cosmic Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2005 Την Παρασκευή μου ήρθε από πλαισιο ενας sempron 2400+ και σας παραθέτω ευθύς τις εντυπώσεις μου :Το σύστημα αποτελείται απο mobo nf-2 chaintech 7NJL4 μνήμες pc-3200jetram 2X256 dual channel και μια chaintech ti-4200 και τρέχει winxp pro+sp1.Mε το που βάζω την cpu επάνω και επιλέγω fsb 166 το pc ποσταρει κανονικααλλα αρνείται πεισματι΄κά να μπεί win.Aιτία οι μνήμες οπού τις είχα αφήσει τσιτα 2.5-2-2-5 με την προηγούμενη cpu(palomino 1800+ 145X11.5)Tεσπα χαλαρώνω τις μ΄νήμες και ανεβάζω σιγα σιγα fsb...To pc δουλεύει stable 195X10 χωρίς overvoltage cpu και μνημών με timings2.5-3-3-8 (AΛΉΘΕΙΑ ειναι φυσιολογικά τα timings αυτα για τις jetram?)Στα 200Χ10 βγάζει error sto super pi.Mε 195Χ100 ΔΙΝΕι super pi 53sec.Tην σταθερότητα του συστήματος την διαπίστωσα τρέχοντας cpu tester για 10περίπου ώρες χωρίς σφάλματα.(Μπορεί να τρέξω prime χωρις να έχω ιντερνετ σύσδεση??)Από θερμοκρασίες δεν μπορώ νασας πω αριθμητικές τιμές διοτι το bios της μ/β δεν δίνει ενδίξεις.Πάντως ακουππώντας την μαμίσια ψύκτρα της cpu ειναι χαραχτηριστικά ψυχρή.Ισως σε αυτο συνηγορεί το γεγονος οτι όλοι οι sempron εχουν max κατανάλωση 62W.Αυτά ... ελπιζω να μην σας κούρασα.
tomhel Ιανουάριος 17, 2005 #2 Ιανουάριος 17, 2005 Αν και δεν ειμαι ειδικος σε amd συστηματα , για 2400+ και για sempron καλα ειναι τα 195 fsb..Δεδομενου του ειναι σταθερος και χωρις overvoltage σε πουσαρησμα κοντα στο 20% , δειχνει να ειναι καλο κομματι ....Τωρα , η μητρικη ειναι αστερι ( προσωπικη εμπειρια ) , ενω οι μνημες ετσι & ετσι αλλα αφου δουλευουν σταθερα μην τις πειραζεις , καλα ειναι στα 2.5,3,3,8 . Δεν θα κερδισεις τπτ ιδετερο εαν τις 'σφηξεις' περισσοτερο - το πολυ,πολυ καμια μπλεοθονη... Οσο τωρα για θερμοκρασιες , εγω παντα εμπιστευομουν την αφη μου και ουχι τους κολ@σενσορες . Αφου μετα απο 10 ωρες stress την βρισκεις cool , εισαι μια χαρα ...Τωρα εαν μπορεσεις να βρεις και καμια φθηνη 9800χτ η προ , νομιζω οτι θα εχεις ενα αρκετα καλο value / money συστημα με ικανοτητες και σε βαρια παιχνιδακια....
Chosen Ιανουάριος 17, 2005 #3 Ιανουάριος 17, 2005 Το συστηματακι σου ειναι πολυ ωραιο αδερφε, ευγε. Απλα θα ηθελα να σου πω να μη το φοβασαι το ρευματακι. Δωσε κανα σκαλακι πανω το Vcore και οσο δινει η μητρικη σου στις μνημες (maximum, μη το φοβασαι, ειδικα αυτο) Πιστευω πως με αυτα τα timings και χωρις τρομερες αλλαγες στη θερμοκρασια, ενα 215-220 Χ10 ειναι εφικτο, ρεαλιστικο και ακινδυνο. Αρχική απάντηση από cosmic [Σήμερα, στις 12:09] (Μπορεί να τρέξω prime χωρις να έχω ιντερνετ σύσδεση??) Ναι, απλα τρεχεις το Torture test απο το menu "Options", και επιλεγεις μια απο τις δυο πρωτες επιλογες για επεξεργαστη ή την τριτη για μνημες. Επισης δοκιμασε και το Super Pi (τα 32M ειναι ενα πολυ καλο τεστ σταθεροτητας) Μη το λυπασαι παντως, δεν παθαινει τιποτα, αν ανεβαινεις 2-3 MHz την φορα, δεν υπαρχει περιπτωση να χαλασεις τιποτα. Θα φας αρκετα freezeαρισματα στο desktop και μπλε οθονες προτου φτασεις στο σημειο που μπορει να βλαψεις καποιο component του υπολογιστη σου
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.