Jump to content

Τελικά υπάρχουν καλά και κακά CD ?

simboy

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά γειά

Υπάρχει ένα κατάστημα το κέντρο μικρό με πολύ φθηνά μεν cd κτλπ αλλά είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει κάθε φορά

Ενα ατέλειωτο κύρηγμα αν τολμήσεις να πεις ότι θες μια συγκεκριμένη μάρκα για κάποιο συγκεκριμένο λόγο

Δεν θα αναφέρω ποιό κατάστημα αλλά όποτε πω πχ ότι θέλω το συγκεκριμένο cd ακόμα κιαν το έχει αν πω ότι το θέλω γιαυτό κ αυτό το λόγο αρχίζει

"και ποιός σου το είπε αυτό ? και εγώ είμαι ο πιο όμορφος άντρας που υπάρχει , πληρώνω περιοδικά και το γράφουν. Δεν υπάρχουν καλά και κακά cd

ΟΛΑ είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ το ίδιο . Το μόνο που είναι καλό και κακό είναι τα cd player η μονάδα που τα τοποθετείς

Τα cd είναι όλα ίδια"

Επιμένει του χαμού

Την τελευταία φορά βασιζόμενος στο παρακάτω άρθρο που θα σας παραθέσω ζήτηση cd με χρυσή επίστρωση

Δε μπορείτε να φανταστείτε τι έλεγε και για πόση ώρα με ζάλιζε με το ίδιο θέμα

Τελικά τι συμβαίνει ρε παιδιά ?

Υπάρχουν καλά και κακά cds ? ή όχι ?

Εγώ πιστεύω πως ναι

Σύμφωνα με τον καταστηματάρχη ένα cd που είναι καλό για το δικό μου μηχάνημα είναι κακό για το μηχάνημα του άλλου

???????

Σας παραθέτω και ένα άρθρο

Έχετε αχρηστεύσει ποτέ κάποιο CD-R χωρίς να προλάβετε να γράψετε ούτε το μισό; Φαίνεται ότι όλα λειτουργούν εντάξει στον υπολογιστή σας; Έχετε αναρωτηθεί τι φταιει; Μήπως τελικά φταινε τα ίδια τα φτηνά δισκάκια CD-R που αγοράσετε σε τιμή ευκαιρίας; Κι όμως, ένας πολύ σοβαρός λόγος για να μην κατηγορείτε άδικα την συσκευή σας ("καφτήρι" στην καθομιλουμένη) είναι και η ποιότητα των CD-R τα οποία χρησιμοποιείτε.

Κατ΄αρχήν πριν αγοράσετε ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες : Κρατήστε το δισκάκι (CD-R) προς μία φωτεινή πηγή και κοιτάξτε μέσα από αυτό. Εάν έχει ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό διαφάνειας , δηλαδή βλέπετε πολύ εύκολα μέσα από αυτό, τότε απλά αφήστε το εκεί που το βρήκατε (κακή ποιότητα). Εάν υπάρχουν πολύ μικρές τρυπίτσες επάνω στην επιφάνεια τότε μάλλον πρόκειται για προιόν κακής παραγωγής. Αποφύγετε κάθε προϊόν με υβριδική επίστρωση. Τι σημαίνει αυτό; Απλά υπάρχουν μόνο τρείς τύποι επίστρωσης των CD-R:

- Αzu ( Μπλε ) επίστρωση - Πατέντα της Verbatim

- Cyanine ( πράσινη ) επίστρωση - Πατέντα της Taiyo Yuden

- Phthalocyanine ( χρυσή ) - Πατέντα της Mitsui.

