Jump to content

ΠΟΙΟΣ 300αρης SATA ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ?

stendel

Recommended Posts

Εχω μπερδευτεί λίγο με τους Maxtor Maxline III...

...αναφέρει στην ιστοσελίδα τους:

SATA II features, including:

- Native command queuing

- Hot plug

- Staggered spin-up

- Asynchronous signal recovery

...αυτο το sata 2 features κάπως με υποπτέυει, σαν να μην είναι καθαρα SATA2...δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο...

επίσης γιατί έχουν υψηλό seek time...υψηλότερο απο τα περισσότερα μοντέλα που κυκλοφορούν (9,3) ;;

Στο e-shop στα 300 βλεπω αυτον:

MAXTOR 300S0 300GB - 16MB - SATA BULK

Η νέα σειρά σκληρών δίσκων Diamond Max 10 της Maxtor αποτελεί την κορυφαία πρόταση της εταιρείας με χωρητικότητα 300 GB, interface επικοινωνίας SΑΤΑ-150 και μνήμη buffer 16 MB.

O οποις δεν ειναι της σειρας maxline3 αλλα Diamond Max 10 αρα εχει 3χρονια εγγυησης...

Εχω μπερδευτεί λίγο με τους Maxtor Maxline III...

...αναφέρει στην ιστοσελίδα τους:

SATA II features, including:

- Native command queuing

- Hot plug

- Staggered spin-up

- Asynchronous signal recovery

...αυτο το sata 2 features κάπως με υποπτέυει, σαν να μην είναι καθαρα SATA2...δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο...

επίσης γιατί έχουν υψηλό seek time...υψηλότερο απο τα περισσότερα μοντέλα που κυκλοφορούν (9,3) ;;

Δεν είναι SATA2...

Κάποιος από αυτούς που ψήφισαν έχει δοκιμάσει τους δίσκους που προτάθηκαν ή απλά συμπεραίνουμε από αυτούς που ήδη έχουμε και επεκτείνουμε τα συμπεράσματα?

Καλημέρα. Εγώ 3 Maxtor που έχω -έναν 80αρη PATA, έναν 80αρη SATA και έναν 200αρη PATA σαν εξωτερικό στο Macpower Pleiades

http://www.macpower.com.tw/products/hdd3/pleiades/pd_usb2

δουλεύουν εδώ και καιρό μια χαρά (χτύπα ξύλο!). Ειδικά οι 2 πρώτοι δουλεύουν πολλές ώρες κάθε ημέρα. Πράγμα που δεν μπορώ να πω για έναν Western Digital που είχα πριν από ένα χρόνο περίπου ο οποίος τα έφτυσε στους 5 μήνες και τα δεδομένα πήγαν περίπατο.

:004:

Γνωρίζει κανείς ποιά είναι η διαφορά μεταξυ των 2 αυτών μοντέλων Μαξτορ 300GB SATA;;

6L300S0

6B300S0

Μια πιθανή είναι το seek time: <9 στον πρώτο, 9.3 στον δεύτερο, αν και γι αυτό δεν είμαι σίγουρος...επίσης κι οι δύο είναι bulk...

Επισης στο technixx βρήκα τους Maxline III SATA 300Gb γύρω στα 150€ με Φπα...δλδ καμιά 50αριά ευρώ φτηνότερα απ' ό,τι στα άλλα μαγαζιά...(τα μεταφορικά ωστόσο είναι 15€ !! )

...αυτό για κάποιο λόγο, αντί να με ενθουσιάζει με υποπτέυει...

...μήπως φερνουν τους δίσκους Μαξτορ δύο διαφορετικοί εισαγωγείς, κι όπως συχνά συμβαίνει, υπάρχει απόκλιση στην τιμή;;

Γνωρίζει κανείς ποιά είναι η διαφορά μεταξυ των 2 αυτών μοντέλων Μαξτορ 300GB SATA;;

6L300S0

6B300S0

Οι 6L πρέπει να είναι "RoHS compliant", κατα τα άλλα δεν νομίζω να έχουν άλλες διαφορές...

Για το technixx πάντως δε θα το ρίσκαρα...

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=15046

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.