Mikros Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2005 Λοιπον μεχρι πριν απο λιγο ειχα ενα τροφοδοτικο fortron 460w που ειχε εναν ανεμιστηρα πανω m 44air flow kai 38 db .Aποφασισα να ησυχασω και απο αυτο για να εχω ενα πραγματικα αθορυβο υπολογιστη... εδω ειναι το θυμα εχω βαλει ενα θερμομετρο μεσαγια να ελεγξω τη θερμοκρασια μην το καψω κιολας... εδω φαινεται πως συνδεεται το ανεμιστηρακι... και το εβγαλα... και εβγαλα τις βιδες για να στηριξω την υπολοιπη κατασκευη...
Mikros Οκτώβριος 22, 2005 Author #2 Οκτώβριος 22, 2005 εδω ειναι ενα adaptoακι για να κανει τον 80αρη ανεμιστηρα σε 120αρη... το πειραξα λιγο για να εφαρμοζει τελεια στο τροφοδοτικο και να μην εχει κενα... και αφοθ τοποθετησα το τροφοδοτικο στο κουτι το βιδωσα πανω... και βιδωσα τον ανεμιστηρα... Με αυτο το τροπο εχω λιγο παραπανω air flow και ελαχιστο θορυβο... 14 db.. ετσι στο κουτι δεν ακουγεται τιποτα.......
dimitris74 Οκτώβριος 22, 2005 #3 Οκτώβριος 22, 2005 δεν θα ηταν καλυτερα αν εβγαζες τελειως το ανεμιστηρακι απο το τροφοδοτικο και να αφηνες μονο το εξωτερικο?
panoc Οκτώβριος 22, 2005 #4 Οκτώβριος 22, 2005 σίγουρα, ο 80αρης πρέπει να βγεί, αν το airflow και των δύο δεν ειναι μελετημένο θα υπάρχουν τα αντίθετα αποτελέσματα απο τα ζητούμενα , σε θόρυβο και σε απόδοση.
Mikros Οκτώβριος 22, 2005 Author #5 Οκτώβριος 22, 2005 o 80αρης ειναι βγαλμενος.... τελειως το πιν... τεσπα ετοιαμαζω ποστ...
Mikros Οκτώβριος 22, 2005 Author #6 Οκτώβριος 22, 2005 αποφασισα να βελτιωσω την ολη κατασκευη και να βγαλω το θερμομετρο που ειχα αφησει μεσα... εδω ειναι η αρχικη του κατασταση μεσα διακρινονται οι γριλλιες και ο μαμας ανεμιστηρας.. εβγαλα τον ανεμιστηρα και στη συνεχεια τον ανταπτορα... και ξεβιδωσα το καπακι στη γωνια διακρινεται και το θερμομετρο ποθ ειχα αφησει μεσα το οποιο τψρα αφαιρεσα και η τελικη του κατασταση οριστε και ο ανεμιστηρας που εβγαλα στο τελος ξαναβιδωσα την κατασκευη οπως και στην αρχη μονο που τωρα αλλαξα τις βιδες με αλλες που ειχαν παξιμαδια αυτα οποιος θελει καμια φωτογραφια σε καλυτερη αναλυση ας μου πει και κατι θα κανω
dimitris74 Οκτώβριος 22, 2005 #7 Οκτώβριος 22, 2005 σωστος, σορρυ που ποσταρα πριν απλα δεν ηξερα οτι ειχε συνεχεια το ποστ
varelasj Οκτώβριος 23, 2005 #8 Οκτώβριος 23, 2005 Τα fortron κατα την αποψη μου εχουν ενα ιστορικο θορυβου οποτε καλα εκανες και το αλλαξες το φαν !
akoylini Ιανουάριος 22, 2006 #9 Ιανουάριος 22, 2006 και αν παιδιά δεν έβαζε καθόλου ούτε τον 80ari Fan τι θα γινόταν?
mike79020001442169095 Ιανουάριος 22, 2006 #10 Ιανουάριος 22, 2006 αν δεν εβαζε καθολου fan σιγουρα θα ειχε υπερθερμανση,με αποτελεσμα αλλαγη αποδοσης+ισως καψιμο του τροφοδοτικου!!