Όλες οι υπόλοιπες επιστρώσεις που θα βρείτε σε CD-R οποιασδήποτε μάρκας ή είναι OEM (δηλαδή αγοράζουν οι περισσότεροι τα δισκάκια από τους τρεις παραπάνω χωρίς στάμπα και βάζουν την δική τους) ή είναι υβριδικές επιστρώσεις. Αποφύγετε τα CD-R που έχουν μπόλικες ζωγραφιές στην μία πλευρά τους σαν στάμπα του κατασκευαστή. Έχει αποδειχθεί ότι αυτό επηρεάζει τη λειτουργία ανάγνωσης/εγγραφής. Επίσης μερικά CD-R μπορεί να έχουν βαμμένη σκούρα όλη την επιφάνεια τους. Αυτό είναι ύποπτο γιατί έτσι μπορεί να "καλύπτεται" η λεπτή επίστρωση

ΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ Όλες οι επιστρώσεις εκτός από αυτή της Phthalocyanine είναι ασταθείς (διάβασμα, κίνηση). Παρ' όλο που το CD Recorder μπορεί να επικυρώσει την σωστή εγγραφή (verify), η ασταθής επίστρωση μπορεί να έχει δημιουργήσει ένα μη ορθό "κόψιμο" έτσι ώστε το CD να μην διαβάζεται. Γι΄αυτό δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε από τη στιγμή που το CD-R έχει καεί. (Για να πάρετε μία ιδέα, πάρτε ένα χαρτί και προσπαθείστε να δημιουργήσετε μία ευθεία γραμμή ενώ κουνάτε το τραπέζι). Τα φτηνά CD-R με πράσινη επίστρωση έχει παρατηρηθεί ότι χάνουν τα δεδομένα (κι όμως) μετά από μερικούς μήνες. Αυτού του είδους η επίστρωση δεν είναι ικανή να ανεχθεί ικανοποιητικά διαφορές στην θερμοκρασία περιβάλλοντος, υγρασία και υπεριώδη ακτινοβολία. Προσοχή, λοιπόν γιατί ακόμη και γνωστά ποιοτικά CD-R με πράσινη επίστρωση, μπορεί να χάσουν τα δεδομένα τους μετά από ένα χρόνο. Για σοβαρά backup λοιπόν χρησιμοποιείτε πάντα τα γνωστά χρυσά CD-R τα οποία αντέχουν πραγματικά στον χρόνο, την υγρασία, την υψηλή θερμοκρασία, τις σκόνες, τον καφέ κλπ. Τα περισσότερα φτηνά CD-R φτιάχνονται στην Κίνα ή την Ταϊβάν. Οι κατασκευαστές για να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το κόστος παραγωγής, μειώνουν και τις διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου με αποτέλεσμα τα CD-R που παράγονται να ικανοποιούν στο όριο τις αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές. Έτσι ποντάροντας και στην σκέψη των τελικών χρηστών ότι η εγγραφή των CD-R δεν είναι και 100% αξιόπιστη δεν έχουν πρόβλημα εμπορευσιμότητας. Αυτό είναι λάθος, γιατί η εγγραφή των CD-R εάν όλα γίνουν σωστά και χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα μέσα έχει σχεδόν μηδενικές απώλειες και είναι 100% προβλέψιμη. Πρόσφατα, ανακαλύφθηκε ότι μερικά CD-R με ασημί επιφάνεια είχαν υψηλό ποσοστό ανάκλασης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα κατά την ανάγνωση τους. Παρ' όλο που είναι "και καλά" σχεδιασμένα για audio εγγραφές τα Silver CD-R δεν μπορούν να αναπαράγουν σωστά τα δεδομένα που έχουν γραφτεί σε αυτά. Μην χρησιμοποιείτε CD-RW (επανεγγράψιμα δισκάκια) για αρχειοθετήσεις. Πρόκειται για ένα πρότυπο που αποτελεί μετάλλαξη άλλων προτύπων. Δεν υπάρχει κάποιο "χρωματιστό" βιβλίο που να αποτελεί το standard των CD-RW. Μπορεί δηλαδή να γραφτεί και να σβηστεί 500 φορές, μπορεί όμως και πέντε. Μπορεί να διαβάζεται σήμερα, αλλά όχι την επόμενη εβδομάδα. Μην κάνετε λοιπόν ποτέ backup σε επανεγγράψιμα CD-RW. "

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Aχ παιδιά συγνώμμη

Μεταφέρτε το στην ανάλογη ενότητα hardware με cd

Δεν το ήξερα ότι υπήρχε :(

Φίλε συμφωνώ με όλα αυτά που έγραψες. Είναι αρκετά κατατοπιστικά και ευχαριστούμε για τον χρόνο που διέθεσες για να τα γράψεις. :024:

Εγώ χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα Taiyo Yuden χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα. Σήμερα όμως, μετά από όλα όσα έγραψες, πήγα και πήρα Princo :055:, γιατί μόνο αυτά καλύπτουν τα χαρακτηριστικά που μας έδωσες.

