aggelos6699 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2005 Είχα ενοχλήσει και πριν από κάνα μήνα, καθώς έψαχνα να αγοράσω καινούριο pc. Τελικά, η αγορά καθυστέρησε λόγω οικονομικών, όμως θα γίνει επιτέλους αύριο! Έχω καταλήξει σε δύο συστήματα και είπα να τα ποστάρω να μου λέγατε τη γνώμη σας τι να επιλέξω. Να σας ξαναπώ ότι το pc το θέλω κυρίως για δουλειά (Internet, εφαρμογές γραφείου), καμιά ταινιούλα και ουσιαστικά καθόλου παιχνίδια και να σας παρακαλέσω οι όποιες παρατηρήσεις σας να είναι πάνω σε αυτά τα δύο συστήματα:Λοιπόν, το ένα είναι από το ΠλαίσιοCPU: Athlon 64 3000+Motherboard: Chaintech NF4 UltraΜνήμη: 2X512 TranscendΣκληρός: WD 160 Sata IIΚάρτα Γραφικών: ASUS EN6200 (PCI-E)DVD RW: NEC 3540Kουτί: του πλαισίου με 420W τροφοδοτικόΤο άλλο από το MGCPU: Athlon 64 3000+Motherboard: ASRock 939Dual-SATA2Μνήμη: 2X512 TwinmosΣκληρός: WD 160 Sata IIΚάρτα Γραφικών: Asus N6200/TD (AGP - η μητρική έχει και AGP και PCI-E και βάζω AGP που είναι φθηνότερη)DVD RW: NEC 3540Kουτί: Codegen 6097QS 450Watt PSU Οι τιμές τους είναι ίδιες - περίπου 630 τελική. Ποιο θα παίρνατε;Η δικιά μου εντύπωση λέει ότι αυτό του Πλαισίου έχει πιο δοκιμασμένη μητρική (την ASROCK δεν έχω διαβάσει να την έχει δοκιμάσει κανείς, πέρα από κάποιους reviews από ξένα σάιτ) και κάρτα PCI-E.Αυτό του MG-Manager έχει μητρική με επεκτασιμότητα (υποστηρίζει και M2 μελλοντικά) και νομίζω καλύτερο κουτί με καλύτερο τροφοδοτικό. Αλλά δεν ξέρω κιόλας καθόλου αυτό το MG-Manager αν είναι εντάξει σε περίπτωση προβλήματος.Ευχαριστώ που διαβάσατε ως εδώ και προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoNito1442169110 Οκτώβριος 2, 2005 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2005 Εγω το 1ο(Διαφορες δεν εχουν αλλα μου φενεται πιο σιγουρο!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Οκτώβριος 2, 2005 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2005 το 1ο και από εμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Οκτώβριος 2, 2005 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2005 Eγω το δευτερο για την AsRock ακουω πολυ καλα λογια και δεν θα επαιρνα chaintech ποτε...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoNito1442169110 Οκτώβριος 2, 2005 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2005 Αν στο πρωτο εβαζε μια a8n-sli?Εχεις σκευτει να το αγορασεις απο e-shop?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoulRiver Οκτώβριος 2, 2005 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2005 το 2ο με αλλη mo/bo εγω γιατι καμια απο τις δυο δεν ξερω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Εvo8-By-m-diox Οκτώβριος 2, 2005 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2005 2o....!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Οκτώβριος 2, 2005 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2005 Αν στο πρωτο εβαζε μια a8n-sli?Εχεις σκευτει να το αγορασεις απο e-shop??Μα τι να το κανει το sli??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Οκτώβριος 2, 2005 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2005 ΠΡΕΠΕΙ να το πάρεις από ένα από αυτά τα δύο καταστήματα? Η asrock είναι παρακλάδι της asus αν δεν κάνω λάθος, αποτελούμενη από παλαιά στελέχη της εταιρείας Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Οκτώβριος 2, 2005 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2005 να σας παρακαλέσω οι όποιες παρατηρήσεις σας να είναι πάνω σε αυτά τα δύο συστήματανομίζω ότι το παιδί έχει καταλήξει σε αυτα τα ΔΥΟ, και απλά ρωτάει ποιό να διαλέξει απο αυτά τα ΔΥΟ.