Orthodox Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Τι κατά τη γνώμη σας θα ήταν καλύτερο, δυο 74άριδες ή 4 36άριδες raptors σε raid 0???Βασικά η ερώτηση θα ήταν "2 x 740GD Raid 1 ή 4 x 360GD Raid 0+1" αλλά προς το παρόν θα τους βάλω σε Raid 0 οπότε και θα περιοριστώ στο πρώτο ερώτημα...Και οι δυο συνδιασμοί θα μου δόσουν 140 περίπου GB. Το κόστος έχει μια μικρή διαφορά υπέρ των 740 περίπου στα 50 ευρώ αλλά οι 360 μπαίνουν άνετα σε Raid 0+1 που πολύ πιθανόν να χρειαστώ αργότερα...Waiting for your replies... :004:
schumifer Οκτώβριος 3, 2005 #2 Οκτώβριος 3, 2005 Ρε αρχηγέ τι ακριβώς θες να κάνεις με τα 350-400 ευρώ σου ακριβώς? Ίσως τα 36άρια να είναι λίγο πιο θορυβώδη στο σύνολό τους αλλά μπορείς να κάνεις καλή δουλειά στην ταχύτητα έχοντας ρέιντ 0 και περιστασιακό backup (πχ στο κλείσιμο)
Orthodox Οκτώβριος 3, 2005 Author #3 Οκτώβριος 3, 2005 Ε κλασικά για λειτουργικό και προγράμματα θα πάνε....Καλύτερα λες δλδ για δυο 740 σε Raid 0 με τακτικό backup...Χμμμ... δε ξέρω γιατι, αλλά με τα backup προγράμματα ποτε δεν τα πήγα καλά και θέλω μια πιο hardware λύση...
schumifer Οκτώβριος 3, 2005 #4 Οκτώβριος 3, 2005 Δεν εννούσα βασικά ακριβώς έτσι. Καταρχάς ποτέ δε θα χρησιμοποιούσα το θόρυβο ως δικαιολογία γιατί απλά δε με ενοχλεί καθόλου ο ήχος του πισιού. Με 4 36άρηδες μπορείς να έχεις τα 2 βασικά σε 0 και έναν από τους άλλους δύο να τον έχεις για το ΑΥΤΟΜΑΤΟ backup κάθε όποτε τέλος πάντων επιθυμείς. Φυσικά αυτό είναι σαφώς διφορετικό από το 1:1 αντίγραφο σε real time. Ποιος ο στόχος του μηχανήματος?
Iannis Οκτώβριος 3, 2005 #5 Οκτώβριος 3, 2005 Πας για RAID PCI controler αν πας σε 4 δισκους Δεν νομιζω να υπαρχει μητρικη που να περνει 4 δισκους raid.Χτυπας εναν Escalade λολΜε 4 δισκους αυξανεις δισαναλογα το ρισκο σε σχεση με το οφελος σε ταχυτητα.Θα πηγαινα στους 2 74αριδες
slaught Οκτώβριος 3, 2005 #6 Οκτώβριος 3, 2005 Για να ξεκινησουμε παρε 2Χ74 γιατι:ο 74G ειναι αρκετα πιο γρηγορος απο τον αντιστοιχο 36G ,δευτερον αν εχεις πολλους δισκους οι πιθανοτητες να χτυπησει καποιος ειναι περισσοτερεςμην πω διπλασιες,τριτον θα εχεις λιγοτερο θορυβο!!!!!!!!!!!!!!και τελος οι 74 g βγηκαν αργοτερα και ειναι καλυτερη η ποιοτητα κατσκευης τουςκαι γλιτωνεις και μερικα ευρω!!!!!!!!!!
schumifer Οκτώβριος 3, 2005 #7 Οκτώβριος 3, 2005 Στα 400 τα 370 -360 ξέρω γω δεν θα του κάνουν τόση διαφορά. Η διαφορά στις ταχύτητες φυσικά δεν είναι τόσο τρομερή. Μόνο σε μπέντσια κάνουν τόση διαφορά. Ρε όρθο τελικά θα μας πεις γιατί το θες ή να σου ευχηθώ να σου κολλήσει το 8080?
Braveheart1980 Οκτώβριος 3, 2005 #8 Οκτώβριος 3, 2005 Προσωπικα εχω σε raid0 2χ74 raptor-ες και ειμαι 1000% ευχαριστημενος και απο ταχυτητα/αξιοπιστια/θορυβο κτλΧτυπα τους ασυζητητι!!!
