fsbmaniac Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2005 για χαρά ένας φίλος "χρειαζεταια" να πάρει pc σεταρισμένο για λογιστικά προγράμματα. του είπαν τα εξής ότι να πάει σε p4 και όχι σε amd επειδή υπάρχουν κολλήματα και ασυμβατότητες να μην βάλει κάρτα γραφικών αλλα να επιλέξει κάποιο mob με ενσωματωμένη επειδή πάλι παρουσιάζονται κολλήματα. το παιδί όμως μου τα είπε αυτά και φρίκαρε. ήθελε να μπορεί να παίζει κάνα παιχνιδάκι σε ανάλυση 1024x 768 όχι τίποτα τρελες... να δει και ένα dvd να κάνει και μια επεξεργασία εικόνας κτλ.... τελικά τι ισχύει παιδιά ? κάποιος ο οποιος έχει εμπειρία σε τέτοιου είδους setup ας μου πει τι να του πω. εγώ του πρότεινα πάντως amd 3500 939. και του ειπε setup p4 3ghz 512μνημη οθονη lg 120gbhdd dvd witer 800-900 ευρω!!! εδω ειναι που γελασα!!!
panoc Οκτώβριος 9, 2005 #2 Οκτώβριος 9, 2005 βλακίες, απλά θέλουν να του πασάρουν ότι τους έχει απομείνει....
madg1442169081 Οκτώβριος 9, 2005 #3 Οκτώβριος 9, 2005 καμια σχεση,ξερω ολοκληρο λογιστικο γραφειο, με καμποσους υπολογιστες. που ειναι ΟΛΟΙ amd!!δεν τιθεται τετοιο θεμα!απλα προσπαθουν να πουλησουν το stock τους οι ανθρωποι!!!!
emnezia Οκτώβριος 9, 2005 #4 Οκτώβριος 9, 2005 Ομοίως σε εταιρία που κάνω επισκευές και δουλεύουν λογιστικά προγράμματα το σύνολο είναι amd. Μάλλον ο τύπος ήθελε να μοσχοπουλήσει κάποιο μηχάνημα και το παίζει και καλά γνώστης.
spresv Οκτώβριος 9, 2005 #5 Οκτώβριος 9, 2005 Aπο τις μεγαλυτερες μπαρουφες που εχω ακουσει τον τελευταιο καιρο.....
fsbmaniac Οκτώβριος 9, 2005 Author #6 Οκτώβριος 9, 2005 λεω και γω ρε παιδια .ενταξει στην αρχη ειχαν ασυμβατοτητες αλλα οχι πλεον εδω δεν εχουν σε setup για μουσικη παραγωγη θα εχουν εκει ? οκ. ποιο chipset ειναι το καλυτερο και ποιο σταθερο ? δεν εχω ιδεα απο amd... δεν θελει κατι extreme απλα κατι σαθερο και δοκιμασμενο.
Aris137 Οκτώβριος 9, 2005 #7 Οκτώβριος 9, 2005 για χαρά ένας φίλος "χρειαζεταια" να πάρει pc σεταρισμένο για λογιστικά προγράμματα. του είπαν τα εξής ότι να πάει σε p4 και όχι σε amd επειδή υπάρχουν κολλήματα και ασυμβατότητες να μην βάλει κάρτα γραφικών αλλα να επιλέξει κάποιο mob με ενσωματωμένη επειδή πάλι παρουσιάζονται κολλήματα. το παιδί όμως μου τα είπε αυτά και φρίκαρε. ήθελε να μπορεί να παίζει κάνα παιχνιδάκι σε ανάλυση 1024x 768 όχι τίποτα τρελες... να δει και ένα dvd να κάνει και μια επεξεργασία εικόνας κτλ.... τελικά τι ισχύει παιδιά ? κάποιος ο οποιος έχει εμπειρία σε τέτοιου είδους setup ας μου πει τι να του πω. εγώ του πρότεινα πάντως amd 3500 939. και του ειπε setup p4 3ghz 512μνημη οθονη lg 120gbhdd dvd witer 800-900 ευρω!!! εδω ειναι που γελασα!!!Φιλε μου ειμαι τελειοφοιτος λογιστης!Σου λενε σαχλαμαρες!AMD και οτι αλλο γουσταρει!!!Ενα απλο PC χρειαζεται!Τι σαχλαμαρες του ειπανε ρε οι κοπανοι!Κατεβειτε Στουρναρη και παρτε ενα Pc για games αφου το θελει!Τα προγραμματα τρεχουν σχεδον παντου!!!
