gerogero Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2005 Παιδιά βοήθεια! Έχω πάρει την καινούρια BFG 7800 Gt από overclockers και έβαλα τους τελευταίους 78.01 οδηγούς από την nvidia και έβαλα το farcry με το patch 1.33. Βγάζω 30 - 40 με maximum για 1-2 δευτερόλεπτα σε συγκεκριμένους κλειστούς χώρους 70 fps. Είναι φυσιολογικό αυτό διοτι σε τεστ του hardware info που είδα βγαίνουν μέσος όρος σε 1280χ1024 90fps. http://www.hardware.info/reviews.php?id=598&page=6 Έχω την ASUS K8N4-E DELUXE και athlon 3200+. Μνήμες έχω 1.5GB 333.Όσον αφορά τους σκληρούς έχω απλούς της wd. Τροφοδοτικό έχω 500αρι ανώνυμο (QTEC XIXIXI :003: ) . Είναι σωστό το αποτέλεσμα ή όχι?Νιώθω λιγάκι απογοητευνένος... :073:
superduke Οκτώβριος 1, 2005 #2 Οκτώβριος 1, 2005 Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ.Παρόλο δηλαδή που έχω την msi 7800gt τα παιχνίδια δεν τρέχουν καλά π.χ, 78 fps στο aquqmark3 και 28 στο riddick.Τι να συμβαίνει άραγε?
panoc Οκτώβριος 1, 2005 #3 Οκτώβριος 1, 2005 θα ήταν καλό σε πρώτη φάη να έτρεχες καποιο 3d mark 2003/2005 για να πάρουμε μία γενική ιδέα του πως αποδίδει το σύστημα.
Dude21 Οκτώβριος 1, 2005 #4 Οκτώβριος 1, 2005 φιλε μου η 7800gt σκιζει.Το πιθανοτερο για τη χαμηλη (δεν ειναι χαμηλη, αλλα λεμε τωρα γιατι ειναι κ 7800..) αποδοση ειναι οτι οι μνημες σου ειναι 333mhz κ οτι το τροφοδοτικο σου δεν ειναι οτι καλυτερο..Ισως να μην τροφοδοτει επαρκως την καρτα γραφικων.
varelasj Οκτώβριος 1, 2005 #5 Οκτώβριος 1, 2005 Είναι φυσιολογικό αυτό διοτι σε τεστ του hardware info που είδα βγαίνουν μέσος όρος σε 1280χ1024 90fps. http://www.hardware.info/reviews.php?id=598&page=6 Tι drivers δοκιμασαν αυτοι? Οσο για το psu καλου κακου στη θεση σου θα επερνα καποιο επωνημο...
Necro Οκτώβριος 1, 2005 #6 Οκτώβριος 1, 2005 λοιπονgerogero ακου να δεις τι θα κανεις......καταρχας, ετσι οπως εισαι κλεινεις το pc πας σε net cafe και συνεχιζεις απο κεικαι δικαιολογω=>δεν γινεται 7800gt και qtec ειναι σαν να ισορροπεις πανω σε στρινγκ... ΟΠΩς ΕΙΣΑΙ ΞΗΛΩΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΑΛΛΟΤΟ 1,5 GB DDR333 κατα τη γνώμη μου ξεσκίζει...το δίνεις και παίρνεις 2χ512 ddr400 σε dual channelοβερκλοκαρε τη cpu 3200 απλα χαντακώνεις τη κάρτα σου καντη τουλαχιστον στα 2400mhz οπως εγω σα να χεις εναν 3800+.........αυτο θα το καταλαβεις αν δεις πως σε 1024 αναλυση πχ βγαζεις 60fps σε ενα game και σε 1280 αναλυση ξαναβγαζεις μονο 60 fpsμετα ολα ειναι θεμα drivers-happy gaming then
gerogero Οκτώβριος 1, 2005 Author #7 Οκτώβριος 1, 2005 3dmark 05 >>> 6286.Μια άλλη ερώτηση: Η κάρτα έχει διαφορετικό βύσμα για ρεύμα που το τροφοδοτικό μου δεν έχει. Ο μετατροπέας της τον οποίο χρησιμοποιώ βγάζει δύο εισόδους κανονικού ρεύματος (2 βύσματα δηλαδή). Έναι συνετό να μπουν και τα δύο ή δεν χρειάζεται? Πάντως λειτούργει και με το ένα βύσμα... :102:
Necro Οκτώβριος 1, 2005 #9 Οκτώβριος 1, 2005 3dmark 05 >>> 6286.Μια άλλη ερώτηση: Η κάρτα έχει διαφορετικό βύσμα για ρεύμα που το τροφοδοτικό μου δεν έχει. Ο μετατροπέας της τον οποίο χρησιμοποιώ βγάζει δύο εισόδους κανονικού ρεύματος (2 βύσματα δηλαδή). Έναι συνετό να μπουν και τα δύο ή δεν χρειάζεται? Πάντως λειτούργει και με το ένα βύσμα... :102:Θεε μου.......εχουμε δουλεια εδω...για να καταλαβω εχεις βαλει τη καρτα σου να δεχεται λιγότερο ρευμα και να υπολειτουργει???? μαζι με τη καρτα δινεται ενα βυσμα ρευματος το οποιο το συνδεεις με καρτα> και με εναν ανταπτορα που μαλλον θα κρεμεται απο το psu σου.......το οτι δε βλεπεις κατι στο qtec απλα υποστηριζει μια γενικη αληθεια- qtec suckz ....σου πα και στον ξαναλεω ....ΒΑΛΕ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟ PSU ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙς ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΛΟΚΑΡΕΙς ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ, οπως ακριβως στα λεω! αν πας να κλοκαρεις cpu πριν αγορασεις psu ...παπαλα! μη τρελαθουμε!!!!!! αντε ακομα μεσα εισαι????????? ΤΡΕΧΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΕΜΕ ...κανονικα θα πρεπε να βγαζεις 3dmark05 τουλαχιστον 7500 κατι......το 6200 σου σημαίνει πως κατα 99% υπολειτουργει! ....αν τα λεω λαθος ας με διορθωσει καποιος πιο εμπειρος!
