Jump to content

Ποιότητα εγγραφής με Nec 3540a - TYG02

vgiozo

Recommended Posts

Ιδού η πρώτη εγγραφή με δισκάκια DVD-R Taiyo yuden made in Japan - no name - ceramic coating TYG02...(50 disk cakebox) με λογότυπο της disk impex

Στην πρώτη περίπτωση, γράφθηκαν αρχεία βίντεο σε ταχύτητα x12...η επίσημη ταχύτητα που υποστηρίζουν τα δισκάκια είναι x8...

...μέχρι το 60% ήταν 99 quality score και μετά έκανε μια μεγάλη βουτιά...

post-135-1442174248,0223_thumb.jpg

post-135-1442174248,1489_thumb.jpg

Στην δεύτερη εγγραφή με τα ίδια δισκάκια η ταχύτητα τέθηκε στα x8...

(...τα αρχεία που γράφθηκαν δεν ήταν τα ίδια...)

Στην πρώτη περίπτωση είχα πολύ σταθερή εγγραφή μέχρι ενός σημείου (τα P1 λάθη ήταν κάτω απο 12 σε μεγαλο μέρος της εγγραφής και μετά "απογειώθηκαν")...στη δεύτερη είχα πολύ καλύτερη συνολικά εγγραφή (97 quality score), αλλά τα P1 λάθη ήταν υψηλότερα σ' όλη τη διάρκεια της εγγραφής...(αλλά αρκετά χαμηλότερα συνολικά καθώς δεν παρουσίασε αυξημένα λάθη στο τελευταίο 1/3 της εγγραφής)

Το firmware της συσκευής είναι το εργοστασιακό 1.01...

Ερωτήσεις:

- Ως προς τη πρώτη περίπτωση, τα αρχεία που γράφθηκαν κινδυνεύουν να φθαρουν νωρίτερα σε σχέση με εκείνα της δεύτερης εγγραφής;;

- Μπορεί να βελτιωθεί η εγγραφή με κάποιο άλλο τρόπο, αναβάθμιση firmware κτλ;;

- Σε ποιό βαθμό ευθύνονται κατα την εμπειρία σας το Nec 3540a για την μέτρια εγγραφή στη πρώτη περίπτωση και πόσο τα δισκάκια;

post-135-1442174248,0594_thumb.jpg

post-135-1442174248,0971_thumb.jpg

Η δεύτερη εγγραφή είναι οκ. Να σημειώσω ότι στην πρώτη εγγραφή τα PI φαίνονται σε γράφημα 1 - 1000, ενώ στην δεύτερη 1 - 100.

Στην πρώτη περίπτωση φταίει η ταχύτητα εγγραφής. Το είπες και μόνος σου ότι ειναι 8x certified τα δισκάκια. Θεωρώ ότι με αλλαγή firmware μπορεί να δεις βελτίωση στα 12x χρησιμοποιώντας τα ίδια δισκάκια, καθώς κάθε καινούργιο firmware περιέχει και "βελτιωμένα" write strategies. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τα γνωστά firmwares απο Liggy and Dee.

Απλώς μου έκανε εντύπωση πως στο 1/3 της εγγραφής με ταχύτητα 12 τα P1 λάθη ήταν γύρω στα 12 ανά μέσο όρο ενώ έπεσαν και γύρω στα 10 και η ποιότητα εγγραφής ήταν σχεδόν άψογη μέχρι το 60% περίπου (99), στο δεύτερο τρίτο γύρω στα 20-30 και μετά άρχισε να βγάζει πολλά λάθη...

θα περίμενε κανεις πως έφταιγε οι μετρήσεις να ήταν σε μεγαλύτερο φάσμα χειρότερες κι όχι μόνο πολύ χειρότερες προς το τέλος...τουλάχιστον εμένα, που δεν έχω καθόλου γνώσεις γύρω απ' το αντικείμενο, αυτό μου κάνει εντύπωση...

Θεωρώ ότι με αλλαγή firmware μπορεί να δεις βελτίωση στα 12x χρησιμοποιώντας τα ίδια δισκάκια, καθώς κάθε καινούργιο firmware περιέχει και "βελτιωμένα" write strategies. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τα γνωστά firmwares απο Liggy and Dee.

αυτο πιστευω οτι ειναι λαθος.

ειναι ποτε δυνατον ενας οποιοσδηποτε liggy dee κλπ να φτιαξει write strategy για καλυτερη ποιοτητα σε αυξημενη ταχυτητα, απο την ιδια την Nec?

Δεν υπαρχουν "βελτιωμένα" (σε ποιοτητα) write strategies, υπαρχουν μονο "ανταλλαγμενα":

ενας απλος χρηστης το μονο που μπορει να κανει ειναι να χρησιμοποιησει write strategy φτιαγμενη για μαρκα Χ, σε μια μαρκα Ψ, ετσι ωστε και η μαρκα Ψ να γραφτει με αυξημενη ταχυτητα, ιδια με του Χ.

Και βεβαια με το αυτονοητο ρισκο της χαμηλοτερης ποιοτητας εγγραφης, αφου για αλλη μαρκα προοριζοταν.