yanni Οκτώβριος 9, 2005 #8 Οκτώβριος 9, 2005 Τι δεν πωλείται εύκολα? Intel και mini ATX μητρική με onboard graphics.Λοιπόν εγώ μια συμβουλή θα δώσω. ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.Αν θέλει έτσι για το σπάσιμο ας περάσει από εκεί και ας τους πει:- Γεια σας. Με θυμάστε?- Βεβαίως.- Λοιπόν. Ρώτησα έναν γνωστό μου σχετικά με το θέμα του Η/Υ για τα λογιστικά που λέγαμε.- Ναι...(?)- Αντίο σας.- !!!!
Aris137 Οκτώβριος 9, 2005 #9 Οκτώβριος 9, 2005 Πες τους κι αν θελουνε να περασουνε μια βολτα και απο το φορουμ μας να ισχυριστουνε ξανα το ιδιο!Ενδιαφερον θα ειχε...μαλλον κραξιμο θα ελεγα καλυτερα!
Orthodox Οκτώβριος 9, 2005 #10 Οκτώβριος 9, 2005 Μμμμ.. Ίσως υπάρχει μια πιθανότητα να έβγαλε η micro$oft λογιστικά προγράμματα
SoulRiver Οκτώβριος 9, 2005 #11 Οκτώβριος 9, 2005 βλακίες, απλά θέλουν να του πασάρουν ότι τους έχει απομείνει....Μη το λες, καθηγητης μου στα ιεκ μας ελεγε " προτεινω ιντελ γιατι amd εχουν ασυμβατοτητες" ...παιζει προπαγανδα
alexandrosss Οκτώβριος 9, 2005 #12 Οκτώβριος 9, 2005 ουτε εμεις ειχαμε προβλημα οταν τρεχαμε το kefalaio σε κατι amd στα 700 στο σχολειο, επισης το ιδιο το τρεχαμε και σε κατι 486
healer Οκτώβριος 9, 2005 #13 Οκτώβριος 9, 2005 Λοιπόν εγώ μια συμβουλή θα δώσω. ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.Αν θέλει έτσι για το σπάσιμο ας περάσει από εκεί και ας τους πει: - Γεια σας. Με θυμάστε? - Βεβαίως. - Λοιπόν. Ρώτησα έναν γνωστό μου σχετικά με το θέμα του Η/Υ για τα λογιστικά που λέγαμε. - Ναι...(?) - Αντίο σας. - !!!! Αυτο να κανει και πες μας αν θελεις ποιον ρωτησε για να περασουμε καμια βολτα να "αγορασουμε" τιποτα και να γελασουμε και λιγο.
DarthMoul Οκτώβριος 9, 2005 #14 Οκτώβριος 9, 2005 Παραμύθια της χαλιμάς. Ειδικά αν μιλάμε για 64 bits και 64μπιτο λειτουργικό η ασύμβατη είναι η Intel και όχι η AMD. Έχει "ξεχάσει" να υλοποιήσει 2 64μπιτες μικροεντολές με αποτέλεσμα τα Hammer Optimized προγράμματα να μην τρέχουν σε EM64T. Θα το διοθρώσει λεει μέσα στο 2006.Πες του φίλου σου να πάρει ότι του αρέσει. Και με Celeron θα δουλέψει και με Sempron. Τα λογιστικά προγράμματα πιέζουν τον δίσκο και αυτό όταν γεμίσουν από data. Η CPU απασχολείται 1-2%.