Braveheart1980 Οκτώβριος 3, 2005 #10 Οκτώβριος 3, 2005 Υπαρχει παντα και ο αντιλογοςΦτιαξε το λινκ σου γκαντεμ-μαν! :040: :040:
Orthodox Οκτώβριος 3, 2005 Author #12 Οκτώβριος 3, 2005 @scumifer, Για το PC μου είναι οι δίσκοι, για το λειτουργικό και τα προγράμματα μιας και αποφάσισα να κάνω ριζική αναβάθμιση σε όλους τους δίσκους μου ακόμα και του laptop…@Iannis, Η μητρική μου έχει τον sil3112 επομένως δε γίνεται σαφώς να μπουν 4 δίσκοι αλλά αν ήταν ο sil3114 που έχουν πολλές μητρικές onboard γιατί να μη γίνεται να κάνεις Raid 0 με 4 δίσκους? Σωστό όμως αυτό που λες για τη δυσαναλογία ρίσκο / ταχύτητα…@slaughterer, Πέραν του TCQ και της διπλάσιας χωρητικότητας δε βλέπω κάποια άλλη τεχνολογική διαφορά. Η ποιότητα κατασκευής σε φυσικό επίπεδο δε νομίζω να έχει διαφορές…@mefistofelis, ε τα παραλέει λίγο ο τύπος, εντάξει να καταλάβω ότι γενικότερα το έχουν εκθειάσει το Raid για να πουλάνε δίσκους και conrollers αλλά όχι και καλύτερος ο single drive….Άλλο ένα θέμα είναι το TCQ που ενσωμάτωσαν στον 74άρη κάτι που τον κάνει more SCSI alike αλλά και αυτό είναι σχετικό καθώς φαίνεται ότι δεν βοηθάει σε single-user environment…http://www.storagereview.com/articles/200406/20040625TCQ_sp.htmlΑπ’ ότι βλέπω και εδώ αλλά και σε ξένα forum που έπεσε το μάτι μου είναι ότι σαν single drive ο 74άρης είναι σίγουρα καλύτερος αλλά το αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι σε Raid…Και δυο τελευταία ερωτήματα:- Σε σύγκριση με ένα 7200rpm έχουν την ίδια κατανάλωση ή είναι ποιο απαιτητικοί σε watt?- Τι cpu usage έχουν σε Raid 0?
Greek Οκτώβριος 3, 2005 #13 Οκτώβριος 3, 2005 Καλύτερα οι 2 χ 74 για μένα. 4χ36 γίνεται σε συνήθως σε server εγκατάσταση όπου οι 2 πρώτοι έχουν το λειτουργικό και οι άλλοι 2 την βάση.Αν θές να πάς σε 4 δίσκους καλύτερα να βάλεις τον 1 36 μόνο του σύστημα ( και με ένα ghost είσαι καλυμμένος και τους άλλους 3 κάνε συστοιχία 5+1 οπότε έχεις καλύτερη απόδοση και προστασία των δεδομένων.
bourlas1442169067 Οκτώβριος 3, 2005 #14 Οκτώβριος 3, 2005 αν θες την απολυτη ταχυτητα πιστευω οτι πρεπει να πας σε 4 χ raptor αλλα με τηναντιστοιχη καρτα ραιδ η οποια θα κοστιζει μαλλον παραπανω απο τους 4 δισκουςπαντως με μια τετοιρα καρτα μπορεις να κανεις ραιδ 5 κατι σαν 0+1 και να εχεις την χωρητικοτητα των 3 χ ραπτορ (ραιδ 0) και τον 4 για ραιδ 1 (ισως καποιος το εξηγησει καλυτερα)στο σιτε του www.tomshardware.com εχει review πανω στο θεμα για την χρυση τομη κοστους αποδοσης 2 χ raptor
Orthodox Οκτώβριος 3, 2005 Author #15 Οκτώβριος 3, 2005 Το raid 5 δεν έχει τις ταχύτητες του 0 / 0+1. Στην προκειμενη περίπτωση που θέλω απλά ταχύτητα δε με ενδιαφέρει να εξοικονομίσω 20 - 30 Gb. Για desktop pc το raid 5 δεν οφελεί. Αν το κάνεις software μπορεί ακώμα και να χάσεις σε αποδόσεις γιατί θα έχει μεγάλο cpu usage. Αν πάρεις controller με H/W XOR μηχανή θες 500 ευρώ αρα γιατί να μην πάρεις μεγαλήτερους δίσκους σε raid 0+1 ή γιατί όχι και SCSI...Πέραν του raid με τους raptors για το λειτουργικό θα αναβαθμίσω και τους δίσκους για data που έχω (σκέφτομαι για 1 Tb+) οπότε η χωρητικότητα δεν είναι το problem...Μάχρι στιγμής πάντως οι 74άριδες έχουν τα μεγαλήτερα ποσοστά και μάλλον εκει θα καταλείξω...
Hydrus Οκτώβριος 5, 2005 #16 Οκτώβριος 5, 2005 Διαβασε λιγο αυτο http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=raptor74&page=1&cookie_test=1 μπορει να σε κανει λιγο κομπλεξικο αλλα θα σε βοηθησει(πιστευω)
Orthodox Οκτώβριος 5, 2005 Author #18 Οκτώβριος 5, 2005 Το χω διαβάσει και παλιότερα το άρθρο. Συγκεκριμένα στο ερώτημα μου δε βοηθάει ιδιαίτερα γιατί έχει κάποια benches μεταξύ των raptors αλλά με single drives εκεί όπου ο 740 είναι μονόδρομος...Φαίνεται όμως ότι όντως πέραν του raid 0 τα υπόλοιπα δεν αξιζουν ιδιαίτερα σε επιδόσεις και συγκριτικά με τον single drive το raid 0 έχει καλύτερες επιδόσεις...Τουλάχιστον να χε και το raid 0+1 στα benches του κάτι θα λεγε...
Orthodox Οκτώβριος 7, 2005 Author #20 Οκτώβριος 7, 2005 Τελικά κατέληξα στους δυο 74άριδες… Εις αναμονή μέχρι να έρθουν και θα ποστάρω επιδόσεις…
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.