panoc Οκτώβριος 1, 2005 #10 Οκτώβριος 1, 2005 @ gerogeroΘα σου πρότεινα σε πρώτη φάση να κοιτάξεις το εγχειρίδιο της κάρτας σου, για το πώς ακριβώς συνδέετε η εξωτερική τροφοδοσία.Το ότι έχεις single channel μνημες σίγουρα επηρεάζει αρνητικλα την απόδοση πόσο μάλλον ότι ειναι PC2700.EDITΤο σύστημα στο site που αναφέρεις απιτελείται απόDe GeForce 7800 GT , AMD Athlon 64 FX-57, ASUS A8N-SLI Deluxe moede, 1 GB A-Data DDR400 , Western Digital Raptor 74 GB harddisk, nVidia Detonator driver 77.77Πολύ πιο δυνατό από το δικό σου.Για να συγκρίνουμε καλύτερα θα πρέπει κάποιος άλλος που κατέχει τη κάρτα να μας πεί τα δικά του αποτελέσματα.
Necro Οκτώβριος 1, 2005 #11 Οκτώβριος 1, 2005 Ολά τα παραπάνω τα θεωρώ άσχετα με το thread μιας και το παληκάρι δε ζήτησε ούτε να κλοκάρει, ούτε να αγοράσει μνήμη.@ gerogeroΘα σου πρότεινα σε πρώτη φάση να κοιτάξεις το εγχειρίδιο της κάρτας σου, για το πώς ακριβώς συνδέετε η εξωτερική τροφοδοσία.Το ότι έχεις single channel μνημες σίγουρα επηρεάζει αρνητικλα την απόδοση πόσο μάλλον ότι ειναι PC2700.τον συμβουλεψα να αγορασει μνημη οπως αλλωστε εκανες και εσυ....αλλα δε μου λες, θα αφηνες εσυ την 7800 στο qtec? :067:
panoc Οκτώβριος 1, 2005 #12 Οκτώβριος 1, 2005 χμ, διαβάζοντας ξανα το ποστ σου μπορώ να πώ οτι το κατάλαβα λάθος, λόγω ίσως των κεφαλαίων θεώρησα οτι του το επιβάλεις, οχι οτι το είπες σαν φυσική συνέπεια για να μεγαλώσει τις επιδόσεις του.συγνωμη για την απροσεξία μου.EDITκαι όχι δε θα εμπιστευόμουν 500+ ευρώ σε ένα qtec.
Necro Οκτώβριος 1, 2005 #13 Οκτώβριος 1, 2005 χμ, διαβάζοντας ξανα το ποστ σου μπορώ να πώ οτι το κατάλαβα λάθος, λόγω ίσως των κεφαλαίων θεώρησα οτι του το επιβάλεις, οχι οτι το είπες σαν φυσική συνέπεια για να μεγαλώσει τις επιδόσεις του.συγνωμη για την απροσεξία μου. μα οχι δε πειραζει απλα νόμιζα πως θεωρησες λαθος αυτα που πα...και για να μαι ειλικρινης , θελησα να του το επιβάλω καθαρά και μόνο γιατι πονάω την καημένη 7800 και μαζί και τον αγοραστη της μη τη κλαψει.......αν μη τι αλλο δεν εχω δει qtec σε <<<δραση>>> αλλα εχω ακουσει για καμμενα και καμμενα συστηματα....
