Jump to content

Laptop Hdd: 100Gb@5400rpm ή 60Gb@7200rpm

Orthodox

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είναι για το laptop μου που έχει επάνω ένα αισχρό FS 40άρι με 4200rpm.

Αρχικά είχα σκοπό τις 7200 χωρίς συμβιβασμούς γιατί και ένα Toshiba 30άρι που έχω στο εξωτερικό κουτί στις 5400rpm δε μου άρεσε..

Σε αυτούς όμως τους δυο πέραν από τη διαφορά των στροφών έχουν και οι δυο 12ms seek time και 8Mb Cache με το φοβερό πλεονέκτημα του πρώτου τα παραπάνω 40Gb. Δεν είναι θέμα χωρητικότητας αλλά ταχύτητας. Δλδ ακόμα και τα 40Gb που έχω τώρα με φτάνουν μαζί με τον εξωτερικό αλλά γεμίζουν και μπουκώνει…

Είμαι σίγουρος ότι αν τους πλακώσω στα benchmarks ο 7200 δε θα πιάνεται αλλά τι γίνεται μετά από 5 – 6 μήνες? Στο laptop δε μπορώ να κάνω κάθε τρεις και λίγο format και το σύστημα πρέπει να αντέξει για πολύ καιρό…

Παίζει και η εναλλακτική του 80άρι στις 7200 με 40 ευρώ παραπάνω, αξίζει? Τι λέτε??

Σύστημα: IBM Thinkpad R50e

Banias CPU 1.5GHz

512Mb DDR

DVD/CD-R Combo

Onboard VGA IEG 64Mb (shared)

Εγώ θα έλεγα 7200rpm δίχως 2η σκέψη.

Η διαφορά επιδόσεων και συνεπώς και μπουχτίσματος-βλαστημιάς είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Kαι εγώ σκέφτομαι να πάω στις 7200. 60GB νομίζω είναι αρκετά. Περισσότερα μπορείς να έχεις σε εξωτερικούς δίσκους + τον 40άρη που θα τον βάλεις σε case.

υπερ των 7200...μάλιστα, τουλάχιστον για τους Hitachi που ξέρω, δεν επιβαρύνεται ενεργειακά το σύστημα...παραδόξως μπορεί να καταναλώσουν λιγότερη ενέργεια, δίνοντας μεγαλύτερη διαρκεια μπαταρίας λόγω ειδικά ανεπτυγμένης τεχνολογίας...

Για τον 100άρη hitachi θυμάμαι είχα διαβάσει και για κορυφαίες επιδόσεις...

Βεβαια είναι και το οικονομικό στη μέση...η αλήθεια είναι ότι η μεγαλύτερη διαφορά στις επιδόσεις φαίνεται απο τις 4200 στις 5400...οπότε ίσως η καλύτερη μέση λυση θα ήταν μεγαλύτερης χωρητικότητας 5400άρης..απο την άλλη οι 7200άρηδες έχουν άλλον αέρα...

όταν δουλεύονται εφαρμογές που χρησιμοποιούν πολύ τον δίσκο, εκεί θα φανεί το κέρδος...

Μαλλον παω για τον 7200... Τώρα αναλόγος πως θα βγει η σούμα βλέπω αν είναι ο 60άρης ή ο 80άρις...

Thanks παίδες.. (δεν ήθελε και πολύ να με πίσετε :D )

Υ.Γ. Οι Hitachi από το E-Shop είναι, ξέχασα να το γράψω παραπάνω...

Πάντως και οι 5400 οι σύγχρονοι είναι αξιοπρεπεις σε επιδόσεις. Εγώ και από Seagate και από Hitachi που έχω στο PC είμαι ευχαριστημένος. Και από αντοχή σκυλιά όλοι τους. Σαφώς και αν μπορείς 7200 χτύπα τον!

Μόλις έκανα την παραγγελιά… Τελικά επέλεξα τον 80Gb@7200rpm...