Σε καμμια περιπτωση δεν ειναι δυνατον να βελτιωσει ενας απλος χρηστης την ποιοτητα εγγραφης.

Αν αναρωτίεσαι γιατί η ποιότητα πέφτει προς το τέλος... Σκέψου ότι τα 12x δεν τα πιάνει το recorder από την αρχή αλλά σταδιακά. Ξεκινά πχ απo 4x και καταλήγει σε 12x. Επίσης η ποιότητα σε κάποια δισκάκια χειροτερεύει προς τα εξωτερικά σημεία του δίσκου, κάτι που μερικές φορές είναι εμφανές και με το μάτι.

Απλώς μου έκανε εντύπωση πως στο 1/3 της εγγραφής με ταχύτητα 12 τα P1 λάθη ήταν γύρω στα 12 ανά μέσο όρο ενώ έπεσαν και γύρω στα 10 και η ποιότητα εγγραφής ήταν σχεδόν άψογη μέχρι το 60% περίπου (99), στο δεύτερο τρίτο γύρω στα 20-30 και μετά άρχισε να βγάζει πολλά λάθη...

θα περίμενε κανεις πως έφταιγε οι μετρήσεις να ήταν σε μεγαλύτερο φάσμα χειρότερες κι όχι μόνο πολύ χειρότερες προς το τέλος...τουλάχιστον εμένα, που δεν έχω καθόλου γνώσεις γύρω απ' το αντικείμενο, αυτό μου κάνει εντύπωση...

αφου στο τελευταιο τριτο ηταν που αυξησε την ταχυτητα στα 12χ, λογικο δεν ειναι εκει να εκτιναχθουν και τα λαθη? :003:

αυτο πιστευω οτι ειναι λαθος.

ειναι ποτε δυνατον ενας οποιοσδηποτε liggy dee κλπ να φτιαξει write strategy για καλυτερη ποιοτητα σε αυξημενη ταχυτητα, απο την ιδια την Nec?

Δεν υπαρχουν "βελτιωμένα" (σε ποιοτητα) write strategies, υπαρχουν μονο "ανταλλαγμενα":

ενας απλος χρηστης το μονο που μπορει να κανει ειναι να χρησιμοποιησει write strategy φτιαγμενη για μαρκα Χ, σε μια μαρκα Ψ, ετσι ωστε και η μαρκα Ψ να γραφτει με αυξημενη ταχυτητα, ιδια με του Χ.

Και βεβαια με το αυτονοητο ρισκο της χαμηλοτερης ποιοτητας εγγραφης, αφου για αλλη μαρκα προοριζοταν.

Σε καμμια περιπτωση δεν ειναι δυνατον να βελτιωσει ενας απλος χρηστης την ποιοτητα εγγραφης.

Δεν είπα αυτό. Είπα να αλλάξει γενικά firmware και να δοκιμάσει ιδιαίτερα τα Liggy & Dee τα οποία και είναι βασισμένα προφανώς στα officials. Το 1.W7 firmware είναι βασισμένο στο 1.03 νομίζω official που είναι και νεότερο του 1.01 που έχει τώρα.

αφου στο τελευταιο τριτο ηταν που αυξησε την ταχυτητα στα 12χ, λογικο δεν ειναι εκει να εκτιναχθουν και τα λαθη? :003:

Δεν ήξερα αυτή τη παράμετρο, ότι δλδ χειροτερεύει η ποιότητα εγγραφής με την αύξηση της ταχύτητας...

...τουλάχιστον όταν αυτή υποστηριζεται απ' το drive και σε κάποιο βαθμό απ' το δισκάκι...(είναι συμβατό με χ16 ταχύτητα)...

Λοιπον οπως ανεφερα και σε αλλο ποστ πριν δω οτι ανοιξες και θεμα εδω

Προσωπικα δε θα εμπιστευομουν ιδιαιτερα το 3540 για να κρινω αποτελεσματα σαρωσεως - αφου γενικα αναφερει περισσοτερο απ το δεον PI errors.

Παρολα αυτα δεδομενου οτι σκαναρει με 8ECC interval το οποιο ανεβαζει την ουδο για τα PIF errors στα 32, εισαι οκ απο PIF. Τα PI ειναι πολυ υψηλα βεβαια, αλλα ισχυει και η 1η παρατηρηση μου επ αυτου. Σκαναρε τα με καποιο αλλο drive.

Οσον αφορα στα firmware - ειναι aρκετες οι περιπτωσεις οπου custom firmwares της Dee ή του Liggy etc δουλευουν καλυτερα αναφορικα με την ποιοτητα εγγραφης σε συγκριση με τα official. Βασιζομενοi σε αυτα, γινονται ενιοτε καποιες μικροαλλαγες / tweaks οι οποιες δοκιμαζονται αρκετα απο τα μελη του cdf. Συχνοτερα δεν υπαρχουν σημαντικες αλλαγες στη στρατηγικη εγγραφης.

Η βελτιωση απο custom fw ειναι ιδιαιτερα πιο εμφανης στην περιπτωση των LIteon drives (και των codeguys / ocfreak) βεβαια οπου στην ουσια το beta testing γινεται κατα κορον απο την ομαδα του CDF - αφου τους στελνουν beta εκδοσεις μηνες πριν βγουν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.