gerogero Οκτώβριος 2, 2005 Author #21 Οκτώβριος 2, 2005 Δέν θα το πιστέψετε! Έχοντας τις 3 512αρες μνήμες , η μητρική αυτή που όπως καταλαβαίνετε είναι καινούρια (αντικαθιστά την asus k8v-x) αναγνώριζε όντας στο auto τις μνήμες ως 100αρες δηλαδή ddr 200 mhz. Βγάζοντας το ένα τσιπάκι μνήμης τα αναγνώρισε ως 333 mhz. Τώρα έχω σκορ 6667. Οπότε λέω, μάλλον δεν θέλει το 3 τσιπάκι...Κάνοντας ξα΄νά δοκιμή όμως μς τις μνήμες ενός φίλου μου που είχε ένα τσιπάκι ενός GB και ένα άλλο 512MB στα 400MHz, είδα ότι με το 1GB λειτουργούσε στα 400 (6730) ενώ με τα 512 ούτε καν ξεκινούσαν τα windows. Το τελευταίο μάλλον είναι θέμα windows. Τέλως πάντων βάζοντας τα 2 τσιπάκια του φίλου μου, βλέπω ότι τα αναγνώριζε ωε 333. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?Είναι χαλασμένη η μητρική? Ή συμπτωματικά και των δυο μας οι μνήμες? Με την προηγούμενη μητρικη μου αναγνωρίζονταν σωστά...Είναι λογικό αυτό ή όχι? Να το στείλω πίσω στο overclockers ή θέλει κανένα update το bios? :090:
BoNito1442169110 Οκτώβριος 2, 2005 #22 Οκτώβριος 2, 2005 το 6730 με τι ραμ το εβγαλες?Μια 1Gb +512mb??????/
Necro Οκτώβριος 2, 2005 #23 Οκτώβριος 2, 2005 Δέν θα το πιστέψετε! Έχοντας τις 3 512αρες μνήμες , η μητρική αυτή που όπως καταλαβαίνετε είναι καινούρια (αντικαθιστά την asus k8v-x) αναγνώριζε όντας στο auto τις μνήμες ως 100αρες δηλαδή ddr 200 mhz. Βγάζοντας το ένα τσιπάκι μνήμης τα αναγνώρισε ως 333 mhz. Τώρα έχω σκορ 6667. Οπότε λέω, μάλλον δεν θέλει το 3 τσιπάκι...Κάνοντας ξα΄νά δοκιμή όμως μς τις μνήμες ενός φίλου μου που είχε ένα τσιπάκι ενός GB και ένα άλλο 512MB στα 400MHz, είδα ότι με το 1GB λειτουργούσε στα 400 (6730) ενώ με τα 512 ούτε καν ξεκινούσαν τα windows. Το τελευταίο μάλλον είναι θέμα windows. Τέλως πάντων βάζοντας τα 2 τσιπάκια του φίλου μου, βλέπω ότι τα αναγνώριζε ωε 333. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?Είναι χαλασμένη η μητρική? Ή συμπτωματικά και των δυο μας οι μνήμες? Με την προηγούμενη μητρικη μου αναγνωρίζονταν σωστά...Είναι λογικό αυτό ή όχι? Να το στείλω πίσω στο overclockers ή θέλει κανένα update το bios? :090:αλλαξε σλοτ και βεβαιωσου πως μπηκαν ολα σωστα!και μη ξανα βαλεις 3dmark05 αν δε βαλεις ΕΣΤΩ σωστα τη τροφοδοσια ΕΣΤΩ πανω στο QTEC
Indiana Οκτώβριος 2, 2005 #24 Οκτώβριος 2, 2005 μάλλον δεν βάζεις τις μνήμες στις θέσεις dual channel... εννοώ για 2 dimmakia....
CmoS Οκτώβριος 2, 2005 #25 Οκτώβριος 2, 2005 1) Το παλικαρι εχει μητρικη που ειναι 754 αρα οχι μνημες dual channel k τετοιες ιστοριες..2) 3 Mem DImm σε 754 ? ΠΟΤΕ...3)Να σιγουρευτεις οτι ακομα κ τα 2 dimm που βαζεις εχουν τα ιδια chipακια και να τα βαζεις μονο στις θεσεις 1+3 (δλδ την μεσαια ξεχνα την)Ετσι θα δουλευεις με πολυ καλυτερες επιδοσεις γενικα..Η ταχυτητα της μνημης (333) εναι μια χαρα δε νομιζω να επειρεαζει ΤΟΣΟ το score σου η το παιχνιδι...Νομιζω ειναι λογικο το score για τετοιο συστημα...Οσο για το τροφοδοτικο οτι κ να βαλεις διαφορα δε θα δεις προς το καλυτερο αν δε κανεις O/C ας το ως εχει αν ποτε σου ερθει να κανεις σκεψου να παρεις κανενα πιο ποιοτικο..Αυτα...