Όταν τον παραλάβω θα κάνω ένα συγκριτικό μεταξύ 4200 / 5400 / 7200 να δούμε που πατάμε και που πάνε τα λεφτά μας… :D

Όταν τον παραλάβω θα κάνω ένα συγκριτικό μεταξύ 4200 / 5400 / 7200 να δούμε που πατάμε και που πάνε τα λεφτά μας… :D

Δεν σε πρόλαβα. Μόλις κοιταζα τιμές σε e-shop και Πλαίσιο. Παρατήρησα ότι το e-shop δίνει μόνο έναν χρόνο εγγύηση, ενώ το Πλαίσιο 3. Μόνο γι' αυτόν τον λόγο δεν θα αγόραζα από e-shop.

ΤΟ ησοπ δε θα ήταν η πρώτη φορά που έγραφε πατάτες αντί για ντομάτες

Το ίδιο πάντως κάνει και για άλλα προϊόντα, όπως τα DVD-R της Nec στα οποία δίνει 1 χρόνο ενώ πολλοί άλλοι δίνουν 2. Σε ερώτηση που τους έκανα πάνω στο συγκεκριμένο, μου είπαν ότι τόση εγγύηση τους δίνει ο προμηθευτής τους και δεν μπορούν να το αλλάξουν αυτό.

Nομίζω ότι κάτι παίζει με το bulk/retail του πακεταρίσματος

Έτσι νόμιζα και γώ ... αλλά δεν ...

Τα άρθρα 554 και 555 (1) Α.Κ. όπως αυτά τροποποιήθηκαν από το Ν. 3043/2002 «Ευθύνη του πωλητή για πραγματικά ελαττώματα και έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων» ορίζουν ότι τα δικαιώματα του αγοραστή (διόρθωση του πράγματος ή αντικατάσταση με άλλο ή μείωση του τιμήματος ή υπαναχώρηση από τη σύμβαση) λόγω πραγματικού ελαττώματος ή ελλείψεως συμφωνηθείσας ιδιότητας, παραγράφονται μετά την πάροδο δύο ετών από την παράδοση του πράγματος.

(απο το σιτε www.efpolis.gr)

αρα ολα τα προιοντα που αγοραστηκαν στην ελλαδα εχουν εγγυηση 2 χρονια τουλαχιστον

Ναι αλλά και στα retail που είναι στο κουτάκι τους το e-shop δίνει 1 χρόνο. Για παραδειγμα πέραν του 2.5'άρη που είναι bulk το dvd-r που παράγγειλα (asus) ενω είναι ρετάλι (retail :D ) έχει 1 χόνο μόνο...

Για τον Hitachi πάντως αν δεν κάνω λάθος η εταιρία δίνει 3 χρόνια οπότε ας κάνει ότι θέλει το e-shop...

• 4 weeks later...

πως πήγε λοιπόν η μετάβαση από 4200rpm @7200?

πως πήγε λοιπόν η μετάβαση από 4200rpm @7200?

Ναι από κείνη την παραγγελία πήρα μόνο τη χαρά αλλά όχι και τους δίσκους. Τα μισά δεν υπήρχαν διαθέσιμα και την ακύρωσα. Τέλη της βδομάδας ή την επόμενη πιστεύω να τα έχω γιατί δεν είναι μόνο το δισκάκι του laptop αλλά αρκετά πράγματα και χρειάζεται χρόνο και υπομονή…….

για ibm r50e:TOSHIBA 80GB 2.5'' (5400rpm, 16MB buffer) 140€ - η HITACHI 60GB 2.5'' (7200rpm, 8MB buffer) 160€?

είναι ικανά τα 16mb cache να αντισταθμίσουν τις επίδοσης από τις 7200rpm?

για ibm r50e:TOSHIBA 80GB 2.5'' (5400rpm, 16MB buffer) 140€ - η HITACHI 60GB 2.5'' (7200rpm, 8MB buffer) 160€?

είναι ικανά τα 16mb cache να αντισταθμίσουν τις επίδοσης από τις 7200rpm?

Δεν νομίζω. Οι στροφές πιστευω, μετράνε περισσότερο.

Εγώ έχω βάλει άλλον στο μάτι, αλλά είναι πολλά τα λεφτά... 230€ ... :086:

Seagate Momentus 7200.1

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.