Ας ικανοποιήσουμε την επιθυμία του και ας μη πρότείνουμε ένα σωρό άλλα μιας και έχουν ξανασυζητηθεί εδώ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelos6699 Οκτώβριος 2, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2005 Καταρχήν, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας (Δεν ήμουν μέσα τόση ώρα γιατί έτρωγα την πίκρα στο οακα :022: :022: ).Ο panoc έχει δίκιο, το έχουμε ξανασυζητήσει στο λινκ που δίνει, και πλέον έχω καταλήξει σε αυτά τα δύο. Απαντάω λίγο συνολικά σε όλους σας: Είναι ανάγκη να το πάρω από ένα μαγαζί (για να μου το συναρμολογήσουν), το sli δεν μου χρειάζεται καθόλου και από το e-shop δεν μπορώ α) γιατί δεν έχει μητρική με ΝΦ4-Ultra παρά μόνο MSI που την έχω πάρει με κακό μάτι και β) γιατί δεν έχει αυτή τη στιγμή 3000 επεξεργαστή, κι αν το καθυστερήσω κι άλλο ζήσε μάη μου...Το... σκορ σας είναι 2-2, κι επειδή εγώ γέρνω προς το πλαίσιο, λόγω «ονόματος», θα πάω από κει πρώτα και μόνο αν προκύψει πρόβλημα θα πάω και στο mg manager (αλήθεια, κανείς δεν έχει αγοράσει από αυτό το μαγαζί; ).Μόνο αν μπορούσε ο φίλος ThorLite να μου έλεγε γιατί δεν θα έπαιρνε ποτέ chaintech;Σας ευχαριστώ ξανά.Και θα μπω μία τελευταία το πρωί στο φόρουμ μήπως άλλαξε το σκορ με γκολ στο 87' :067: :010: :010: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Οκτώβριος 2, 2005 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2005 Απο κακη εμπειριας με P3 μητρικη ειδικα τωρα δεν μου γεμιζουνε με τιποτα το ματι......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gagtzer Οκτώβριος 2, 2005 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2005 Φίλε αγόρασα τον Athlon64 3000+ και την Asrock από mg manager την Τρίτη που μας πέρασε και την Πέμπτη την είχα Θεσσαλονίκη.Μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα,πολύ σταθερή και με ελαφρύ oc,στα 2 GHz (πάει και παραπάνω αλλά δεν θέλω να το παρακάνω ... ακόμα .Την συνιστώ ανεπιφύλακτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Οκτώβριος 3, 2005 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2005 Gagtzer με αυτούς τους επεξεργαστές το παρακάνεις μετά τα 2,4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelos6699 Οκτώβριος 3, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2005 Ενημέρωση:Τελικά, όντως τον παράγγειλα σήμερα το πρωί και θα τον έχω Τετάρτη. Από το Πλαίσιο, αλλά με μερικές διαφορές.Καταρχήν δεν είχε (όπως ούτε και το MG, τουλάχιστον το σάιτ του) 3000 επεξεργαστή, άρα αναγκαστικά πήγα στον 3200, γιατί δεν μπορούσα να περιμένω. Και, έτσι, για να έρθω στα ίσα μου οικονομικά έκοψα από την κάρτα και έπεσα στην 6200 turbocache. Ξέρω, τραγική επιλογή κάρτας, αλλά από τη στιγμή που δεν παίζω παιχνίδια και -κυρίως- τα οικονομικά μου είναι στριμωγμένα δεν είχα πολλές επιλογές... Ίσως το κακό να είναι ότι δεν είχε έτοιμη ούτε την tc της Asus, αλλά μία ΟΕΜ στην ίδια τιμή και πάλι 64/256 ΜΒ, την οποία πήρα αναγκαστικά.