Avatar Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2005 Δεν ήξερα πού να φτιάξω αυτό το θέμα και αν θεωρείται ότι δεν ταιριάζει εδώ, ας το μετακινήσουν οι mods κατά βούληση.Έχω μια οθόνη και 2 πσια (pc-ια σε σύντμηση). Θέλω ένα switch-άκι για να αλλάζω από δω κι από κει την οθόνη. Πριν μου πείτε λύσεις για remote desktop κτλ τέτοιου είδους προγράμματα σας λέω ότι δεν με βολεύει κάτι τέτοιο (το έχω δοκιμάσει) και θέλω ένα switchάκι για να κάνω την δουλειά μου. Έχω δει κάτι KVM σε διάφορα μαγαζιά γύρω στα 40€ και ξέρω ότι είναι αυτό που θέλω (έριξα μια ματιά για κανένα μεταχειρισμένο αλλά δεν βρήκα τπτ) αλλά βρήκα το εξής : http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=1&Secton_id=6360668&Product_Id=184097Είναι αυτό που θέλω; Γιατί μου φαίνεται αρκετά οικονομικό (δεν θέλω να δώσω και 40 € ->αλλάζω manually την οθόνη αν είναι έτσι), αλλά δεν ξέρω αν γίνεται αυτό που θέλω εγώ. Λέει : "Επιλογή μεταξύ 2 πληκτρολογίων, 2 mouse PS2, και 2 οθονών σε 1 Η/Υ και το αντίστροφο."Δηλαδή μπορείς να συνδέσεις 1 Mouse,1 πληκτρολόγιο και μια οθόνη σε 2 pc?Δεν μπορώ βέβαια να καταλάβω ποιος θα ήθελε να κάνει αυτό που λέει το πλαίσιο, δηλαδή να συνδέσει 2 mouse και 2 οθόνες σε 1 pc ας πούμε.. Τέσπα..Ξέρει κανείς να μου πει αν είναι αυτό που ζητάω; (Μην πάρω γουρούνι στο σακί)
Orthodox Οκτώβριος 3, 2005 #2 Οκτώβριος 3, 2005 Νομίζω ότι είναι αυτό που θες, δλδ για 2 υπολογιστές με 1 ποντίκι 1 πληκτρολόγιο και 1 οθόνη. Τώρα για το αντίστροφο που λέει, εγώ προσωπικά τα specs των καταστημάτων δεν τα εμπιστεύομαι καόλου, ότι θέλουν γράφουν...Για το "Χειροκίνητη εναλλαγή" που λέει το πιθανότερο είναι να εννοεί μόνο από το διακόπτη που έχει απάνω καθώς τα ακριβώτερα που λες με τα 40 ευρώ αλλάζουν και με συνδιασμό πλήκτρων από το πληκτρολόγιο ( πχ Ctrl+C ή κάτι τέτοιο... ).Δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου αλλά 99% είναι αυτό που θες.Αυτό όμως που πρέπει να προσέξεις είναι ότι τέτοιου τύπου swiches είχανε προβλήματα με το refresh rate της οθόνης καθώς υποστιρίζανε μέχρι 60 Hz και υπήρχε πρόβλημα με τις μεγάλες αναλύσεις....Καλύτερα να κοιτάξεις στη equip μήπως βρεις περισσότερες λεπτομέριες......Εγώ πάντως δε θα το παιρνα...
panoc Οκτώβριος 3, 2005 #3 Οκτώβριος 3, 2005 εγώ πάλι θα σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα remote administration.http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=9253
ThorLite Οκτώβριος 3, 2005 #4 Οκτώβριος 3, 2005 Oριστε με 23euro http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616039Aυτο που εχει το Πλαισιο εχει πολυ χαλια ποιοτητα...
Avatar Οκτώβριος 3, 2005 Author #5 Οκτώβριος 3, 2005 Οκ ευχαριστώ παιδιά θα κοιτάξω αν είναι να βρω και τα specs αυτού στο e-shop γιατί σίγουρα ως κατασκευή φαίνεται καλύτερο από αυτό του πλαισίου και έχει και καλή τιμή.
