Jump to content

Βάζοντας το Refresh Rate στα 98 Hz

Cthulhu

Recommended Posts

Παίδες, χαιρετώ.

Όπως θα έχετε δει στο άλλο μου Post, είμαι πλέον ο ευτυχής κάτοχος μιας Sony FW900, 24" CRT.

Διαβάζοντας τις προδιαγραφές τις οθόνης, βλέπω ότι η βέλτιστη εργονομικά ανάλυση είναι 1900x1200@98Hz. Ενώ η Radeon 9700 pro που έχω πιάνει μια χαρά την ανάλυση (κι ακόμα μεγαλύτερη), δυστυχώς το refresh rate από 85 πάει στο 100, το οποίο 100, για δύο ηλίθια Hz, δεν το υποστηρίζει η οθόνη.

Ξέρετε καμία πατέντα, κανένα προγραμματάκι, κάτι τελοσπάντων, για να ορίσω το Refresh Rate στα 98Hz? Δοκίμασα το Refresh rate fix, αλλά δεν το κάνει αυτό.

Any ideas?

κατέβασε από εδώ http://www.techpowerup.com/atitool/ το atitool, οταν το εγκαταστήσεις, πάτα το κουμπάκι settings και μετα επέλεξε το μενού refrash rate fix.

το συγκεκριμένο μου έχει δουλέψει σε όλες τις κάρτες ΑΤΙ που είχαν πρόβλημα με την παλιά μου CRT.

EDIT

ξέχασα να αναφέρω ότι αν δουλέψει το fix, θα πρέπει να βάλεις το atitool να ξεκινάει μαζί με τα windows, ώστε να μπορεί να το διορθώνει σε κάθε επανεκκίνηση.

ρε σι παιδί, εμένα δε μου έχεδι κρασαρει ποτε, δοκίμασε μια παλαιοτερη έκδοση από εδώ http://www.techpowerup.com/atitool/downloads.php πχ, την 0.20

για το pstrip δε ξέρω, δε το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

Τελικά, με το Powerstrip κατάφερα κι έβαλα το refresh rate στα 96.998Hz (μιλάμε για τέτοια ακρίβεια!). Παραπάνω δεν πάει, αλλά κι αυτό είναι πολύ καλύτερο απ' τα 85

Απο τα 85 στα 96 το ανθρωπινο ματι δεν πιανει καμια διαφορα.

Rivatul κατι νομιζω οτι λεγοταν το προγραμα Για δες Ωmega drivers

η διαφορά σταθερότητας στην εικόνα από τα 85 στα 100 είναι σχεδόν αμελητέα

αντίθετα, η πτώση της ευκρίνειας είναι σημαντική

για αυτούς τους λόγους, προτείνω να την αφήσεις στα 85 (εκτός του ότι έτσι δεν την ''ζορίζεις'' κιόλας)

η διαφορά σταθερότητας στην εικόνα από τα 85 στα 100 είναι σχεδόν αμελητέα. Αντίθετα η πτώση της ευκρίνειας είναι σημαντική

Αυτό πάλι δεν το κατάλαβα. Μπορείς να εξηγήσεις πώς γίνεται να χάνεται η σταθερότητα της εικόνας με την αύξηση του refresh rate;

Αυτό πάλι δεν το κατάλαβα. Μπορείς να εξηγήσεις πώς γίνεται να χάνεται η σταθερότητα της εικόνας με την αύξηση του refresh rate;

Με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα αυτό γιατί την Eizo 766 (CRT) 19'' τη δουλεύω στα 100 Hz :confused:

Αυτό που για σένα φίλε μου μπορεί να είναι αμελητέο, για εμένα που είμαι 10 και 12 ώρες μπροστά στον υπολογιστή μου κάνει αρκετά μεγάλη διαφορά. Όσο για πτώση στην ευκρίνεια, δεν έχω παρατηρήσει την παραμικρή. Μήπως τα συμπτώματα αυτά που αναφέρεις κάνουν την εμφάνισή τους σε άλλες οθόνες; Διότι δεν μπορώ να τα δεχτώ ως παγκόσμιες αλήθειες.

Κι εξ' άλλου, δεν "ζορίζω" την οθόνη, μέσα στις nominal προδιαγραφές της είμαι.

η διαφορά σταθερότητας στην εικόνα από τα 85 στα 100 είναι σχεδόν αμελητέα

αντίθετα, η πτώση της ευκρίνειας είναι σημαντική

για αυτούς τους λόγους, προτείνω να την αφήσεις στα 85 (εκτός του ότι έτσι δεν την ''ζορίζεις'' κιόλας)

Να ρωτησω κατι.... αν βαλει την οθονη στα 100 αντι στα 96 , δεν θα λειτουργησει η αναλυση? γιατι νομιζω πως δεν εχει σημασια για τετοια διαφορα.

Κι όμως, η οθόνη δεν παίζει ούτε στα 97, βγαίνει Out of range. Δεν ξέρω πως και γιατί, it just happens

Μηπως την ζοριζεις τοτε ομως , φερνοντας την να λειτουργει στο οριο της? Δεν 3ερω αν εχει καμια επιπτωση αυτο , αλλα οπωσδηποτε οι οριακες λειτουργιες δεν ειναι ποτε καλες.

Μηπως την ζοριζεις τοτε ομως , φερνοντας την να λειτουργει στο οριο της? Δεν 3ερω αν εχει καμια επιπτωση αυτο , αλλα οπωσδηποτε οι οριακες λειτουργιες δεν ειναι ποτε καλες.

Να σου πω, πιστεύω πως αν πραγματικά ζοριζόταν, θα είχε κάποιο σύμπτωμα - κάποιο περίεργο τρεμόπαιγμα ή κάτι τέτοιο (είχα κάποτε μια οθόνη που αν της ανέβαζες πολύ ανάλυση μέσα απ' τα windows, έδειχνε μεν εικόνα αλλά άρχισε να τρεμουλιάζει σαν παλαβή). Μέχρι στιγμής, είναι rock solid, οπότε πραγματικά δεν νομίζω ότι συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.