Mikros Ιανουάριος 23, 2006 Author #11 Ιανουάριος 23, 2006 ο ναι το ειχα παθει καταλαθος και αμεσως μυρισε αισχρα...
tuscan Φεβρουάριος 15, 2006 #12 Φεβρουάριος 15, 2006 Να ρωτήσω κάτι;Δεν μπορω να διακρίνω από που προέρχεται ο θόρυβος (ή απο τροφοδοτικο ή απο ανεμιστηρα) Ανεμιστήρα και ψύχτρα πρόσφατα άλλαξα και είναι γνωστός για τη σιωπηρή του λειτουργία......λέτε το τροφοδοτικό να κάνει τόσο θόρυβο;;;Πώς μπορω να το διακρίνω;
d|smal Φεβρουάριος 15, 2006 #13 Φεβρουάριος 15, 2006 μηπως προερχεται απο την καρτα γραφικων? αν πιασουν λιγο σκονη κανουν σαν κομπρεσερ αυτες! το ιδιο κ για το chipset! αλλα νομιζω εσυ δεν εχεις ανεμιστηρα εκει!
Stelaras Φεβρουάριος 15, 2006 #14 Φεβρουάριος 15, 2006 Να ρωτήσω κάτι;Δεν μπορω να διακρίνω από που προέρχεται ο θόρυβος (ή απο τροφοδοτικο ή απο ανεμιστηρα) Ανεμιστήρα και ψύχτρα πρόσφατα άλλαξα και είναι γνωστός για τη σιωπηρή του λειτουργία......λέτε το τροφοδοτικό να κάνει τόσο θόρυβο;;;Πώς μπορω να το διακρίνω;Προσπαθησε να σταματησεις τον ανεμιστηρα του τροφοδοτικου . Οπως ειναι κλειστο το PC , ακουμπα ενα στυλο ΠΛΑΣΤΙΚΟ στα πτερυγια του ανεμιστηρα , ετσι ωστε οταν αναψεις το μηχανημα , να μη γυριζει.Αφου συγκεντρωθεις στο θορυβο εκεινη τη στιγμη , τραβα το στυλο και παρατηρησε τι αλλαγες υπαρχουν .ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ γιατι δεν ειναι τα τροφοδοτικα για να παιζουμε ετσι .
drakoulis1442169135 Φεβρουάριος 15, 2006 #15 Φεβρουάριος 15, 2006 αυτόν τον μετατροπέα που τον βρήκες? και πόσο στοίχισε? έχω το ίδιο τροφοδοτικό και απλά άλλαξα τον ανεμιστήρα με άλλον αθόρυβο. επίσης έχω προσθέσει από την μπροστά μεριά άλλον έναν. Η δική σου λύση μου κάνει πιο επαγγελματική και σίγουρη.
Stelaras Φεβρουάριος 15, 2006 #16 Φεβρουάριος 15, 2006 αυτόν τον μετατροπέα που τον βρήκες? και πόσο στοίχισε? έχω το ίδιο τροφοδοτικό και απλά άλλαξα τον ανεμιστήρα με άλλον αθόρυβο. επίσης έχω προσθέσει από την μπροστά μεριά άλλον έναν. Η δική σου λύση μου κάνει πιο επαγγελματική και σίγουρη. Το hacshop εχει .
tuscan Φεβρουάριος 15, 2006 #17 Φεβρουάριος 15, 2006 mooger fooger και stellara ευχαριστω...τελικα διεπιστωσα οτι το τροφοδοτικο μου ειναι εντελως αθορυβο , η big typhoon κανει πολυ λιγο θορυβο , αλλα αυτο που πραγματικα κανει θορυβο ειναι το (υπερβολικα μικρο) ανεμιστηρακι της καρτας γραφικων!!!(geforce pcx 5750)...
adagio Φεβρουάριος 15, 2006 #18 Φεβρουάριος 15, 2006 mooger fooger και stellara ευχαριστω...τελικα διεπιστωσα οτι το τροφοδοτικο μου ειναι εντελως αθορυβο , η big typhoon κανει πολυ λιγο θορυβο , αλλα αυτο που πραγματικα κανει θορυβο ειναι το (υπερβολικα μικρο) ανεμιστηρακι της καρτας γραφικων!!!(geforce pcx 5750)...Καθαρισε το λιγο με ενα ξυλακι για τα αυτια βουτηγμενο σε λαδι(οχι πολυ στραγγισε το) γυρω γυρω και τα πτερυγια,πιθανοτατα θα εχει μαζευτει σκονη.Επισης βγαλε το αυτοκολλητο στο κεντρο και ακουμπα το ξυλακι στον αξονα περιστροφης να λαδωθει λιγακι.
tuscan Φεβρουάριος 15, 2006 #19 Φεβρουάριος 15, 2006 ευχαριστω , παντως εξακολουθει να κανει θορυβο , γινεται να το βγαλω και να βαλω αλλο;;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.