Jump to content

Αγορά eizo s1910 as από technixx

neda

Recommended Posts

Γεια σας,

Μόλις παρήγγειλα την οθόνη eizo s1910AS από το on line κατάστημα technixx http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PROD=94182&ext=skroutz

Επειδή θα προκαταβάλλω τα χρήματα σε λογαριασμό της Alpha, έχει κανείς εμπειρία από το εν λόγω κατάστημα; Είναι αξιόπιστο;

Ευχαριστώ :)

Γιατί βρες πρώτα παραγγέλνεις και μετά ρωτάς;

Κοίταξε, το technixx είναι το παλιό digitalo.gr το οποίο δεν είχε και τους πιο ευχαριστημένους πελάτες.

Αν δεν πιστεύεις απλά γράψε τη διεύθυνση που σου λέω να δεις τι θα σου βγάλει...

Προφανώς κρίθηκε αναγκαία η αλλαγή ονόματος για να μπορέσει να βγάλει από πάνω του το κακό όνομα.

Πάντως αν ρίξεις μια ματιά και εδώ: http://www.geizhals.at/eu/a159186.html θα δεις ότι και το γερμανικό digitalo δεν έχει ιδιαίτερα ευχαριστημένους πελάτες.

Τώρα τι να σου πω, μακάρι να σταθείς τυχερός και να μην έχεις πρόβλημα.

Κράτα μας ενήμερους για την εξέλιξη της παραγγελίας σου γιατί είναι πολύ κόσμος που ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη οθόνη!

Δεν έχω πληρώσει ακόμα. Επειδή μου είπαν ότι έχει παράδοση μετά από 10 εργάσιμες μέρες, τους είπα ότι θα πληρώσω μόλις φτάσει στις αποθήκες τους.

Αχμ, τώρα με προβλημάτισες. Μέχρι που σκέφτομαι να δώσω μερικά ευρώ παραπάνω και να την πάρω από Αθήνα.

Στα 620 ευρώ δεν θα το ρισκάριζα. Θα έδινα 660 και θα την έπαιρνα με εγγύηση αντιπροσωπείας και ετοιμοπαράδοτη από ότι λέει εδώ τουλάχιστον

http://www.shls.gr/sproduct.aspx?proID=2292

Προσωπική μου γνώμη πάντα :098:

Τελικά μόλς την παρέλαβα από το e-shop :)

Σίγουρα πιο αξιόπιστο μαγαζί, κοντά μου και φαντάζομαι με καλύπτει και άμεσα σε θέματα εγγυήσεων αν κάτι πάει στραβά.

Ευχαριστώ και τρέχω ανυπόμονα να την εγκαταστήσω.

Λοιπόν,

Πήρα τηλέφωνο το eshop το Σάββατο το μεσημέρι, με ενημέρωσαν για τη διαθεσιμότητα, έκανα τηλεφωνική κράτηση και πήγα μετά από καμιά ώρα και την παρέλαβα αμέσως. Τελική τιμή 664Ε , μαύρο χρώμα, απλή βάση. Τη βάση arcswing δεν την είχαν και δε ρώτησα πότε κι αν θα την έφερναν. Η βάση η απλή έχει το πλεονέκτημα του πιβοτ και χαμηλότερη τιμή.

Τώρα εντυπώσεις από τη νέα μου οθόνη.

Τα πλεονεκτήματα τα ξέρετε, πολύ καλή εικόνα , ζωντανά χρώματα, καλή ευκρίνεια, ποιότητα eizo.

Ένα άλλο θετικό που αξίζει να σημειωθεί είναι τα 5 διαφορετικά modes εικόνας που ενεργοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού. (picture, text, movie, srgb, custom - στο τελευταίο βάζεις εσύ τις ρυθμίσεις που θέλεις, τα άλλα είναι προκαθορισμένα αν και νομίζω ότι μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις , χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη)

Ας πω τα σημεία που με προβλημάτισαν:

1. Έλλειψη αναλυτικού εγχειριδίου χρήσης. Δε νομίζω ότι ταιριάζουν στην eizo τέτοιες τσιγγουνιές.

