστωσα με start/run/dxdiag ειναι version 4.10.xxxx A(αυτο σημαινει οτι ειναι A εκδοση και οχι B?) δεν βρισκει δικτυο.το καλωδιο δεν γραφει τιποτα επανω.η πλακα ειναι οτι εστειλα τον ξαδελφο μου να το παρει απο πλαισιο γιατι θα πηγαινε για μια δουλεια εκει και δεν πηγα ο ιδιος αλλα μου ειπε οτι τους ζητησε να ειναι crossover !ετρεξα τον οδηγο εγκαταστασης δικτυου απο το cd των win xp και πα'ολο που εκανα τις ιδιες ρυθμισεις δεν μπορεσα να δω τον δισκο του pc με τα win xp και το αντιθετο.τι μπορει να συμβαινει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 20, 2005 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2005 Έχεις κάνει τους δίσκους shared? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos2004dj Ιανουάριος 20, 2005 Author #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2005 ναι και απο τα 2 pc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Battosai Ιανουάριος 24, 2005 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2005 Τελικά τα κατάφερες?????Από τα λίγα που θυμάμαι το straight θα είναι:’σπρο/ ΠορτοκαλίΠορτοκαλί’σπρο/ ΠράσινοΜπλε’σπρο/ ΜπλεΠράσινο’σπρο/ ΚαφέΚαφέΑν όχι είναι crossΣυνήθως στην αγορά τα cross είναι μαύρα ενώ τα straight είναι άσπρα ( εκτός από κάποια για ISDN ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
morph Ιανουάριος 24, 2005 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2005 ΤΟ καλώδιο το κοίταξες; δεν χρειάζεται να το γράφει, απλώς δες τα χρώματα στα συρματάκια στην άκρη των βισμάτων, όπως είπε ο jpavly κ Battosai. Ειναι σημαντικό αλλοιώς παιδεύεσαι άσκοπα.Μετα, αφού τρέξεις τα wizards και δεν κάνουν τπτ, κάνε τις ρυθμίσεις χειροκίνηταIPSubnetWorkgroupΑνοιξε shared foldersreboot κ πρέπει να παίξει...Για firewall, να προσέξεις να αφαιρεσεις αυτό των XP που μ΄παίνει απο μόνο του και μπορεί να σου δημιουργεί προβλήμματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nik Ιανουάριος 25, 2005 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2005 Συμφωνω με όλα ποθ ειπαν τα παιδια παραπανω απλα η απορια μου ειναι το workgroup τι σηματοδοτει για ποιο λογο χρειαζεται να το ορισουμε? Δεν αρεκι i ip και το subnet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.