Jump to content

PVA,S-PVA, TN σε ποιές TFT οθόνες; Λίγη βοήθεια..

Recommended Posts

Ανοίγω αυτό το θέμα για τους εξής λόγους :

-Διαβάζω κατά καιρούς τα thread που έχουν σχηματιστεί για τα εκάστοτε panel των tft οθονών αλλά ποτέ δεν κατάφερα να αναγνωρίσω ποια οθόνη έχει ποιο πάνελ. Μόνο όταν έβλεπα χαμηλό response time υπέθετα ότι είναι ΤΝ. Και σιγά μην γράφουν τα μαγαζιά τι πάνελ είναι. Που Χου, βλέπω την eizo L568-AS. Όλα ωραία, ΤΙ ΠΑΝΕΛ ΈΧΕΙ ΒΡΕ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ;;;;

Εδώ : http://www.eizo.com/products/lcd/l568/spec.asp ΔΕ ΛΈΕΙ (εκτός αν είμαι βλαμμένος).

-Η οθόνη που είχα μέχρι τώρα είχε ένα τικ και που και που γινόταν όλη μπλε, κόκκινη κ.ο.κ. Έφταιγε το καλώδιο και το βύσμα. Ε,χάλασε τελείως σήμερα. Το έκοψα το καλώδιο και θα προσπαθήσω (όταν βρω ένα άλλο καλωδιάκι) να το κολλήσω. Επειδή όμως είναι αμφίβολο το μέλλον της, και τώρα είμαι με ένα 15άρι που δεν βλέπω τίποτα, αναγκαστικά κοιτάζω και για μια καινούργια οθόνη. ΔΕΝ κοιτάζω crt, πάω προς tft μεριά.

Θέλω κυρίως για να ΔΙΑΒΆΖΩ , καμμιά ταινιούλα και πολύ λίγο για να παίζω παιχνίδια. ΔΕΝ διαθέτω πολλά λεφτά και θέλω να είναι όσο το δυνατόν κοντά στα 300 (όριο από πάνω προς τα κάτω) ευρώ. Θα μπορούσα να διαθέσω και 400, αλλά μιλάμε για πάνω όριο (ταβάνι). Έχω ρωτήσει ξανά (πιο παλιά) και για την LG 1915s και γενικά είχα διαβάσει πολύ καλά λόγια.

Αλλά αφού έχει περάσει λίγος καιρός και έχουν αλλάξει οι τεχνολογίες (και τα πάνελ), θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος που τα έχει δει πόση διαφορά έχουν τα ΤΝ, PVA, S-PVA panel για αυτό που ζητάω και αν αξίζει στο κάτω κάτω να δώσω 300€ για να πάρω την 19'' με ΤΝ ή να δώσω 400€ και να πάρω μια 17'' με S-PVA. Θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος μου έδινε και ιδέες για οθόνες που μπορώ να βρω στην Ελλάδα με αντίστοιχο πάνελ. (Ελπίζω σίγουρα να διαβάσω και την γνώμη της sa1901 που από ότι έχω δει στα νήματα έχει ψάξει πολύ το θέμα των οθονών και θα με βοηθούσε πολύ στο να μην πάρω γουρούνι στο σακί).

:117: (δεν βρήκα πιο σχετικό για το γουρούνι στο σακί)

Ψάχνοντας λίγο στο link που σου έδωσε ο Sakis θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες σε όλες τις απορίες σου, όπως και reviews για δημοφιλείς οθόνες.

Για μένα δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να πάρεις οθόνη με TN panel. Και όσα καλά λόγια έχεις ακούσει για την συγκεκριμένη LG, να ξέρεις ότι υπάρχουν άλλοι τόσοι δυσαρεστημένοι κάτοχοί της, οι οποίοι ντρέπονται να παραδεχτούν δημόσια ότι δεν τους ικανοποιεί αυτή η οθόνη που όλοι εκθείαζουν για την σχέση απόδοση/κόστος κτήσης αυτής.

Στο site που αναφέρθηκε μπορείς να βρεις και πληροφορίες σχετικές με το panel κάθε οθόνης.

Για μένα η EIZO που αναφέρεις, πιστεύω ότι είναι ιδανική για την χρήση που την θέλεις. Κοίτα επίσης και την Belinea 101751 που πρόσφατα αγόρασε ο vgiozo. Ανάλογη συζήτηση κάναμε και όταν έψαχνε και εκείνος για οθόνη.

Για το θέμα των ιντσών, ένα έχω να πω. Αν δεν δουλέψεις σε 19άρα, η 17άρα θα σου φανεί θεά. Μιλάω από προσωπική εμπειρία. Ο χώρος εργασίας είναι ακριβώς ο ίδιος, αφού σηκώνουν την ίδια ανάλυση, αλλά το μέγεθος της 19άρας σε μαγεύει. Έχει πάντως μεγάλη σημασία και πόσο κοντά κάθεσαι στην οθόνη.

