Jump to content

Όχι άλλα towers...

fidaki

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν, εγώ κουράστηκα πια με τα towers - που εκτός των άλλων είναι και άβολα. Ελέω αναβάθμισης που κάνω, ψάχνω case που να φέρνει σε cube, να έχει 2 εμφανείς θέσεις για 5.25'', 1-2 θέσεις για 3.5'', standard ATX τροφοδοτικό (ή το πολύ SFX, όχι πιο μικρό, για να μπορώ να το αλλάξω) γύρω στα 400+ watts (δεν πειράζει να πρέπει να το αγοράσω ξεχωριστά), να παίρνει μητρική mATX (όπως κάθε μικρό κουτί) και να βγάζει μπροστά καμιά usb και καμιά firewire. Αν είναι και μαύρο, καλά θα ήταν...

Ζητάω πολλά; Κι όμως, όχι. Έξω πωλούνται αρκετά τέτοια, στο Ελλαδιστάν μόνο δεν παίζουν! Δείτε, διαβάστε, γιατί τα towers δεν είναι πανάκεια:

- Aspire X-QPack-BK/420

http://aspireusa.net/product.php?pid=176

- Silverstone Sugo SG01B

http://www.frozencpu.com/cst-300.html

- Chenming mATX-118

http://www.frozencpu.com/cst-299.html

- Lian-Li PC-880B

http://www.lian-li.com/Product/Chassis/D_PC-880.htm

- Lian-Li PC-800B

http://www.lian-li.com/Product/Chassis/D_PC-800.htm

(το μόνο που βρήκα εδώ, στο HacShop συγκεκριμένα, μοιάζει όμως με... μεγάλο τροφοδοτικό!)

- Morex Venus-668

http://www.morexintl.com/product/itx_668.php

κλπ. κλπ.

Έλιωσα τις σόλες μου να ψάχνω στα μαγαζιά, έλιωσα τα μάτια μου να ψάχνω στο internet κανά ελληνικό eshop που να εισάγει τα παραπάνω κουτιά (κυρίως για τα τρία πρώτα ενδιαφέρομαι) ή να προτίθεται να κάνει κάποια παραγγελία, μα τίποτα, τζίφος! Από tower cases όμως με σχήμα σαμουράι, διαστημοπλοίου (asus vento), αυτοκινήτου, ως και nokia κινητού είναι γεμάτος ο τόπος! Θες μπλιμπλίκια, φωτάκια και σούπερ αεροδυναμικά σχήματα που να σου κάνουν το χώρο σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο; Όπου πας έχουν. Αν όμως πας να βρεις κάτι βολικό με ουσία και χρηστικότητα, εκεί αρχίζουν τα δύσκολα... :086:

Τεσπά, sorry για τη λογοδιάρροια. Μήπως κάποιος από εσάς όλους έχει πάρει το μάτι του κανένα από τα παραπάνω κουτιά (πλην Lian-Li PC-800B που το βρήκα μα είναι λίγο μεγάλο) πουθενά στην Αθήνα; Ειδάλλως, τι άλλη λύση έχω;

Ας με βοηθήσει κάποιος... :(

Όπου πας έχουν. Αν όμως πας να βρεις κάτι βολικό με ουσία και χρηστικότητα, εκεί αρχίζουν τα δύσκολα... :086:

Ας με βοηθήσει κάποιος... :(

Φίλε μου πίστεψε με για κάποιους απο εμάς που ξυπνάνε με το ένα χέρι μέσα στο pc αλλάζοντας κάτι... τα tower είναι μονόδρομος.... οσο πιο μεγάλο, τόσο πιο άνετο για να δουλέψεις... Τώρα αν είναι να στηθεί το μηχάνημα και να μείνει έτσι για ένα διάστημα είναι άλλο θέμα.

Πάντος δεν θα χαρακτήριζα πια χρηστικα τα μικρά κουτάκια... πιο ομορφα μπορεί, πιο διακριτικά μπορει.. αλλά χρηστικά.. μάλλον όχι

Thanx maddoctor, απροσεξία μου ήταν...

Φίλε cakrit δε διαφωνώ. Χώρος=άνεση για τσίγκλισμα, αλλά χρηστικά δεν είναι μόνο τα άνετα από τεχνική σκοπιά μα και αυτά που σου εξοικονομούν χώρο. Μπροστά σ'ένα σύνηθες midi 200x450x475 (WxHxD) που είχα προ καιρού, το X-Qpack με 280x220x350 - χωρίς συμβιβασμούς σε απόδοση - δείχνει... χόμπιτ! Το κέρδος είναι σε extra χώρο, άπλα, και γενικά καλύτερη εκμετάλλευση του χώρου σου.

