Jump to content



Από Enermax 465 σε Fortron 550


panoc

Recommended Posts

Πριν μερικές εγκατέστησα το Fortron 550 που πήρε τη θέση του enermax 465, ολα καλά όλα ωραία, αλλά στο speedfan βλέπω μείωση της τάσης της γραμμής των 12V, συγκεκριμένα από 12,12 έχει πέσει σε 12,03 και ενίοτε σε 11,97 (πάντα με full load). Ξέρω ότι το πρόγραμμα δεν είναι ότι καλύτερο για τη μέτρηση της τάσης, πρόχειο πολύμετρο δε έχω. Με δεδομένο ότι δεν έχει γίνει άλλη αλλαγή στο σύστημα δεν ε'ιναι λίγο περιεργο?

Σε πρώτη φάση σκέφτηκα ότι ίσως φταίνε οι ξεχωριστές 12αρες που δίνουν μέχρι 18Α η κάθε μία οπότε ουσιαστηκά σε μητρική, επεξεργαστή και Χ800 (εφόσον δεν συνδέετε με ξεχωριστό molex) μοιράζονται αυτά τα 18Α, και γιάυτό υπάρχει αυτή η μικρή πτωση. Ενώ η άλλη γραμμή τροφοδοτεί τους ανεμηστήρες τους 3 δίσκους και τα 2 οπτικά μέσα, με λίγα λόγια η 2η 12άρα απλά υπολειτουργεί.

Το enermax έχει 33Α σε μία γραμμή οπότε ουσιαστηκά το σύστημα τραβούσε όσα του χρειάζοταν και τα υπόλειπα έμεναν για τα drives.

Για πείτε γνώμες.

Link to comment
Share on other sites

Εγω σου ειπα, αν δεν δεις πολυμετρο μην δινεις καμια σημασια στο τι λεει το προγραμμα, ουτε καν ενδεικτικα. Τωρα να ρουφαει μονο mobo+vga+cpu+memory 18Α μου φαινεται λιγο υπερβολικο. Βεβαια, αφου ειναι Fortron και εαν δεν σε ικανοποιουν οι τασεις μπορεις να τις πειραξεις λιγο απο τα εσωτερικα τριμμερακια. Αν θυμαμαι καλα το 1 τουλαχιστον ειναι πανω-πανω και ευκολα προσβασιμο.

Do your psu a favour και παρε ενα καλο πολυμετρακι, οχι κατι extreme. Θα σου φανει χρησιμο.

Link to comment
Share on other sites

ρε Σταυρο, δε διαφωνώ ότι οι τα νούμερα ΔΕΝ είναι απόλυτα σωστά, απλά εφόσον δεν έχει αλαχτεί τίποτε αλλο και με το ίδιο συστημα αναφορας (Στη περιπτωσή μας το speedfan) μας ενδιαφέρει η διακύμανση.

Επίσης δε λέω ότι mobo+cou+vga τραβάνε 18Α, απλά ίσως επειδή η κάρτα γραφικών δε τροφοδοτήται ξεχωριστά ουσιαστηκα το Forton συμεριφέρεται σαν ένα τροφοδοτικό των 18Α στην 12αρα + χΑ που τραβάνε τα drives από την άλλη γραμμή.

ΙΣΩΣ στην περίπτωση λοιπόν που έχουμε κάρτα γραφικών που ΔΕΝ χρησιμοποιεί εξτρα τροφοδοσία να είναι καλύτερο ενα τροφοδοτικό με μία "καλή" 12αρα νατί για 2 ξεχωριστές. (Άλλωστε το βασικό νόημα της ξεχωριστής 12αρας είναι για να τροφοδοτεί τη κάρτα γραφικών).

Link to comment
Share on other sites

Τα enermax ειναι συνηθως εως παντα ρυθμισμενα με τη 12αρα τους αρκετα πανω απο τα 12V . Η εμπειρια μου , καθως και γενικα οτι εχω διαβασει στο διαδικτυο , αυτο εχει δειξει .

Δεχομαι οτι το fortron εχει χαμηλοτερη ταση στη 12αρα . Το θεμα ,ομως ,ειναι οι διακυμανσεις/μεταβολες.

Link to comment
Share on other sites

το enermax ήταν σταθερό - καρφωμένο στα 12.12 ότι και να έκανα, είτε full load με Fah, είτε full load με Fah και 3D mark 2005, είτε με όλα μαζί + δίσκους (raptors).

Το fortron όπως έγραψα παίζει από 12,03 με 11.97.

Με δεδομένου ότι το fortron αγοράστηκε για να μπει το enermax σε νέο pc (με λίγότερες ενεργειακές απαιτήσεις από το σύστημα που ήταν), εσείς πιο θα κρατάγατε στο κύριο συστημά σας βάση όσων προαναφέρθηκαν?

Link to comment
Share on other sites

H εμπειρία με τα πολύμετρα λέει ότι ποτέ σχεδόν δεν υπάρχει απολύτως 0 αλλαγή από ηρεμία σε πλήρες φορτίο. Πάντα υπάρχει κάτι τις. Το ότι δεν το βλέπεις είναι άλλος ένας λόγος να μην ταλαιπωρείσαι με τις ενδείξεις του speedfan. Εγώ έχω δει παιχνίδια στο ίδιο ακριβώς σύστημα με την πάροδο των ημερών. Τρελαίνομαι κάθε φορά και βουτάω το πολύμετρο για να δω ότι τελικά δεν άλλαξε η 12άρα μου αλλά η διάθεση του τσιπ

Link to comment
Share on other sites

μολις έκανα μια δοκιμη, ξαναέβαλα το enermax, η κατάσταση έχει όπως σας το είπα, ΑΛΛΑ η τάση της μνήμης παίζει από 2.75 μέχρι 2.77, και η 3,3+ παίζει από 3,3 μέχρι 3,31.

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν μετρώντας την 12αρα στο fortron διαπίστωσα ότι το speedfan λέει @@, η 12άρα ειναι από 12,11 σε idle μέχρι 12,06 σε full load... το enermax παίζει πολύ περισσότερο...

από 12,21 μέχρι 11,97!

οπότε κρατάμε το fortron...

Link to comment
Share on other sites

το σύστημα της υπογραφής μου...

διαβάζει λίγο χάλια??? τη 5αρα την βγάζει 4,39-3.2volt...

ήξερα σίγουρα ότι η 5αρα είναι μούφα γι'αυτο δεν την ανέφερα πουθενα... ενώ το πολύμετρο την έδειχε καρφωμένη στα 5.13...

δε το περίμενα να είναι τόσο άσχετο!

βέβαια παρέληψα να τονίσω -και λάθος μου- ότι το fortron συνδέεται κανονικά με 24 Pin ενώ το enermax συνδέεται στα 20 pin (τα υπόλοιπα 4 μένουν κενά σύμφωνα με τη gigabyte).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.