Jump to content

Αντλίες και άλλα....

Shiroi_Kumo

Recommended Posts

Λοιπόν, έχω τις εξής απορίες (δλδ όχι μόνο αλλά ας ξεκινήσω με αυτές):

α)Πόσο θόρυβο κάνει μια αντλία;

β)Τι block, αντλία, ψυγείο κλπ προτείνετε (δε μιλάω για handmade);

γ)Έχω ελεεινή αερόψυξη (Thermaltake spark 7+) με idle 33°C. Τι διαφορά θα δώ;

Το σύστημα είναι Pentium 4 Northwood 800fsb 3ghz, Gigabyte 8knxp, 1gb ddr sdram @ 400, msi fx 5600 256, psu tagan 480, case thermaltake tsunami με window. H cpu φοράει την παραπάνω ψύχτρα.

α) Ελάχιστο όσο δεν έχει αέρα το κύκλωμα. Αλλά παράγει αξιόλογους κραδασμούς.

β) eleven , αντλία και ψυγείο ανάλογα με το τι θες να κάνεις

γ) αν δεν κάνεις overclocking όχι και τόσο μεγάλη , στα πολλά watt είναι που κάνει μεγάλη διαφορά το νερό.

Τι θες να κάνεις;

Ψάχνεις για ησυχία ή για μεγάλη απόδοση (overclocking);

Σε ενδιαφέρει η εμφάνιση;

Θες να είναι εσωτερικό ή εξωτερικό το σύστημα;

Εσωτερικό σύστημα. Ε, κοίτα αρχικά θέλω ησυχία. Εφόσον διατηρώντας την ησυχία μπορώ να ανεβάσω την απόδοση γιατί να μην το κάνω;

Τι εννοείς δεν έχει αέρα το σύστημα; Δεν έχει ανεμιστήρια το κουτί;

Εννοώ να μην υπάρχει αέρας μέσα στους σωλήνες (στο νερό).

Ίσως έχεις ακούσει για την εξαέρωση του συστήματος , την διαδικασία αφαίρεσης του αέρα από το εσωτερικό του συστήματος.

Λοιπόν , έχοντας εσωτερικό σύστημα , να προτείνω 1-2 πραγματάκια.

Προτίμησε μικρή σε μέγεθος αντλία (Hydor L20 ή L30) , εγώ έχω μια Eheim 1250 και χωράει ίσα-ίσα..

Block από τον eleven (χρήστης αυτού του forum).

Υποθέτω οτι θες να ψύξεις μόνο τον επεξεργαστή.

Αν δεν έχεις full tower δες για ψυγείο για 1x120mm ανεμιστήρα (έχει το hacshop και το multirama απ'ότι ξέρω).

Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί mod για να μπει το ψυγείο στο κουτί , εκτός αν το κουτί παιρνει φυσιολογικά ανεμιστήρες των 120 χιλιοστών.

Αν δεν θες να μπλέξεις με custom , μια ενδιαφερουσα περίπτωση είναι το entrylevel kit της asetek (που είναι και φτηνό , κάτω από 100).

Ειπε : Δεν εχει αερα το ΚΥΚΛΩΜΑ, οχι το συστημα, εννοωντας οτι δεν εχει αερα μεσα στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ του watercooling. Οταν υπαρχουν φυσαλιδες ή και μεγαλες ποσοτητες αερα μεσα στο κυκλωμα η αντλια κανει περισσοτερο θορυβο ωστε να μετακινησει το νερο ΜΑΖΙ με τον αερα...παραγει περισσοτερους κραδασμους αρα και θορυβο.

Οταν το κυκλωμα ΔΕΝ εχει αερα αλλα ΜΟΝΟ νερο τοτε η ροη ειναι φυσικη, σταθερη και αθορυβη.

edit: Μαμω την vivodi μου παλι αργησα να ποσταρω....λοοοοοολ

Οκ. σόρρυ. Απλά δεν πήγε το μυαλό μου. Το κουτί παίρνει 12άρηδες. Βασικά και να ανεβάσω λίγο την κάρτα δεν θα με χάλαγε. Για τα block του eleven, κατέχω. Το kit της asetek παρεπιπτώντος έχει χαθεί απο παντού. Απλά η απορία μου με την αντλία ήταν γιατί κάπου είδα 2 L20 αντί για μία L30 και κάποιος μου είπε για θόρυβο στις αντλίες. Το tsunami νομίζω super midi ότι είναι 7 3.5" και 4 5.25" παίρνει.

Δεν γνωρίζω το κουτί σου , οπότε δεν θα μπω σε λεπτομέρειες.

Ιδού το δικό μου (super midi).

attachment.php?s=&postid=150310

Θα πρέπει να μετρήσεις τι χώρος υπάρχει γύρω από τις θέσεις των ανεμιστήρων , ώστε να ξέρεις τι ψυγείο μπορεί να χωρέσεις.

Προσοχή αν η πρόσοψη του κουτιού επιτρέπει την σωστή ροή αέρα προς το ψυγείο.

Για να γλυτώσεις χώρο μπορείς να βάλεις ανάποδο T για εξαέρωση/γέμισμα.

Είναι πάντως πιο μπελαλίδικο από το να μπει τανκ.

Βλέπεις οτι η αντλία μου χωράει με το ζόρι , για να μην βρίσκει στο πλαϊνό του κουτιού ή στο block της vga μπαίνει λοξά...

Αν είχα πιο πολλές ή πιο μεγάλες PCI κάρτες δεν θα χώραγε.

Επίσης βλέπεις το αφρολέξ που υπάρχει κάτω από την αντλία.

Ο μόνος θόρυβος που παράγει είναι μέσω του κουτιού (αν ακουμπάει στο μέταλλο οι κραδασμοί ακούγονται ΠΟΛΥ εντονα).

Βάζοντάς την να πατήσει σε αφρολέξ ή σφουγγάρι ή κάτι τέτοιο εξαφανίζεται αυτός ο θόρυβος.

’λλη μια μικρή λέπτομέρεια , η συνδεσμολογία που έχω χρησιμοποιήσει , όπως και η τοποθέτηση των κομματιών , δεν είναι απαραίτητα η βέλτιστη είναι απλά αυτή που με βολεύει περισσότερο.

Λοιπόν εγώ σκεφτόμουνα εκεί που έχεις την αντλία να βάλω το ψυγείο ξαπλωτό και αν χωρέσει η αντλία να την βάλω σε 2 5.25" που έχω ελεύθερες αν χωράει (L30 μάλλον). Σε εξωτερικό τι πρέπει να αφήσω απ'έξω; Σε διαστάσεις το κουτί μου περίπου τόσο είναι, απλά εκεί που έχεις το ψυγείο μπαίνουν οι σκληροί μου και έχω ήδη 2. Ευχαριστώ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.