schumifer Οκτώβριος 9, 2005 #15 Οκτώβριος 9, 2005 Πες στο φίλο σου ευχαριστώ εκ μέρους μίας κοινότητας-παρέας που μας έκανε να ξεχαστούμε λιγάκι από τα προβλήματά μας. Και λίγο πριν γυρίσουμε στα πραγματικά προβλήματα που μας ταλανίζουν να σημειώσω-ρωτήσω :τελικά ρε παιδιά δεν ξέρουν μερικοί και τα λένε αυτά ή έχουν πιάσει το νόημα και ξέρουν τι τους συμφέρει.???Κλείνοντας πες στο παλικάρι πόσα θέλει να δώσει και όλοι οι καλύτεροι συνδυασμοί θα εμφανιστούν σε λίγες μέρες μαζί με τις καλύτερες τιμές
Kiki_D Οκτώβριος 10, 2005 #16 Οκτώβριος 10, 2005 To μόνο πρόβλημα που συνάντησα ήταν με πάλια κάρτα γραφικών (gforce 2, tnt) και τους drivers που περνάνε τα win από μονα τους σ' αυτές. Υπήρχε κάποιο πρόβλημα στην απεικόνηση με τα καινούρια προγράμματα της Singular, αλλά αν έβαζες καινούργιους, διορθωνόταν το πρόβλημα. Η εταιρεία πάντως συνιστούσε chipset nvidia.
small_boy22 Οκτώβριος 10, 2005 #17 Οκτώβριος 10, 2005 Παραμύθια της χαλιμάς. Ειδικά αν μιλάμε για 64 bits και 64μπιτο λειτουργικό η ασύμβατη είναι η Intel και όχι η AMD. Έχει "ξεχάσει" να υλοποιήσει 2 64μπιτες μικροεντολές με αποτέλεσμα τα Hammer Optimized προγράμματα να μην τρέχουν σε EM64T. Θα το διοθρώσει λεει μέσα στο 2006.Πες του φίλου σου να πάρει ότι του αρέσει. Και με Celeron θα δουλέψει και με Sempron. Τα λογιστικά προγράμματα πιέζουν τον δίσκο και αυτό όταν γεμίσουν από data. Η CPU απασχολείται 1-2%.Ενημερωτικα ρωταω .. αλλα για λογιστικα προγραμματα δεν χρησιμοποιειται για τις πραξεις η FPU ?Οποτε παμε σε AMD λυση γιατι εστω και αν εχει SSE/2/3 κωδικα τις εντολες τις εχει και ο ΑΜD.Οποτε γιατι η CPU απασχολειται μονο στο 1-2% ?
DarthMoul Οκτώβριος 10, 2005 #18 Οκτώβριος 10, 2005 Ενημερωτικα ρωταω .. αλλα για λογιστικα προγραμματα δεν χρησιμοποιειται για τις πραξεις η FPU ?Οποτε παμε σε AMD λυση γιατι εστω και αν εχει SSE/2/3 κωδικα τις εντολες τις εχει και ο ΑΜD.Οποτε γιατι η CPU απασχολειται μονο στο 1-2% ?Είναι πολύ μικρό το υπολογιστικό φορτίο. Ακόμα και Pentium να βάλεις που έχει αργή FPU δεν θα αντιληφθείς καμμιά διαφορά στους χρόνους. Τα λογιστικά προγράμματα δεν έχουν ανάγκη από optimization ούτε από χρήση vector εντολών. Διαχείρηση αρχείων κάνουν κατά 99% και 1% όλα τα υπόλοιπα. Αν έχεις πραγματικά πολλά data, που η μέση επιχείρηση δεν έχει, ρίχνεις το βάρος σου στον δίσκο, όχι στην CPU.
Nemesis1442169105 Οκτώβριος 10, 2005 #19 Οκτώβριος 10, 2005 Καλό, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε? Ωραίο αυτό με την ασυμβατότητα. Εγώ έχω τεστάρει λόγω σχολής στο δικό μου σύστημα (AMD 64 3200+, ASUS EAX800 256 MB και 2χ CORSAIR VS512MB) το Eurofasma και το Κεφάλαιο 4 χωρίς κανένα πρόβλημα. Όλα αυτά είναι μεθοδεύσεις από καταστήματα και καθηγητές. Τα ίδια μας ελεγαν και εμάς στη σχολή, αλλά μετά από κατ' ιδίαν συζήτηση με καθηγητή μου εξήγησε ότι προωθούν τα P4. To ίδιο κάνουν και κάποιες εταιρείες που φτιάχνουν αυτά τα προγράμματα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.