Και μια τρίτη μικρή αλλαγή, που έγινε εν αγνοία μου. Δεν μου βάλανε WD σκληρό, αλλά Seagate. Δεν το πρόσεξα εκείνη τη στιγμή στην εκτύπωση της προσφοράς (είχα κολλήσει στην κάρτα) και το είδα αφού γύρισα σπίτι. Σκέφτηκα να πάω αύριο πρωί πρωί και να τον ξαναλλάξω, αλλά μάλλον θα βαρεθώ, εκτός αν κάποιος από σας μου πει κάτι τραγικό για τους Seagate (αυτός είναι http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=984&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Product_Id=142451&Merchant_Id=1&sts_cid=3)Και κάτι τελευταίο: Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι οι πωλητές του Πλαισίου είναι απαράδεκτοι: και το καταλαβαίνω ακόμη κι εγώ, που οι γνώσεις μου για τους υπολογιστές περιορίζονται απλά στο ότι έχω pc εδώ και δεκαπέντε χρόνια και όλο και κάτι έχω μάθει από σπόντα, αλλά ποτέ δεν με απασχόλησε σοβαρά το άθλημα. Απαράδεκτοι κυριολεκτικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Οκτώβριος 3, 2005 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2005 εφόσον ΔΕΝ παίζεις παιχνίδια θα σε καλύψει μια χρά η 6200 και θα σε ικανοποιήσει με το παραπάνω ο 3200+.όσον αφορά το δίσκο, είναι μια χαρά, έχω ακριβώς τον ίδιο, αθόρυβος, δε ζεστένεται και γρηγορούτσικος, προσωπικά τον θεωρώ καλύτερη επιλογή απο τον αντίστοιχο της W.D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelos6699 Οκτώβριος 3, 2005 Author #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2005 εφόσον ΔΕΝ παίζεις παιχνίδια θα σε καλύψει μια χρά η 6200 και θα σε ικανοποιήσει με το παραπάνω ο 3200+.όσον αφορά το δίσκο, είναι μια χαρά, έχω ακριβώς τον ίδιο, αθόρυβος, δε ζεστένεται και γρηγορούτσικος, προσωπικά τον θεωρώ καλύτερη επιλογή απο τον αντίστοιχο της W.D.Να σαι καλά! Να σε ρωτήσω και επί τη ευκαιρία κάτι off topic: Πώς θα πρότεινες να οργανώσω το σκληρό; Λέω να τον κάνω τρία Partitions. Ένα 60άρι για λειτουργικά και προγράμματα, ένα 40άρι για backup και ένα ακόμη 60άρι για Mp3 και καμιά ταινία (τις γράφω γενικά, αλλά μένουν για αρκετό χρόνο στο Pc). Σου φαίνεται λογική η κατανομή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Οκτώβριος 3, 2005 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2005 προσωπικά δεν κανω ΠΟΤΕ πάνω από 2 partition ένα δίσκο, όσο μεγάλος και αν είναι, μία κατάτμηση των 10GB είναι υπεραρκετη για windows, office, photoshop, και γενικά όλες τις εφαρμογές που μπορείς να χρειαστείς σε μία γενική χρήση.ότι υπόλοιπο μείνει μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για ότι θες + εγκατάσταση παιχνιδιών.(βασικό δε χάνεις τα save files στο φορμάτ).κατάτμηση για back up δεν έχει νόημα, μπορείς να έχεις το backup σε ένα φάκελο στη δεύτερη κατάτμηση. δεν έχει νόημα γιατι, και φορματ να κανεις η 2η κατάτμηση ΔΕ χανετε, αλλα και ο δίσκος να "κτυπήσει" σε όποια κατάτμηση και να έχεις κανει το backup θα το χάσεις αφόυ θα βρίσκετε στον ίδιο δίσκο.κατά βάση ΔΕΝ έχει νόημα να κρατάς backup του δίσκου στον ίδιο δίσκο.Συμβουλή:μετά την εγκατάσταση των windows, μετέφερε το φακελο "My Documents" στο D, οπότε ούτε αυτόν τον χάνεις μετά από φορματ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelos6699 Οκτώβριος 3, 2005 Author #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2005 Μπακάπ εννοούσα ακριβώς για την περίπτωση φορμάτ. Για κανονικό μπακάπ καταλαβαίνω ότι χρειάζομαι δεύτερο σκληρό ή (κι αυτό έχω σκοπό να κάνω τώρα) συχνό γράψιμο σε cd των σημαντικών αρχείων της δουλειάς μου.Έχεις όμως απόλυτο δίκιο για τα δύο παρτίτιονς. Βλακεία μου και που σκέφτηκα τα τρία. Σε ευχαριστώ πολύ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.