Jump to content

Help καποιος για partition σκληρου δισκου!!!!!!!!

takis 7

Recommended Posts

Hi All,

Αγορασα εναν Maxtor 160 GB, και οταν τον εβαλα στο PC, μου ελεγε, Used: 66 gb, Free:34 Gb.

Το πηγα πισω στο μαγαζι, μου ειπαν οτι εχει να κανει με τα Windows και το SP2...τελος παντων, μου εκανε partition ο τυπος εκει στο μαγαζι, αλλα οταν το ξαναεβαλα στο pc, συνεχιζει να τον βλεπει οπως πριν....

Το pc εχει πανω windows xp sp2, 2,3 GHz 512 μνημη..

Εχει κανεις καμμια ιδεα-πληροφορια, πως θα κανω το pc να "δει" ολο το δισκο (και τα 160 gb) ή αν ειναι να κανω partition (που δεν το εχω ξανακανει μονος μου, αν και δεν νομιζω να αντιμετωπισω προβλημα) πως να το κανω, ή αν χρειαζεται τελικα να κανω partition ή κατι αλλο?

Thnx εκ των προτερων για οσους ενδιαφερθουν...

Παρ'ότι φιλε Τακη εισαι Ολυμπιακος θα σε βοηθησουμε!(Πικραμενος ΑΕΚτζης εδω............)

Για πες μας τι ακριβως πισι εχεις(αν και το κοβω κοματακι απιθανο τσεκαρε αν εχεις το τελευταιο bios)

Τραβα του και ενα scandisk μη σου πω και ενα γερο φορματ

Α!Για κανε δεξι κλικ στον υπoλογιστη μου --> Μanage(ή κατι σε Διαχειρηση)--> Storage --> Disk management και πες μας αν βλεπεις τα ιδια

Αγαπητε φιλε αεκτζη,

thnx για το posting. (Οσο για την αεκ, τι φταιμε εμεις ρε φιλαρακο, που ο Σοαρες σημαδευε τις διαφημιστικες πινακιδες...δεν τα βαλατε, τα βαλαμε εμεις...και παμε για αλλα...)

Στο θεμα μας,

Ναι, απο το manage...κτλ..λεει τα ιδια...

Απο την αλλη, τωρα με πιανει συγκρυο, μηπως εχει δικιο το πιο πανω post, που λεει οτι ισως να μη μπορω να δω τοσα giga..

Με ρωτας αν εχω το τελευταιο Bios..

Για να ειμαι απολυτα ειλικρινης, με τα bios δεν ειμαι και ο καλυτερος του κοσμου..αλλα εχω καλο συμβουλατορα για αυτα (ΙΤ person σε πολυεθνικη, κινητη εγκυκλοπαιδεια ο τυπος).

Αν ξερεις πως και απο που να βρω το "τελευταιο Bios", θα το εκτιμουσα να μου πεις...

Τελος παντων θα ρωτησω κιολας, αλλα οτι πιστευεις κι εσυ , απλα γραφτο.

Πιστευεις οτι αμα το βαλω, θα λυθει?

Oσο για το τι Βios εχει αυτη τη στιγμη επανω, θα το τσεκαρω, γιατι αυτη τη στιγμη δε γινεται, και θα επανελθω..

Thnx εκ των προτερων again..

πιστευω πως ειναι το bios.. θελει αναβαθμιση.. το τελευταιο bios μπορεις να το βρεις αναλογα με το μοντελο της μητρικης σου.. (δεν ειδα πουθενα να το αναφερεις)

Guys thnk u all.

Αυτο θα ειναι, γιατι απο οτι βλεπω η βοηθεια του κοινου, δεν αφηνει και πολλα περιθωρια...

Βουρ για update λοιπον, και για την ιστορια, θα επανελθω για το τι εγινε τελικα.

ΤΗΝΧ AGAIN

Ναι, το sp2 το εχω, μια χαρα δουλευει, πιστευω οτι ειναι θεμα updt bios.

Το θεμα ειναι πως δεν εχω εμπειρια καθολου με τα bios, και το ψαχνω απο το internet το know how...

Πιστευω οτι θα βρω μια ακρη..

To bios στο pause λεει οτι ειναι: " Phoenix-Award Bios v. 6.00 PG Technologies LTD W7005sms v. 1.1. 070903"

Οποιος μπορει ας postαρει ενα guide για το πως κανεις bios update για newbies.

THNX Αll

Δινω αναλυτικα τα στοιχεια του PC και του Bios παρακατω.