Avatar Οκτώβριος 3, 2005 Author #6 Οκτώβριος 3, 2005 Κάτι τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό. Ακριβώς επειδή αυτό του e-shop από ότι κατάλαβα δεν έχει "χειροκίνητη" αλλαγή, αυτό σημαίνει ότι όταν boot-άρουν τα 2 pc-ια ή εν πάσει περιπτώσει δεν είναι μέσα στα windows/linux δεν μπορείς να αλλάξεις; Αυτό είναι που με καίει (λίγο). Γιαυτό και δεν θέλω progs όπως vnc/remote desktop. Θέλω να το βλέπω να boot-άρει. Θέλω να κάνω format και να βάζω εκ νέου λειτουργικό χωρίς να πειράζω καλώδια. Γίνεται;-EDIT-Μάλλον το παραπάνω είναι μπαρούφα ε; αφού ούτως ή άλλως τα hotkeys περνάνε μέσα από το switch λογικά θα δουλεύει κανονικά οποιαδήποτε στιγμή.Αφήνω το ερώτημα μπας και όμως. Γιατί όμως τότε βάζουν και σε ποια λειτουργικά δουλεύει; Δεν πρέπει να δουλεύει παντού; Τι σχέση έχουν τα λειτουργικά;
ThorLite Οκτώβριος 3, 2005 #7 Οκτώβριος 3, 2005 Oχι δεν εξαρταται απο λειτουργικο τα βλεπεις να bootarουν τα PC no problems εχω και εγω ενα παρομοιο της D-Link που εκτος απο τα HotKey εχει και ενα κουμπακι πανω του http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=1174 αν σε δυσκολευουν τα HotKey........
panoc Οκτώβριος 3, 2005 #8 Οκτώβριος 3, 2005 θα το ξαναπώεγώ πάλι θα σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα remote administration.http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=9253και θα χρησιμοποιήσω τα παρακάτω επιχειρήματα να το σκεφτείς καλύτερα1) Πολύ πιο ασφαλές2) Δε χαλάει ΠΟΤΕ3) Θα μπορείς να δουλέυεις και με τους 2 (ή όσους θες) υπολογιστές ταυτόχρονα4) Δε σε νοιάζει ποιο pc θα μπουτάρει, γενικώς δε σε νοιάζει τίποταμειονέκτημα1) αν δεν έχεις κάρτες δικτύου θα πρέπει να αγοράσεις μία για κάθε υπολογιστή (5-6Ε έχουν)2) θα πρέπει να στήσεις ένα μικρό δίκτυο, που όμως θα σε ικανοποιήσει με τις ευκολίες που σου δίνει αφάνταστα.
Orthodox Οκτώβριος 4, 2005 #9 Οκτώβριος 4, 2005 θα το ξαναπώκαι θα χρησιμοποιήσω τα παρακάτω επιχειρήματα να το σκεφτείς καλύτερα1) Πολύ πιο ασφαλές2) Δε χαλάει ΠΟΤΕ3) Θα μπορείς να δουλέυεις και με τους 2 (ή όσους θες) υπολογιστές ταυτόχρονα4) Δε σε νοιάζει ποιο pc θα μπουτάρει, γενικώς δε σε νοιάζει τίποταμειονέκτημα1) αν δεν έχεις κάρτες δικτύου θα πρέπει να αγοράσεις μία για κάθε υπολογιστή (5-6Ε έχουν)2) θα πρέπει να στήσεις ένα μικρό δίκτυο, που όμως θα σε ικανοποιήσει με τις ευκολίες που σου δίνει αφάνταστα.Σωστά τα λες αλλά η μόνη περίπτωση που δεν βολεύει καθόλου το πρόγραμμα είναι όταν βάζεις πολλούς διάφορους υπολογιστές απλά για να κάνεις κάποια εγκατάσταση / εργασία... Όσοι αρχολούνται με τεχνική υποστήριξη θέλουν σίγουρα δεύτερη οθόνη ή kvm sw...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.