2. Η βάση έχει τη δυνατότητα να περιστρέφει την οθόνη 90 μοίρες. (pivot κίνηση). Όμως στα δύο άκρα της κίνησης, η οθόνη ούτε γίνεται απόλυτα οριζόντια ούτε απόλυτα κάθετα. Πρέπει να την οριζοντιώσεις στο περίπου με το μάτι.Φανταστείτε μια κίνηση -2μοίρες έως 92 μοίρες.

3.Την έχω συνδέσει μέσω DVI. Πολλές ρυθμίσεις απενεργοποιούνται με αυτόν τον τρόπο. Επιπλέον βρήκα τις ρυθμίσεις δυσχρηστες. (Σε σύγκριση με την παλιά μου sony crt, με ξένισε λίγο ο τρόπος ρύθμισης των παραμέτρων) Π.χ. Δεν έχει κάποιο κουμπί ρύθμισης contrast, μόνο φωτεινότητας. To contrast μόνο μέσω software κατάφερα να το μεταβάλλω (είτε της οθόνης, είτε της κάρτας γραφικών). Επίσης δεν έχει και κουμπί ρύθμισης της γεωμετρίας.Αν και ακόμα την ψαχουλεύω την οθόνη και επιπλέον δεν έχω καμιά οικειότητα ούτε με το dvi ούτε με lcd οθόνες).

4.Η οθόνη λειτουργεί άψογα στα 1280x1024. Σε χαμηλότερες αναλύσεις έχει πρόβλημα ευκρίνειας. Γενικά είχα συνηθίσει να δουλεύω σε ανάλυση 1024x768. Τελικά τώρα χρησιμοποιώ την ανάλυση 1280x1024 κι έχω μεγαλώσει μέσω της κάρτας γραφικών το μέγεθος γραμματοσειράς (dpi setting).

Αυτά για την ώρα και θα επανέλθω.

Καλορίζικη Neda!

1. Έλλειψη αναλυτικού εγχειριδίου χρήσης. Δε νομίζω ότι ταιριάζουν στην eizo τέτοιες τσιγγουνιές.

Κοίταξες μήπως υπάρχει σε μορφή .pdf σε κανένα συνοδευτικό CD?

(Απλά υποθέτω, δε γνωρίζω τίποτα παραπάνω.)

4.Η οθόνη λειτουργεί άψογα στα 1280x1024. Σε χαμηλότερες αναλύσεις έχει πρόβλημα ευκρίνειας.

Απολύτως φυσιολογικό, αφού οι TFT οθόνες είναι φτιαγμένες για να λειτουργούν μόνο σε μία συγκεκριμένη ανάλυση (στις 19" είναι τα 1280x1024). Σε όλες τις υπόλοιπες, υπολειτουργούν...

Καλώς ή κακώς, θα πρέπει να ξεχάσεις την προηγούμενή σου ανάλυση.

Χμμμ, δεν το ήξερα αυτό για την ανάλυση :( Και όλο άλλαζα τις ρυθμίσεις σε χαμηλότερες αναλύσεις κι ελεγα η πόντια, δεν μπορεί, κάτι κάνω λάθος. Δεν μπορεί να έχει τόσο χάλια εικόνα.

Σε pdf έχει manual, αλλά θα ήταν σίγουρα καλλίτερα να είχε και βιβλιαράκι.

Πάντως παρά τις αρνητικές λεπτομέρειες, δε μετάνοιωσα που την αγόρασα. Πολύ καλή και καθαρή εικόνα και ξεκούραστη. Και όσο το σκέφτομαι η απλή πίβοτ βάση είναι βολική. Όταν π.χ. δουλεύεις στο photoshop μια κατακόρυφη εικόνα. Μπορείς και μέσω της κάρτας γραφικών να "πιβοτάρεις" και το interface.

