Jump to content

Μνημες και Dual Channel Technology !!!

stakar1442169125

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω το εξης ερωτημα και θα ηθελα μια απαντηση

Εχω ενα μηχανημα με

Intel Pentium 4 3.0Ghz

motherboad Gigabyte 8I915P DUO PRO

Chipset Intel i915P

1X512 MB DDR2-SDRAM Kingston PC2-4300

Σκεφτηκα να παρω αλλο ενα 1GB για να εχω 1,5 GB DDR2 στο μηχανημα. Διαβαζοντας ομως το manual του motherboard βλεπω τα εξης:

-------------------------------------------------------------------------

GA-8i915P Duo(Pro) supports Dual Channel Technology. After operating the Dual Channel Technology the bandwidth of Memory Bus will be add double up to 6.4GB/s (DDR) and 8.5GB (DDRII)

If u want to operate the Dual Channel Technology, please note the following expalnations:

1. One DDR/DDRII memory module is installed : The Dual Channel Technology can't operate when only ONE DDR/DDRII memory module is installed

2. Two DDR/DDRII memory modules are installed (same memory size and type) : The Dual Channel Technology will operate when TWO DDR/DDRII memory modules are installed of the same memory size and type

--------------------------------------------------------------------------

Τι σημαινει αυτο ? Θα ανεβασει την ισχυ της μνημης στο διπλασιο αν λειτουργησει το "The Dual Channel Technology" ? Δηλαδη θα ειναι καλυτερο να εχω 2 Χ 512ΜΒ παρα 1 Χ GB

ή 1 X 1GB +1 X 512 (=1.5GB) ???

Μπορει καποιος να μου απαντησει :

1. Αν θα βαλω μια Kingston 1GB DDR2 στη μια θυρα και κρατησω τα 512MB στην αλλη για να εχω 1.5GB θα εχω προβλημα?

2. Να βαλω μονο την 1GB DDR2 και να την βγαλω την αλλη ?

3. Να παρω αλλη μια ιδια με την 512ΜΒ αλλα αντι να εχω 1.5GB να εχω 1GB αλλα θα ενεργοποιησω την Dual Channel Technology (η οποια θα μου δωσει παραπανω δυνατοτητες ή οχι ????)

Ευχαριστω πολυ

Σταθης

Καλύτερα να βάλεις άλλο ένα ντιμάκι 1x512 και κατα προτίμηση πανομοιότυπο με αυτό που έχεις. Το dual αυξάνει όντως το memory bandwidth αλλά θέλει 2 ζεύγη όμοια σε μέγεθος (2x256/2x512/2x1G) αλλά και σε τύπο μνήμης ds/ss (doublel sided/single sided).

Εχεις 1 512 πηγαινε και παρε ενα ακομη 512 και θα ανεβει αρκετα η ταχυτητα της μνημης σου!!

Ειδικα σε pentium αυτο δινει πολυ!!!!!

Καλύτερα να βάλεις άλλο ένα ντιμάκι 1x512 και κατα προτίμηση πανομοιότυπο με αυτό που έχεις. Το dual αυξάνει όντως το memory bandwidth αλλά θέλει 2 ζεύγη όμοια σε μέγεθος (2x256/2x512/2x1G) αλλά και σε τύπο μνήμης ds/ss (doublel sided/single sided).

Σε ευχαριστω για την απαντηση. Μια ερωτηση ακομα

τι ειναι το ds/ss (doublel sided/single sided) ??

Εγω εχω μια Kingston 512MB DDR2-SDRAM

2 διαγνωστικα το z-cpu κατι to pcwizard2005 λενε αλλα, στο θεμα αν ειναι PC2-4300 ή PC4300

Η δική μου τι ειναι για να αγορασω μια αλλη ιδια με αυτην ?

Εχεις μνημη τυπου ddr-II πρεπει να παρεις αλλη μια 512 ddr-II μνημη

κατα προτιμηση ιδιου κατασκευαστη ετσι θα επιτυχεις το επιθυμητο αποτελεσμα!!!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.