Δίκαια πιστεύεις ότι τα cubes και το συνάφι τους δεν είναι για πολλά-πολλά. Μα δε θά'πρεπε η αγορά να καλύπτει & εμάς που πάμε να εξοικονομήσουμε 2-3 κυβικά χώρου;

ΥΓ: Η έκκληση για όποιον έχει δει πουθενά τα παραπάνω cases ισχύει...

Λίγο άσχετο, αλλά σκέφτηκες να δεις για ΗΤPC σε desktop?

Είχα δει κάποια στιγμή πραγματικά υπέροχα κουτάκια.. (και μπορείς να ρίξεις και την οθόνη πάνω για εξοικονόμηση χώρου)

Λίγο άσχετο, αλλά σκέφτηκες να δεις για ΗΤPC σε desktop?

Είχα δει κάποια στιγμή πραγματικά υπέροχα κουτάκια.. (και μπορείς να ρίξεις και την οθόνη πάνω για εξοικονόμηση χώρου)

Yap, έχει 2-3 καλά το hacshop, μα ακριβά. Αν είναι να ξεκινάς με 150 ευρώ για κουτί χωρίς καν τροφοδοτικό, θες μια βρύση λεφτά μετά... Και συν τοις άλλοις, τα περισσότερα desktops με standard atx είναι απλά σαν ένα tower ξάπλα (λογικό βέβαια).

Έστειλα mail για τα cubes στις εταιρείες τους και σε κάτι eshops έξω μπα και με λυπηθεί κανείς και με διευκολύνει στις αποστολές και στα shipping χωρίς να με πολυγδύσει. Η έννοια "Πολυεπιλεκτική αγορά ΙΤ στην Ελλάδα" είναι η διάδοχος μάλλον του "Αλβανός τουρίστας"... :(

ΥΓ: Η οθόνη μου είναι tft κρατημένη από βραχίονα Πλαισίου, πάλι για κέρδος χώρου, νά'ναι καλά ο Πουλιάδης που τον έφερε...

... μπορούν να στείλουν Ελλάδα

www.caseking.de

Λες, ε; Φοβερό eshop φαίνεται πάντως, έχει ασυνήθιστη ποικιλία σε κάθε προϊόν. Έχει και το Aspire το cubάκι!!! Τι Στουρνάρα και πράσινα άλογα...

Θα πρέπει όμως να ψιλοκαταλάβω και τι λέει, θα αγγαρέψω ένα φιλαράκι που ξέρει γερμανικά. Σήμερα έψηνα ( :068: ) με 2ο email το Pixmania να μου πουν ημ/νιες παραλαβών που θα κάνουν...

Thanx για τη βοήθεια cakrit, αν καταφέρω να ψωνίσω από εκεί θα σου στήσω ανδριάντα μες στο thread (θα λαδώσω τον mod να κάνει τα στραβά μάτια!)

:046:

Λες, ε; Φοβερό eshop φαίνεται πάντως, έχει ασυνήθιστη ποικιλία σε κάθε προϊόν. Έχει και το Aspire το cubάκι!!! Τι Στουρνάρα και πράσινα άλογα...

Θα πρέπει όμως να ψιλοκαταλάβω και τι λέει, θα αγγαρέψω ένα φιλαράκι που ξέρει γερμανικά. Σήμερα έψηνα ( :068: ) με 2ο email το Pixmania να μου πουν ημ/νιες παραλαβών που θα κάνουν...

Thanx για τη βοήθεια cakrit, αν καταφέρω να ψωνίσω από εκεί θα σου στήσω ανδριάντα μες στο thread (θα λαδώσω τον mod να κάνει τα στραβά μάτια!)

:046:

Αν ψωνισεις απο κει πες το να βαλουμε ολοι παραγγελιες για mod πραγματακια που δεν βρισκουμε :p είναι γενικός από τα πιο πλήρη eshops που έχω δει μέχρι τώρα. Oταν αποφασίσεις τους στέλνεις mail στα αγγλικά και ρωτας για κόστος αποστολης και οτι άλλες λεπτομέρειες θέλεις

Φίλε cakrit, το caseking.de δε μου έχει απαντήσει ακόμα εδώ και τρεις μέρες. Ζει άραγε ο πωλητής τους ή είναι... επιφανειακό blue chip το μαγαζί;

Το σπαστικό είναι ότι καθώς περιδιαβαίνω στα eshops μπα και φιλοτιμηθεί κανάς έμπορας να σπάσει τη μονοτονία, βλέπω κάτι cases... απύθμενης "γοητείας" νά'ναι διαθέσιμα στα περισσότερα μαγαζιά, και λέω "γιατί ρε π@@στη μου τα φέρνουν όλοι αυτά, ενώ τα άλλα δεν τα φέρνει κανείς;;;"

Κοίτα τα attached cases. Ειδικά το Vento της Asus το βρίσκεις σε περισσότερα καταστήματα απ'ότι το... περιοδικό Marie Claire (!), ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΣΤΟ ΔΑΙΜΟΝΑ TO ΤΟΣΟ ΠEΤΥΧΗΜΕΝΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ... :019:

post-3000-1442174223,8683_thumb.jpg

post-3000-1442174223,9786_thumb.jpg

Ορίστε η απάντηση που είχα πάρει από το site πριν λίγο καιρό:

Hello,

yes, it is possible, you can just choose greece as your country. But please know that the shipping to greece sometimes takes up to 3 weeks.