Necro Οκτώβριος 2, 2005 #26 Οκτώβριος 2, 2005 1) Το παλικαρι εχει μητρικη που ειναι 754 αρα οχι μνημες dual channel k τετοιες ιστοριες..2) 3 Mem DImm σε 754 ? ΠΟΤΕ...3)Να σιγουρευτεις οτι ακομα κ τα 2 dimm που βαζεις εχουν τα ιδια chipακια και να τα βαζεις μονο στις θεσεις 1+3 (δλδ την μεσαια ξεχνα την)Ετσι θα δουλευεις με πολυ καλυτερες επιδοσεις γενικα..Η ταχυτητα της μνημης (333) εναι μια χαρα δε νομιζω να επειρεαζει ΤΟΣΟ το score σου η το παιχνιδι...Νομιζω ειναι λογικο το score για τετοιο συστημα...Οσο για το τροφοδοτικο οτι κ να βαλεις διαφορα δε θα δεις προς το καλυτερο αν δε κανεις O/C ας το ως εχει αν ποτε σου ερθει να κανεις σκεψου να παρεις κανενα πιο ποιοτικο..Αυτα...ναι αλλα με βαση αυτα που μας εχει πει δεν εχει ουτε συνδεσει σωστα το psu αλλα ετσι και αλλιως πρεπει καποια στιγμη να το αλλαξει.......αν βαλει σωστα την 7800GT και αρχισει μετα τα restart το pc θα ρωταει..γιατι?
CmoS Οκτώβριος 2, 2005 #27 Οκτώβριος 2, 2005 Ο ανταπτορας που εχει ειναι απλα για να προσθετεις τα Amper απο δυο διαφορετικες γραμμες τροφοδοσιας του τροφοδοτικου...Και να μην εχει γραμμη PCI-EX το psu η αν δεν εχει 2 γραμμες δε τρεχει τπτ απλα σαν καρτα 7800 λενε οτι καλο θα ηταν.......Αν αρχισει restart εδω ειμαστε παλι...
Necro Οκτώβριος 2, 2005 #28 Οκτώβριος 2, 2005 προκειμένου να μην αρχίσει να μη στρεσαρει το pc μεχρι να παρει PSU
Γιάννης_84 Οκτώβριος 2, 2005 #29 Οκτώβριος 2, 2005 3 Mem DImm σε 754 ? ΠΟΤΕ...Αυτό το λες εκ πείρας; Συγγνώμη που βγαίνω εκτός θέματος αλλά για πες τι ξέρεις αν θες.
CmoS Οκτώβριος 2, 2005 #30 Οκτώβριος 2, 2005 Γιάννη πολυ απλα κ γενικα να σου πω οτι ο IMC των 754 ζοριζεται με 3 dimms και χανει αρκετα σε bandwidth.Αναγκαζεται να δουλεψει σε χαμηλωτερη συχνοτητα τις μνημες κ συνηθως δουλευει μονο σε 2Τ...Ρε σι Necro γιατι αναγκαζεις το παιδι να παρει PSU?Το λες ετσι λες κ ειναι βομβα κ μολις ζοριστει θα σκασει...ολα default ειναι δεν εχει και κανα prescott πανω cool...
Necro Οκτώβριος 2, 2005 #31 Οκτώβριος 2, 2005 Γιάννη πολυ απλα κ γενικα να σου πω οτι ο IMC των 754 ζοριζεται με 3 dimms και χανει αρκετα σε bandwidth.Αναγκαζεται να δουλεψει σε χαμηλωτερη συχνοτητα τις μνημες κ συνηθως δουλευει μονο σε 2Τ... Ρε σι Necro γιατι αναγκαζεις το παιδι να παρει PSU? Το λες ετσι λες κ ειναι βομβα κ μολις ζοριστει θα σκασει...ολα default ειναι δεν εχει και κανα prescott πανω cool... ρε δεν τον αναγκαζω...για να τον αναγκασω πρεπει να τον δω απο κοντα απλα τον συμβουλευω......λες και δεν ξερεις τι παιζει με τα qtec
SoulRiver Οκτώβριος 2, 2005 #32 Οκτώβριος 2, 2005 1)3)Να σιγουρευτεις οτι ακομα κ τα 2 dimm που βαζεις εχουν τα ιδια chipακια και να τα βαζεις μονο στις θεσεις 1+3 (δλδ την μεσαια ξεχνα την)Ετσι θα δουλευεις με πολυ καλυτερες επιδοσεις γενικα.. Εαν δεν εχει dual channel, γιατι να τις βαλει στο 1+3 και οχι 1+2? τι χανει?Εαν παλι ειναι για Dual channel , δεν ειναι κανονας το 1+3 ...εχς δει και μια gigabyte συγκεκριμενα που τα D.channel ηταν 1+2 3+4 ..