Η αρνητική διευθέτηση των καλωδίων που ανέφερε ο Iannis , δε με προβλημάτισε. Η οθόνη πιβοτάρει μια χαρά χωρίς να χρειαστεί να πειράξεις τα καλώδια. Ίσα ίσα που έχει κι ένα μεταλλικό ματζαφλάρι που πιάνει τα καλώδια και τα κρατά στη θέση τους, ακόμα κι όταν τη στρέψεις 90 μοίρες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσεις λίγο λάσκα τα καλώδια ώστε υπάρχει χώρος για να πιβοτάρει.

Και μια ερώτηση. Είναι καλλίτερα να συνδέεις την οθόνη μέσω dvi? Κι αν ναι, τι πλεονεκτήματα προσφέρει;

..........Ας πω τα σημεία που με προβλημάτισαν:

1. Έλλειψη αναλυτικού εγχειριδίου χρήσης. Δε νομίζω ότι ταιριάζουν στην eizo τέτοιες τσιγγουνιές............

Με το manual σε pdf μορφή σώζουμε και κανά δέντρο παιδιά :023:

Καλοδούλευτη και από εμένα, και μακάρι να ήταν αυτό το μόνο αρνητικό στο hardware που αγοράζουμε.

Λοιπόν,

Πήρα τηλέφωνο το eshop το Σάββατο το μεσημέρι, με ενημέρωσαν για τη διαθεσιμότητα, έκανα τηλεφωνική κράτηση και πήγα μετά από καμιά ώρα και την παρέλαβα αμέσως. Τελική τιμή 664Ε , μαύρο χρώμα, απλή βάση. Τη βάση arcswing δεν την είχαν και δε ρώτησα πότε κι αν θα την έφερναν. Η βάση η απλή έχει το πλεονέκτημα του πιβοτ και χαμηλότερη τιμή.

Τώρα εντυπώσεις από τη νέα μου οθόνη.

Τα πλεονεκτήματα τα ξέρετε, πολύ καλή εικόνα , ζωντανά χρώματα, καλή ευκρίνεια, ποιότητα eizo.

Ένα άλλο θετικό που αξίζει να σημειωθεί είναι τα 5 διαφορετικά modes εικόνας που ενεργοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού. (picture, text, movie, srgb, custom - στο τελευταίο βάζεις εσύ τις ρυθμίσεις που θέλεις, τα άλλα είναι προκαθορισμένα αν και νομίζω ότι μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις , χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη)

Ας πω τα σημεία που με προβλημάτισαν:

2. Η βάση έχει τη δυνατότητα να περιστρέφει την οθόνη 90 μοίρες. (pivot κίνηση). Όμως στα δύο άκρα της κίνησης, η οθόνη ούτε γίνεται απόλυτα οριζόντια ούτε απόλυτα κάθετα. Πρέπει να την οριζοντιώσεις στο περίπου με το μάτι.Φανταστείτε μια κίνηση -2μοίρες έως 92 μοίρες.

3.Την έχω συνδέσει μέσω DVI. Πολλές ρυθμίσεις απενεργοποιούνται με αυτόν τον τρόπο. Επιπλέον βρήκα τις ρυθμίσεις δυσχρηστες. (Σε σύγκριση με την παλιά μου sony crt, με ξένισε λίγο ο τρόπος ρύθμισης των παραμέτρων) Π.χ. Δεν έχει κάποιο κουμπί ρύθμισης contrast, μόνο φωτεινότητας. To contrast μόνο μέσω software κατάφερα να το μεταβάλλω (είτε της οθόνης, είτε της κάρτας γραφικών). Επίσης δεν έχει και κουμπί ρύθμισης της γεωμετρίας.Αν και ακόμα την ψαχουλεύω την οθόνη και επιπλέον δεν έχω καμιά οικειότητα ούτε με το dvi ούτε με lcd οθόνες).

4.Η οθόνη λειτουργεί άψογα στα 1280x1024. Σε χαμηλότερες αναλύσεις έχει πρόβλημα ευκρίνειας. Γενικά είχα συνηθίσει να δουλεύω σε ανάλυση 1024x768. Τελικά τώρα χρησιμοποιώ την ανάλυση 1280x1024 κι έχω μεγαλώσει μέσω της κάρτας γραφικών το μέγεθος γραμματοσειράς (dpi setting).