Ελπίζω να μην έκανα λάθος... :017:

Τα princo κατα τη γνωμη μου δεν ειναι καθολου καλα . Μπορω να δωσω πολλα διαγραμματα με pi για να βγαλετε συμπερασματα.

Ενα ΚΑΛΟ cd , διαβαζεται παντου καλα . Ενα μετριο προς το κακο , εχει προβληματα αναγνωσης σε περιεργα μηχανηματα . Αυτη ειναι η εμπειρια μου.

Eπισης , τα μοναδικα CD που μου χαλασαν ΟΛΑ οσα ειχα , ηταν mitsui gold 100% . Οποτε ... ατοπο αυτο για τα gold.

Τα καλυτερα media ειναι τα made in japan κατα κανονα .

Το θεμα των media ειναι παρα πολυ μεγαλο . Αυτα που δουλευουμε εμεις τα τελευταια χρονια χωρις προβληματα ειναι τα taiyo yuden .

Επισης απροβληματιστα ειναι τα verbatim .

Λογω προβληματικου dvd writer στο λαπτοπ εψαξα αρκετα το θεμα και ενω στην θεωρια εχετε δικιο,στην πραγματικοτητα εχει τεραστια σημασια η MediaList του καθε μηχανηματος,(δηλαδη τα εγγεκριμενα μοντελα).

Εγω εχω το TSST TS-L532A (Toshiba) το οποιο καιει οτιδηποτε ειναι εκτος της MediaList του.Τα dvd της TDK που κυκλοφορουν στην Ελλαδα,(φτιαγμενα Ινδια),τα καιει χωρις προβλημα και με καλα αποτελεσματα.Αυτα που κυκλοφορουν στην ιταλια,(φτιαγμενα αλλου),τα καταστρεφει!

Αν σας φαινεται απιστευτο

-> http://www.hwupgrade.it/forum/showthread.php?t=917595&page=1&pp=20 (ιταλικα)

-> http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=119677&page=2

Με αλλα λογια?Δυστυχως ολα ειναι σχετικα και για καθε κανονα,υπαρχουν χιλιες εξαιρεσεις.

Eπισης , τα μοναδικα CD που μου χαλασαν ΟΛΑ οσα ειχα , ηταν mitsui gold 100%.

Tα Teac (relabeled mitsui gold) και τα Mitsui gold,απο προσωπικη αποψη ειναι τα καλυτερα cd που εχω γραψει ποτε.Το πιο παλιο απο τα Mitsui ειναι 7 ετων και αρκετα απο αυτα δεν τα εχω προσεξει ιδιαιτερα (γρατζουνιες ελαφρες) και παλι κανενα δεν μου εκανε προβλημα.

Αντιθετως τα Intenso που κυκλοφορουσαν σε πορτοκαλι συσκευασια και ηταν 700ΜΒ ολα εχουν χαλασει,ακομα και αυτα που ειχα γραψει αλλα δεν τα χρησιμοποιουσα.

Η καλυτερη αποψη (περι DVD,CD) βγαινει σε βαθος χρονου και με την χρηση τους,βεβαια οταν αποδειχνουν πραγματι αξιοπιστα 100% μπορει να εχουν σταματησει να βγαινουν αλλα...αυτα συμβαινουν τι να κανουμε.

εγω από CD χρησιμοποιώ χρόνια τώρα τα imation στη συσκευασία των 25, έχω cd τέτοια τουλάχιστον 5ετίας (με win98 μέσα), που δουλεύουν εντελώς απροβλημάστιστα.

