SoulRiver Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Ένα φιλαράκι μου αγόρασε το Shark της Thermaltake και με φώναξε σπίτι του για να κάνω την τράμπα από το παλιό κουτί στο καινούργιο Θεριό του Αφού μπήκα σπίτι και άρχισα να το χαϊδεύω ( του κέρασα και ένα ποτό ) πήγα και άρχισα να ξηλώνω τα πάντα από το παλιό κουτί και φτάνει η ώρα να ξεβιδώσω την mo/bo.Βγαζω κάτι πλαστικά καρφάκια που είχε και μόλις βάζω κατσαβίδι...αρχίζει η ιστορια.Λαμπαδα ολόκληρη έταξα ο άνθρωπος στον άγιο Μαμα αλλά οι βίδες ακλόνητες!! βράχος!! μου πόνεσαν τα χέρια...βέβαια δεν έκανα πολλές στροφές με το κατσαβίδι για να μην τις φάω και εξαλείψω κάθε ελπίδα να ξεβιδώσει το καταραμενο!!Απο μια μάτια που έριξα λίγο από τα πλάγια μου δόθηκε η εντύπωση πως οι βίδες ήταν κολλημένες με κολλητήρι !!!! Δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά αλλά οι βίδες στέκονται ακόμα περήφανες πάνω στην mobo και δεν βγήκαν όσο και αν ζορίστηκα...Έχει δει κάποιος κάτι παρομοιο??Μου έκανε μεγάλη εντυπωση!!Το συγκεκριμένο μηχάνημα στήθηκε από την Zero One αλλά επειδή είναι 5 χρόνων δεν ξέρω αν πρέπει να τους κατηγορήσω ακόμα :071: Πάντως η όλη φάση ήταν ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ :119: :088: :088:
Orthodox Οκτώβριος 4, 2005 #2 Οκτώβριος 4, 2005 Οι βίδες είναι κολλημένες πάνω στη μητρική ή στο σασί; Είναι όλες οι βίδες ή μερικές;Ίσως έχει με τον καιρό σφίξει πάνω στο σασί, κάτι που έχω συναντίσει σε pc που μένουν αρκετό καιρό κλειστά και βρίσκονται κοντά σε υγρασίες / σκόνες κλπ... Βάλε λίγο azax πάνω στα πάσσα της βίδας, βοηθάει πολύ...Θα μπορούσε να ήταν πάντως και εξυπνάδα του τεχνικού. Στην περίπτωση που είναι κολληένες με καλάϊ πρέπει να βάλεις ένα κολλητήρι επάνω και να τις ξεβιδώνεις σιγά σιγά....
schumifer Οκτώβριος 4, 2005 #3 Οκτώβριος 4, 2005 ΠΕΝΣΑ: μαλακό πανάκι με τρύπα ελάχιστα μικρότερη της κεφαλής της βίδας.Εφαρμόζουμε το πανάκι πάνω στη μητρική ,βάζουμε το κεφάλη της βίδας να περάσει στην οπή και προσπαθούμε.ΤΡΥΠΑΝΙ: Αν το προηγούμενο κουτί είναι για πέταμα ξηλώνεις ό,τι χρειάζεται για να φτάσεις στην πλάτη της λαμαρίνας που βιδώθηκαν οι βίδες και με τρυπάνι προσπαθείς να φας λίιιιγο τις τελευταίες στροφές της βίδας. Γίνεται αλλά θέλει τρελή υπομονή γιατί μόλις πεις "δε βαριέσαι ας βάλω λίγη δύναμη" δευτερόλεπτα μετά το τρυπάνι θα δημιουργεί τρύπες εκεί που ο κατασκευαστής της μητρικής δεν είχε φανταστεί.ΦΥΣΙΚΑ το WD40 κάνει κουφά (λαδάκι είναι)
SoulRiver Οκτώβριος 4, 2005 Author #4 Οκτώβριος 4, 2005 Λοιπον , καταρχας να πω οτι μαλλον δεν θα το παλεψω ξανα με το συγκεκριμενο κουτι , ετσι κι αλιως σε 2 μηνες θα παρει το καινουργιο και θα το στησω.Δευτερον οι βιδες ειναι ΟΛΕΣ ακλονητες και δεν πιανουν στην λαμαρινα του κουτιου αλλα πανω σε κατι μικρες βασεις ( σαν αυτες που εχει για το βισμα της οθονης ).Οι βιδες πανω στην μητρικη δεν λενε να κουνηθουν και οι βιδωμενες , απο κατω βασεις , δεν μπορουν να πιαστουν ωστε να ξεβιδωθουν.Οσο για την λυση της πενσας...Εχουν στρογγυλο κεφαλι
Fireball1442169110 Οκτώβριος 4, 2005 #5 Οκτώβριος 4, 2005 Μπορείς να δοκιμάσεις να πάρεις ένα τρυπανάκι και να φας την βίδα μέχρι να φύγει το πάνω μέρος της. Το έχω δοκιμάσει με dremel σε ένα nokia 8210...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.