Jump to content

Block Lapping

spresv

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μιας και θα ελυνα ουτως η αλλως την υδροψυξη για να βαλω την καινουρια L20 (sponsored :p) ειπα να lappαρω και τα block μιας και ηταν σε μαλλον αθλια κατασταση. Δεν περιμενα πτωση στη θερμοκρασια, αλλα ποναγε η ψυχη μου να τα βλεπω ετσι :p

Τα blocks-θυματα ειναι το γνωστο του 11 (παλιοτερο revision) και το vga block της asetek. Οι φωτος ειναι αυστηρως ακαταλληλες για καρδιακους :p

img03235fp.th.jpg img03262hv.th.jpg img03272no.th.jpg img03305ot.th.jpg img03292fm.th.jpg

Το σιγουρο ειναι οτι θα χρειαστουμε ντουκοχαρτα. Ενα 600ρι (αν τα block δεν ειναι και στην καλλυτερη των καταστασεων), 800ρι και 1000ρι. Απο κει και περα εξαρταται απο το ποσο αψογο θελετε να ειναι. Εμενα με ικανοποιησε το αποτελεσμα και με το 1000ρι. Απο αριστερα βλεπουμε 600, 800, 1000. Αυτο ειναι το 1/3 του κανονικου φυλλου. Και τα 3 μαζι μου κοστισαν 1.5€ (πανακριβα)

img03431zp.th.jpg

Μπορειτε να τα lappαρετε με 2 τροπους. Ειτε με το χερι, ειτε με τριβειο. Εαν το κανετε με το χερι θα εχετε το ντουκοχαρτο τεντωμενο πανω σε μια λεια επιφανεια (πχ γυαλι) και κρατωντας την ψυκτρα την τριβουμε στο ντουκοχαρτο ασκωντας σταθερη πιεση.

Εαν παλι το βαλετε στο τριβειο τοτε τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα. Γλιτωνετε πολυ χρονο, αλλα προσοχη στο τριψιμο, για να μην βγει στραβο στο τελος.

Μετα το τριψιμο για να αποκτησει αυτο το high-mirror shine πρεπει να του περασετε και καποια αλοιφη, σαν αυτες που χρησιμοποιουνται για το γυαλισμα των αυτοκινητων. Εγω ειχα σπιτι μια της 3Μ.

Επελεξα τον 2ο τροπο μιας και ειχα τριβειο. Μου πηρε περι το ενα τεταρτο το καθε μπλοκ και ιδου το αποτελεσμα:

img03398xz.th.jpg

Enjoy!

Παιδια δεν εχω εργοστασιο, ολοι το ιδιο μου λενε :p

Αυτο που ξεχασα να αναφερω ειναι τοι μετα το lapping στο cpu ειχα περιπου μισο βαθμο κατω, ενω στη vga ~5 βαθμους κατω (σε idle) σε λιγο θα κανω και μετρησεις σε load.

OMG κανονίσου την έβαψες.....Δωσε διεύθυνση να σου στείλω ένα block να μου λαπαρεις.... Βλέπω το παλιό μου το έκανες καθρέπτη..... -5C κάτω χαλαρα....

ωραιος :) χρησιμοποιεις και νερο κατα την τριβη η οχι??

Οχι, στεγνο το ντουκοχαρτο. Απλα κατα τακτα χρονικα διαστηματα το φυσαγα για να φυγει ο τριμμενος χαλκος.

Κι εγω σκεφτομαι να λαπαρω τον πατο της sonic tower οταν ερθει η ωρα της....πιο πολυ για την περιεργεια μου αλλα τεσπα...nice ;) το αποτελεσμα ειναι πολυ εντυπωσιακο θα λεγα

πολυ καλος οδηγος

και οπως σωστα ειπες ΜΟΝΟ πανω σε γυαλι το lapping

θα σου προτεινα να τελειωνες με 1500αρι-1700αρι

Enjoy!

αυτο το γραφουμε στην αρχη..οχι στο τελος :)

πολυ καλος οδηγος

και οπως σωστα ειπες ΜΟΝΟ πανω σε γυαλι το lapping

θα σου προτεινα να τελειωνες με 1500αρι-1700αρι

Καλα, δεν ηθελα να ξυριζομαι πανω στο block.. :p Και το 1000ρι ηταν αρκετα ικανοποιητικο.

Ρε σκίνι πραγματικά δηλαδή αν μου βρεις πουθενά πάνω από 1000άρι θα πάθω. Όλοι που ρώτησα που είπαν ότι δεν πολυκυκλοφορούν. Τέσπα, αν κάποιος ενδιαφέρεται για ακόμη καλύτερο φινίρισμα μπορεί αφού φτάσει το μπλοκ του σε καλό επίπεδο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το ίδιο κομματάκι χωρίς να το καθαρίζει.Συμπεριφέρεται σαν 400-500 παραπάνω, το ίδιο και αν το φάει σε σκληρή σιδερένια επιφάνεια

Καλα, δεν ηθελα να ξυριζομαι πανω στο block.. :p Και το 1000ρι ηταν αρκετα ικανοποιητικο.

OMFG ξυρίζεσαι κιόλας? Στις μασχάλες και στα πόδια φαντάζομαι.. :043: :043: :043: :043:

@Skinny13,το μπλοκ σου το εκανα ολο χαλκινο (εβγαλα την μπογια) και το τελειωσα το lapping με 2000 νουμερο.Λιγο υπερβολικο ε?

ΥΓ.Εγω τα εβραχα τα χαρτια και μου βγηκε το αποτελεσμα σαν αυτο με την αλοιφη,αλλα χωρις αλοιφη γυαλισματος στο τελος.Φταιει και το 2000ρο βεβαια.

@Skinny13,το μπλοκ σου το εκανα ολο χαλκινο (εβγαλα την μπογια) και το τελειωσα το lapping με 2000 νουμερο.Λιγο υπερβολικο ε?

ΥΓ.Εγω τα εβραχα τα χαρτια και μου βγηκε το αποτελεσμα σαν αυτο με την αλοιφη,αλλα χωρις αλοιφη γυαλισματος στο τελος.Φταιει και το 2000ρο βεβαια.

οχι ,την καλυτερη δουλεια εκανες,ειπαμε,οσο λιγοτερο τραχυ ειναι το γυαλοχαρτο τοσο καλυτερα

Σταυρο ποσα παιρνεις για το καθαρισμα!?

Χε χε!

Πολυ καλη δουλεια αντε να σου δινουμε και τα δικα μας block γιατι πολυ βρωμα εχουμε!!

Ντουκόχαρτο πανω απο 1000 εως 1500 παντα βρεμένο με νερακι του θεου για καλυτερα αποτελεσματα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.