Βασικα, οσο κι αν το ψαχνω, εχω καταλαβει πως γινεται περιπου το upd αλλα φοβαμαι μη βαλω καποιο λαθος αρχειο για upd και "δεν ανοιξει μετα το pc" οπως προειδοποιουν πολλοι στο internet.

Τα στοιχεια ειναι τα εξης:

BIOS Date: 07/09/03

BIOS Type: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG

BIOS ID: 07/09/2003-SiS-651DX-6A6IXM4SC

OEM Sign-On: W7005SMS V1.1 070903 11:41:51

Chipset: SiS 651 rev 2

Superio: Winbond 697HF rev 2 found at port 2Eh

CPU: Intel Pentium® 4 2400 Mhz MAX: 4000 Mhz

BIOS ROM In Socket: Yes

BIOS ROM Size: 256K

Memory Installed: 512 MB

Memory Maximum: 2048 MB

Memory Slot 01: 256 MB

Memory Slot 02: 256 MB

Motherboard: MSI , Model 7005

Αν εχει καποιος τη καλοσυνη να με βοηθησει με καποιο hyperlink, για το σωστο ακριβως updt που πρεπει να κανω dndld, ας το κανει, ή γενικότερα ας με καθοδηγησει με καποιο τροπο κρατωντας στο μυαλο του οτι φοβαμαι να κανω κατι μονος μου, μιας και στο θεμα του Bios ειμαι αρχαριος, μπλεκομαι, - δε κολλαω να το παραδεχτω-, εξαλλου το ολο θεμα περναει μαλλον και απο DOS κτλ, αν καταλαβα καλα, και καπου εκει χανεται το τοπι.

Οσοι πιστοι...

THNX εκ των προτερων...

Εφοσον έχεις msi στο cd μαζι με τη mobo εχεις και το msi live update

Αυτο συνδεεται με το δικτυο και αναλαμβανει την ολη διαδικασια μονο του αν θυμαμαι καλα(εχω και εγω msi αλλα εχω κανει πριν πολυυυυυυυυυυυ καιρο!)

Give it a try

Αν παλι θες να το κανεις χειροκινητα σου ανεβασα εδω ( http://rapidshare.de/files/5886517/How_to_flash_the_BIOS.doc.html πας και κανεις κλικ σοτ free κατω) τις αναλογες γενικες οδηγιες.

Δοκιμασε παντως πρωτα το live update!

ΥΓ Δεν ειναι βεβαια και σιγουρο οτι με bios update θα δει σιγουρα ολο το σκληρο , αλλα δε μπορεις να κανεις και κατι αλλο.Παντως αν δεν τον δει να ξερεις οτι οτι εχεις αγορασει μπορεις να το επιστρεψεις μεσα σε μια βδομαδα απο την ημερομηνια αγορας του και να παρεις πισω τα λεφτα σου

Dear Braveheart thnx για τις οδηγιες, με βοηθησαν οντως. Προχωρησα και με το live update κτλ. Οντως καπου κατεληξα.

Ψαχνοντας και το site της MSI κατεληξα οτι η παρακατω σελιδα - http://www.msicomputer.com/support/bios_result.asp - εχει μαλλον τη λυση που ψαχνω, αλλα δε ξερω ποιο ειναι το σωστο για μενα.

Η μια λυση ειναι το αποτελεσμα που βγαζει οταν του πεις οτι η πλατφορμα ειναι Intel και το μοντελο ειναι 651 M-L (MS-7005) ---> 1 result ολο κι ολο,

και η αλλη ειναι τα αποτελεσματα που παιρνεις αν του πεις οτι η πλατφορμα ειναι παλι Intel και μοντελο 651 M-V (MS-7005 PCBv2)--->5 results.

Ακολουθησα τις οδηγιες και κανενα δε λειτουργουσε εκτος απο το 2ο αποτελεσμα της 2ης περιπτωσης (version 6.10). Eκει, otan boot-αρα απο τη δισκετα (και επιτελους δε μου ελεγε "bad command or file name") μου εβγαζε μηνυμα "cannot find source" ή κατι τετοιο τελος παντων...

Αν μπορουσε καποιος να τσεκαρει ή να καταλάβει τί κάνω λάθος, ή αν προχωράω σωστά...ίσως να έβγαζα άκρη, γιατί αλλιώς με βλεπω να τον πηγαίνω πίσω και να παίρνω κανέναν 80άρη, το οποίο και δε θέλω να το κάνω πριν βεβαιωθώ ότι δε μπορώ σίγουρα να δω και τα 160 gb..

Τhnx again.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.