CmoS Οκτώβριος 2, 2005 #33 Οκτώβριος 2, 2005 SoulRiver εχεις δουλεψει 754 και το λες αυτο ? Αν ναι τοτε δοκιμασε κ 1-3 θεσεις και δες τις διαφορες. Εγω ακομα κ σε mhz καιρδιζω... Ξεχνα τα dual κ 939 το 754 ειναι ιερο
gerogero Οκτώβριος 3, 2005 Author #34 Οκτώβριος 3, 2005 Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον παιδιά. Διάβασα με προσοχή τις απαντήσεις σας και θα κοιτάξω να δοκιμάσω όλα όσα έχετε πει. Πρώτα απ'όλα δεν μπορώ να βάλω την παλιότερη κάρτα 6800 agp απλή της asus που έχω διότι κάηκε ημιτελώς. Το τι εννοώ είναι ότι πριν 1,5 χρόνο αγόρασα από το πλαίσιο το σύστημα που έχω ήδη περιγράψει με την μητρική asus k8v-x και την 6800. Μέχρι πριν από έξι μήνες τα πράγματα πήγαιναν μια χαρά. Μετέπειτα μετακόμισα εδώ κι 6 μήνες στην Αγγλία όπου κατα ένα περίεργο λόγο που ακόμη δεν έχω καταλάβει οι θερμοκρασία του συστήματος ανέβαινε κατά πολύ μέχρι που όντας μόνο στο internet το κουτί κυριολεκτικά έκαιγε. Θέλετε από την κάπως στενάχωρη τοποθεσία που το είχα, θέλετε από το διαφορετικό ρεύμα, πραγματικά δεν έχω ιδέα. Όσον αφορά την 6800 είχε idle 80-85 βαθμούς κελσίου. Τελικά πριν από 2 μήνες άρχισε να παρουσιάζει αλοιώσεις στα direct3d παιχνίδια και μόλις άνοιγα το κουτί και έβαζα το τεράστιο γραφείου ανεμιστήρα να το φυσάει, έπαιζε κανονικά. Σημειοτέον ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ανεμιστηράκι υπολογιστή ποτέ στην ζωή μου εκτός από το τελευταίο εν λόγω σύστημα του πλαισίου που είχε από μόνο του ένα στο πορτάκι. Τέλως πάντων, τον τελευταίο μήνα η κάρτα κατήντησε να παίζει άψογα opengl εφαρμογές όπως το doom 3 ενώ ήταν αδύνατο να παίξει direct3d όπως painkiller και halflife2. Τέλως πάντων τώρα το έστειλα κάτω σε ένα φίλο μου και την κάρτα και την μητρική (διότι κι αυτή σταμάτησε ξαφνικά να λειτουργεί έχοντας φοβερά κολλήματα με τα παράθυρα κι όλο το σύστημα ενώ έκανε συχνές μπλε οθόνες με επανεκκινήσεις, ((μέχρι που ανακάλυψα ότι αναγνώριζε τον 2ο μου σκληρό που κολλούσε ωε PIO κι όχι DMA)) ). Ελπίζω το πλαίσιο να αναλάβει μια κάποια ευθύνη και να τα αντικαταστήσει ώστε να τα δώσω τουλάχιστον στον αδερφό μου... Οπότε μάζεψα 400 λίρες και πήρα την asus k8n4-e deluxe και την bfg 7800 gt μπας και δω μια άσπρη μέρα μαζί με (ξέρω ότι θα μου πείτε ότι αντέδρασα υπερβολικά αλλά) 4 vantec tornado 80αρια ανεμιστηράκια και 2 92άρια ( σαν σκούπες ακούγονται!!!). Εν τω μεταξύ πέρα από τα άλλα προβληματα ανακάλυψα ότι με όλα αυτά σε λειτουργία ο έπεξεργαστής του υπολογιστή κολλάει σε τέτοιο βαθμό ώστε δεν μπορούσε να πάξει χωρίς κόλλημα ούτε ένα απλό divx!! Μόλις έβγαλα τα ανεμιστηράκια δεν κολλούσε πουθενά!!! Αυτό όμως δεν με συμφέρει διότι η κάρτα γραφικών σε idle ανεβαίνει από 35 που έιναι με τα ανεμιστηράκια σε 57.!! :088: Οπότε σκέφτομαι μέσα στις επόμενες 10-15 μέρες να πάρω enermax 600watt sli από overclockers για 100 λίρες (συμφέρει? είναι καλό?). Τώρα μετά από τόσα που είπα ασ πάμε στο ζουμί ! 