Jump to content

Dedicated CD DVD inkjet Printer

Hemispasm1442169066

Recommended Posts

Καλησπερα :)

Εχει κανενας εμπειρια ή εστω εχει να προτεινει καποιον dedicated CD DVD printer? Τιποτα fancy, να ειναι μικρος σχετικα φτηνος και να κανει τη δουλεια του

Κάπου είχαμε ένα παρόμοιο θέμα με ένα φίλο που ήθελε να κάνει κάτι παρόμοιο και εκεί είχαμε βάλει μερικά links. Αλλά εξαρτάται τη παραγωγή που θές να κάνεις....Αν είναι για προσωπική χρήση ( αραία και που δηλαδλη ) ο Canon 4000 έχει module που τυπώνει πάνω στα cd...

Ναι ειναι για προσωπικη χρηση.

Ο λογος που θελω ενα dedicated printer ειναι διττος

1ον να ειναι πιο φτηνος απο τον πχ 4000 (range of 60-70€)

2ον να ειναι πιο μικρος σε μεγεθος

Εχω ηδη 2 εκτυπωτες (ΗΡ 5510 - 7760)...

Η προηγουμενη συζητηση αφορουσε στον 4000 / για επαγγελματικη χρηση.

Καμμια ιδεα για dedicated printer?

Dedicated δεν υπάρχει.....Ειχε βγάλει μια εταιρεία το παλιό μοντέλο της epson 400 με μια αλλαγή να παίρνει από πίσω το cd και να το βγάζει από μπροστά..αλλά δεν αξίζει πλέον.

Εγώ πάντως χρησιμοποιώ ετικέτες...έχει και κάτι ωραίεες glossy ...πολύ ωραίο αποτέλεσμα..

Και εγώ προτείνω canon, μπορεί να φεύγει από την τιμή που θες, αλλα φίλος μου που κάνει video για γάμους και τυπώνει τα δισκάκια σε canon 5000 μου έχουν φύγει τα σάλια! Επίσης είναι και πολύ οικονομικοί να σκεφτείς ότι ακόμα που τον έχει σχεδόν ένα χρόνο δεν του έχει αλλάξει μελάνια.....

Και εγώ προτείνω canon, μπορεί να φεύγει από την τιμή που θες, αλλα φίλος μου που κάνει video για γάμους και τυπώνει τα δισκάκια σε canon 5000 μου έχουν φύγει τα σάλια! Επίσης είναι και πολύ οικονομικοί να σκεφτείς ότι ακόμα που τον έχει σχεδόν ένα χρόνο δεν του έχει αλλάξει μελάνια.....

Και γώ Canon 4000 ή 5000 προτείνω. Είναι πολύ οικονομικοί και η ποιότητα είναι κορυφαία.

Αφού δεν θέλεις να δώσεις μια περιουσία, μάλλον πας για τον Cannon IP3000. Γύρω στα 100€ θα σου βγει αλλά το πολύ καλό με τo συγκεκριμένο μοντέλο είναι η ύπαρξη 4 μελανιών και η χαμηλή τιμή τους.

Dedicated δεν υπάρχει.....Ειχε βγάλει μια εταιρεία το παλιό μοντέλο της epson 400 με μια αλλαγή να παίρνει από πίσω το cd και να το βγάζει από μπροστά..αλλά δεν αξίζει πλέον.

Εγώ πάντως χρησιμοποιώ ετικέτες...έχει και κάτι ωραίεες glossy ...πολύ ωραίο αποτέλεσμα..

<sligthly off topic>

Από τότε που πήρα τον NEC 3540 και κάνω scans στα δισκάκια, απογοητέυτηκα από τα labels που κόλλαγα στα DVD μου. Τα errors ανεβαίνουν κατακόρυφα προς στο τέλος του δίσκου. Κάποια στιγμή θα ανοίξω ένα νέο thread με scans πριν και μετά το Label να δείτε τι εννοώ...

</sligthly off topic>

<sligthly off topic>

Από τότε που πήρα τον NEC 3540 και κάνω scans στα δισκάκια, απογοητέυτηκα από τα labels που κόλλαγα στα DVD μου. Τα errors ανεβαίνουν κατακόρυφα προς στο τέλος του δίσκου. Κάποια στιγμή θα ανοίξω ένα νέο thread με scans πριν και μετά το Label να δείτε τι εννοώ...

</sligthly off topic>

[off topic] do so :) [/off topic]

Παντως ο κυριοτερος λογος ειναι ο χωρος, το να εχεις 3 ογκωδεις εκτυπωτες γυρω ειναι too much. Θα συνεχισω να ψαχνω και αν βρω καποιον μικρο dedicated θα ενημερωσω

Φοβάμαι οτι dedicated θα βρεις μόνο κάτι σαν αυτά εδώ... http://www.cd-printers.co.uk/cd_inkjet_automated.htm

Προσωπικά, δεν έχει τύχει να δω στην -ελληνική- λιανική αγορά τουλάχιστον.

Μακάρι να υπάρχει κάτι σαν αυτό που ζητάς χωρίς να καταφύγεις σε "extreme" κόστη.

Dedicated λύση φοβάμαι πως δεν πρόκειται να βρεις σε τιμή consumer εκτυπωτή.

Ακόμα και τα πιό μικρά dedicated μηχανάκια έχουν υποδομή για να βγάζουν μια υποτυπώδη-light παραγωγή (π.χ. από 50 δισκάκια και πάνω). Οπότε μάλλον και το κόστος τους θα είναι παραπάνω από τα 162€ (τιμή Πλαισίου) που ζητάει ένας canon pixma 4200.

Χώρια που και να βρεθεί κανένα μοντέλο, πόσο εύκολα θα έχεις πρόσβαση σε αναλώσιμα?

Π.χ. στο link της εταιρείας που δίνει ο jimmyfox ο φτηνότερος έχει 230 λίρες αγγλίας (περίπου 340€).

• 3 weeks later...
Επεσα πανω σε αυτο. Αρκετα φτηνο, αλλα δεν ξερω τι ποιοτητας ειναι. Τσεκαρε το: http://www.overclockers.co.uk/acatalog/Online_Catalogue_Media_Printers_163.html

Έχω το μεγαλύτερο μοντέλο LPCW-10 και δεν μπορώ να πω πως αξίζει τα λεφτά του.

Οι εκτυπώσιμες περιοχές είναι 2 λωρίδες. Μία πάνω και μία κάτω από το κέντρο του δίσκου. Η εκτύπωση είναι μονόχρωμη και μικρής ανάλυσης.

Κατά την άποψη μου κάνει μόνο για όσους είναι τελειομανείς και προτιμούν τα τυπωμένα γράμματα, αντί του μαρκαδόρου πάνω στον δίσκο.

Οπότε μπορώ να σου προτείνω εκτυπωτή μιας και ο 200 έχει 75 (άμα τον βρεις) και ο 300 99@μουλτικλάμα (αν τον βρεις). Και οι δύο είναι υπεράριστοι εκτυπωτές φωτογραφικοί και ταχύτατοι και εκτυπώνουν και δίσκους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.