Jump to content

Ησυχαζοντας το τρφοδοτικο...

Mikros

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον μεχρι πριν απο λιγο ειχα ενα τροφοδοτικο fortron 460w που ειχε εναν ανεμιστηρα πανω m 44air flow kai 38 db .Aποφασισα να ησυχασω και απο αυτο για να εχω ενα πραγματικα αθορυβο υπολογιστη...

εδω ειναι το θυμα

dsc015274pb.jpg

εχω βαλει ενα θερμομετρο μεσαγια να ελεγξω τη θερμοκρασια μην το καψω κιολας...

dsc015294ih.jpg

εδω φαινεται πως συνδεεται το ανεμιστηρακι...

και το εβγαλα...

dsc015300fz.jpg

και εβγαλα τις βιδες για να στηριξω την υπολοιπη κατασκευη...

dsc015328bn.jpg

εδω ειναι ενα adaptoακι για να κανει τον 80αρη ανεμιστηρα σε 120αρη...

το πειραξα λιγο για να εφαρμοζει τελεια στο τροφοδοτικο και να μην εχει κενα...

dsc015331pr.jpg

dsc015340pd.jpg

και αφοθ τοποθετησα το τροφοδοτικο στο κουτι το βιδωσα πανω...

dsc015359pf.jpg

και βιδωσα τον ανεμιστηρα...

dsc015398gx.jpg

dsc015400ml.jpg

Με αυτο το τροπο εχω λιγο παραπανω air flow και ελαχιστο θορυβο... 14 db..

ετσι στο κουτι δεν ακουγεται τιποτα.......

δεν θα ηταν καλυτερα αν εβγαζες τελειως το ανεμιστηρακι απο το τροφοδοτικο και να αφηνες μονο το εξωτερικο?

σίγουρα, ο 80αρης πρέπει να βγεί, αν το airflow και των δύο δεν ειναι μελετημένο θα υπάρχουν τα αντίθετα αποτελέσματα απο τα ζητούμενα , σε θόρυβο και σε απόδοση.

αποφασισα να βελτιωσω την ολη κατασκευη και να βγαλω το θερμομετρο που ειχα αφησει μεσα...

εδω ειναι η αρχικη του κατασταση μεσα διακρινονται οι γριλλιες και ο μαμας ανεμιστηρας..

dsc015835do.jpg

εβγαλα τον ανεμιστηρα και στη συνεχεια τον ανταπτορα...

dsc015844oc.jpg

dsc015857dp.jpg

και ξεβιδωσα το καπακι στη γωνια διακρινεται και το θερμομετρο ποθ ειχα αφησει μεσα το οποιο τψρα αφαιρεσα

dsc015877zi.jpg

και η τελικη του κατασταση

dsc015911yo.jpg

οριστε και ο ανεμιστηρας που εβγαλα

dsc015968jj.jpg

στο τελος ξαναβιδωσα την κατασκευη οπως και στην αρχη μονο που τωρα αλλαξα τις βιδες με αλλες που ειχαν παξιμαδια

dsc015953rm.jpg

αυτα οποιος θελει καμια φωτογραφια σε καλυτερη αναλυση ας μου πει και κατι θα κανω

Τα fortron κατα την αποψη μου εχουν ενα ιστορικο θορυβου οποτε καλα εκανες και το αλλαξες το φαν ;)!

• 2 months later...
  • 4 weeks later...

Να ρωτήσω κάτι;

Δεν μπορω να διακρίνω από που προέρχεται ο θόρυβος (ή απο τροφοδοτικο ή απο ανεμιστηρα) Ανεμιστήρα και ψύχτρα πρόσφατα άλλαξα και είναι γνωστός για τη σιωπηρή του λειτουργία......λέτε το τροφοδοτικό να κάνει τόσο θόρυβο;;;Πώς μπορω να το διακρίνω;

μηπως προερχεται απο την καρτα γραφικων? αν πιασουν λιγο σκονη κανουν σαν κομπρεσερ αυτες! το ιδιο κ για το chipset! αλλα νομιζω εσυ δεν εχεις ανεμιστηρα εκει!

Να ρωτήσω κάτι;

Δεν μπορω να διακρίνω από που προέρχεται ο θόρυβος (ή απο τροφοδοτικο ή απο ανεμιστηρα) Ανεμιστήρα και ψύχτρα πρόσφατα άλλαξα και είναι γνωστός για τη σιωπηρή του λειτουργία......λέτε το τροφοδοτικό να κάνει τόσο θόρυβο;;;Πώς μπορω να το διακρίνω;

Προσπαθησε να σταματησεις τον ανεμιστηρα του τροφοδοτικου . Οπως ειναι κλειστο το PC , ακουμπα ενα στυλο ΠΛΑΣΤΙΚΟ στα πτερυγια του ανεμιστηρα , ετσι ωστε οταν αναψεις το μηχανημα , να μη γυριζει.

Αφου συγκεντρωθεις στο θορυβο εκεινη τη στιγμη , τραβα το στυλο και παρατηρησε τι αλλαγες υπαρχουν .

ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ γιατι δεν ειναι τα τροφοδοτικα για να παιζουμε ετσι .

αυτόν τον μετατροπέα που τον βρήκες? και πόσο στοίχισε? έχω το ίδιο τροφοδοτικό και απλά άλλαξα τον ανεμιστήρα με άλλον αθόρυβο. επίσης έχω προσθέσει από την μπροστά μεριά άλλον έναν.

Η δική σου λύση μου κάνει πιο επαγγελματική και σίγουρη.

αυτόν τον μετατροπέα που τον βρήκες? και πόσο στοίχισε? έχω το ίδιο τροφοδοτικό και απλά άλλαξα τον ανεμιστήρα με άλλον αθόρυβο. επίσης έχω προσθέσει από την μπροστά μεριά άλλον έναν.

Η δική σου λύση μου κάνει πιο επαγγελματική και σίγουρη.

Το hacshop εχει . :)

mooger fooger και stellara ευχαριστω...

τελικα διεπιστωσα οτι το τροφοδοτικο μου ειναι εντελως αθορυβο , η big typhoon κανει πολυ λιγο θορυβο , αλλα αυτο που πραγματικα κανει θορυβο ειναι το (υπερβολικα μικρο) ανεμιστηρακι της καρτας γραφικων!!!(geforce pcx 5750)...

mooger fooger και stellara ευχαριστω...

τελικα διεπιστωσα οτι το τροφοδοτικο μου ειναι εντελως αθορυβο , η big typhoon κανει πολυ λιγο θορυβο , αλλα αυτο που πραγματικα κανει θορυβο ειναι το (υπερβολικα μικρο) ανεμιστηρακι της καρτας γραφικων!!!(geforce pcx 5750)...

Καθαρισε το λιγο με ενα ξυλακι για τα αυτια βουτηγμενο σε λαδι(οχι πολυ στραγγισε το) γυρω γυρω και τα πτερυγια,πιθανοτατα θα εχει μαζευτει σκονη.

Επισης βγαλε το αυτοκολλητο στο κεντρο και ακουμπα το ξυλακι στον αξονα περιστροφης να λαδωθει λιγακι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.