Jump to content

Γνωμες παρακαλω(pc για φιλο)

jara

Recommended Posts

"αναλαβα" να επιλέξω και να συναρμολογήσω ένα pc για έναν φίλο μου.

η χρήση θα είναι γενική(μουσική,games,dvd,προγραμματισμός) όχι ο/c.

παραθέτω μια φωτό τις σύνθεσης που επέλεξα.σκληρό δεν έχω βάλει γιατί θέλω σατα2 k το eshop έχει μονο 250gb που είναι ακριβώς.

- αξίζει το σατα2?(αν όχι γλιτώνω λεφτά από "μιρικι"...)

- Διαθέτει το πολύ 1000 Euro.

έχετε προτάσεις συμβουλές?η αγορά θα γίνει μάλλον μέσο eshop. από service πως πάει? pasta για την cpu έχει included η πρέπει να πάρο?

Ευχάριστο πολύ πολύ!!! :060:

post-1675-1442174242,0288_thumb.jpg

Εγώ προτείνω το παρακάτω.

prosfora28ju.th.jpg

CPU προτείνω να περιμένεις να ξαναφέρουν τον 3200+. Έχει 35€ λιγότερα. Επίσης στο άμεσο μέλλον να προσθέσεις άλλο ένα ίδιο dimm μνήμης. Και δίσκο φυσικά, αν αυτός δεν επαρκεί.

Η συσκευασιά του επεξεργαστή είναι ΒΟΧ, οπότε υπάρχει κάποιο είδος θερμοαγώγιμης. Για αρχή του κάνει. Επίσης το RMA του e-shop, δεν είναι και ότι καλύτερο. Μέσος όρος 3 βδομάδες.

έχω 2 ενστάσεις.

1. 'Οποια μνήμη και να πάρει θεωρώ σοφό να αποκτήσει 2 dimmakia ώστε να εκμεταλε΄τει το dual channel και να μη πετσοκόψει τον επεξεργαστή.

2. το τροφοδοτικό αυτό δεν ειναι καθόλου future-proof για ένα τέτοιο σύστημα, προτείνω κάτι σε 465/485 από enernax μεριά ώστε να είναι απόλυτα καλυμένος.

αφου εχεις ηδη βάλει venice socket στον amd είναι αμαρτία να δώσεις τόσα λεφτά τη στιγμή που με εναν 3200/3000+ οι διαφορες θα ταν ανεπαίσθητες....θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτειτε για το oc καθως αν δώσεις 60-80 ευρώ λιγότερα και πας σε amd venice 3000+ είναι πανευκολο να τον ανεβασεις τουλαχιστον στα 2/2.2 giga και να γίνει αυτος που θα παιρνατε.....με αυτα τα λεφτα που εξοικονομεις παίρνεις

-μια 6600 απλή

- ενα καλύτερο τροφοδοτικο αμα λαχει, αν και δε νομιζω να είναι τόσο ασχημο αυτο που επέλεξες

-και φυσικά άλλο ένα dimmaki μνήμη

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

συμφωνώ με σας.

1)δυστυχώς δεν είχε μικρότερο amd γι αυτό δεν έβαλα. αν ξαναφέρει θα βάλω μικρότερο.

2)δεύτερη ram δεν έβαλα για οικονομία.

3)πια κάρτα γραφικών προτείνεται ακριβώς?

4)συμφωνείτε με σατα2 η δεν υπάρχουν διαφορες με σατα 1

5)να το στήσω μονος μου η το eshop?

6)η οθόνη είναι καλή για τα λεφτά τις?

Ευχαριστώ!

1) Προσωπικα ο 3200+ πιστευω ειναι μια χαρα , και μαλλον αυτον θα βαλω κι εγω :)

2) Δευτερη Ram θα βαλεις, απλα θα ειναι 256 * 256 ωστε να εχεις dual channel εκτος και αν μπορεις να βαλεις 2* 512 που ειναι καλυτερα αλλα οπως ειπες.. οικονομια

3)Εαν δεν μπορεις να βαλεις την 6600GT βαλε τουλαχιστον απλη 6600 ...20 ευρω πανω να σου βγει

4) Απ οσο ξερω sata 2 ειναι καλυτερος απο sata 1 αλλα πιθανον σ αυτο το συστημα να ειναι καλυτερο να ριξεις την διαφορα χρηματων σε μνημη η gpu

5)Αυτο εξαρταται απο το ποσο εσυ εμπιστευεσαι τον εαυτο σου.Εγω θα το εστηνα μονος μου.

6)Αστερι ;)

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

συμφωνώ με σας.

1)δυστυχώς δεν είχε μικρότερο amd γι αυτό δεν έβαλα. αν ξαναφέρει θα βάλω μικρότερο.

2)δεύτερη ram δεν έβαλα για οικονομία.

3)πια κάρτα γραφικών προτείνεται ακριβώς?

4)συμφωνείτε με σατα2 η δεν υπάρχουν διαφορες με σατα 1

5)να το στήσω μονος μου η το eshop?

6)η οθόνη είναι καλή για τα λεφτά τις?

Ευχαριστώ!

1) περίμενε να φέρει τον 3000+ και απλά ανεβάστε τον κριμα είναι να δώσει 80 ευρώ παραπάνω...

2)θα σου μείνουν να βάλεις

3)6600 απλή στα 120 ευρώ θα σου μείνουν αν μπει ο 3000+ και δεύτερο dimmaki

η τεχνολογία σατα2 είναι το μέλλον στους σκληρούς?

έχει πράγματι καλύτερες επιδόσεις?

θα κρατήσει 4 χρονια η θα βγει νέα τεχνολογία k θα είναι άχρηστη?

μήπως να βάλω μητρική με απλό σατα k σκληρό σατα1 k να κάνω οικονομία k να βάλω αλλου τα

λεφτά?

τι λέτε?

Ναι σιγουρα σατα2 με τα χιλια ,καλες επιδοσεις με λιγο θορυβο.Εγω αλλη ερωτηση θελω να κανω σατα2 σε controller για απλους σατα μπαινουν και λειτουργουν τελεια οπως θα λειτουργουσαν και γαι σατα2??γιατι σε λιγο καιρο οι maxtor μου θα φουλαρουν!!

η μητρική που διάλεξα είναι τις προκοπης η θα μου τι φέρει στο κεφάλι ο φίλος μου? :bashing:

ABIT ΚΙΘ-ULTRA

είδα μια dfi στα αντίστοιχα λεφτά... :017:

http://mshop.hopto.org/pgProductView.aspx?ID=40

από ποιότητα είναι καλύτερη?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.