Γιάννης_84 Οκτώβριος 1, 2005 #14 Οκτώβριος 1, 2005 Η έλλειψη dual channel και το pc2700 δε δικαιολογούν τόσο χάλια απόδοση. Προφανώς (όπως είδη ειπώθηκε) η κάρτα υπολειτουργεί. Πριν όμως πετάξεις το τροφοδοτικό σου ίσως θα ήταν καλύτερα να δοκιμάσεις με κάποιο επώνυμο για να δεις αν θα αλλάξουν τα πράγματα και μετά πήγαινε αγόρασε.
dr bill Οκτώβριος 1, 2005 #15 Οκτώβριος 1, 2005 εχω qtec 400 εδω και 1+ χρονο (μπορει να εχουν περασει και 2). Βασικα δεν εχω παραπονο διοτι το μηχανημα μου δεν ειναι πολυ φορτωμενο αλλα απο ρευματα ειναι χαλι. απλα δεν εχω λεφτα αυτην την στιγμη για να το αλλαξω οποτε περιμενω χριστουγεννα. το ξαναλαω. ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ. ολα κατω απο την ονομαστικη ταση!!!!!!!!
panoc Οκτώβριος 1, 2005 #16 Οκτώβριος 1, 2005 Η έλλειψη dual channel και το pc2700 δε δικαιολογούν τόσο χάλια απόδοση. στο συστημα της υπογραφης μου σε single channel μνημη χάνω πανω από 10% σε 3d mark και ειναι και PC3200, βάλε και οτι ο τυπος στο site Που αναφέρει το παληκάρι έχει και 20%+ πιο γρήγορο επεξεργαστη///
Necro Οκτώβριος 1, 2005 #17 Οκτώβριος 1, 2005 εχω qtec 400 εδω και 1+ χρονο (μπορει να εχουν περασει και 2). Βασικα δεν εχω παραπονο διοτι το μηχανημα μου δεν ειναι πολυ φορτωμενο αλλα απο ρευματα ειναι χαλι. απλα δεν εχω λεφτα αυτην την στιγμη για να το αλλαξω οποτε περιμενω χριστουγεννα. το ξαναλαω. ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ. ολα κατω απο την ονομαστικη ταση!!!!!!!! αν θες τη γνωμη μου και αν μπορεις φυσικα, χρησιμοποιησε μεχρι τοτε τη μπαλια σου vga! γενικα να προσεχεις και να ρωτας γιατι τώρα εχεις μια 7800 που ειναι χειροτερη απο 6800
Γιάννης_84 Οκτώβριος 1, 2005 #18 Οκτώβριος 1, 2005 στο συστημα της υπογραφης μου σε single channel μνημη χάνω πανω από 10% σε 3d mark και ειναι και PC3200, βάλε και οτι ο τυπος στο site Που αναφέρει το παληκάρι έχει και 20%+ πιο γρήγορο επεξεργαστη///Δεν αντιλέγω αλλά τα συγκεκριμένα νούμερα που μας λέει ο φίλος αποκλείεται να οφείλονται στο 2700 single channel. Υπόψιν ότι πέρασα αρκετούς μήνες με p3+9800pro και είχα καλύτερη απόδοση στο far cry από τα maximun 40 που λέει το παιδί. Αυτή τη στιγμή γράφω από τον Α64 939 3000+@2394 με 2x512@217 dual channel και μία 6600GT και έχω σαν μέτρο σύγκρισης τον άλλον μου υπολογιστή που είναι Α64 754 2800+ με 1χ512 και 6600GT AGP (μνήμη στα 900 αντί για 1000) και δε βλέπω τραγικές διαφορές στο gameplay του far cry και τα frames πολύ πάνω από 40 στα 1024 με όλα στο τέρμα.
panoc Οκτώβριος 1, 2005 #19 Οκτώβριος 1, 2005 σίγουρα τα συγκεκριμένα νούμερα δεν οφείλονται μόνο στη διαμόρφωση του συστηματός του, απλά ήθελα να πώ στο φίλο μας οτι δε πρέπει να περιμένει νούμερα σαν αυτα΄που διάβασε αφού εκεινο ειναι κατα πολύ υσχηρότερο συστημα.
geoal Οκτώβριος 1, 2005 #20 Οκτώβριος 1, 2005 Βασικα βαλε και τα δυο molex του ανταπτορα πανω στο τροφοδοτικο (ειναι αναγκαιο να το αλλαξεις οπως σου ειπαν και οι προηγουμενοι). Το καθε βυσμα τροφοδοτει διαφορετικα σημεια πανω στην καρτα και προφανως σου κοβει επιδοσεις. Επισης υπαρχει μεγαλος κινδυνος να κανεις ζημια στην καρτα δουλευοντας την μονο με το ενα. Molex λεγονται τα βυσματα του τροφοδοτικου που μπαινουν στους σκληρους δισκους και στα CD/DVD ROM/RW αν δεν το ηξερες. Και στην δικια μου 6800GT ο ανταπτορας ειναι ιδιος και πρεπει να συνδεσεις και τα δυο για την σωστη λειτουργια της καρτας, αν το δευτερο δεν χρειαζοταν προφανος δεν θα υπηρχε και βυσματακι...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.