Jump to content

Πρόβλημα με νέο δίσκο και SMART

JiMk

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αγόρασα ένα δίσκο απο πλαίσιο, τον WD 250GB 16MB SATA2.

Περνάει όλα τα test απο το διαγνωστικό της WD, αλλα το SMART το χαβά του γράφει FAIL. Ο δίσκος δουλεύει κανονικά να τονίσω.

post-192-1442174247,2797_thumb.jpg

Το smart είναι ενεργοποιημένο απο το bios.

Μήπως βγάζει λάθος γιατι ο δίσκος είναι sata2 ενώ ο ICH5R sata1?

post-192-1442174247,3789_thumb.jpg

και στους 2 μου sata, ένα raptor και ένα seagate, έχω το SMART enable απο το bios που και βγάζει smart...none στο boot

δεν έχω μπει καν στο κόπο να το ψάξω

Μπορει και μενα να μου εξγησει καποιος τι ειναι το S.M.A.R.T και σε τι χρησιμευει;

Μήπως βγάζει λάθος γιατι ο δίσκος είναι sata2 ενώ ο ICH5R sata1?

help me Κάποιος ρε παιδιά, Stelara storage man :)

Δημητρη δε νομιζω πως ειναι προβλημα του ICH5R . Δεν καταφερα να βρω τετοιες πληροφοριες παρα το ψαξιμο που εκανα.

Γνωμη μου ειναι πως κατι δεν παει καλα με το δισκο . Πηγαινε στο πλαισιο με το smart εκτυπωμενο και ζητα τους αντικατασταση .

Αν μπορεις δοκιμασε το και πανω σε καποιον αλλον controller για να δεις τι αναφερει εκει το smart - αλλα το να το πας πισω ειναι μαλλον η καλυτερη ιδεα :)

Καταρχάς ευχαριστώ τα παιδιά για τις απαντήσεις τους. :)

Τοποθέτησα τον δίσκο πάνω στον sata promise της μητρικής μου αλλα μου εμφανίζει smart not available.

Επίσης δοκίμασα να βάλω τον δίσκο να δουλεύει ως SATA150 απο το jumper του χωρίς αποτέλεσμα.

Όσο για την επιστροφή σταβώνω λίγο γιατί πρέπει να πληρώσω τα μεταφορικά πάνε-έλα στο πλαίσιο και ξενερώνω.

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιο μέλος απο το φόρουμ που έχουμε ίδιο δίσκο (WD 250SATA2 16mb) μου έδεινε screenshot απο το Lifeguard

και εγώ μόλις διαπίστωσα ότι εμφανίζει το ίδιο πρόβλημα...Δεν νομίζω να είναι προβληματικοί οι δίσκοι πάντως...το ψάχνω τώρα

dbb.jpg

Indiana δε βλέπω τη φώτο σου.

Φίλε Snips, ευτυχώς που δεν τον πήγα πίσω δηλαδή, για δες τι γίνετε και ενημέρωσέ μας.

Indiana δε βλέπω τη φώτο σου.

Φίλε Snips, ευτυχώς που δεν τον πήγα πίσω δηλαδή, για δες τι γίνετε και ενημέρωσέ μας.

Τώρα μπορείς να το δεις? :040:

"Attribute 0xBE is a over temperature warning.

If you get you get fails on this, you need to cool the drive with a fan or

something."

πληροφορίες εδώ

Δεν ξέρω αν είναι bug ή όντως υφίσταται θέμα μεγάλης θερμοκρασίας αλλά προσωπικά δεν έδωσα και πολύ σημασία. Και αυτό διότι παίρνω 61-62 βαθμούς κελσίου από speedfan αλλά ο σκληρός είναι παγωμένος, ενώ στον άλλο SATA που έχω με πραγματική θερμοκρασία 39 είναι αρκετά ζεστός στο χέρι. :006:

something."

πληροφορίες εδώ

Δεν ξέρω αν είναι bug ή όντως υφίσταται θέμα μεγάλης θερμοκρασίας αλλά προσωπικά δεν έδωσα και πολύ σημασία. Και αυτό διότι παίρνω 61-62 βαθμούς κελσίου από speedfan αλλά ο σκληρός είναι παγωμένος, ενώ στον άλλο SATA που έχω με πραγματική θερμοκρασία 39 είναι αρκετά ζεστός στο χέρι. :006:

εμένα επειδή είναι ο μοναδικός προσ το παρόν οι θερμοκρασίες κυμαίνονται απο 27 έως 33 βαθμούς κελσίου....με φαν μπροστά πάντα

something."

πληροφορίες εδώ

Το ίδιο ακριβώς με μένα δηλαδή.

Πόσο καιρό τον έχεις τον δίσκο?

Επίσης, τον δοκίμασα σε μια Soltek 865chipset ενός φίλου και πάλι τα ίδια

ρε παιδιά, ο 40ρης μου WD έβγαλε αυτό (σήμερα εγκατέστησα αυτό το prog)

στο μεταξύ, το dl diag της wd δεν βγάζει κανένα prob

post-423-1442174249,0981_thumb.jpg

post-423-1442174249,1905_thumb.jpg

παιδιά βοήθεια!!!!! σήμερα που πήγα να ανοίξω το pc σταμάταγε μετά τον κατάλογο των devices και δεν έβγαζε το boot menu! (σημ: είναι στον 200άρη) Τι στο καλό έγινε?

Αυτή την στιγμή γράφω μέσω knoppix live-cd

σημ: βλέπω ότι το πρώτο partition (που είναι το bootloader) είναι corrupted, αλλά τα άλλα ΜΟΙΑΖΟΥΝ να είναι οκ.....και πως θα αντιγράψω 100GB σε cd? Μήπως άμα το αφήσω σβηστό μέχρι να πάρω άλλο δίσκο μπορέσω να τα κάνω copy paste εκεί?

άλλη ερώτηση: πως μπορώ να γράψω κάποια αρχεία σε fat32 partition ή και ΝΤFS από π.χ. linux live cd? SOS!!!!!!!!

Το ίδιο ακριβώς με μένα δηλαδή.

Πόσο καιρό τον έχεις τον δίσκο?

2 εβδομάδες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.