With best regards,

Kay Kostadinov

----------------------------------------------

Caseking.de - Online-Versand

Franklinstr. 10 / 10587 Berlin

Germany

Tel.: (+49)-(0)30 / 33 77 26 56

Fax: (+49)-(0)30 / 33 77 26 85

kkostadinov@caseking.de

fidaki μπορει εσενα να μου σου λενε τιποτα αυτα τα tower και ισως δικαιολογημενα...Ομως σκεψου πως η αγορα κινητε συμφωνα με την ζητηση του καταναλωτικου κοινου.Αν υπηρχαν αρκετοι υποψηφιοι αγοραστες για τα κουτια που επιθυμεις , μαλλον θα βρισκονταν στα ραφια και δεν θα εψαχνες

Όχι cakrit, δεν άλλαξα. Απλώς αναρωτιόμουν τι στο δαίμονα προσφέρει το αεροδυναμικό asus vento... Εκτός αν πρόκειται να το πετάξει κανείς από τη βεράντα για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το πλεονέκτημα του σασί του...

Σωστός, soulriver, εντόπισες το πραγματικό παράπονο: τι στο δαίμονα κουτιά πάμε κι αγοράζουμε... Κι αν υποθέσουμε ότι ως fan των cubes (που εκτιμά ωστόσο τη χρησιμότητα των καλών towers) εγώ δε μπορώ να είμαι αντικειμενικός για το asus vento και το άλλο - το viper - που έκανα attach πιο πάνω, ας κάνει post κάποιος τους λόγους για τους οποίους θα αγόραζε κάποιο από αυτά τα δύο... (Σημ.: το vento κυμαίνεται στα 140-150 ευρώ!)

Είμαι πολύ περίεργος να μάθω! :107:

Δεν χρειαζεται φιλοσοφια , οταν θα παει ο μπαμπας το παιδακι του να παρει υπολογιστη , ποιος μπεμπης που δεν εχει και ιδεα απο Pc δεν θα θελε ενα τετοιο μουρατο tower που μοιαζει με τα παιχνιδια του ? :p

Γιατι δε σκεφτεσαι να φτιαξεις ενα από πλεξι γκλας? Δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο.. ειναι οικονομικο και το φτιαχνεις και στις διαστασεις που εσυ θελεις.

νΦτανει μονο να σου περισεβει χρονος για μια βδομαδα... και να "πιάνουν τα χερια σου"..

Γιατι δε σκεφτεσαι να φτιαξεις ενα από πλεξι γκλας? Δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο.. ειναι οικονομικο και το φτιαχνεις και στις διαστασεις που εσυ θελεις.

νΦτανει μονο να σου περισεβει χρονος για μια βδομαδα... και να "πιάνουν τα χερια σου"..

μηπως εχεις δοκιμασει να φτιαξεις πληρες pc case απο plexiglass?

και εαν ναι, σου βγηκε ευκολα και οικονομικα?

Mε προχειρους υπολογισμους δε θα σου στοιχισει λιγοτερο από 50ε και περισότερο απο 14 ωρες... :023:

Mε προχειρους υπολογισμους δε θα σου στοιχισει λιγοτερο από 50ε και περισότερο απο 14 ωρες... :023:

για το κοστος επιτρεψε μου να αμφιβαλω

εκτος και εαν σκοπευεις να το φτιαξεις

με 3αρι φτηνιαρικο πλεξυ απο το Praktiker

να κοψεις τα κομματια με καμια σεγα χειρος

να το κολλησεις με Logo & uhu

και να το δεσεις με λαμαρινοβιδες απο το χρωματοπωλειο της γειτονιας

(ασταναπανε δλδ)

Κι όμως πέρα από τη δραματική διατύπωση , άμα υπάρχει ο χρόνος το πλέξι του πράκτικερ εμένα τουλάστιχον δε με έχει αφήσει παραπονεμένο. Και δουλεύεται χωρίς να σπάει ή να ραγίζει και αντέχει σε βάρος (αυτό τυχαία το ανακάλυψα αλλά τελικά αντέχειΛΟΛ).

Και μπορεί να χρησιμοποιήσει γωνιές. Ένα παλλικάρι στο λάμπη δεν είχε φτιάξει κάτι ανάλογο?

Πάντως στην τελική ούτε εγώ θα πρότεινα πλέξι γιατί μετά από λίγους μήνες -το πολύ- το χάλι από τη σκόνη θα φαίνεται πολύ άσχημο στο μάτι

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.