Αυτά για την ώρα και θα επανέλθω.

---> Δοκιμασες τιποτα σε Linux ??

Γιατι αν μου γραφεις οτι

τo contrast μόνο μέσω software κατάφερα να το μεταβάλλω (είτε της οθόνης, είτε της κάρτας γραφικών).

ανησυχω...θα πρεπει να ρωτησω τον Darthmoul αν ξερει κατι :016:

----> Τι εγγυηση για pixel σου εδωσε το e-shop ??

Για διαβασε αυτο το ποστ μου

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=151943&postcount=48

Χμμμ, δεν το ήξερα αυτό για την ανάλυση :( Και όλο άλλαζα τις ρυθμίσεις σε χαμηλότερες αναλύσεις κι ελεγα η πόντια, δεν μπορεί, κάτι κάνω λάθος. Δεν μπορεί να έχει τόσο χάλια εικόνα.

Σε pdf έχει manual, αλλά θα ήταν σίγουρα καλλίτερα να είχε και βιβλιαράκι.

Πάντως παρά τις αρνητικές λεπτομέρειες, δε μετάνοιωσα που την αγόρασα. Πολύ καλή και καθαρή εικόνα και ξεκούραστη. Και όσο το σκέφτομαι η απλή πίβοτ βάση είναι βολική. Όταν π.χ. δουλεύεις στο photoshop μια κατακόρυφη εικόνα. Μπορείς και μέσω της κάρτας γραφικών να "πιβοτάρεις" και το interface.

Η αρνητική διευθέτηση των καλωδίων που ανέφερε ο Iannis , δε με προβλημάτισε. Η οθόνη πιβοτάρει μια χαρά χωρίς να χρειαστεί να πειράξεις τα καλώδια. Ίσα ίσα που έχει κι ένα μεταλλικό ματζαφλάρι που πιάνει τα καλώδια και τα κρατά στη θέση τους, ακόμα κι όταν τη στρέψεις 90 μοίρες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσεις λίγο λάσκα τα καλώδια ώστε υπάρχει χώρος για να πιβοτάρει.

Και μια ερώτηση. Είναι καλλίτερα να συνδέεις την οθόνη μέσω dvi? Κι αν ναι, τι πλεονεκτήματα προσφέρει;

Για μερικές απορίες...

1- Οπως λεει και καποιος φιλος παραπανω με το pdf σωζουμε και κανενα δενδράκι

2- Τα καλώδια ειχες δικιο τα εφτιαξα ετσι λασκα και τωρα πιβοτερει ανετα. Θα προτιμούσα βέβαια όπως εχω γραωει και στη παρουσίαση μου, να ταειχε στη βαση και οχι στο πανελ. (λεπτομέρια)

3- το να μην τερματίζει στις 90 ή 0 μοιρες (οριζοντια) ειναι πολύ εξυπνο για κάποιον που η επιφάνεια που καθετε η οθονη δεν ειναι εντελώς οριζόντια.

4-Το DVI εχει καλύτερη εικόνα και χρώματα digital->digital σημα

5-Για χοντρική ρυθμηση πρωτα με το screen Manager της οθόνης. Για fine ρυθμήσεις με το πολυ καλό software που εχει.

6- Και τα ποιό φτινιάρικα TFT monitors δεν εχουν προβλήματα γεωμετρίας (δεν υπαρχει πυροβόλο crt tub και να γινεται συγκλιση ηλεκτονίων

Καλοριζικη

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πολύ χρήσιμες καθώς είναι η πρώτη μου επαφή με tft οθόνες :)

Επίσης θα πάρω τηλέφωνο και το eshop για να ρωτήσω αν υπάρχει εγγύηση 0 pixel καθότι στο επίσημο site της eizo δεν περιλαμβάνεται το eshop σαν επίσημος αντιπρόσωπος. Όταν αγόρασα την οθόνη , το eshop μου είπε ότι η εγγύηση καλύπτεται από την επίσημη αντιπροσωπεία με ό,τι αυτή προσφέρει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.