1)Την κάρτα την έβαλα ευθύς εξαρχής με 2 molex και παρατήρησα το χάλι στην απόδοση. Με το ένα έκανα δοκιμή αργότερα. 2)Το ρεύμα της μητρικής που έβγαινε από το τροφοδοτικό που έχω ήταν μικρότερο από την υποδοχή που έχει στην μητρική. όταν το είδα τρόμαξα αλλά μετά βρήκα τρόπο και το χωσα κάπως (παίζει κάποιο ρόλο θετικό ή αρνητικό αυτό? Τουλάχιστον το enermax διαβασα ότι έχει ειδική πατέντα για αυτές τις καινούριες μητρικές... :001: 3)το σκορ που προανέφερα με τις 400αρες μνήμες είναι μόνο από την μία μνήμη ενός gigabyte. 4)Προς το παρόν δεν φαίνεται να μπορώ να κάνω καθόλου overclocking διότι ο επεξεργαστής κλειδώνε ακόμα και με 18-20 fsb επάνω του κανονικού ενώ ο πυρήνας της κάρτας δεν ανεβαίνει ούτε 25 mhz ενώ οι μνήμες μόνο 100 mhz. (Υποτίοθεται ότι η bfg δίνει καλό overclocking... ή όχι?) 5)Δοκιμάζοντας το demo του serious sam 2 όπου διάβασα ότι οι άλλοι το παίζουν άνετα με 1600χ1200 4χ 8χ, εγώ είτε το βάζω στα 1280χ1024 και όλα maximum χωρίς τα φίλτρα είτε το βάζω 640χ480 minimum χωρίς τα φίλτρα βγάζω ακριβώς τα ίδια fps: 20-30. Είναι λογικό αυτό ? 6) Είναι δηλαδή το farcry cpu depentant παιχνίδι όπως το ut2004? Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά έπρεπε να σας εξηγήσω την full κατάσταση ώστε να καταλάβετε και να δώσετε καλύτερες εαν γίνεται συμβουλές για την κατάσταση. Υ.Γ.: Μην μου πείτε κι εσείς να τα βάλω στην άκρη τα vantec και να πάρω κάτι άλλο please!! Τζάμπα έδωσα 60 λίρες? (Γίνεται να πάρω το control unit for fans της vantec από το overclockers για να μειώσω volt άρα και στροφές και θόρυβο ή όχι.? 15 λίρες πράμα είναι. Αλλιώς θα αναγκαστώ να προβώ σε full κιτ water cooling της zalman με 200 λίρες που για το οποίο water cooling δεν έχω ιδέα και δεν θέλω να γεμίσω τον υπολογιστή με διαρροές νερού.... :081:
Necro Οκτώβριος 3, 2005 #35 Οκτώβριος 3, 2005 ....χμ..........χμ...........το μόνο που μπορώ να πω είναι πως το enermax θα κρατήσει μια ζωή αφού είναι SLI certified...
gerogero Μάρτιος 28, 2006 Author #36 Μάρτιος 28, 2006 Τελικά πήρα το Akasa 650w που είναι γ@μ@το. Τα σηκώνει ο΄λα με τους ανεμιστήρες μαζί (πήρα και το controller για αυτούς γιατί δεν υποφέρονταν) και με πολύμετρο οι τιμές ρεύματος είναι ακριβώς όπως πρέπει!:030: :112: Οι μνήμες ανταλλάχτηκαν με του φίλου μου άρα έχω 1+0.5 400mhz τώρα και τα παιχνίδια παίζουν καλά για τώρα αν και κάποια στιγμή πρέπει να πάω σε διπύρηνο με sli (2007 'ερχεται>>>αναβάθμιση χρειάζεται σε dx10).Η κάρτα γραφικων ανεβηκε ικανοποιητικά αν και την τρεχω default ενώ το cpu είναι για τα σκουπίδια.:019: Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τις προτάσεις σας...:054:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.