Jump to content

GUIDE: B a c k p l a t e μονωμενο!

GoriLLakos1442169075

Recommended Posts

Μιας και πολλοι εχουν τα pc τους εξω απο τα κουτια τους και benchaρουν ειτε με παγακια, ειτε με ξηρο παγο, ειτε με παγωμένα νερα, ειπα να κανω εναν οδηγο για το πως μπορουμε απλα και ευκολα να κανουμε μονωμενα backplates ωστε να μην χρειαζεται καθε φορα να βαζουμε-βγαζουμε μονωσεις,plates και ολα τα συναφη...!:)

Εγω λοιπον ψαχνοντας για ενα γερο σιδερο βρηκα αυτο το πλαινο απο παλιο κουτι στο οποιο σημαδεψα πανω τις διαστασεις που προηγουμενα ειχα μετρησει στις μητρικες που ηθελα:

Το πλαινο:

1.jpg

οι διαστασεις(DFI S939 15cmx18cm & p4c800 S478 17cmx12,5cm):

3.jpg

Για να τα κοψω μιας και ηταν χοντρο για ψαλιδι λαμαρινας και το dremmel μου εχει παει για RMA(:p), χρησιμοποιησα γωνιακο τροχο:

2.jpg

Και να τα αποτελεσματα:

9.jpg

10.jpg

Αφου τα εκοψα τα στερεωσα σε μια μεγκενη για να λειανω παλι με τον τροχο τυχον ατελειες:

8.jpg

και εδω στρογγυλεψα τις γωνιες ωστε να αποφυγω ατυχηματα στο μελλον:

5.jpg

......συνεχιζουμε...

τα σχημα κομματια βαφτηκαν:

13.jpg

και τρυπηθηκαν:

14.jpg

και εδω Ντιζες Μ4 του 1μετρου κοπηκαν σε κομματια των 20cm:

11.jpg

κομματια 20cm:

12.jpg

Μονωση με το μετρο..:p

15.jpg

Κοβουμε μονωση στις ιδιες ή λιγο μεγαλυτερη διαστασεις απο το backplate μας:

16.jpg

Kαλο θα ειναι να βαζουμε 2 στρωσεις οπως εδω για να γινεται καλυτερη μονωση:

17.jpg

Βιδωνουμε πανω στις ντιζες 2 παξιμαδια με αντιθετη φορα ωστε οταν τον ενα ''ανεβαινει''(βιδωνει) , το αλλο να ''κατεβαινει''(ξεβιδωνει) ετσι ωστε να σφιξουν στην ακρη και να μην κουνιουνται...

18.jpg

Τα περναμε μεσα απο τον plate και την μονωση και ιδου:

19.jpg

Απο αλλη οπτικη γωνια:

20.jpg

Kαι μια για να δειτε συνολικο παχος:

21.jpg

To board:

22.jpg

και μια ενδεικτικη με κανιστρο:

23.jpg

Τελος!:flower:

Ωραια δουλεια . :)

Εγώ επειδή βαριόμουνα πιο πολύ απο όλους έβαλα το ήδη μαμισιο ''πισωπιατο'' με αυτοκολλητη αρμαφλεξ στρώμματα :D Να μην χρειαστει Rma το μομπο μονο γιατι η αυτοκόλλητη απο ότι βλέπω δεν αποχωρίζεται ευκολα ότι κολάει :)

Εγω το backplate το κανω με πιο παραδοσιακο τροπο . Ενα χοντρο plexy , και απο εκει και περα armaflex οπως μας εδειξες .

Σωστος!

Δεν ειναι πλα παραδοσιακος αλλα ο πιο ενδεδειγμενος

Χαθηκε ο κοσμος να βαλεις 1 τριαρι πλεξι?Μπηκες σε μεγαλη διαδικασια με τροχους....χωρις καποιο ουσιαστικο αποτελεσμα,επιπλεον το πλεξι δημιουργει κι απο μονο του μονωση εστω και αυτο το 5-10%...

']Ωραια δουλεια . :)

Εγώ επειδή βαριόμουνα πιο πολύ απο όλους έβαλα το ήδη μαμισιο ''πισωπιατο'' με αυτοκολλητη αρμαφλεξ στρώμματα :D Να μην χρειαστει Rma το μομπο μονο γιατι η αυτοκόλλητη απο ότι βλέπω δεν αποχωρίζεται ευκολα ότι κολάει :)

Για ζεστανε τη καλα με ενα πιστολακι και θα δουμε ποιος θα κερδισει !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.