Ευχαριστώ για τα λινκ, βοήθησαν αρκετά.

Τελευταίες ερωτήσεις (για τώρα :p ) :

a)η ΕΙΖΟ έχει από ότι είδα στο άλλο νήμα, 3 χρόνια (από τα 5) εγγύηση για το πάνελ. Για τα 0-pixel πόση είναι η εγγύηση; 3χρόνια ή 0 ; Γιατί λέει :

" Furthermore, EIZO and EIZO authorized distributors shall have no obligation under this warranty whatsoever in respect of any of such defects, or in any of such cases, as set forth below:

..

3. Any deterioration of display performance due to expendable parts such as LCD panel and/or backlight, etc... (e.g. changes in brightness, color, brightness uniformity, color uniformity, defective pixels and/or burnt pixels, etc...)

.."

Δεν το 'πιασα;;

B)Η Belinea δίνει 3 χρόνια zero pixel, έτσι δεν είναι;

c)Η samsung από ότι θυμάμαι αλλάζει το πανελ με 7 καμμένα Pixel; Ισχύει; Δηλαδή άμα σου έρθει οθόνη και με το που την ανάψεις έχει 6 καμμένα pixel την έκατσες; Γιατί μου γυάλισε και λίγο η SM910Ν..

Ι'm back. Τι λέτε επίσης για αυτήν :

Βelinea 101906

http://www.infoshop.gr/product.asp?PrID=207269

Εδώ http://www.prad.de/en/guide/screen1442.html λέει ότι έχει MVA πανελ (βέβαια επίσης λέει πως έχει 25ms response time και υποθέτω ότι δεν είναι 0 pixel η εγγύηση)

Eπίσης για την EIZO 17'' L568 λέει ότι έχει 25 ms response time. Δεν είναι πολύ γενικά αυτό; Δηλαδή σε καμμιά ταινία δεν θα έχω πρόβλημα (ή και σε κανά παιχνιδάκι - όχι οτι θα παίζω πολύ, απλά αν τύχει και παίξω θα ζορίζομαι; )

Ολες οι οθονες Βελινεα στην Ελλάδα έχουν 0 πιξελ εγγύηση...δεν κάνει το κόλπο να δίνει τέτοια εγγύηση για μονο λίγα μοντέλα...

...θα σου έλεγα να περιμένεις όμως λίγο ακομη την 101920 (ref. 101919)...

Η 101751 που έχω εγώ είναι άριστη στις ταινίες...κι αν δεν παίζεις φανατικά παιχνίδια δεν θα έχεις πρόβλημα...η Βελινεα κάνει και πολύ πιο φτηνα απο την Ειζο L568...

...θα σου έλεγα να περιμένεις όμως λίγο ακομη την 101920 (ref. 101919)...

Πόσο λίγο;

Γενικά πήρα φόρα τώρα, κοίταξα και μια viewsonic VA915

http://www.prad.de/en/guide/screen2211.html

http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PROD=57123&ext=skroutz

20 ms response,

MVA

19'' & DVI

Όμως για εγγλυηση δεν έβγαλα πολυ άκρη..Στο site της viewsonic δεν βρ΄ληκα το συγκεκριένο μοντέλο.

Ουφ κουράστηκα, θα επανέλθω αργότερα.

Η εγγύηση που παρέχει η ΕΙΖΟ για 0 καμμένα pixels στις TFT είναι 6 μήνες και παρέχεται μόνο από τον Έλληνα αντιπρόσωπο (προφανώς για λόγους marketing).

Αν την πάρεις από Ευρώπη, η εγγύηση για καμμένα pixels είναι αυτή που υπαγορεύει το πρότυπο ISO για όλες τις 19άρες.

Bρε παιδιά, βρήκα την εξής VIEWSONIC VE902M με :

(19.0’’ Viewable), Super MVA panel (μάλλον είναι λάθος αυτό; Είναι σκέτο MVA?), Multimedia, 1280x1024, 30-82 kHz hor., 56-76 Hz ver., γωνίες θέασης 170o/170o h/v , 800:1 contrast ratio,φωτεινότητα 300 nits, response time 23ms, digital controls, VESA wall mountable compatibility, TCO ’99, βάρος 4.1 κιλά, ασημί/μαύρο χρώμα.

400€ σχεδόν τελική. Τι έχετε να πείτε για τις VIEWSONIC? Μόνο που δεν έχει DVI. Θα πρέπει να με απασχολεί πολύ;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.