παιδιά εγώ από cd χρησιμοποί "προδισκ" το ίδιο και dvd...αν και τώρα τελευταία από εκεί που τα αγοράζω δεν φέρνει "προδισκ"..και περνώ tdk και sony και ως τώρα όλα είναι απροβλημάτιστα..προσπαθώ να θυμηθώ την μάρκα από κάτι cd που exa πάρει και ήταν 1 αποτυχία 2 στα 10 δούλεψαν τα αλλα 8.....πάνε.....!!!(leos δεν μπορώ να θυμηθώ την μάρκα 20 λεπτά παλεύω...

Δυστυχως υπαρχουν παρτιδες και παρτιδες . Μια ασχημη παρτιδα ενος καλου CD ή DVD , ειναι ικανη να σου χαλασει τη γνωμη για παντα.

Δυστυχως υπαρχουν παρτιδες και παρτιδες . Μια ασχημη παρτιδα ενος καλου CD ή DVD , ειναι ικανη να σου χαλασει τη γνωμη για παντα.

Βλέπε TY με disk impex λογότυπο (ΛΟΛ, ο φόβος και ο τρόμος)

Τα χειρότερα που έχω δει ειναι τα Princo. Μάπα τελείως!!! Μισή μέρα μου κρατησαν έγραψα καμιά 10 cd με mp3 στη δουλειά, πάω το βράδυ σπίτι να τ' ακούσω, περισσότερα από τα μισά δεν έπαιζαν! Λέω φταίει το Player, τα δοκιμάζω αλλού τίποτα, ουτε στο Plextor που γράφτηκαν! Ίδια η γνώμη μου και για τα dvd αυτής της μάρκας.

princo και creation τα χειρότερα ειδικά τα τελευταία μέχρι και τα επανεγγράψιμα cd τους για 2 φορες είναι και μετά....

@simboy: Από περιέργεια: Μιλάς για κατάστημα επί της Ακαδημίας;

Το βρήκες !!!!

Τι σου κάνει κυρήγματα και σένα ο τύπος ? :pppp :)))))))

Παιδιά copy paste το έκανα δεν το έγραψα εγώ το άθρο

Εγώ αγόρασα χτες με χρυσή επίστρωση μια άλλη μάρκα από το plaisio

Δεν θυμάμαι πως ακριβώς τη λένε χμμμμ Etma ?

princo και creation τα χειρότερα ειδικά τα τελευταία μέχρι και τα επανεγγράψιμα cd τους για 2 φορες είναι και μετά....

Οσα dvd princo και creation ειχα , τα ξαναεγραψα σε αλλες μαρκες .:039:

Πραγματικα τα χειροτερα απο οσα εχω δοκιμασει μεχρι στιγμης ... με τα creation να ξεχωριζουν !:073:

Εγώ αγόρασα χτες με χρυσή επίστρωση μια άλλη μάρκα από το plaisio

Δεν θυμάμαι πως ακριβώς τη λένε χμμμμ Etma ?

Mηπως emtec ??

Ναι ρε παιδιά τι καταστροφή που είναι αυτά τα creation; Έχουν περάσει κι απ' τα δικά μου χέρια κάποια και ψοφάγανε ανελέητα. Μακριά από μουφομάρκες.

Τα καλυτερα cd/dvd που εχω γραψει ειναι τα Taiyo Yuden.Επισης πολυ καλα ειναι τα TDK εξερετικη ποιοτhτα εγγραφης και στα δυο.Μακρια απο Creation cd/dvd και Intenso

Το βρήκες !!!!

Τι σου κάνει κυρήγματα και σένα ο τύπος ? :pppp :)))))))

O γνωστός τύπος λίγο κάτω από το Rock City; :005:

Φυσικά!

Θυμάμαι παλιά, όταν τον είχα ρωτήσει για 4Χ δισκάκια (πρέπει να ήταν όταν είχα πάρει το θεικό YAMAHA 4*4*16) μου είχε πει ότι δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα σε όλο τον πλανήτη (ούτε καν στην Αμερική που ξέρει τι συμβαίνει) και μάλλον δεν θα βγουν γιατί τα τα δισκάκια έχουν φτάσει ήδη στα όριά τους.

Επέμενε μάλιστα ότι δεν έχουν βγει καν 4πλα recorders.

Ο τύπος είναι ΤΟ γέλιο!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.